Hírek

A boldogság ragályos lehet

A San Diegói Harvard Egyetem kutatói bizonyították, hogy a boldogság könnyedén terjed a családtagok, barátok és szomszédok között. Egy ismerősünk boldogságérzete, 15,3 százalékkal növeli annak esélyét, hogy mi is boldognak érezzük magunkat.

2008.12.11. Hírek

Az AIDS világnapja: vissza az alapokhoz

Az ENSZ arra szólította fel tagországait, hogy koncentráljanak az AIDS-járvány eredetére és vessenek be minden kipróbált és jól bevált eszközt annak érdekében, hogy megelőzzék az AIDS terjedését a leginkább veszélyeztetett csoportokban.

2008.12.03. Hírek

A kezelés sikere függ a beteg vallási nézeteitől

A vallásos szemlélet, és a hittel kapcsolatos kulturális tabuk befolyásolhatják az emberek egészségükhöz való hozzáállását, például azt, hogy milyen kezelési formát választanak, és mennyire működnek együtt az alkalmazott kezelések során az orvosokkal.

2008.12.02. Hírek

Elhibázott dél-afrikai AIDS-politika

A Harvard Egyetem új tanulmánya szerint az, hogy nem biztosítottak a dél-afrikai AIDS betegeknek retrovírus elleni gyógyszereket, 365 000 ember idő előtti elhalálozását eredményezte 2000 és 2005 között.

2008.11.28. Hírek

Egyre kevesebb a rákos megbetegedés az USA-ban

Egyre ritkábban diagnosztizálnak daganatos betegséget, és a rákos halálozás is csökkenő tendenciát mutat az Egyesült Államokban, tíz év óta először, derül ki a Nemzeti Rákintézet kedden közzétett jelentéséből.

2008.11.28. Hírek

A vörösbor véd az Alzheimer-kór ellen

Francia paradoxonnak hívják azt a jelenséget, amikor egy társadalomban a magas koleszerin- és telített zsírsav tartalmú ételek gyakori fogyasztása ellenére alacsony a szív- és érrendszeri betegségek halálozási aránya.

2008.11.28. Hírek

Pontosabb a 24 órás vérnyomásmérés

Jobban előrejelzi a szív és keringési rendszer megbetegedéseinek bekövetkeztét a 24 órás vérnyomásmérés, mint az alkalmankénti mérések a rendelőben, különösen a nehezen kezelhető magas vérnyomásos betegek esetében, állítják brazil kutatók.

2008.11.28. Hírek

Nanotechnológia a víztisztításban

Az International Journal of Nuclear Desalination című szaklapba író indiai kutatók szerint a nanotechnológia megoldást jelenthet a megfelelő ivóvíz ellátás biztosítására.

2008.11.27. Hírek

Veszélyes kórházak

Vannak olyan esetek, amikor a betegek kórházi tartózkodása alatt még betegebbek lesznek, sőt életük is veszélybe kerülhet. Ez derült ki a legújabb kutatásokból.

2008.11.27. Hírek