D-vitamin

Egy étrend-kiegészítő jelentősen csökkentheti a szívroham kockázatát

Egy friss kutatás szerint a D-vitamin személyre szabott adagolása jelentősen csökkentheti a szívroham kockázatát a szívbetegséggel élő páciensek körében. A tudósok eredményei arra utalnak, hogy a D-vitamin-pótlást nem egységes adagokban, hanem a betegek vérszintje alapján kellene beállítani, hogy elérhető legyen az optimális, védelmet nyújtó hormonszint.
2025.12.02. Életstílus

Együnk egészségesen tavasszal is!

Az egészséges táplálkozási minták betartása, bizonyos tápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok) bevitele vagy meghatározott élelmiszerek (olajos magvak, hüvelyesek) fogyasztása segíthet megelőzni és kezelni a depressziós és a szorongásos tüneteket, melyek részei lehetnek a tavaszi fáradtságnak.
2023.05.01. Diabetológia