Főoldal » Szakterületek » Sebészet

Mi az anaphylaxia kezelésében alkalmazott adrenalin kezdeti dózisa és elsődlegesen javasolt beadási módja?

 
Kutatások alapján a viselhető szívritmus figyelők alkalmazhatóak a hipoglikémia korai észlelésére A fiúk esetében a BMI pubertáskori változása növeli a felnőttkori szívelégtelenség kockázatát Kivonják a piacról a daclizumabot Egy egész korosztály vállhat védtelenné Családok, orvosok is szavazhatnak az év védőnőjére Hajrájához érkezett Az év praxisa pályázat! Így néz ki a világ legnagyobb óceánjárója Jó hír érkezett a dohányosok számára Hollywood aranykorának borzalmas bűnei
Miért élve főzik meg a homárt?,,Nem kell homárt enni, és ez, azt hiszem, nem eshet nehezünkre !''A világ 30 legrégibb orvosi egyeteme - 1. rész,,[email protected]''Nagyot változik a magánegészségügyi piac,,A minőséget az ott rendelő orvos fémjelzi, akiért a beteg elmegy a rendelésre. Ha nem kap megfelelő...''Merevedési zavart okozhatnak a pornófilmek? 1. rész,,Más a pornó és más egy jó nő.Engem mindig a nők tanítottak,aztán én őket,de van egy bevezető játék ...''Azonosították az Árpád-háziak DNS-ét,,Látható mekkorát hazudott történetírásunk a honfoglalásról és az eredetünkről, látható mennyire iga...''

Sebészet

A trauma okozta teljes arcidegbénulás: kell-e operálni?

Az elmozdulással nem járó átmeneti csonttörés következtében fellépő teljes arcideg bénulás nem műtéti kezelése szinte minden betegnél gyógyulást eredményezett, és a műtétnél kedvezőbbnek bizonyult. - állítják indiai kutatók.

Feltöltve: 2018-04-16 | Kategória: Sebészet

Nagy kockázatú betegek optimális intraoperatív vérnyomása

A hypertonia káros hatást gyakorol a vesefunkciókra, a vesefunkciók védelme érdekét szolgáló farmakológiai és étrendi javaslatok zöme is a vérnyomás (BP) csökkentésére irányul, és eközben néha akaratlanul is megfeledkezünk arról, hogy az alacsony vérnyomás ugyanolyan ártalmas lehet.

Feltöltve: 2018-03-26 | Kategória: Sebészet

Thyreoidectomia: melyek a specifikus minőség javító mutatók

A JAMA Surgery szakfolyóirat novemberi online kiadásában megjelent tanulmány szerint a thyreoidectomián átesett betegeknél a műtét minőségjavulásának hasznos mutatója lehet a hypocalcemia és a recidiváló laryngealis idegsérülés (RLN).

Feltöltve: 2018-03-19 | Kategória: Sebészet

Elvégezték a tízezredik szervátültetést Magyarországon

A hárommilliárdos fejlesztési forrásból lehetőség lesz egy világszínvonalú sebészeti robot beszerzésére is.

Feltöltve: 2018-03-08 | Kategória: Sebészet

Magyar orvosok választanak szét egy koponyájuknál összenőtt sziámi ikerpárt

Egy magyar orvoscsapat, dr. Csókay András, dr.Pataki Gergely és dr. Hudák István vállalta egyedül a nagy kockázatú, többlépcsős beavatkozást, amelyben a kétéves bangladesi sziámi ikerpárt, Rabiát és Rukiyát választják szét – írja a Blikk.

Feltöltve: 2018-03-05 | Kategória: Sebészet

Mégiscsak a szövet sebészsapkák a legjobbak

Az Amerikai Sebész Kollégium (ACS) 2017-es kongresszusán ismertetett új vizsgálat eredménye arra utal, hogy a szövet sebészsapkák jobbak, mint az egyszer használatos vagy a bouffant sapkák.

Feltöltve: 2018-02-19 | Kategória: Sebészet

Orvosi csúcstechnológiák 1. rész

A sebészeti robotok piaca előreláthatólag hatalmas virágzás előtt áll: forgalmuk 2020-ra várhatóan megduplázódik, és meghaladja a 6,4 milliárd dollárt.

Feltöltve: 2018-02-02 | Kategória: Sebészet

A CDC közreadta a műtéti sebfertőzések megelőzésére szóló iránymutatását

A 14 területre kiterjedő javaslatot a biztonságosság céljából minőségfejlesztési programokba történő integrációra szánják.

Feltöltve: 2018-01-02 | Kategória: Sebészet

Nem mindegy, hogy melyik napszakban végzik a szívműtétet

A nyílt szívműtétet érdemes a délutáni órákra időzíteni. Egy új francia kutatás szerint a délután végzett szívműtétek kedvezőbb kimenetelekkel járnak, mint a reggeli műtétek.

Feltöltve: 2017-12-05 | Kategória: Sebészet

Műtét közben 10 másodperc alatt kimutatja a rákot az új kézi szonda

A Science Translational Medicine tudományos szakfolyóirat online kiadásában beszámolt arról a kézi berendezésről, melynek segítségével operáció közben 10 másodpercen belül megkülönböztethető a malignus és az egészséges szövet.

Feltöltve: 2017-11-09 | Kategória: Sebészet

Egy új eljárás javítja a vesetranszplantáció sikerességét

Előzetes vizsgálati eredmények szerint egy új kezelés segítségével lehetőség nyílik arra, hogy több előrehaladott állapotban lévő vesebetegnél végezhessenek transzplantációs műtétet.

Feltöltve: 2017-10-31 | Kategória: Sebészet

A módosított HELP intervenció csökkenti a posztoperatív delírium arányát az idős betegeknél

Új adatok szerint a delírium-prevenciós intervenció módosított verziója az idős, műtéten átesett betegeknél több mint felére csökkentette a posztoperatív delírium kockázatát és lerövidítette a kórházi tartózkodás átlagos idejét.

Feltöltve: 2017-08-31 | Kategória: Sebészet

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld