mozgás

Jön a Mozgás Éjszakája!

A Mozgás Éjszakája nevű ingyenes sportrendezvényt most hétvégén rendezik meg a Hősök terén és további 16 vidéki városban. A mozgás szerelmeseinek nem érdemes kihagyni, hiszen ez egy remek lehetőség a testformálásra, a jó hangulat megteremtésére és akár más sportkedvelőkkel való ismerkedésre is alkalmas lehet.
2024.06.12. Életstílus

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás - többek között ez derül ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), valamint az olimpiai és paralimpiai mozgalom globális biztosítási partnere, az Allianz közös felméréséből.
2024.05.06. Hírek

A WHO szerint ennyi mozgásra lenne szükség életkoronként

Hazánkban csakúgy, mint a világ más országaiban, egyre többen végeznek ülőmunkát. Mivel a munkahelyre is autóval vagy tömegközlekedési eszközzel jutnak el - vagy eleve home office-ban dolgoznak -, az emberek többsége jóval kevesebbet mozog, mint amennyi az egészség fenntartásához szükséges lenne. A mozgásszegény életmód növeli az olyan krónikus betegségek kialakulásának esélyét, mint a rák, a szív- és érrendszeri megbetegedések vagy a diabétesz. Érdemes ezért minden korosztálynak több testedzést beiktatni az életébe. Mutatjuk, heti mennyi mozgást ajánl az Egészségügyi Világszervezet.
2024.04.30. Életstílus

3 remek mozgásforma idősebbeknek

Az egészséges életmód szerves része a rendszeres mozgás, ám az 50 felettiek gyakran nehezebben veszik rá magukat. Ennek oka egyrészt a motiváció hiánya, a meglévő mozgásszervi panaszok, a rosszabb általános egészségi állapot, valamint a félelem a sérülésektől. Éppen ezért összeszedtük, melyek azok a mozgásformák, melyeket az idősebbek is bátran végezhetnek.
2023.11.06. Életstílus

Rendszeresen mozog, ám egészségtelenül étkezik? Van egy rossz hírünk!

Sokan vannak, akik nem képesek lemondani az egészségtelen ételekről, és rendszeresen falatoznak bő olajban kisütött készítményeket, chipset, csupa cukor édességeket. Mivel azzal tisztában vannak, hogy étkezésük nem a legideálisabb, kompenzálásként gyakran sportolnak. Bár a mozgással természetesen csökkenthető a táplálkozásuk több negatív vonzata, és az is lehet, hogy túlsúllyal sem küzdenek, de egy alapos kivizsgálás után rájönnének, bizony megbosszulja magát a nem megfelelő étkezés.
2023.10.06. Életstílus

Mi a fontosabb az életkor előrehaladtával – a nyújtás, az egyensúlyt fejlesztő vagy az erősítő edzések?

Az öregedés kapcsán a legtöbben a fiatalos megjelenésük elvesztésétől tartanak, pedig sokkal nagyobb aggodalomra ad okot az erőnlét, az egyensúly és a ruganyosság romló állapota. Amennyiben ezen területeken jelentősebb hanyatlás következik be, az mozgásszervi problémákhoz, fájdalomhoz, esésekhez és csonttörésekhez vezethet, ami rányomhatja a bélyegét a mindennapokra- gondoljunk csak a lépcsőzésre, kirándulásokra vagy az unokákkal való aktív játékokra!
2023.09.13. Életstílus