praxisépítés

A magánpraxis nem fejőstehén!

A kártérítési perekben a sérelmet szenvedett fél sokszor túlértékeli kárát, és irreálisan magas kártérítési összeget követel a károkozótól. A képviseletet ellátó ügyvédnek ekkor kellene mérsékletre intenie ügyfelét, hiszen a bírósági eljárási illeték számításának alapja a pertárgy értéke, azaz minél magasabb összegre perelünk valakit, annál magasabb a bírósági illetékünk és ehhez még hozzáadódnak az igénybevett szakértők, és jogi képviseletet ellátók díjai. Persze mindenki úgy indít el egy pert, hogy győzni fog, és majd a vesztes szépen kifizet mindent, de érdemes átgondolni, mennyibe fog kerülni, ha mégis veszítünk.
2012.02.01. Praxisépítés

Hirdetmény a gyógyászati segédeszközök társadalombiztosítási támogatásáról

A gyógyászati segédeszközök társadalombiztosítási támogatásának megállapítására kérelemre, illetve hivatalból indult eljárások során az Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2011. augusztus 4. - 2011. augusztus 30. között az alábbi döntéseket hozta. A határozatok teljes szövege az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Ártámogatási Főosztályán hivatali időben megtekinthető.
2011.09.01. Praxisépítés

Az Allianz, Generali és Uniqa biztosítók vállalkozói biztosításai

Az ezt megelőző tájékoztatásban bemutattuk a vállalkozói vagyonbiztosítások kezelését célzó általános szempontokat. Ebben a cikkben tekintsük át a különös feltételeket a felhasználó oldaláról. Ebben az olyan fő paraméterek lesznek terítéken, mint a kockázatok köre és a kizárások. Összehasonlítjuk a vagyonvédelmi előírásokat és a szerződések időbeli hatályát is.

2011.07.25. Praxisépítés