Főoldal » Szakterületek » Sebészet

Mire használtak először etanolt?

Kép
 
Van-e hatása a metforminnak a krónikus obstruktív tüdőbetegséggel társuló diabetes mellitus prognózisára? Szemcseppek szerepe cataracta műtét utáni fertőző endophthalmitis megelőzésében Hypertoniás betegek optimális vérnyomás célértékei A szexuális irányultság a személyiség tulajdonsága Fontos oltás hiányzik a patikák polcairól Vényköteles lesz több ibuprofén tartalmú gyógyszer Tömeghisztériát okozott az új fogamzásgátló Olyan sört főztek a tudósok, amilyet az ősi Egyiptomban ittak Ingyen Viagrát osztogatna egy francia polgármester
Az erektilis diszfunkciót értékelő gondozási modell,,A probléma maga az élő valóság. Foglalkozni kell vele.''Vényköteles lesz több ibuprofén tartalmú gyógyszer,,Mint gyógyszerész eddig is csodálkoztam ,hogy nem receptköteles,és receptköteles lett az algopyrin....''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Az ami az egészségügyben történik katasztrofális. El kell zavarni az összes vezetőt, de leginkább a...''Életet menthet az ingyen letölthető mobilalkalmazás,,Ez az aplikáció még nem érhető el. :-(''Az alkoholfogyasztás és a stroke kockázat 1.,,Rossz hír! A.P.''

Sebészet

Bariátriai műtétek után fellépő cholelithiasis gyakorisága és kockázati tényezői

A bariátriai műtétek utáni (BS) obezitas és gyors súlyvesztés a chilei populációban gyakorinak számító cholelithiasis (CL) kialakulásának független kockázati tényezői.

Feltöltve: 2019-05-14 | Kategória: Sebészet

Pajzsmirigyrák recidíva monitorozásának gyakorlata

A nyak elülső részének az alsó régiójában, a szegycsont felett elhelyezkedő pajzsmirigy a pajzsmirigy hormonokon keresztül (T3 és T4) az anyagcserét szabályozza. A pajzsmirigy a pajzsmirigyhormon termelésen keresztül az anyagcserét szabályozza.

Feltöltve: 2019-05-13 | Kategória: Sebészet

Nyomtatott szívet tanítanak dobogni

Hatalmas tudományos siker és orvosi áttörés, hogy a Tel-avivi Egyetem kutatói 3 óra alatt sikeresen nyomtattak ki egy 3D-s szívet sejtekkel, vérerekkel és kamrákkal. De hogyan tanítják meg dobogni?

Feltöltve: 2019-04-30 | Kategória: Sebészet

Levodopa-indukált mozgászavarral járó Parkinson-kór műtéti kezelése

A kutatás célja a nucleus subthalamicus (STN) sztereotaktikus pallidotomia és kétoldalú mély agyi stimuláció hatékonyságának értékelése motoros fluktuációkkal és levodopa-indukált diszkinéziával járó Parkinson-kóros (PD) betegeknél.

Feltöltve: 2019-04-11 | Kategória: Sebészet

Műtét utáni opioid használat: 2018-as gyakorlati iránymutatások 2. rész

Az Opioids After Surgery Workgroup iránymutatásokat dolgozott ki arra vonatkozólag, hogy 20 gyakori műtéti eljárás után hogyan lehet alkalmazni opioid fájdalomcsillapító gyógyszereket opioid-naiv, krónikus fájdalomban nem szenvedő és műtéti szövődményektől mentes felnőtt betegeknél.

Feltöltve: 2019-03-12 | Kategória: Sebészet

Műtét utáni opioid használat: 2018-as gyakorlati iránymutatások 1. rész

Az Opioids After Surgery Workgroup iránymutatásokat dolgozott ki arra vonatkozólag, hogy 20 gyakori műtéti eljárás után hogyan lehet alkalmazni opioid fájdalomcsillapító gyógyszereket opioid-naiv, krónikus fájdalomban nem szenvedő és műtéti szövődményektől mentes felnőtt betegeknél.

Feltöltve: 2019-03-07 | Kategória: Sebészet

Sikeresen lezajlott a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek plasztikai sebészeti műtéte Budapesten

A két és féléves Rabia és Rukia sikeresen átesett a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátum beültetésén Pataki Gergely plasztikai sebész, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója vezetésével.

Feltöltve: 2019-02-06 | Kategória: Sebészet

Thyroidectomia amiodaron-indukált thyrotoxicosis kezelésére

Az amiodaron-indukált thyrotoxicosis (AIT) bonyolult diagnózis és kezelése is nehézséget jelent, főként cardiovascularis veszélyeztetettséggel társult súlyos thyrotoxicosis esetén.

Feltöltve: 2019-02-05 | Kategória: Sebészet

A dohányzás és a fej és nyaki microvascularis rekonstruktív műtétek komplikációi közti összefüggés

Növeli-e a dohányzás a fej és nyaki microvascularis rekonstruktív műtétekkel összefüggő komplikációk veszélyét?

Feltöltve: 2019-01-07 | Kategória: Sebészet

Az appendicitis globális incidenciája: populáció-alapú tanulmányok szisztematikus áttekintése

A vizsgálat célkitűzése az appendicitis vagy appendectomia incidenciájának globális felmérése és időbeli tendenciájának értékelése volt, amelyhez háttér adatként az appendicitis incidenciájáról beszámoló populáció-alapú tanulmányokat használtak.

Feltöltve: 2018-12-25 | Kategória: Sebészet

Belehalt egy brit nő Budapesten a fenékplasztikai műtétbe

Meghalt egy 49 éves, kétgyermekes brit nő, Tryce Harry, miután egy budapesti klinikán elvégzett fenékműtét után egy zsírembólia (érelzáródás egy zsírrög miatt) miatt rosszul lett március 19-én, írja a brit sajtó az ügyről szóló bírósági eljárásról tudósítva.

Feltöltve: 2018-12-05 | Kategória: Sebészet

Új műtéti eljárások a kiskunfélegyházi városi kórházban

Egy éve indult el az egynapos sebészet a kiskunfélegyházi városi kórházban. Az eltelt hónapokban folyamatos volt az intézmény szakmai fejlődése.

Feltöltve: 2018-11-16 | Kategória: Sebészet

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld