magánpraxis

Kevesebbet költenek a magyarok magánegészségügyi ellátásra

A Prémium Egészségpénztárak felmérése szerint mivel a magyar lakosok életszínvonala romlott az utóbbi évben, sokan a magánegészségügyi kiadásokon próbálnak spórolni. Emiatt nem csak a magánorvosokat kerülik jobban, de vannak, akik az egészséges életmódhoz tartozó készítményekről és tevékenységekről is lemondtak.
2023.09.05. Hírek

Ritkán látott dolog történt a magyar magánegészségügyben - Első kézből adunk rá magyarázatot

Gyorsuló árbevétel-növekedés, de több év után először csökkenő nyereségek, egyre több beruházás és bővülő munkaerő, ami csak drágul és drágul - olvasható ki a Portfolio minden évben elkészülő és ezért már hagyományosnak mondható, a magánegészségügyi piac legutóbbi teljes, 2019-es üzleti évének elemzéséből, amelyet azonban ezúttal különleges módon készítettünk el. Megkerestük ugyanis a legnagyobb hazai szolgáltatók vezetőit és tulajdonosait, hogy értékeljék néhány mondatban a 2019-es évet. A válaszokból az is kiolvasható, hogy mennyire zajlott aktívan a konszolidációs folyamat az előző évben és hol voltak érdekes változások.
2020.07.21. Magánpraxis

Eltűnhet a házi gyerekorvosi rendszer

A házi gyerekorvosi szakma történetileg kialakult rendszerével nem tud mit kezdeni az egészségpolitika. Elméletben szakmailag a gyerekgyógyászathoz, szervezetileg pedig a háziorvosi rendszerhez tartozik, nincs önálló intézményesített formája, törvényi szabályozása, még csak az sincs leírva sehol, hogy az alapellátás része kell, hogy legyen.
2018.02.19. Magánpraxis