lélek

Mentális egészség a serdülők és fiatal felnőttek körében, 2006-2019

A fiatalok mentális egészségével kapcsolatos aggodalmak az elmúlt évtizedben egyre csak erősödtek, különösen a mentális terhek COVID-19 világjárvány során tapasztalt növekedése kapcsán. A mentális egészséggel kapcsolatos járóbeteg-ellátások tendenciáinak vizsgálata kulcsfontosságú információkkal szolgál a járulékos tényezők megvilágítása, a veszélyeztetett csoportok azonosítása, valamint a mentális egészségügyi válság kezelésére irányuló stratégiák hatékonysága érdekében.
2024.05.03. Pszichoterápia

Mi a boldog emberek titka? Ez az 5 szokás biztosan hozzájárul

A 2023-as World Happiness Report szerint Finnország a világ legboldogabb országa. Magyarország sajnos eléggé hátul kullog ebben a tekintetben, ám nem feltétlenül kell odaköltözni ahhoz, hogy mi is boldogabbak legyünk. Elég, ha beépítünk pár dolgot tudatosan az életünkbe, mely aztán egy idő után beivódik a mindennapjainkba. A boldogság a szakértők szerint ugyanis egy szokás.
2023.12.14. Életstílus

Veszélyt jelenthet az emberi kapcsolataidra a podcast? Több kockázatot is rejt magában

A podcastokat senkinek nem kell bemutatni, a digitális kor egyre rohamosabb fejlődésének köszönhetően ma már hihetetlenül sokrétű audiós tartalom áll a rendelkezésünkre, amelyek nagyon közkedveltté és népszerűvé váltak az elmúlt években. Podcastot hallgatni egyeseknek olyan, mintha régi barátokkal beszélgetnének vagy éppen új társaságba tévednének. Ebben a cikkben a podcastok világát abból a szemszögből vizsgáljuk meg, hogy milyen hatással van ránk, és miként formálja az életünket.
2023.11.10. Életstílus