elismerés

Világhírű kardiológus a Semmelweis Budapest Award idei díjazottja

Idén dr. Scott David Solomon vehette át az egyetem legnagyobb presztízsű nemzetközi tudományos elismerését, a Semmelweis Budapest Awardot. A kitüntetést dr. Merkely Béla rektor adta át a Harvard Egyetem világhírű kardiológusának, aki ezt követően egy előadás keretében számolt be Semmelweis Ignác szellemi örökségéről a szívelégtelenség elleni harcban.
2023.07.21. Hírek

Magyar találmány hódíthatja meg a világot

Nem mindennapi életutat járt be Petrovics István, aki nemrég a Célgép Nagydíjon elnyerte az Év ötletéért járó díjat. A verseny különdíjasának találmánya ugyanis amellett, hogy a méhészek munkáját könnyíti meg, az egész világot is meghódíthatja.
2023.07.12. Életstílus

Kitüntették a kiváló klinikai dolgozókat

A Debreceni Egyetem Klinikai Központja több mint harminc dolgozóját jutalmazta Semmelweis-nap alkalmából. A csütörtöki ünnepségen adták az Elnöki Elismerő Okleveleket és Jutalomdíjakat, illetve A Klinikai Központ Kiváló Orvos Kitüntetés és Jutalomdíjat, valamint A Klinikai Központ Betegellátásáért Emlékérmet.
2023.06.29. Hírek

Dr. Obbágy Veronika tüdőgyógyász főorvos: 24 órás szolgálatban

Dr. Obbágy Veronika tüdőgyógyász főorvos, a Prestige Magánkórház orvosa évtizedeken át szolgálja alázattal és nagy szakértelemmel Nyíregyháza és a vármegye betegeit, ma már mint nyugdíjas főorvos. Idén ő lett az egyik közönségdíjas a 2017-ben alapított Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj megmérettetésén. A vele készült WEBBeteg.hu interjúból kiderül miben más ez az elismerés és milyen út vezetett idáig.
2023.05.19. Hírek