Főoldal » Szakterületek » Fájdalomcsillapítás

Melyik gyógyszerek okoznak hyperkalaemiát?

Kép
 
A Behcet-szindróma klinikai entitásai Útmutató a probiotikumok alkalmazásához. 1.rész Nem szteroid gyulladáscsökkentők toxicitása A magyar orvosok rendkívül korán halnak Lenne elég ügyeletes orvos, ha tisztességesen megfizetnék őket Húszszázaléknyi szakdolgozó hiányzik az egészségügyből Finom és környezetbarát: ehető kávéscsésze A kakaduk is kitalálnak táncmozdulatokat Feleségvásár az angol piacokon
A gyermekek első 1000 napja,,bimi1028''Végtagmentő applikáció segíti a megelőzést,,Engemet meg kidobott az OEP az utolsó munkanapon,ez Orbán Viktor kormánya.Akkor még OEP volt most m...''Veszélyes baktériumok kutyákban, macskákban 2. rész,,Ezt a tartalmat,minden kutyatartónak el lehetne küldeni azaz 3.000.000 millió regisztrált kutyatula...''A zoledronát csökkenti a csonttörés gyakoriságát osteopeniában 1. rész,,Az eredmények - a zoledronsavat rendszeresen alkalmazó onkológusnak nem annyira meglepő módon - kic...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Jó nyralást kiván: Imre''

Fájdalomcsillapítás

Egy hosszú távon bevált hatóanyag: a metamizol (X)

A metamizol csaknem egy évszázada szerepel a fájdalomcsillapító szerek európai palettáján. Elsőként Németországban törzskönyvezték, 1922-ben. Hazánkban 1933 óta elérhető és évente több millió doboz metamizol hatóanyagú gyógyszert váltanak ki a betegek, így alkalmazásával kapcsolatban rengeteg honi tapasztalattal is rendelkezünk.

Feltöltve: 2019-04-24 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

Miért nehéz enyhíteni a daganatos betegek fájdalmait?

Dr. David Kerr, az Oxfordi Egyetem onkológus professzora, a Journal of Global Oncology (JGO) főszerkesztője arról ír, hogy daganatos betegeik fájdalomcsillapítása egyes országokban nehézségekbe ütközik.

Feltöltve: 2017-01-11 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

A művész fájdalma, a fájdalom művészete

„A művészet mindig a fájdalom kifejezése” mondta John Lennon. Azonban előtte már költők, festők, zeneszerzők egész sora fejezte ki lelki, vagy fizikai fájdalmát ecsettel, tollal, hangjeggyel. A fájdalom lehet ihletője, de gátja is a világhírű művek megalkotásának.

Feltöltve: 2016-12-21 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

Fájdalmas következmények

A tévhitekkel ellentétben a fájdalom nem csak az olyan, kiemelten nagy figyelmet igénylő szakmákban járhat súlyos következményekkel, mint a sebész, pilóta, toronydaru kezelő, vagy légiirányító. Az autóbalesetek mintegy 60%-a nem megfelelő, vagy lassú reakció miatt történik.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2016-12-19 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

A koponyalékeléstől a ráolvasásig

A fájdalom problémája egyidős az emberiséggel. Minden korban az adott hitvilágnak és a rendelkezésre álló orvosi ismereteknek megfelelően próbáltak megoldást találni.

Feltöltve: 2016-12-14 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

Drágám, ma ne, fáj a fejem!

Minden harmadik válás okaként az elhidegülést szokták említeni az érintettek. „Ma ne, fáj a fejem.” A viccekből, de a való életből is ismerős lehet ez a mondat. Természetesen előfordulhat, hogy a „kifogás” hátterében lelki okok állnak, de gyakran az is, hogy frontérzékenység, vagy migrén miatt ténylegesen a fejben lévő hasogató fájdalom az együttlét akadálya. Ilyenkor az időben bevett és megfelelően hatékony fájdalomcsillapító a fájdalom mellett „más” problémákra is gyógyírt jelenthet.

Feltöltve: 2016-12-12 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

A táplálkozás és fájdalom kapcsolata. Hogyan szabályozhatjuk? 2. rész

Az Amerikai Kardiológiai Társaság és az Amerikai Diabetes Társaság által kidolgozott, a szívbetegségben és diabetesben szenvedő betegek táplálkozási irányelvei után az Amerikai Integratív Fájdalomkezelési Akadémia is elgondolkozott hasonló, célzott irányelvek összeállításán.

Feltöltve: 2016-11-30 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

A táplálkozás és fájdalom kapcsolata. Hogyan szabályozhatjuk? 1. rész

Az Amerikai Kardiológiai Társaság és az Amerikai Diabetes Társaság által kidolgozott, a szívbetegségben és diabetesben szenvedő betegek táplálkozási irányelvei után az Amerikai Integratív Fájdalomkezelési Akadémia is elgondolkozott hasonló, célzott irányelvek összeállításán.

Feltöltve: 2016-11-25 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

A fájdalom mint ötödik életjel?

Az Amerikai Családorvosi Akadémia 2016-os kongresszusán leadott szavatok alapján többé nem tekinti ötödik életjelnek a fájdalom mértékét, mert részben ebben látja az opioidok járványszerű túladagolásának okát.

Feltöltve: 2016-11-14 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

A placebo felülmúlja a glükózamin / kondroitin-szulfát hatékonyságát

Egy új vizsgálat eredménye arra utal, hogy a glükózamin / kondroitin-szulfát kezelés a térd osteorthritisben szenvedők számára nem használ többet, mint a placebo terápia. A tanulmányt az Arthritis and Rheumatism című orvosi szakfolyóirat júliusi kiadása közölte.

Feltöltve: 2016-09-28 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

A marihuána hatékonyabban csökkenti a férfiak fájdalmát

Mivel a marihuána legális használata egyre jobban terjed az Egyesült Államokban, a kutatók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a drog előnyeinek és kockázatainak vizsgálatára.

Feltöltve: 2016-09-20 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

Sok migrénes beteg szenved vitaminhiányban

Úgy tűnik, hogy a migrénben szenvedő gyermekek, kamaszok és felnőttek nagy része enyhe D-vitamin, riboflavin és a sejtek szaporodásához és fenntartásához szükséges energia termelésében szerepet játszó koenzim Q10 hiányban szenved.

Feltöltve: 2016-07-14 | Kategória: Fájdalomcsillapítás

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld