életstílus
X. Jubileumi Szarvasbőgő Verseny - FeHoVa
2010. március 27 - Budapest
Tokaj-Hegyalja! Irány Pécs!
Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez - tartja a mondás. Ezúttal fordított a felállás: a Tokaj Grand Tour keretein belül ugyanis a hegy megy, igaz nem Mohamedhez, hanem nyolc megyeszékhely bort kedvelő közönségéhez.
Svájci a világ legjobb sajtja
Továbbra is felülmúlhatatlanok az európai sajtok, a 2010-es egyesült államokbeli sajtvilágbajnokságon a svájci Gruyere bizonyult a legjobbnak.
Az idei FeHoVa kiállításon 10 ország 200 kiállítója mutatkozik be
Az idén hétezer négyzetméteren 10 ország 200 kiállítója vesz részt a 17. Fegyver, horgászat, vadászat (FeHoVa) nemzetközi kiállításon, amelyet március 25-28. között rendeznek a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban - közölte a kiállítás-szervező cég az MTI-vel hétfőn.
Átadták az Aqua-Palace élményfürdőt Hajdúszoboszlón
Elkészült a hajdúszoboszlói Aqua-Palace élményfürdő; a 4,8 milliárd forintos beruházást Molnár Csaba kancelláriaminiszter adta át csütörtökön a fürdővárosban.
OS - Négy magyar esemény is bekerült az UNESCO Kultúrák Közeledésének Nemzetközi Éve programsorozatába.
2010 a Kultúrák Közeledésének Nemzetközi Éve az UNESCO naptárában, melynek deklarált célja a kulturális sokszínűség védelme és terjesztése.
Equifest - A ló ünnepe
Március végén minden lovasnak és lóbarátnak a Hungexpón a helye, jön az ország egyetlen lovas kiállítása és nemzetközi lovas fesztiválja, az Equifest! A rengeteg bemutató és verseny mellett porondra lép az Epona Spanyol Lovasiskola is.
Szakácsverseny a menzák reformjáért Miskolcon
Először rendezett a Magyar Gasztronómiai Szövetség miskolci szervezete szakácsversenyt a közétkeztetésben dolgozó szakácsok számára: az úgynevezett melegkonyhás megmérettetésen tizenhét csapat indult.
Big day 2010 - Túra
Budakalász - március 21.
Nemzetközi borhétvége: mit ígér a VinCE?
A 2010-es év egyik különleges boreseményének ígérkezik a VinCE, a legkiválóbb közép-európai borok seregszemléje.
Borverseny? Borverseny!
Nagy dilemma egy borász esetében, különösen, ha kezdő, hogyan kerüljön a köztudatba az általa készített bor? A piacra újként belépőt általában senki sem ismeri, s így nem is kelti fel a fogyasztók figyelmét. Nagyon keserves dolog eladni a bort, ha az embert nem ismerik.
Hol a nő helye?
Manapság a nők már kormányok élén állnak, vállalatokat vezetnek, és nagyjából a világ munkaerőpiacának felét teszik ki, ám egy világméretű felmérés szerint minden negyedik ember – főként a fiatal korosztályból – a nőket visszaküldené a tűzhely mellé.
Így készül a bor III.
Az előző két részben az új technológiai megoldásokkal ismerkedtünk meg, de nem mindig ismerték a borászok a nagy erjesztő acéltartályokat és a reduktív borkészítés eljárásait, csak mintegy 50 – 60 éve kezdtek elterjedni. Bort azonban azelőtt is készítettek, és azt a technológiát hagyományos vagy oxidatív eljárásnak nevezzük.