Hírek

Sokan visszamennének az egri kórházba

Újra az egri kórházban szeretne dolgozni 50-70 szakdolgozó és öt orvos, azok közül, akik nem kötöttek szerződést a HospInvest Zrt.-vel - nyilatkozta a Heves Megyei Hírlap keddi számában a cég régióigazgatója.

2009.02.03. Hírek

A cukor az új nikotin

A tudomány igazolja, amit a kényszeres túlevők már régóta gyanítottak: a cukor addiktív. Sőt, az édesítőszerek úgy tűnik, hogy ugyanazokat a kémiai változásokat indítják be az agyban, mint a kokain- vagy a heroinfüggők esetében.

2009.01.28. Hírek

2010-re a rák lesz a vezető halálok világszerte

Nemzetközi egészségügyi szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy a rák 2010-re a szívbetegséget megelőzve a világ vezető halálokává fog válni, és a szegényebb országok várhatóan leginkább a dohányzásból, a magas zsírtartalmú étrendből és egyéb tényezőkből eredő ártalmaktól szenvednek majd leginkább.

2009.01.28. Hírek

A gyógynövénykészítmények nem enyhítik a menopauza tüneteit?

Kevés a bizonyíték, vagy egyáltalán nem áll rendelkezésre annak alátámasztására, hogy a gyógynövénykészítmények valóban enyhíthetik a változókor tüneteit, olvasható egy szerdán megjelent összegző tanulmányban, melyet a Brit Orvosszövetség adott ki Gyógyszerek és Terápiák című közlönyében.

2009.01.23. Hírek

Genetikai vizsgálatok - Tényleg tudni akarjuk?

Mivel megváltozhatatlan, az egyedi genetikai kód egyre inkább egy nyitott könyv lesz azoknak a módszereknek köszönhetően, amelyek a különböző tulajdonságok és betegségek valószínűségét határozzák meg, a húgyhólyagráktól és a kopaszságtól a férfi meddőségig és a memóriahanyatlásig.

2009.01.22. Hírek