Főoldal » Szakterületek » Sebészet 
 
Új iránymutatás a diabeteses retinopathiával kapcsolatosan A védőoltások ritkán járnak súlyos reakciókkal Az elhízás és a daganatok kapcsolata A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Kötelező lehet a bárányhimlő elleni oltás Orvoselvándorlás - nem csak a bérek miatt mennek Találmány ami megvalósította Kodály Zoltán álmát Először a férfiak hordtak magassarkú cipőt Magyar bor a világ száz legjobb bora között
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Sebészet

Műtét közben 10 másodperc alatt kimutatja a rákot az új kézi szonda

A Science Translational Medicine tudományos szakfolyóirat online kiadásában beszámolt arról a kézi berendezésről, melynek segítségével operáció közben 10 másodpercen belül megkülönböztethető a malignus és az egészséges szövet.

Feltöltve: 2017-11-09 | Kategória: Sebészet

Egy új eljárás javítja a vesetranszplantáció sikerességét

Előzetes vizsgálati eredmények szerint egy új kezelés segítségével lehetőség nyílik arra, hogy több előrehaladott állapotban lévő vesebetegnél végezhessenek transzplantációs műtétet.

Feltöltve: 2017-10-31 | Kategória: Sebészet

A módosított HELP intervenció csökkenti a posztoperatív delírium arányát az idős betegeknél

Új adatok szerint a delírium-prevenciós intervenció módosított verziója az idős, műtéten átesett betegeknél több mint felére csökkentette a posztoperatív delírium kockázatát és lerövidítette a kórházi tartózkodás átlagos idejét.

Feltöltve: 2017-08-31 | Kategória: Sebészet

Nem támogatják a sebészeti antimikrobiális profilaxis 60 perces időkeretének szűkítését

A The Lancet Infectious Diseases szakfolyóirat áprilisi online kiadásában megjelent svájci beszámoló szerint a rövid felezési idejű cefalosporinok műtéthez közelebb eső beadása nem csökkenti a műtét helyén fellépő infekciók teljes arányát a javasolt bemetszés előtti 60 perccel korábbi beadáshoz képest.

Feltöltve: 2017-06-12 | Kategória: Sebészet

Szükséges-e a proximális gyomorrák miatt elvégzett gastroectomia során a splenectomia?

Meghosszabbítja-e a proximális gyomorrákban szenvedő betegek túlélését a műtét során végzett splenectomia?

Feltöltve: 2017-04-28 | Kategória: Sebészet

Lágyéksérv műtét költséghatékonyan

Egy randomizált klinikai vizsgálat elemzése alapján az alacsony jövedelmű országokban a lágyéksérv műtét során költséghatékony alternatívát kínál a szúnyogháló használata.

Feltöltve: 2017-04-12 | Kategória: Sebészet

A műtétre váró betegek háromnegyedének nincs szüksége VTE profilaxisra

Egy meta-analízis eredményei szerint a vénás thromboembolia (VTE) (perioperatív) kemoprofilaxisa nem minden betegnél szükséges, sőt, akár veszélyes is lehet, mivel fokozza a vérzéses szövődmények kockázatát.

Feltöltve: 2017-04-10 | Kategória: Sebészet

A szőrzet leborotválása nem változtat az operált terület infekciós arányán

A Journal of the American College of Surgeons című orvosi szaklap online kiadásában megjelent vizsgálat eredménye szerint a szőr leborotválása csak minimális mértékben befolyásolja a sebészeti beavatkozás helyén jelentkező fertőzések (SSI) arányát.

Feltöltve: 2017-01-19 | Kategória: Sebészet

Csekély a kockázat a terhesség alatt végzett operációk során

Az Annals of Surgery című szakfolyóirat szeptemberi kiadásában megjelent új kutatás eredménye szerint a terhesség alatt végzett műtéti beavatkozások általában biztonságosak.

Feltöltve: 2016-11-24 | Kategória: Sebészet

Az emlõrák kezelésének aktualitásai

2016. november 25-én "Az emlőrák kezelésének aktualitásai" címmel akkreditált továbbképző konferenciát rendez a Magyar Szenológiai Társaság.

Feltöltve: 2016-11-01 | Kategória: Sebészet

Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos Szekció Éves ülése 2016, ESGE Szimpózium 2016

A hagyományos éves szekcióülésen a sürgősségi endoszkópia témája kap helyet, ezután másfél napos európai szakmai fórum következik.

Feltöltve: 2016-11-01 | Kategória: Sebészet

A Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság XIX. Tudományos konferenciája

Az orvosi terápiában világszerte egyre nagyobb teret hódítanak az innovatív technológiák. Ezek közé tartozik a sebkezelésben validált rendszerként működő negatívnyomás-terápia is, melyről a résztvevőknek lehetősége nyílik széleskörűen tájékozódni, tudásukat elmélyíteni, különböző szakterületen elért eredményekről, lehetőségekről konzultálni.

Feltöltve: 2016-11-01 | Kategória: Sebészet

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld