Praxisépítés

Magánpraxis alapítása I.

Egyre több orvos érzi annak fontosságát, hogy magánrendelést nyisson, de vajon melyik forma a legideálisabb, a legelőnyösebb az adott tevékenység végzéséhez? Ennek eldöntésében adhat segítséget cikkünk.

2015.02.23. Praxisépítés

Művi meddővé tétel – várható szabályváltozás

Az új Ptk. hatályba lépésével (2014. március 15.) összefüggő törvénymódosítások kapcsán az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvényben szabályozott művi meddővé tétel szabályai is változnak, amennyiben a parlament elfogadja a módosítási javaslatot. A javaslat szerint műtétet csak az kérhet a jövőben, aki vállalja a beavatkozás költségeit, elmúlt negyven éves, vagy három gyermeke van.

2013.11.10. Praxisépítés

Magánorvoslás során felmerülő jogi kérdések

Dr. Dobozy Gedeon, a LexSense Jogi Szaktanácsadó Iroda ügyvédjének előadása a magánorvoslás során felmerülő jogi kérdéseket járja körül, az engedélyeztetéssel és adózással kapcsolatos tudnivalókat, illetve a jogviszonyok és a felelősség kérdéskörét is érintve.

2013.05.31. Praxisépítés

Robbanás előtt az egészségbiztosítás

Az egészségbiztosítás idei adómentességére még nem igazán reagált a megcélzott vállalati kör. Ez a helyzet azonban rövidesen akár drasztikusan is megváltozhat. A kulcskérdés az, hogy a biztosítók mennyire tudnak valódi szolgáltatást közvetíteni.

2012.11.30. Praxisépítés

A legfontosabb tudnivalók a táppénzről

Az alkalmazottak többsége nem marad otthon egy-egy kisebb betegség miatt, bár hosszabb távon talán éppen ezzel járulhatnak hozzá ahhoz, hogy egy sokkal komolyabb betegség alakulhasson ki. Ha mégsem bírjuk tovább, jó tudni mit jelent a pénztárcánknak a munkából való távolmaradás.

2012.09.19. Praxisépítés

Száz emberből csak tizenöt segít vészhelyzet esetén

Megjelent az első magyar nyelvű, ingyenes, elsősegélynyújtó mobiltelefon-alkalmazás Baleset esetén mindössze minden hatodik ember tud vagy mer segíteni a sérülteken, a bizonytalanság pedig még nagyobb visszatartó erőt jelent, mint az elsősegélynyújtási ismeretek hiánya – derül ki egy friss kutatásból. A WEBBeteg.hu egészségportál ezért – az Országos Mentőszolgálattal együttműködve – kifejlesztette az Elsősegély – Mit kell tennem? mobilalkalmazást, amely mostantól gyakorlati tanácsokkal segíthet a mentők megérkezéséig.

2012.09.06. Praxisépítés

Így változik az adózás jövőre a vállalkozásoknál

A kisvállalkozási körben lehetőségek sorozata várja jövőre az adózókat, hiszen a jelenlegi speciális formák – úgymint eva, ekho, átalányadó – mellett két újabb modell is szerepel a beterjesztett törvényjavaslatban. Az adozona.hu ezeket hasonlította össze, illetve azt vizsgálták, hogy a kisvállalkozás költségszerkezet függvényében hogyan alakulnak az egyes adózási formáknál az elvonások.

2012.07.31. Praxisépítés

Az új közbeszerzési törvény módosításai

Az új közbeszerzési törvény megalkotásának indokai, hogy egyszerűbb, rövidebb és könnyebben átlátható törvény álljon rendelkezésünkre. Az új törvény szabályozási módszere jobban szolgálja a közbeszerzés alapvető céljait, mint a közpénzek elköltése átláthatóságának és a verseny tisztaságának biztosítása. A korrupció és a visszaélések visszaszorítására irányuló rendelkezések a szabályozás kiszámíthatósága irányába hatnak. A törvény megalkotása az Európai Unió közbeszerzési irányelveinek alapul vételével történt.

2012.06.17. Praxisépítés