cortiment

Kortikoszteroid-hatékonyság, placebo szintű mellékhatás mellett?

A különböző kortikoszteroidok fontos szerepet játszanak a colitis ulcerosa (CU) heveny lefolyású eseteinek kezelésében. Ezen készítmények hosszú távú alkalmazása sok esetben nem ajánlott, mivel számos szisztémás mellékhatással rendelkeznek. Ezen készítmények közül kiemelkedik a Crohn-betegség enyhe-középsúlyos eseteiben alkalmazott budezonid, mely a prednizolonhoz hasonló szerkezettel rendelkező jól ismert készítmény.1
2016.01.10. Cortiment

Biztató eredmények az új orális budezonid készítmények klinikai vizsgálatában

Az Európai Crohn és Colitis Szervezet (The European Crohn’s and Colitis Organisation, ECCO) ajánlása szerint az aktív, enyhe-középsúlyos esetekben a standard terápia az 5-aminoszalicilsav (5-ASA, mesalazin). Ismert, hogy a páciensek harmada nem reagál megfelelően az 5-ASA kezelésre, így szükség van szisztémásan vagy lokálisan ható szteroid terápiára. (X)
2015.12.27. Cortiment

Az új orális budezonid készítmény farmakokinetikája

A colitis ulcerosa (CU) a vastagbél bizonyos szakaszát vagy akár egészét érintő gyulladásos betegség, így a terápiás lehetőségek kiválasztása során figyelni kell, hogy az adott készítmény a bél mely szakaszán fejti ki leginkább hatását. (X)
2015.12.20. Cortiment

IBD gyermekkorban - hogyan kezeljük?

A gyulladásos bélbetegségek (IBD) egyre gyakrabban fordulnak elő gyermekkorban. Mind a Crohn-betegség, mind a colitis ulcerosa (CU) igen változatos tünetekkel jelentkezhet, és számtalan szövődménnyel járhat. (X)
2015.12.13. Cortiment