Covid

Összetett képet mutat a COVID-19 Európában 2024. elején

"A COVID itt van, és itt is marad" – hangsúlyozta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója, dr. Hans Kluge egy 2024. január 16-i sajtótájékoztatón. Mint kiemelte, folyamatos éberségre és erőfeszítésekre van szükség annak érdekében, hogy a betegség a politikai és egészségügyi kérdések élén maradjon, miközben a figyelem esetleg más jelentős globális eseményekre terelődik.
2024.02.27. Egyéb

Hamarosan lecseng a koronavírus-járvány, de utána sem lélegezhetünk fel

Hiába csökken a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációja, a légzőszervi megbetegedések időszaka legkorábban március végén érhet véget. Rusvai Miklós szerint a jelenlegi járványhullám fő felelőse a koronavírus, amelynek helyét hamarosan az influenzavírus veheti át, mint a légzőszervi megbetegedések legfőbb okozója. Az MTA doktora úgy véli, túl későn kezdtük meg az oltási programot, miközben az új variánsok új tüneteket okozva egyre tökéletesebben fertőznek.
2024.01.08. Hírek

Új típusú NSAID a láthatáron?

A kutatók egy új, növényi eredetű, nem szteroid gyulladáscsökkentőt fejlesztettek ki, amely nem gyengíti a veleszületett immunrendszert, mint a jelenlegi gyógyszerek.
2024.01.04. Hírek

Az Európai Bizottság cáfolja a magyar kormány álláspontját a Pfizer kontra Magyarország perben

Az Európai Bizottság nem vásárolt Covid-19 elleni oltóanyagot, hanem a tagállamokkal folytatott konzultációk alapján keretszerződéseket írt alá vakcinák beszerzéséről a gyógyszercégekkel – mondta a Népszavának Stefan De Keersmaecker bizottsági szóvivő reagálva arra, hogy a magyar kormány szerint feleslegesen rendelt be annyi vakcinát az Európai Bizottság.
2023.12.07. Hírek