Főoldal » Szakterületek » Gazdasági hírek

Mi az egyik legismertebb felfedezése Louis Pasteur-nek?

Kép
 
Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Mivel nem tudom, mikor lesz nyilvános ezen az oldalon, jelzem a Szakmai Kollégium Onkológia és Sugá...''Teljesen elbutulhatunk a sok fotózás miatt,,Gondolom, ez a figyelem megosztásával is összefüggésben lehet. Ha fotózok, akkor a képre is koncent...''Új kemoterápiákat javasolnak az onkológusok,,Érdekes, de nem új. A "régi típusú" szakmai kollégium is már felvetette a felesleges protokollok t...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Van olyan patikalánc ez például a PatikaPlus gyógyszertárak ahol az ügyeletért 900 forintot fizetne...''Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat,,Ugyan ez van orvosi szinten.Hülye lenne dolgoznia minimál bérért,már rég el lehet felejteni azt ?ho...''

Gazdasági hírek

Meglepetés a Richtertől

A Richter 6,85 milliárd forint nettó nyereséget ért el a harmadik negyedévben, ez 20,9 százalékkal meghaladja a múlt év azonos időszakit.

Feltöltve: 2015-11-06 | Kategória: Gazdasági hírek

Negyvenötmilliárddal nő az egészségügyi büdzsé

A büdzsé, amiből az egészségügyi intézmények működését biztosítják, 2010 óta majdnem 30 százalékkal, csaknem 225 milliárd forinttal emelkedett, miközben a kumulált infláció mindössze 13 százalék körül alakult.

Feltöltve: 2015-10-13 | Kategória: Gazdasági hírek

Újratermelődő kórházi adósságok

Nem hozott végleges megoldást a kórházi tartozások nyár eleji konszolidációja. Jelzi ezt, hogy a jelenlegi mintegy 40 milliárd forintról már szeptemberre akár 60 milliárd forintra nőhet a beszállítók irányában fennálló kórházi tartozások összege – figyelmeztet a Magyar Orvostechnikai Beszállítók Szövetsége (MOBSZ).

Feltöltve: 2015-08-11 | Kategória: Gazdasági hírek

Kifizetik a kórházak adósságát - itt a meglepő eredmény

Meglehetősen hektikusan szóródnak a kórházi adósságkonszolidációra kiosztott pénzek az egyes intézményekben. A Magyar Államkincstár legfrissebb adatai március vége és június vége között, alig pár százalékostól akár kilencvenszázalékos adósságcsökkenésről, 10 kórházban pedig adósságnövekedésről is tanúskodnak - írja a napi.hu.

Feltöltve: 2015-07-20 | Kategória: Gazdasági hírek

Akár 4 milliárdba is kerülhet az erdélyi kórház a magyar államnak

A tervek szerint 5,5 milliárd forintba kerülhet az a kórház, amely magyarországi támogatással épülhet meg Erdélyben és amelyet a református egyház működtetne - írta ma a maszol.ro erdélyi magyar hírportál.

Feltöltve: 2015-06-11 | Kategória: Gazdasági hírek

Mennyit költenek a magyarok magánorvosra? - itt a meglepő adat

Magyarországon költenek legtöbbet betegek saját zsebből az egészségükre, ugyanakkor nálunk a legalacsonyabb az egy főre jutó egészségügyi kiadás - mondta a Világgazdaság csütörtöki egészségügyi konferencián tartott előadásában Bodrogi József egészségügyi közgazdász.. A napi.hu összefoglalója.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2015-06-05 | Kategória: Gazdasági hírek

Ennyivel nőtt a kórházak tartozása

Április végére a Magyar Államkincstár adatai szerint 84,6 milliárd forintra duzzadt (ebből 48,3 milliárd hatvan napon túli) a kórházak adóssága kamatok nélkül. A növekedés az előző hónaphoz képest nem egészen kétmilliárd, január végéhez képest közel 14 milliárd forint - írja a napi.hu.

Feltöltve: 2015-05-26 | Kategória: Gazdasági hírek

2020-ig 15 milliárd forint jut egészségügyi prevencióra

A kormány a 2020-ig terjedő időszakban 15 milliárd forintot fordít egészségügyi prevencióra az ezzel kapcsolatos operatív program keretében – mondta Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára pénteken Kecskeméten az MTI-nek.

Feltöltve: 2015-04-20 | Kategória: Gazdasági hírek

Ez is egy kitörési pontja lehet a magyar gazdaságnak

Akár 15-20 százalékkal is növelhető lenne a klinikai gyógyszervizsgálatokból jelenleg évente befolyó mintegy 90 milliárd forint, ami a következő 10 évben szinten is tartható, mindössze néhány átgondolt intézkedés árán - hívta fel a figyelmet Jakab Zoltán, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (IGYE) elnöke a Magyar Tudományos Akadémián rendezett szakmai konferencián tartott előadásában.

Feltöltve: 2015-03-06 | Kategória: Gazdasági hírek

Nőni fog az egészségipar aránya a gazdaságban

A következő években az egészségipar aránya a gazdaságon belül emelkedni fog, és a 21. század egyik meghatározó iparága lehet - mondta Jakab Zoltán, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete elnöke egy szerdai, budapesti szakmai konferencián.

Feltöltve: 2015-03-05 | Kategória: Gazdasági hírek

Titokzatos pénzmozgás a magyar kórházaknál

Novemberhez képest majd 10 milliárd forinttal csökkent az év végére az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett lejárt tartozásállomány, amely így december 31-én 98,2 milliárd forint volt, ebből 91,1 milliárd a szállítók-szolgáltatók felé áll fenn - derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) honlapjáról. A tartozásállomány 80 százaléka, mintegy 80 milliárd forint az emberi erőforrás tárcánál halmozódik.

Feltöltve: 2015-01-30 | Kategória: Gazdasági hírek

Mégis érdemes a magánegészségügybe fektetni?

A Lantos Csaba érdekeltségébe tartozó Róbert Károly Magánkórház vette meg a Telki Kórház Kft. Budakeszi úti járóbeteg rendelőintézetét. Az új ambulanciával 40 százalékra nőhet a járóbetegek ellátásból származó bevétel aránya a Róbert Károly Magánkórházban - írja a napi.hu.

Feltöltve: 2015-01-13 | Kategória: Gazdasági hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld