gasztronómia
A mexikói gasztronómia
Az egészség- és koleszterintudatos tradicionális magyar táplálkozáson felnőtt honfitársaink számára egyszerűen mennyország a mexikói gasztronómia. A pörkölthöz és vitaminként elfogyasztott csípős paprikához szokott gyomrunk könnyen megtalálja az utat Mexikó felé.
Orosz gasztronómia
Az orosz konyhát bemutatni ilyen szűk keretek között szinte lehetetlen. Lehetetlen az óriási méretek, az eltérő tájegységek miatt is, és azért is, mert a különböző régiókat eltérő hatások érték. Mindössze egy bepillantást nyerhetünk az európai és ázsiai konyha eme gyönyörű keverékébe, a teljesség igénye nélkül.
Mi tulajdonképpen a gyöngyöző bor?
Hivatalosan azt a bort nevezik gyöngyöző bornak, amelybe az erjesztést és érlelést követően, kb. 2–3 bar nyomású plusz széndioxidot adagolnak, és ily módon palackozzák.
7 szuper vidéki étterem, amiket tényleg érdemes kipróbálni
Szerencsére az ország egyre kevésbé Budapest-központú, így vidéken is számos olyan hely nyílt már, amely kultikus pozíciót vívott ki magának. Bemutatunk néhány helyet, amiket érdemes meglátogatni egy belföldi nyaralás vagy kirándulás alkalmával.
8 biztos jel, hogy ideje távozni egy étteremből
Nem minden éttermi vacsora tökéletes. És néha nem is kell megkóstolni az ételt, hogy érezzük: valami nem stimmel. Éttermi szakértők szerint ezek a jelek azt mutatják, hogy az adott helyen valószínűleg gondok vannak a kiszolgálással, a tisztasággal vagy a légkörrel.
A tökéletes marhapörkölt titka egy hétköznapi fűszer, amire sosem gondolnánk
Nyár, baráti összejövetel, lobogó tűz fölött rotyogó marhapörkölt. Tudta, hogy egy jól ismert, mégis ritkán alkalmazott fűszerrel egészen új szintre emelheti az ízét? Olyan hozzávalóról beszélünk, amelyet leginkább édes süteményekben, pitékben vagy téli italokban szokás használni – pedig sós ételekben is kiválóan megállja a helyét.
Tíz egyszerű és ízletes karácsonyi étel, amit kezdők is bátran elkészíthetnek
A karácsonyi vendégvárás a rutinosabbakat is kifárasztja. Valójában viszont nem kell egész nap a konyhában robotolni, hogy isteni ételeket vagy süteményeket tegyünk a családi asztalra.
Megőrülnek külföldön ezért a magyar luxusélelmiszerért
Tarol a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari kiállításán a magyar specialitás, odáig vannak a szarvasgombás libamájért.
Az elronthatatlan mézeskalács receptje
A mézeskalács sok családban elmaradhatatlan az ünnepi asztalról. Bár egy viszonylag egyszerű receptről van szó, sokan mégis elrontják. Ha Önnek is meg szokott gyűlni vele a baja, hoztunk pár hasznos tanácsot és egy jó receptet is.
Íme a tökéletes sült burgonya titka
A sült burgonyát a legtöbb ember szereti – ennek ellenére sokan bárhogy is próbáljuk elérni a tökéletes állagot, a kísérletezés gyakran kudarcba fullad. Egy sztárszakács azonban lerántotta a tökéletes módszerről a leplet.
3 szuper felhasználási módja a gránátalmának
A gránátalma a hidegebb hónapok kedvenc gyümölcse, melynek jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni. Összeszedtünk 3 receptet a felhasználásával, valamint tanácsot adunk arra, hogyan is nyerheti ki belőle a legkevesebb macerával az ízletes magokat.
Legjobb sajt-bor párosítások – segítünk eligazodni
Sokan tisztában vannak azzal, hogy a sajtok ízét egy megfelelő borral remekül ki lehet hozni – és sajnos el is lehet rontani, ha nem jót választunk. Cikkünkben segítünk abban, hogy a megfelelő párosításokkal tudja megkínálni a vendégeit.
Non plus ultra: egy elfeledett sütemény, mely szinte azonnal elfogy
Régebben elmaradhatatlan apró sütemény volt ünnepekkor, lakodalmakkor és családi összejöveteleken, ám a sajnos feledésbe merült.