Főoldal » Szakterületek » Sebészet

Egyre több beteg használja reumatikus és ízületi problémákra az ún. lóbalzsamot.

 
 
Méhnyakrák szűrés Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2018. március Nem daganatos fájdalmak opioid kezelése A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Meghatározzák a leggyakoribb magyarországi daganatos betegségekre jellemző onkogenetikai eltéréseket Az ivóvízben lévő nitrát növeli a kolorektális rák kockázatát Mi a dekantálás és mikor van rá szükség? A kávékóstolás művészete Sötét bőrű, kék szemű lehetett a britek őse
Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Egy szerény, stilisztikai megjegyzés: a pneumóniát nem "azonosítjuk", hanem felismerjük, kórismézz...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Annó a belszakvizsgán a tételem a vírus- és a bact. pneumonia diff. dg.-a volt. Azért ezt a kettőt ...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Kedves Olvasónk! Engedje meg, hogy szakmai vezetőnk, Dr. Rákóczi Éva válaszát tolmácsoljuk Önnek...''Milyen érzés meghalni?,,Nagyon tetszett a cikk. Egy 62 éves nő..''Közlemény: orvosi felelősségünket vállaljuk,,Ezzel csak egyetem lehet érteni!''

Sebészet

Mégiscsak a szövet sebészsapkák a legjobbak

Az Amerikai Sebész Kollégium (ACS) 2017-es kongresszusán ismertetett új vizsgálat eredménye arra utal, hogy a szövet sebészsapkák jobbak, mint az egyszer használatos vagy a bouffant sapkák.

Feltöltve: 2018-02-19 | Kategória: Sebészet

Orvosi csúcstechnológiák

A sebészeti robotok piaca előreláthatólag hatalmas virágzás előtt áll: forgalmuk 2020-ra várhatóan megduplázódik, és meghaladja a 6,4 milliárd dollárt.

Feltöltve: 2018-02-02 | Kategória: Sebészet

A CDC közreadta a műtéti sebfertőzések megelőzésére szóló iránymutatását

A 14 területre kiterjedő javaslatot a biztonságosság céljából minőségfejlesztési programokba történő integrációra szánják.

Feltöltve: 2018-01-02 | Kategória: Sebészet

Nem mindegy, hogy melyik napszakban végzik a szívműtétet

A nyílt szívműtétet érdemes a délutáni órákra időzíteni. Egy új francia kutatás szerint a délután végzett szívműtétek kedvezőbb kimenetelekkel járnak, mint a reggeli műtétek.

Feltöltve: 2017-12-05 | Kategória: Sebészet

Műtét közben 10 másodperc alatt kimutatja a rákot az új kézi szonda

A Science Translational Medicine tudományos szakfolyóirat online kiadásában beszámolt arról a kézi berendezésről, melynek segítségével operáció közben 10 másodpercen belül megkülönböztethető a malignus és az egészséges szövet.

Feltöltve: 2017-11-09 | Kategória: Sebészet

Egy új eljárás javítja a vesetranszplantáció sikerességét

Előzetes vizsgálati eredmények szerint egy új kezelés segítségével lehetőség nyílik arra, hogy több előrehaladott állapotban lévő vesebetegnél végezhessenek transzplantációs műtétet.

Feltöltve: 2017-10-31 | Kategória: Sebészet

A módosított HELP intervenció csökkenti a posztoperatív delírium arányát az idős betegeknél

Új adatok szerint a delírium-prevenciós intervenció módosított verziója az idős, műtéten átesett betegeknél több mint felére csökkentette a posztoperatív delírium kockázatát és lerövidítette a kórházi tartózkodás átlagos idejét.

Feltöltve: 2017-08-31 | Kategória: Sebészet

Nem támogatják a sebészeti antimikrobiális profilaxis 60 perces időkeretének szűkítését

A The Lancet Infectious Diseases szakfolyóirat áprilisi online kiadásában megjelent svájci beszámoló szerint a rövid felezési idejű cefalosporinok műtéthez közelebb eső beadása nem csökkenti a műtét helyén fellépő infekciók teljes arányát a javasolt bemetszés előtti 60 perccel korábbi beadáshoz képest.

Feltöltve: 2017-06-12 | Kategória: Sebészet

Szükséges-e a proximális gyomorrák miatt elvégzett gastroectomia során a splenectomia?

Meghosszabbítja-e a proximális gyomorrákban szenvedő betegek túlélését a műtét során végzett splenectomia?

Feltöltve: 2017-04-28 | Kategória: Sebészet

Lágyéksérv műtét költséghatékonyan

Egy randomizált klinikai vizsgálat elemzése alapján az alacsony jövedelmű országokban a lágyéksérv műtét során költséghatékony alternatívát kínál a szúnyogháló használata.

Feltöltve: 2017-04-12 | Kategória: Sebészet

A műtétre váró betegek háromnegyedének nincs szüksége VTE profilaxisra

Egy meta-analízis eredményei szerint a vénás thromboembolia (VTE) (perioperatív) kemoprofilaxisa nem minden betegnél szükséges, sőt, akár veszélyes is lehet, mivel fokozza a vérzéses szövődmények kockázatát.

Feltöltve: 2017-04-10 | Kategória: Sebészet

A szőrzet leborotválása nem változtat az operált terület infekciós arányán

A Journal of the American College of Surgeons című orvosi szaklap online kiadásában megjelent vizsgálat eredménye szerint a szőr leborotválása csak minimális mértékben befolyásolja a sebészeti beavatkozás helyén jelentkező fertőzések (SSI) arányát.

Feltöltve: 2017-01-19 | Kategória: Sebészet

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld