Hírek

A cukor az új nikotin

A tudomány igazolja, amit a kényszeres túlevők már régóta gyanítottak: a cukor addiktív. Sőt, az édesítőszerek úgy tűnik, hogy ugyanazokat a kémiai változásokat indítják be az agyban, mint a kokain- vagy a heroinfüggők esetében.

2009.01.28. Hírek

2010-re a rák lesz a vezető halálok világszerte

Nemzetközi egészségügyi szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy a rák 2010-re a szívbetegséget megelőzve a világ vezető halálokává fog válni, és a szegényebb országok várhatóan leginkább a dohányzásból, a magas zsírtartalmú étrendből és egyéb tényezőkből eredő ártalmaktól szenvednek majd leginkább.

2009.01.28. Hírek

A gyógynövénykészítmények nem enyhítik a menopauza tüneteit?

Kevés a bizonyíték, vagy egyáltalán nem áll rendelkezésre annak alátámasztására, hogy a gyógynövénykészítmények valóban enyhíthetik a változókor tüneteit, olvasható egy szerdán megjelent összegző tanulmányban, melyet a Brit Orvosszövetség adott ki Gyógyszerek és Terápiák című közlönyében.

2009.01.23. Hírek

Genetikai vizsgálatok - Tényleg tudni akarjuk?

Mivel megváltozhatatlan, az egyedi genetikai kód egyre inkább egy nyitott könyv lesz azoknak a módszereknek köszönhetően, amelyek a különböző tulajdonságok és betegségek valószínűségét határozzák meg, a húgyhólyagráktól és a kopaszságtól a férfi meddőségig és a memóriahanyatlásig.

2009.01.22. Hírek

Az okosabb férfiaknak több a spermájuk

A nők általában jobban szeretik az okosabb férfiakat, ők ugyanis legtöbbször sikeresebbek és többet keresnek, mint kevésbé intelligens társaik. Sőt, egy nemrég elkészült tanulmány szerint spermájuk minősége is jobb.

2009.01.20. Hírek

A betegadatok védelme EU-szerte

Peter Hustinx európai adatvédelmi megbízott nem tartja elegendőnek az Európai Bizottság által tervezett adatvédelmi szabályozásokat. Véleménye szerint külföldi kezeléseknél a betegadatok védelme EU-szerte egységes és magas biztonsági standardokat követel.

2009.01.20. Hírek

Fókuszban a ritka betegségek

Az EU közösségi stratégiát dolgozott ki annak a 36 millió EU polgár diagnosztizálására, kezelésére és ellátására, akik ritka betegségekben szenvednek.

2009.01.20. Hírek