Szakmai videók

Dr. Vitális Eszter

Az egész stewardship-nek a célja az lenne, hogy az antibiotikumokat a lehető legmegfelelőbb módon használjuk, elsősorban azért, mert már így is vannak pánrezisztens baktériumtörzsek, és hogyha továbbra is nagyágyúval lövünk verébre, akkor egyre gyakrabban fogunk olyan baktériumokba botlani, amik semmire nem érzékenyek, vagy csak egy gyógyszerre.

2019.01.09. Szakmai videók

Dr. Simon Réka

Azt gondolom, hogy az orvoslásban az ember mindig akkor töri valami újdonságon vagy valami megújuláson a fejét, amikor valami kudarccal találkozik

2018.12.12. Szakmai videók

Németh Franciska

A cél az az volt, hogy a lehető legrövidebb idő alatt pár kattintással az adott problémára reagálva megmutassuk, hogy melyik az az ellátóhely, amit fel kell keresni egy sürgős egészségügyi helyzetben.

2017.11.29. Szakmai videók

Dr. Holzinger Gábor

Azt a megoldást találtuk ki, hogy a munkabeosztást átalakítva gyűjtsük össze ezeket a két órákat, hogy ne lézengjenek az asszisztensek és így az összegyűlt órákból a hét valamelyik napján egy hatórás megfelelő intenzitással végzett edukátor rendelés történik.

2017.11.28. Szakmai videók

Dr. Fekete István

Elértük azt, hogy a magánrendelésre a betegek 90% - a online jelentkezik be anélkül, hogy akár telefonhívással akár email küldéssel kellene időt, energiát áldozni. Az online szinkronizálással akár az utcán sétálva is pontosan látom, hogy mikor van szabad lehetőség egy-egy időpont kiosztására.

2017.11.14. Szakmai videók

Dr. Botos Péter

A magyarországi sürgősségi betegellátó osztályok működésének megkezdésekor még nem állt rendelkezésre egy olyan egységes osztályozó (triázs) rendszer, amely megfelelő szempontok szerint meghatározta volna azt, hogy milyen prioritással, milyen sorrendben vizsgáljuk az egyszerre vagy kis időkülönbséggel az osztályra érkező betegeket. Ez adta az ötletet, hogy hazánkban is létesüljön egy olyan egységes betegirányító rendszer a sürgősségi osztályokon, ami a betegek prioritását, az ellátásuk sürgősségét objektív paraméterek szerint határozza meg.

2017.11.14. Szakmai videók

Dr. Rákóczi Éva

A Fabry-kór egy nagyon ritka betegség, nehéz felismerni rendkívül összetett a betegség megjelenése és ezáltal a diagnosztikája is. Sikerült kigondolni egy olyan rendszert, amellyel megpróbáltam számokkal kifejezni, hogy milyen az eltérés a szívben, az agyban, a vesében, és egy betegkövető, állapotfelmérő pontrendszerré összeállítani, hogy a betegek összevethetőek legyenek egymással.

2017.11.07. Szakmai videók

Dr. Gombos Katalin

Amint az ember tudja, hogy rá egy műtét vár kicsit módosul a tudata, máshogy dolgozza fel azokat az élményeket amik érik, tehát még nehezebb konkrét információt átadni. Kidolgoztunk egy olyan relaxációval kiegészített szöveget, amiben a beteget végigvezetjük a műtét folyamatán.

2017.10.31. Szakmai videók

Dr. Simon Attila

Kerestünk egy olyan formát, ahol megmutathatják a betegoktatok magukat, lehetőség szerint egy olyan eszközt kifejlesztve melyet bárhol az országban lehet majd használni.

2017.10.17. Szakmai videók

Dr. Benczúr Béla

Abban látom ennek a legnagyobb innovációját, hogy végre a szakmák együtt, körbeállva a beteget leültek és egymás szemébe nézve megbeszélték az alvadásgátlásnak a nehézségeit.

2017.10.17. Szakmai videók

Dr. Eörsi Dániel

Elég hamar világos volt számomra, hogy bizonyos pszichoterápiás eszközöket be lehet hozni ide a praxisba. Bizonyos helyzetek megértésében, kezelésében nagyon hasznos ez a tudás.

2017.10.09. Szakmai videók

Dr. Kreft-Horváth Lóránd

Nagyon sok helyen látjuk, hogy bár az összkoleszterin szint értéke akár jó is lehet, de az LDL-koleszterin szint az összkoleszterin szint értéken belül magas, ezért azt a rendszert vezettük be, hogy a kiadott laborleleten nem csak az összkoleszterin szint, hanem a mért HDL-C és az ebből számított LDL-koleszterin szint is szerepel és ennek az értékét egy három soros, laikusok által is érthető mondat is értelmezi.

2017.10.02. Szakmai videók

Az IMPROVE IT vizsgálat a klinikai gyakorlatban

Most először áll rendelkezésre bizonyíték arról, hogy egy sztatintól eltérő hatásmechanizmusú készítmény hozzáadása a nagyon intenzív sztatinterápiához tovább csökkentheti a kardiovaszkuláris kockázatot a nagyon magas kockázatú betegcsoportban.

2017.10.02. Szakmai videók