Mit egyen és mit igyon a csecsemő? - A gyárilag készült csecsemőtápszerek áttekintése

gyermekgyógyászat
2012.03.29.
Forrás: DRportal
2 perces olvasási idő

Az anyatej sok összetevőjének csecsemőkre gyakorolt hatását eddig még csak nem is kutatták. Folyamatosan új dolgokat fedeznek fel, és ezekkel lépésről-lépésre kiegészítik a csecsemőtápszereket. Kezdetben fontos aminosavakkal, később nukleotidokkal. Egyszer speciális zsírsavakkal (LC-PUFA) javítanak a csecsemőtápszeren, másszor „optimalizált fehérjét” adnak hozzá, tehát még inkább megpróbálják az anyatej kiegyensúlyozottabb és emiatt alacsonyabb fehérjetartalmához igazítani, hogy az idősebb korban kialakuló túlsúly elkerülhető legyen. Ehhez jön még egy sor pre- és probiotikus adalék.

Kedves Olvasó!

Ezt a cikket teljes terjedelmében csak regisztrált tagjaink érhetik el.

Ha Ön már korábban regisztrált a DRportalon, akkor , vagy pedig