Endokrinológia

Jódhiány pajzsmirigy alulműködésben

Világszerte 21 olyan ország van, ahol az étrend nem tartalmaz elegendő jódot. A tartós jódhiány pajzsmirigy alulműködéshez vezethet. Egy vizsgálat célja annak megállapítása volt, hogy a jódmérések felhasználhatók-e a jódhiány prevalenciájának a meghatározására a (szubklinikai) pajzsmirigy alulműködésben szenvedő betegeknél egy kontrollcsoporttal összehasonlítva.

2023.12.19. Endokrinológia

Teret hódít az életmód orvoslás - Az esti stresszoldó, alvást segítő készítmények új generációja

A jóllét lehetősége évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget. A biztonságosabb és kényelmesebb életkörülmények érdekében az emberi fejlesztések lenyűgöző tempóban és leleményességgel alakították át a lakókörnyezeteinket és a társadalmat. A biztonság és kényelem elérhetővé vált, a modern kor embere a krónikus stresszel kell megküzdjön a jóllétért. Egyre nagyobb szükség van a hétköznapokba integrált életmód orvoslásra. (x)

2021.10.14. Endokrinológia

Ma van a Coeliakia Nemzetközi Napja!

Május 16. a Coeliakia Nemzetközi Napja, ennek kapcsán egy áttekintő összefoglalót ajánlunk a figyelmükbe. A lisztérzékenység Európában a leggyakoribb krónikus, élelmiszer által kiváltott betegség, amit az esetek 80 százalékában még mindig nem vagy csak nagyon későn ismernek fel.

2018.05.16. Endokrinológia

A Magyar Elhízástudományi Társaság XXIV. éves Kongresszusa - 3. Konszenzus Konferencia

A kongresszus célkitűzése a legújabb obezitológiai valamint a társszakterületek idevonatkozó kutatási eredményeinek felhasználásával előkészíteni az elhízás jelenleg alkalmazásra javasolt diagnosztikai, kezelési és megelőzési protokolljait, valamint a Budapesten megrendezett 5th Central European Congress on Obesity konklúziói szellemében megfogalmazni a területet érintő újabb kihívásokat.

2016.11.01. Endokrinológia