sebészet

Jóindulatú petefészekciszták: spontán módon szűnnek?

A petefészekciszták gyakoriak. A nagy többségük jóindulatú, és a jóindulatú ciszták több mint háromnegyede 5 év, vagy rövidebb idő alatt megszűnik. Több mint három évtizede a Kentucky Egyetem petefészekrák-szűrési vizsgálata során csaknem 48.000, 30 évnél idősebb nőnél végeztek sorozatos transzvaginális ultrahangvizsgálatot (TVUS) ingyenesen. E nők közül több mint 2600-nál (5,5%) találtak új petefészekcisztát.

Appendicitis: műtét vagy antibiotikum? 2. rész

Jellemzően a legtöbb áttekintett klinikai vizsgálat esetében nem volt különbség a kórházi tartózkodás hosszát illetően. Ahogy azt Dr. Pappas kifejtette, a standard appendectomiát követően a betegeket többnyire a műtét lebonyolítását követő 24 órán belül hazaengedik.
2022.02.17. Sebészet

A fogyás és a kórházi tartózkodás kapcsolata

Egy kutatás során a teljes térd artroplasztika (TTA) előtt 10 kilogrammot fogyó, kórosan elhízott betegeknél a kórházi tartózkodás időtartama körülbelül egy nappal lerövidült és 76%-al kisebb volt a hosszas kórházi tartózkodás valószínűsége.
2019.11.21. Sebészet

Bariátriai műtétek hátrányai. 1.rész

Francia kutatók szerint gyomor bypass és csőgyomor képzés után csökken a mortalitás veszélye, viszont számolni kell a későbbi gastrointestinalis mellékhatások kockázatnövekedésére.
2019.09.17. Sebészet

Bél előkészítés elektív colectomia során?

A MOBILE vizsgálat eredménye szerint a mechanikus és orális antibiotikum bél előkészítő terápia (MOABP) nem csökkenti az elektív colectomia utáni műtéti sebfertőzés (SSI) vagy a morbiditás arányát a bél előkészítés mellőzésével összehasonlítva.
2019.08.28. Sebészet

Infektív endocarditis és mortalitás

Nincs konszenzus arról, hogy melyik endocarditis-specifikus preoperatív jellemző gyakorol tényleges hatást a posztoperatív mortalitásra. A kutatás célja ezen tényezők azonosítása és számszerűsítése volt.
2019.07.15. Sebészet