Főoldal » Szakterületek » Gazdasági hírek
Miért nem operáltak a sebészek kezdetben Magyarországon?
Kép
 
Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A közvetlen link a cikk alján található.''Varázslatos tanösvény hazánkban, amit télen is érdemes megnézni,,+''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A NEAK oldala nagy. Őrülnék egy közvetlen linknek.''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,drgulyasnak: jelentem a kórházi főparancsnoknak : parancsmegtagadás miatt felkoncolás. Gyenge kifog...''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,Mi van, ha a beteg nem váltja ki a gyógyszert?''

Gazdasági hírek

Meglepetés a Richtertől

A Richter 6,85 milliárd forint nettó nyereséget ért el a harmadik negyedévben, ez 20,9 százalékkal meghaladja a múlt év azonos időszakit.

Feltöltve: 2015-11-06 | Kategória: Gazdasági hírek

Negyvenötmilliárddal nő az egészségügyi büdzsé

A büdzsé, amiből az egészségügyi intézmények működését biztosítják, 2010 óta majdnem 30 százalékkal, csaknem 225 milliárd forinttal emelkedett, miközben a kumulált infláció mindössze 13 százalék körül alakult.

Feltöltve: 2015-10-13 | Kategória: Gazdasági hírek

Újratermelődő kórházi adósságok

Nem hozott végleges megoldást a kórházi tartozások nyár eleji konszolidációja. Jelzi ezt, hogy a jelenlegi mintegy 40 milliárd forintról már szeptemberre akár 60 milliárd forintra nőhet a beszállítók irányában fennálló kórházi tartozások összege – figyelmeztet a Magyar Orvostechnikai Beszállítók Szövetsége (MOBSZ).

Feltöltve: 2015-08-11 | Kategória: Gazdasági hírek

Kifizetik a kórházak adósságát - itt a meglepő eredmény

Meglehetősen hektikusan szóródnak a kórházi adósságkonszolidációra kiosztott pénzek az egyes intézményekben. A Magyar Államkincstár legfrissebb adatai március vége és június vége között, alig pár százalékostól akár kilencvenszázalékos adósságcsökkenésről, 10 kórházban pedig adósságnövekedésről is tanúskodnak - írja a napi.hu.

Feltöltve: 2015-07-20 | Kategória: Gazdasági hírek

Akár 4 milliárdba is kerülhet az erdélyi kórház a magyar államnak

A tervek szerint 5,5 milliárd forintba kerülhet az a kórház, amely magyarországi támogatással épülhet meg Erdélyben és amelyet a református egyház működtetne - írta ma a maszol.ro erdélyi magyar hírportál.

Feltöltve: 2015-06-11 | Kategória: Gazdasági hírek

Mennyit költenek a magyarok magánorvosra? - itt a meglepő adat

Magyarországon költenek legtöbbet betegek saját zsebből az egészségükre, ugyanakkor nálunk a legalacsonyabb az egy főre jutó egészségügyi kiadás - mondta a Világgazdaság csütörtöki egészségügyi konferencián tartott előadásában Bodrogi József egészségügyi közgazdász.. A napi.hu összefoglalója.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2015-06-05 | Kategória: Gazdasági hírek

Ennyivel nőtt a kórházak tartozása

Április végére a Magyar Államkincstár adatai szerint 84,6 milliárd forintra duzzadt (ebből 48,3 milliárd hatvan napon túli) a kórházak adóssága kamatok nélkül. A növekedés az előző hónaphoz képest nem egészen kétmilliárd, január végéhez képest közel 14 milliárd forint - írja a napi.hu.

Feltöltve: 2015-05-26 | Kategória: Gazdasági hírek

2020-ig 15 milliárd forint jut egészségügyi prevencióra

A kormány a 2020-ig terjedő időszakban 15 milliárd forintot fordít egészségügyi prevencióra az ezzel kapcsolatos operatív program keretében – mondta Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára pénteken Kecskeméten az MTI-nek.

Feltöltve: 2015-04-20 | Kategória: Gazdasági hírek

Ez is egy kitörési pontja lehet a magyar gazdaságnak

Akár 15-20 százalékkal is növelhető lenne a klinikai gyógyszervizsgálatokból jelenleg évente befolyó mintegy 90 milliárd forint, ami a következő 10 évben szinten is tartható, mindössze néhány átgondolt intézkedés árán - hívta fel a figyelmet Jakab Zoltán, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (IGYE) elnöke a Magyar Tudományos Akadémián rendezett szakmai konferencián tartott előadásában.

Feltöltve: 2015-03-06 | Kategória: Gazdasági hírek

Nőni fog az egészségipar aránya a gazdaságban

A következő években az egészségipar aránya a gazdaságon belül emelkedni fog, és a 21. század egyik meghatározó iparága lehet - mondta Jakab Zoltán, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete elnöke egy szerdai, budapesti szakmai konferencián.

Feltöltve: 2015-03-05 | Kategória: Gazdasági hírek

Titokzatos pénzmozgás a magyar kórházaknál

Novemberhez képest majd 10 milliárd forinttal csökkent az év végére az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett lejárt tartozásállomány, amely így december 31-én 98,2 milliárd forint volt, ebből 91,1 milliárd a szállítók-szolgáltatók felé áll fenn - derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) honlapjáról. A tartozásállomány 80 százaléka, mintegy 80 milliárd forint az emberi erőforrás tárcánál halmozódik.

Feltöltve: 2015-01-30 | Kategória: Gazdasági hírek

Mégis érdemes a magánegészségügybe fektetni?

A Lantos Csaba érdekeltségébe tartozó Róbert Károly Magánkórház vette meg a Telki Kórház Kft. Budakeszi úti járóbeteg rendelőintézetét. Az új ambulanciával 40 százalékra nőhet a járóbetegek ellátásból származó bevétel aránya a Róbert Károly Magánkórházban - írja a napi.hu.

Feltöltve: 2015-01-13 | Kategória: Gazdasági hírek

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld