kor

A WHO szerint ennyi mozgásra lenne szükség életkoronként

Hazánkban csakúgy, mint a világ más országaiban, egyre többen végeznek ülőmunkát. Mivel a munkahelyre is autóval vagy tömegközlekedési eszközzel jutnak el - vagy eleve home office-ban dolgoznak -, az emberek többsége jóval kevesebbet mozog, mint amennyi az egészség fenntartásához szükséges lenne. A mozgásszegény életmód növeli az olyan krónikus betegségek kialakulásának esélyét, mint a rák, a szív- és érrendszeri megbetegedések vagy a diabétesz. Érdemes ezért minden korosztálynak több testedzést beiktatni az életébe. Mutatjuk, heti mennyi mozgást ajánl az Egészségügyi Világszervezet.
2024.04.30. Életstílus

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.
2024.04.25. Hírek

A legjobb 8 étel öregedés ellen

Az öregedés elleni harcban számos tényező áll rendelkezésünkre, melyben az egészséges életmód lehet az egyik legmeghatározóbb. Ebbe tartozik magától értetődően a táplálkozás is, mellyel alapvetően befolyásolhatjuk egészségünket és közérzetünket is.
2024.04.15. Életstílus