víz

Ökológiai Kutatóközpont: minden szempontból biztonságos a budapesti csapvíz

A Duna vízkincsének védelme kiemelten fontos nemzetstratégiai érdek; annak érdekében, hogy a budapesti ivóvíz kiváló minősége hosszú távon megőrizhető legyen, nagyszabású kutatást végeztek a vízminőséget veszélyeztető hatások feltárására, és megállapították, hogy a fővárosi csapvíz minden szempontból biztonságos - tudatta a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont az MTI-vel.
2024.06.19. Életstílus

Mi köze a fürdőruha színének a biztonsághoz?

A nyári nagy melegben legtöbbünk legszívesebben a hűsítő vízben töltené az idejét és akár egy vízparton, akár egy medencében élvezné a kánikulát. Fürdőruha vásárláskor azonban nem sokan gondolnak arra a szempontra, hogy miért is fontos, hogy milyen színű ruhát viselünk a vízben.
2024.06.11. Életstílus

Az alvásunkra is hatással lehet, ha betondzsungelben élünk

A természet közelségének az alvásunkra gyakorolt pozitív hatását egyre több kutatás erősíti meg. Nemrég egy olyan tanulmány jelent meg, amelynek során 18 országra vonatkozóan végeztek reprezentatív, tehát a helyi népesség sajátosságait arányosan leképező vizsgálatokat – és nagyon izgalmas eredményeket kaptak.
2024.04.23. Életstílus

Elősegítheti a fogyást a vízivás?

A vízivás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ám, nem csupán a hidratáltságban és az egyensúlyérzet fenntartásában segít a vízivás, de akár a fogyást is elősegítheti.
2024.03.22. Hírek