életstílus
A legjobb muffin lelőhelyek
Ki gondolná, hogy az angol muffin sütemény eredete egészen X. századra nyúlik vissza. A kelt tésztát Walesben forró kövön sütötték, és kezdetben az arisztokrata családok házicselédei fogyasztották a leginkább maradék süteményekből, kenyérből, semmire sem jó morzsákból készült csemegét.
Óvják a vadat a vadászok
Ismét milliós vesztesége lesz a karcagi Nagykun Vadásztársaságnak a gyengébb minőségű trófeák miatt. A forró, száraz nyár a vadállomány téli takarmányának előteremtését is megnehezítette.
Caffe Grante Étterem & Hotel
Az esztergomi repülőtér mellett található tágas, mediterrán hangulatú étterem ízlésesen kialakított belső tere minden elemében vendégbarát. Reiner Tibor mesterszakács a konyhafőnök, akit sokan a becenevén, Csirkeként ismernek.
Paprika Múzeum
Paprika Múzeum, Kalocsa, Szent István király u. 6.
Szilveszteri forralt boros esték Zalakaroson
Gyógyfürdő tér, 2009. december 27 - 30.
Kevesebb a vendégvadász Zalában
Harmadik negyedébe ért a márciustól jövő február végéig tartó vadászati év. A kiugró vadászszezonok közül kettőn túl vannak a társaságok, most jellemzően a vaddisznó hajtóvadászatok és a nagyvad terelővadászatok folynak.
Balatoni harc: küzdelem a kárókatonákkal
A Balaton környéki halastavak őszi lehalászásakor a korábbi éveknél is nagyobb gondot okozott a kárókatonák tömeges jelenléte.
Az igaz vadász tízparancsolata
Amit a vadászatban szem előtt kell tartani.
Hertay Mária grafikusművész kiállítása
Hertay Mária grafikusművész gazdag életművének egy kis szeletét mutatják be, akinek kristálytisztára kidolgozott, művészi erőt gyöngyöző grafikái hiteles választ adnak az életünkre.
A tökéletes palacsinta - receptek
Nem túlzás azt állítani, hogy a palacsinta a világ egyik legkedveltebb finomsága. Legyen az édes vagy sós, tálaljuk desszertként, főételként, feltekerve, összehajtva, csúsztatva vagy rakva, melegen, netán fagylalttal töltve, hidegen - megunhatatlan.
Új magyar konyha - kilenc pontban
A Magyar Gasztronómiai Egyesület kilenc szempontban összefoglalta, mi a legfontosabb ma az új magyar konyha számára.
Szorongás ellen együnk fekete csokoládét?
A magas kakaótartalmú csokoládé mérhetően csökkenti a szorongást, és ez főleg a nagyon szorongó emberekben érvényesül. A legnagyobb csokoládégyár által támogatott vizsgálat eredményét a Journal of Proteome Research közölte.
Milyen koktélok készíthetők pálinkából?
Lehet, már nem kell sokáig várnunk, hogy a pálinkának legalább akkora, vagy még nagyobb presztízse legyen a vendéglátásban, mint a whiskynek. A jelek, legalábbis idehaza erre utalnak: az előzetes adatok szerint az idén a hazai vendéglátóhelyeken 30-40 százalékkal nőtt a pálinkafogyasztás, míg a whiskyé ugyanennyivel csökkent.