Életstílus

Belga újságíró: Hitler nem volt "árja"

Egy belga újságíró megvizsgáltatta Hitler rokonainak DNS-ét, és arra az eredményre jutott, hogy az egykori náci vezér genetikai térképe szerint ősei berberek, szomáliaiak, sőt, akár askenázi zsidók is lehettek, de legkevésbé németek.

2010.08.26. Életstílus

A hazai egészségesebb?

Sokan preferálják a „helyi termék” megjelöléssel ellátott élelmiszereket a szupermarketekben. De biztosan jobb az, ami hazai? Attól függ! - mondja a dietetikus.

2010.08.24. Életstílus

A stadion többet ér az operaháznál

A Colosseum eszmei értéke felbecsülhetetlen, de hogy mekkora súlya van Olaszország nemzetközi ismertségében, az számszerűsíthető. Ezen az alapon Monza-Brianza kereskedelmi kamarája 400 milliárd euróra becsüli az ország hét legismertebb műemlékének értékét.

2010.08.22. Életstílus

Hamburger koleszterincsökkentővel?

A gyorséttermekben engedélyezni kellene, hogy koleszterincsökkentő gyógyszerrel együtt árulják a hamburgert és a sült krumplit, így a fogyasztók azonnal semlegesíthetnék is az ilyen ételek káros hatását. A brit tudósok javaslatáról a The Daily Telegraph online kiadása számolt be.

2010.08.21. Életstílus

Szeri Szabadegyetem - Az egészségmegőrzés és a nemzettudat kapcsolatát erősítik Ópusztaszeren

Első ízben rendeznek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban nyári szabadegyetemet és diáktábort. Az "Egészség és nemzettudat = Egészséges nemzettudat" mottóval meghirdetett négynapos rendezvénysorozat fő témája a test és a lélek harmóniájának ápolása lesz - mondta el a park kommunikációs munkatársa a szerda délutáni megnyitót követően az MTI-nek.

2010.08.19. Életstílus

Palackozott víz vagy csapvíz?

Ahogy az Egyesült Államokban egyre növekszik az igény a palackozott vízre, a környezetvédelmi szakemberek igyekeznek az emberek figyelmét a régi jó és ingyenes módszer: a csapvíz felé terelni.

2010.08.18. Életstílus

Kenyérünnep a Sóstógyógyfürdői Múzeumfaluban

Kenyérünnepre várja és vendégül látja a látogatókat a Sóstógyógyfürdői Múzeumfalú augusztus 20-án: a skanzenben az őrléstől, a sütésen át, az új kenyér megáldásáig kísérhetik figyelemmel a legszentebb étel asztalra kerülését az érdeklődők.

2010.08.18. Életstílus