veszély

Veszélyes naponta szedni az aszpirint?

Az aszpirin szedésére vonatkozó irányelvek megváltoztak. Sokáig tartotta magát az a közhiedelem, hogy a 60 év felettiek jót tesznek szervezetüknek a napi aszpirinbevitellel, mely gyógyszer stroke vagy szívroham megelőző hatással is bírhat, ez az állítás azonban így, nem teljesen igaz.
2024.07.04. Hírek

Ön tud a Balaton titkáról?

Nem véletlen a Balaton az egyik legnépszerűbb üdülési célpont Magyarországon. Sekély vizével "a magyar tenger" már régóta elnyerte a családok bizalmát is, hiszen sekélységével - szülői felügyelet mellett- veszélytelen a gyerekek számára is. De nem árt azért óvatosnak lenni, hiszen van egy titka is a Balatonnak, amit csak kevesek ismernek.
2024.06.21. Életstílus

Uniós ügynökség: az új kábítószer-keverékek használata egyre nagyobb veszélyt jelent Európában

A kábítószerek hozzáférhetősége továbbra is magas Európában, a nagy hatáserősségű szintetikus anyagok, az új kábítószer-keverékek és a változó használati szokások egyre nagyobb veszélyt jelentenek - hívta fel a figyelmet az Európai Unió kábítószerekkel és kábítószer-függőséggel foglalkozó megfigyelőközpontja (EMCDDA) kedden közzétett jelentésében.
2024.06.12. Hírek

Veszélyes lehet a mikrózás?

Szinte biztos, hogy mindenki legalább egyszer hallotta már élete során, hogy a mikrózás ártalmas és mennyire káros a szervezetre nézve. De vajon ebből mi igaz és miért?
2024.04.25. Életstílus