Személyes és szakmai fejlődés

Páciense buliba, koncertre jár, még keresi a párját és utazik a nagyvilágban? Fiatal felnőttek védőoltásai

Az interneten szörfölő családorvosok, ha a rákeresnek a védőoltások ütemezése kulcsszavakra, könnyen ráakadhatnak a „Felnőttkori oltások ütemezésének ajánlása” című táblázatra. A táblázat többek között ajánlásként a 18-30 év közötti felnőttek kombinált tetanusz-emlékeztető, a HPV és a meningococcus elleni oltások ütemezését tartalmazza.

Orvosi várók belsőépítész szemmel

Sötétbarna lambéria, műanyag, vagy piros műbőr székek, vibráló neonfények, műkő padló. A legtöbb orvosi rendelő még mindig ilyen környezettel várja a betegeket. Hogyan tehetjük egy átalakítással kellemesebbé a páciens számára a rendelői várakozás hosszú perceit?

Háziorvosi praxisjog vásárlás pályázat

Erőteljesen emelkedik a tartósan, vagyis legalább fél éve betöltetlen háziorvosi körzetek száma. Jelenleg 320 üres háziorvosi praxis van Magyarországon, ami miatt mára már kritikus a hazai alapellátás helyzete. Ennek enyhítésére szolgál a háziorvosi praxisjog vásárlási pályázat, amelyre október végéig lehet jelentkezni.

Top 5 digitális trend, ami átalakíthatja az egészségügyet

A technológia fejlődése minden iparágra jelentős hatással van, az egészségügyben tapasztalható számos változás ehhez vezethető vissza. A korábban tapasztalható átalakulások mellett rohamos tempóban érkeznek a forradalmain új technikai vívmányok is, a sebészetben használható robotoktól az „okos kórházakig” egyre több változás épülhet be az ellátásba.