Addiktológia

A metotrexát-toxicitás nyomon követése immunmediált gyulladásos betegségekben: prognosztikai modell kidolgozása

Egy retrospektív kohorsz vizsgálat az Egyesült Királyság elektronikai adatbázisában elvégzett vizsgálat során olyan felnőttek (≥18 évesek) adatait gyűjtötte össze, akiknél immunmediált gyulladásos betegséget diagnosztizáltak, és akiknek a háziorvosuk 2007-19 között hat hónapig vagy annál hosszabb ideig metotrexátot írt fel.

2023.08.10. Addiktológia

Drogprevenciós kiállítás nyílt Ferencvárosban

A Balázs Béla utca 32/b szám alatt kialakított Konkáv közösségi tér és prevenciós műhely ad ezután otthont a tizenhét éve országot járóinteraktív kiállításnak. A Köztes átmenetek – drogprevenció, egészségfejlesztésprogram, tartalmát megőrizve, de formájában megújulva pénteken mutatkozott be.

2018.05.23. Addiktológia

Marihuánával kapcsolatos tévhitek

A marihuánát egyre szélesebb körben tekintik viszonylag biztonságos rekreációs, sőt, gyógyhatású drognak. Egy 120 beteggel folytatott kanadai felülvizsgálat eredménye azt mutatja, hogy a marihuána korántsem annyira ártalmatlan, mint ahogy azt sokan gondolják. A Neuropharmacology online kiadásában megjelent tanulmány szerint a marihuána különösen a kamaszok számára jelent veszélyt.

2013.10.03. Addiktológia