gasztronómia
Rózsaszín palacsinta, céklapuding, céklatte - kedvenc céklás finomságaink
Nemszeretem-savanyúság, a terítőből kimoshatatlan rémisztő szín: sokan így gondolnak a céklára, pedig e megvastagodott gyökér egészséges, sokoldalú, ráadásul édesen és sósan is élvezhető, nemcsak savanyúan. Íme, egy csokorra való a nálunk legnépszerűbb céklás receptekből.
Tempeh- ha már unja a tofut
A tempeh hazánkban kevésbé ismert alapanyag, ám igen sokoldalúan felhasználható. Egészséges, remekül beilleszthető a legtöbb diétás étrendbe, ráadásul vegetáriánusok, vegánok is bátran fogyaszthatják.
Édesburgonya – nem csak finom, de egészséges is
Az édesburgonya egy igen olcsó tökféle, melyet nagyon sok variációban lehet elkészíteni. Mivel kalóriaszegény, így a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják ezt az édeskés ízű zöldséget. Lássuk, milyen ízletes ételeket és italokat lehet belőle az asztalra rakni!
A fügefa levele is felhasználható! Lássuk, mit is készíthet belőle
A fügefa levele igen sokoldaldalúan felhasználható, mely ugyanúgy felhasználható hal-és húsételekhez, mint desszertekhez, italokhoz. Mivel egyre több otthonban megtalálható a fa, így összeszedtük, mi mindent lehet a leveléből készíteni.
Így készítsen igazán ízletes hummuszt
A csicseriborsó egy igen finom, tápláló, egészséges és rendkívül sokoldalúan felhasználható alapanyag. Az egyik legnépszerűbb belőle készült étel a krémes hummusz, melyből ízletes és laktató vacsorát készíthetünk akár 10 perc alatt.
Szereti a gin-t? Ezeket a koktélokat mindenképp próbálja ki!
A gin népszerűsége fénykorát éli, így aki csak a szokásos gintonic-ot ismeri, itt az ideje, hogy kipróbáljon más koktélokat is!
Már nem kell sokat várni és kezdetét veszi az Őszi Etyeki Piknik
Október 14-15-én újra élvezheti a különleges borok ízvilágát a nyitott pincék közt sétálva.
Sütőtökös latte – melengető ital az őszi hónapokra
Végre itt a sütőtök szezon, így jöhetnek a finomabbnál finomabb őszi sláger ételek és italok. Ha már unja a belőle készült krémlevest és a töltött sütőtököt, próbálja ki a sütőtökös latte-t, mely a bekuckózós őszi napok remek kísérője lehet.
Tavaszi tekercs – ha egy tartalmasabb mártogatósra vágyik
A tavaszi tekercsek remek vendégváró falatok, melyek elő-és főételként is megállják a helyüket.
Naan kenyér–szaftosabb ételekhez, kanál helyett
Ha már unja a hagyományos kenyeret, és valami különlegesebbre vágyik, próbálja ki az indiai naan kenyeret, mely igen sok ízben elkészíthető, ráadásul nem is kell vele sokat bajlódni.
Sahlab- egy édes közel-keleti ital az őszi napokra
A sahlab egy igazán krémes, fűszeres ital, melynek elkészítése csupán pár percet vesz igénybe, és igen változatosan ízesíthető. A Közel-Keleten, Egyiptomban, Törökországban, Libanonban és Indiában is nagy népszerűségnek örvendő finomság elsősorban melegen tálalandó, így a hűvösebb őszi napok remek desszert itala lehet.
Csupa habos dalgona kávé- ha valami különlegességre vágyik
Ez az édes, krémes kávékülönlegesség az első Covid-karantén idején tett óriási népszerűségre szert világszerte, melynek sikere azóta is töretlen. Nem is csoda, hiszen csupán 4 hozzávaló kell az elkészítéséhez, ráadásul a végeredmény igencsak mutatós, így vendégeknek is mindenképp érdemes elkészíteni!
Édes szilvás desszertek az őszi időszakra
Mutatunk nyolc mennyei, édes szilvás receptet az őszi időszakra.