Főoldal » Szakterületek » Fájdalomcsillapítás

Hány gyógyszerész volt az egyik legősibb magyar gyógyszerész dinasztiában?

Kép
 
Térkép mutatja, hol tud koronavírustesztet végezni Rómában is kijárási tilalmat rendeltek el Képes-e javítani a D-vitamin a hangulatot? Két év alatt alakítaná át a háziorvosi rendszert a kormány Élet a Földön kívül, Covid-kataklizma és mesterséges intelligencián alapuló orvosi terápia – kövesse élőben a Magyar Tudomány Ünnepe előadásait! Százezer adag influenzavakcinát adott át az államnak a Sanofi Lábnyomot kaptak a Halhatatlanok Társulatának új tagjai A Nemzeti Színházban lép fel a salgótarjáni társulat A valaha mért legkisebb időtartamot rögzítették német tudósok
Térkép mutatja, hol tud koronavírustesztet végezni,,Milyen időközönként frissítík a tartalmat?''Bagdy Emőke: több mint ezer kollégájának szólt vissza,,Tisztelt Professzor Asszony! Köszönjük a világos, szakmai állásfoglalást Gyermekeink, Unokáink véde...''Térkép mutatja, hol tud koronavírustesztet végezni,,A honlap igenis igényel regisztrációt. Szánalmas ilyen cikket írni...''Kormányszóvivő: az egészségügyi ellátórendszer bírja a terhelést,,Nem igazán tudom, hogy gyorstalpalón lehet-e intenziv ellátásra felkészülni. Gyakorolni is kellene....''Közlemény az SZTE-n történt elbocsátás ügyében,,Na ez a rektor az igazi orvosbáró... Ezek miatt nincs előrelépés sem kamarai, sem szakszervezeti vo...''

Fájdalomcsillapítás

Opioidok és azok endokrin hatásai

Az opioidok megnövekedett alkalmazása eddig még sosem látott opioid epidémiát eredményezett.

Feltöltve: 2020-06-17 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

Egy hosszú távon bevált hatóanyag: a metamizol (X)

A metamizol csaknem egy évszázada szerepel a fájdalomcsillapító szerek európai palettáján. Elsőként Németországban törzskönyvezték, 1922-ben. Hazánkban 1933 óta elérhető és évente több millió doboz metamizol hatóanyagú gyógyszert váltanak ki a betegek, így alkalmazásával kapcsolatban rengeteg honi tapasztalattal is rendelkezünk.

Feltöltve: 2019-04-24 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

Miért nehéz enyhíteni a daganatos betegek fájdalmait?

Dr. David Kerr, az Oxfordi Egyetem onkológus professzora, a Journal of Global Oncology (JGO) főszerkesztője arról ír, hogy daganatos betegeik fájdalomcsillapítása egyes országokban nehézségekbe ütközik.

Feltöltve: 2017-01-11 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

A művész fájdalma, a fájdalom művészete

„A művészet mindig a fájdalom kifejezése” mondta John Lennon. Azonban előtte már költők, festők, zeneszerzők egész sora fejezte ki lelki, vagy fizikai fájdalmát ecsettel, tollal, hangjeggyel. A fájdalom lehet ihletője, de gátja is a világhírű művek megalkotásának.

Feltöltve: 2016-12-21 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

Fájdalmas következmények

A tévhitekkel ellentétben a fájdalom nem csak az olyan, kiemelten nagy figyelmet igénylő szakmákban járhat súlyos következményekkel, mint a sebész, pilóta, toronydaru kezelő, vagy légiirányító. Az autóbalesetek mintegy 60%-a nem megfelelő, vagy lassú reakció miatt történik.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2016-12-19 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

A koponyalékeléstől a ráolvasásig

A fájdalom problémája egyidős az emberiséggel. Minden korban az adott hitvilágnak és a rendelkezésre álló orvosi ismereteknek megfelelően próbáltak megoldást találni.

Feltöltve: 2016-12-14 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

Drágám, ma ne, fáj a fejem!

Minden harmadik válás okaként az elhidegülést szokták említeni az érintettek. „Ma ne, fáj a fejem.” A viccekből, de a való életből is ismerős lehet ez a mondat. Természetesen előfordulhat, hogy a „kifogás” hátterében lelki okok állnak, de gyakran az is, hogy frontérzékenység, vagy migrén miatt ténylegesen a fejben lévő hasogató fájdalom az együttlét akadálya. Ilyenkor az időben bevett és megfelelően hatékony fájdalomcsillapító a fájdalom mellett „más” problémákra is gyógyírt jelenthet.

Feltöltve: 2016-12-12 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

A táplálkozás és fájdalom kapcsolata. Hogyan szabályozhatjuk? 2. rész

Az Amerikai Kardiológiai Társaság és az Amerikai Diabetes Társaság által kidolgozott, a szívbetegségben és diabetesben szenvedő betegek táplálkozási irányelvei után az Amerikai Integratív Fájdalomkezelési Akadémia is elgondolkozott hasonló, célzott irányelvek összeállításán.

Feltöltve: 2016-11-30 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

A táplálkozás és fájdalom kapcsolata. Hogyan szabályozhatjuk? 1. rész

Az Amerikai Kardiológiai Társaság és az Amerikai Diabetes Társaság által kidolgozott, a szívbetegségben és diabetesben szenvedő betegek táplálkozási irányelvei után az Amerikai Integratív Fájdalomkezelési Akadémia is elgondolkozott hasonló, célzott irányelvek összeállításán.

Feltöltve: 2016-11-25 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

A fájdalom mint ötödik életjel?

Az Amerikai Családorvosi Akadémia 2016-os kongresszusán leadott szavatok alapján többé nem tekinti ötödik életjelnek a fájdalom mértékét, mert részben ebben látja az opioidok járványszerű túladagolásának okát.

Feltöltve: 2016-11-14 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

A placebo felülmúlja a glükózamin / kondroitin-szulfát hatékonyságát

Egy új vizsgálat eredménye arra utal, hogy a glükózamin / kondroitin-szulfát kezelés a térd osteorthritisben szenvedők számára nem használ többet, mint a placebo terápia. A tanulmányt az Arthritis and Rheumatism című orvosi szakfolyóirat júliusi kiadása közölte.

Feltöltve: 2016-09-28 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

A marihuána hatékonyabban csökkenti a férfiak fájdalmát

Mivel a marihuána legális használata egyre jobban terjed az Egyesült Államokban, a kutatók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a drog előnyeinek és kockázatainak vizsgálatára.

Feltöltve: 2016-09-20 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld