pfizermed cikkek

Hogyan tartson élvezetes tudományos előadást? – Infografika

A tudományos munka fontos részét képezi a prezentációs készségek elsajátítása, hiszen e nélkül szinte lehetetlen lenne megosztani munkája eredményeit a nagyobb orvosi és tudományos közösségekkel. Mégis, sok prezentáció, ahelyett, hogy magával ragadná a közönséget és közvetítené a lelkesedést, egyszerűen kudarcba fullad.
2018.11.19. Pfizermed cikkek

Páciense buliba, koncertre jár, még keresi a párját és utazik a nagyvilágban? Fiatal felnőttek védőoltásai

Az interneten szörfölő családorvosok, ha a rákeresnek a védőoltások ütemezése kulcsszavakra, könnyen ráakadhatnak a „Felnőttkori oltások ütemezésének ajánlása” című táblázatra. A táblázat többek között ajánlásként a 18-30 év közötti felnőttek kombinált tetanusz-emlékeztető, a HPV és a meningococcus elleni oltások ütemezését tartalmazza.
2018.10.04. Pfizermed cikkek

Autogén tréningtől a mindfulnessig – stresszoldó technikák

Hosszú sorok a betegváróban, heti több nap magánrendelés, ügyelet. A legtöbb orvos ebben a beosztásban él, amelyben helytállni tartós stresszt jelent. Ez az állandó megterhelés viszont megnöveli a betegségek kialakulásának a kockázatát. Milyen technikák léteznek, amelyeket segítségül tudunk hívni ennek mérséklésére?
2018.10.02. Pfizermed cikkek

Orvosi várók belsőépítész szemmel

Sötétbarna lambéria, műanyag, vagy piros műbőr székek, vibráló neonfények, műkő padló. A legtöbb orvosi rendelő még mindig ilyen környezettel várja a betegeket. Hogyan tehetjük egy átalakítással kellemesebbé a páciens számára a rendelői várakozás hosszú perceit?
2018.09.27. Pfizermed cikkek

Háziorvosi praxisjog vásárlás pályázat

Erőteljesen emelkedik a tartósan, vagyis legalább fél éve betöltetlen háziorvosi körzetek száma. Jelenleg 320 üres háziorvosi praxis van Magyarországon, ami miatt mára már kritikus a hazai alapellátás helyzete. Ennek enyhítésére szolgál a háziorvosi praxisjog vásárlási pályázat, amelyre október végéig lehet jelentkezni.
2018.09.25. Pfizermed cikkek

Öndiagnózisok kora: hogyan befolyásolják az online elérhető információk a betegek együttműködését?

A betegek egyre sűrűbben fordulnak először az internethez, ha egészségügyi információra van szükségük. Az internetes források és fórumok hatása ugyanakkor a dicséretes önképzéstől egészen a teljes megtévesztésig terjedhet, gyakorló orvosként ezért rendkívül fontos megértenünk, hogy az információs rendszerek hogyan befolyásolják az orvos-beteg kapcsolatot.
2018.09.17. Pfizermed cikkek

9 tény, amit nem tudott az oltóanyagokról

Az első oltóanyagot 1796-ban adták be. Az azóta eltelt több mint 2 évszázadban több tucatnyi oltóanyag nyújtott segítséget emberek millióinak, a fejősasszonyoktól kezdve, George Washington csapatain, a gyerekeken keresztül szerte a világon.
2018.09.13. Pfizermed cikkek