gyerekek

Egyre drámaibb a gyerekek helyzete Magyarországon

Magyarországon GDP-arányosan keveset költenek a központi költségvetésből a gyermekekre, ez derül ki a Hintalovon Alapítvány gyermekjogi jelentéséből. Van bőven tennivaló az oktatásban is, kevés a fejlesztő pedagógus, a sajátos nevelési igényű gyermekek száma pedig egy év alatt ötezerrel emelkedett. A költségvetési törvény alapján Magyarország 2023-ra előirányzott kiadásainak 8,4 százalékát, összesen 3335,95 milliárd forintot költött gyermekekre, ez derül ki a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány nyolcadik gyermekjogi jelentéséből.
2024.05.30. Életstílus

Mentális egészség a serdülők és fiatal felnőttek körében, 2006-2019

A fiatalok mentális egészségével kapcsolatos aggodalmak az elmúlt évtizedben egyre csak erősödtek, különösen a mentális terhek COVID-19 világjárvány során tapasztalt növekedése kapcsán. A mentális egészséggel kapcsolatos járóbeteg-ellátások tendenciáinak vizsgálata kulcsfontosságú információkkal szolgál a járulékos tényezők megvilágítása, a veszélyeztetett csoportok azonosítása, valamint a mentális egészségügyi válság kezelésére irányuló stratégiák hatékonysága érdekében.
2024.05.03. Pszichoterápia

Friss tanulmány az autizmus korai felismerésére

A JAMA és a JAMA Network Open folyóiratban megjelent klinikai tanulmányok eredményei azt mutatják, hogy akár már 16-30 hónapos gyermeknél is meg lehetne állapítani az autizmust a szemmozgásaik megfigyelésével.
2023.09.11. Hírek