boldogság

Egy 2000 éves kínai szemlélet a boldogság kulcsa?

Amióta létezik az ember, kutatja, mi is a boldogság kulcsa. Idővel rájöttek, hogy ez inkább egy felfogás, egy életszemlélet, melyet, ha valaki követ, többé-kevésbé képes boldog életet élni. Egy 2000 éves kínai nézet szerint a „wu wei”-vel, azaz a „nemcselekvés” életmóddal lehet a leginkább közel kerülni hozzá.
2024.01.12. Életstílus

Mi a boldog emberek titka? Ez az 5 szokás biztosan hozzájárul

A 2023-as World Happiness Report szerint Finnország a világ legboldogabb országa. Magyarország sajnos eléggé hátul kullog ebben a tekintetben, ám nem feltétlenül kell odaköltözni ahhoz, hogy mi is boldogabbak legyünk. Elég, ha beépítünk pár dolgot tudatosan az életünkbe, mely aztán egy idő után beivódik a mindennapjainkba. A boldogság a szakértők szerint ugyanis egy szokás.
2023.12.14. Életstílus

Miért nem nevetnek a világ legboldogabbjai, a finnek?

Egy több mint 50 ezer felnőtt részvételével Spanyolországban, Mexikóban, Indiában, Kínában, Oroszországban, Ghánában, Dél-Afrikában, Finnországban és Lengyelországban végzett felmérés azt vizsgálta, hogy az emberek mennyire aggodalmaskodók, ingerültek, dühösek, stresszesek, kedvetlenek, nyugodtak vagy boldogok. A finnek tarolnak, de ahány ház, annyi szokás.
2023.05.31. Életstílus