emlőrák

Magyarország kiemelt hangsúlyt helyez az emlőszűrésre és a méhnyakrákszűrésre

Magyarországon nagyon jól működik a rákszűrési rendszer, azokon a kockázati területeken, ahol a rákos megbetegedések kiemelten megjelennek, már bevezették a szűrővizsgálatokat, kiemelten az emlőszűrés vagy a méhnyakrákszűrés területén - emelte ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára kedden Brüsszelben az MTI-nek nyilatkozva.
2024.05.08. Hírek

Emlőrák-terápiás klinikai vizsgálatot indít a Semmelweis Egyetem

Karok és klinikák közötti egyetemi összefogásnak köszönhetően kezdődik meg az a Belgyógyászati és Onkológiai Klinika Onkológiai Profiljának vezetésével kidolgozott akadémiai klinikai vizsgálat, amely keretében az előrehaladott, áttétes emlőrákkal élők számára elérhető biológiai kezelés eltérő beadási formáinak összehasonlító egészséggazdaságtani elemzését végzik majd el.
2024.02.28. Hírek

Egy mesterséges intelligenciamodell az emlőrák kockázati mérésére?

A negatív szűrési eredményt követő pontos emlőrák-kockázatbecslés jobb stratégiákat hozhat létre a korai felismerés érdekében. Egy retrospektív megfigyeléses, párosított eset-kontroll vizsgálatot terveztek az Egyesült Királyságban a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat mammográfiás képadatbázisának felhasználásával 2010 február-2019 szeptemberig.
2023.07.05. Radiológia