Radiológia

MRI vagy CT szédülésben?

Az American Journal of Roentgenology (AJR) című folyóiratban megjelent kézirat szerint a sürgősségi osztályról (ED) mindössze a CT-vel és a CTA-val történő vizsgálat után elbocsátott betegek számára előnyös lehetett volna egy alternatív vagy kiegészítő MRI-értékelés, beleértve a modalitás speciális rövidített protokolljának használatát.

2023.07.28. Radiológia

Egy mesterséges intelligenciamodell az emlőrák kockázati mérésére?

A negatív szűrési eredményt követő pontos emlőrák-kockázatbecslés jobb stratégiákat hozhat létre a korai felismerés érdekében. Egy retrospektív megfigyeléses, párosított eset-kontroll vizsgálatot terveztek az Egyesült Királyságban a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat mammográfiás képadatbázisának felhasználásával 2010 február-2019 szeptemberig.

2023.07.05. Radiológia

Tumor kezelési mezők sugárzással a glioblasztóma esetében

Tekintettel arra, hogy jelenleg folyamatban van egy 3. fázisú klinikai kutatás a glioblasztómás (GBM) betegeknél az egyidejű kemoradiáció és a tumor kezelési mezők (TTFields) potenciális előnyeit vizsgálja, az alábbi narratív áttekintés szolgál az ezen megközelítést támogató jelenlegi bizonyítékokra.

2023.03.28. Radiológia

Emlőrák statisztikák: 2022

Ez a cikk az Amerikai Rákellenes Társaság frissítése a női emlőrák statisztikáiról az Egyesült Államokban, beleértve az incidenciára, a mortalitásra, a túlélésre és a mammográfiás szűrésre vonatkozó lakossági adatokat.

2022.10.28. Radiológia

Thrombosis profilaxis hatékony edukációval

A vénás tromboembólia (VTE) egy potenciálisan halálos kimenetelű állapot, amelyben az alsó végtag, az ágyék vagy a felső végtag mélyvénáiban mélyvénás trombózis (DVT) alakul ki. A vérhígító gyógyszerek alacsony dózisai bizonyítottan akár 60%-kal csökkentik a vérrög kialakulásának kockázatát.

2022.10.07. Radiológia