Életstílus

A brit tudomány elbeszélt történelme

A brit tudomány elbeszélt történelme (An Oral History of British Science) elnevezésű projekt keretében mélyinterjút készítenek prominens brit tudósok százaival, akik pályafutásukról, emlékeikről, kutatási tapasztalataikról vallanak; az audiovizuális felvételeknek köszönhetően az érdeklődők első kézből ismerhetik meg, miként is működik a tudomány.

2010.03.01. Életstílus

Így készül a bor II.

Az előző részben elkészült az Újbor, amit a libacomb mellé elfogyasztva kóstolhattunk meg. Azonban az újbor készítése csak az utóbbi években lett ennyire népszerű, azt megelőzően a rosé boré volt az újdonság szerepe.

2010.03.01. Életstílus

A sült krumpli egységbe kovácsolja Belgiumot

A politikai pártoktól a galambtenyésztők klubjáig mindent megoszt a nyelvi hovatartozás a zömében kétnyelvű Belgiumban. Egyetlen dolog miatt azonban flamandok és vallonok egységesen "belgákká" válnak: a sült krumpli kérdésében teljes az összetartás.

2010.02.25. Életstílus

Pálinkás péntek Józsán

A borverseny után most a pálinkák és a hozzájuk illő sós harapnivalók versenyét rendezik meg a Józsai Közösségi Házban. Az előző évekhez hasonlóan a zsűri idén is öt kategóriában értékeli a házi készítésű nedűket és pogácsákat.

2010.02.24. Életstílus

Egri Borok az Akadémián

Eger és borai méltán népszerűek, a tavalyi Év Bortermelője is ezen a vidéken készíti nedűit, és most mi is belekóstolhatunk a csodába. Az egri borok ugyanis egy napra ismét a Magyar Tudományos Akadémia impozáns épületébe költöznek.

2010.02.22. Életstílus

Ökokonyha mesterszakácsokkal

Eco-cocina, la última vanguardia - a madridi nemzetközi gasztronómiai csúcstalálkozó idei leghangsúlyosabb programsorozatának szlogenje szerint a világ legjobb séfei az élenjáró ökokonyhára voksolnak.

2010.02.22. Életstílus