Budapest

Ökológiai Kutatóközpont: minden szempontból biztonságos a budapesti csapvíz

A Duna vízkincsének védelme kiemelten fontos nemzetstratégiai érdek; annak érdekében, hogy a budapesti ivóvíz kiváló minősége hosszú távon megőrizhető legyen, nagyszabású kutatást végeztek a vízminőséget veszélyeztető hatások feltárására, és megállapították, hogy a fővárosi csapvíz minden szempontból biztonságos - tudatta a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont az MTI-vel.
2024.06.19. Életstílus

Hova tudunk elmenekülni a nyári forróságban Budapesten?

Még nem vagyunk benne az igazi, embert próbáló kánikulában, de már az első nyári hónapot írjuk. Vannak, akik már a mostani meleget is nehezen bírják, pedig ez még a tűrhető kategória a hőmérsékletet tekintve. Ám, amikor betör majd a perzselő 40 fokos hőség, szinte mindenki a hűsbe vágyik és elmenekülne egy megnyugvást adó oázisba, akkor is, ha éppen a város közepén tartózkodik épp.
2024.06.12. Életstílus

Május elseji programajánló

A május 1-i programok 2024-ben is szórakoztató élményeket kínálnak az egész családnak. Budapest és az ország legjobb majálisaiból válogattunk, kikapcsolódást keresve a munka ünnepére.
2024.05.01. Életstílus

Kezdődik a fesztiválszezon Budapesten

Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulóját május 1. és 5. között egy olyan ingyen látogatható, városi minifesztivállal ünnepli meg Budapest, amelynek programkínálata méltó az Európai Unió „egyesülve a sokféleségben” mottójához.
2024.04.18. Életstílus