dietetika
A gluténmentesen étkezőket segítheti a Semmelweis élelmiszeripari innovációja
A hagyományos gluténmentes snackeknél több rostot és fehérjét tartalmaz az a növényi alapú gluténmentes keksz, melyet a Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszéke fejlesztett ki. Az élelmiszeripari innováció és kutatás választ ad a gluténmentes termékeket jellemző kiegyensúlyozatlan tápanyagtartalom problémára és a minimális ökológiai lábnyommal készülő egészségvédő élelmiszerek iránti keresletnövekedésre is.
Fenntartható táplálkozás a dietetikai gyakorlatban
A fenntarthatóság nem csupán arról szól, hogy ne üljünk autóba, használjunk közösségi közlekedést vagy járjunk gyalog, kerékpárral. Az elfogyasztott élelmiszereink is rendelkeznek kisebb/nagyobb ökológiai lábnyommal, mellyel segíthetünk vagy árthatunk a Földünk ökológiai állapotának.
Ez a sokoldalú hínárféle segíthet a fogyásban és a rák megelőzésében
Levélszerű, tápláló és még finom is. A kelp nem tartozik a zöldségespultban látott levélzöldségek közé. Ez a hínárféle olyan, mint egy tengerben élő saláta, amely egyszerre szuper egészséges és fenntartható is.
Valóban jobb többször keveset enni, mint csupán háromszor, de nagyobb adagokat?
Akár a testsúlycsökkentés a cél, akár az egészséges életmód követése, sokakban megfogalmazódik a kérdés: vajon mivel tesz jobbat? Ha többször eszik keveset, vagy csak párszor, de nagyobb adagokat? A legtöbb szakember az előbbi verziót preferálja, ám a kérdés eldöntése nem ilyen egyszerű, mivel minkét oldal mellett és ellen is születtek bizonyítékok.