Főoldal » Szakterületek » Praxisalapítás - jogi tudnivalók
Ki fedezte fel és írta le először a malária kórokozóját? 
Kép
 
Orvosi szótár - orvosiszotar.hu
Latin-magyar, magyar-latin orvosi szótár
Laboreredmény
E-szám
BNO kód

Gyorstipp: Írja be a keresett latin vagy magyar kifejezést vagy annak egy részét kisbetűvel és nyomja meg a Keresés gombot.

Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A közvetlen link a cikk alján található.''Varázslatos tanösvény hazánkban, amit télen is érdemes megnézni,,+''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A NEAK oldala nagy. Őrülnék egy közvetlen linknek.''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,drgulyasnak: jelentem a kórházi főparancsnoknak : parancsmegtagadás miatt felkoncolás. Gyenge kifog...''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,Mi van, ha a beteg nem váltja ki a gyógyszert?''

Praxisalapítás - jogi tudnivalók

A rendelő megfelelő működtetésének szabályai - Magánpraxis - vállalkozási ismeretek orvosoknak

A szabályozás célkitűzése az, hogy az egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó és az azokat igénybe vevő személyek jogainak biztosítása az egészségügyi szolgáltatások minőségének, hatásosságának és hatékonyságának biztosításán keresztül megvalósuljon.

Feltöltve: 2014-06-04 | Kategória: Praxisalapítás - jogi tudnivalók

ÁNTSZ ellenőrzésről - Magánpraxis - vállalkozási ismeretek orvosoknak

Fokozott ÁNTSZ ellenőrzések várhatóak 2014 során, amely az egészségügyi szolgáltatókat is érinti. A fekvő- és járóbeteg-ellátók közül – több más terület mellett – kiemelt figyelmet kapnak a magánnőgyógyászatok. Különösen a tevékenységhez kapcsolódó szakdolgozó feladatok ellátását, valamint a szűrővizsgálatokon levett vizsgálati anyagok továbbításával összefüggő egyes részterületeket tekintik át.

Feltöltve: 2014-06-04 | Kategória: Praxisalapítás - jogi tudnivalók

Az egészségügyi szolgáltatások működési engedélyének feltétele Magánpraxis - vállalkozási ismeretek orvosoknak

Egészségügyi szolgáltatás kizárólag az egészségügyi hatóság által kiadott működési engedély birtokában, az abban meghatározottak szerint kezdhető meg, illetve folytatható.

Feltöltve: 2014-05-11 | Kategória: Praxisalapítás - jogi tudnivalók

Egészségügyi államigazgatási szerv helyszíni szemléje Magánpraxis - vállalkozási ismeretek orvosoknak

Az egészségügyi államigazgatási szerv (ÁNTSZ) előre meghatározott és közzétett ütemezés szerint végzi az egészségügyi szolgáltatók ellenőrzését, amelynek során vizsgálja a jogszabályban meghatározott személyi, tárgyi, szakmai minimumfeltételek, a szakmai szabályok, protokollok, illetve közegészségügyi előírások teljesítését.

Feltöltve: 2014-05-08 | Kategória: Praxisalapítás - jogi tudnivalók

Felelősebb biztosítás? – nemzetközi kitekintés Magánpraxis - vállalkozási ismeretek orvosoknak

Egészen 2010-ig Ausztria azon kevés Európai Uniós ország közé tartozott, ahol nem volt kötelező az egészségügyi tevékenység végzéséhez felelősségbiztosítás. Ennek ellenére igen sok kórház rendelkezett felelősségbiztosítással, mely az alkalmazott orvosok számára is fedezetet nyújtott.

Feltöltve: 2014-04-09 | Kategória: Praxisalapítás - jogi tudnivalók

A felelősségbiztosítás buktatói Magánpraxis - vállalkozási ismeretek orvosoknak

Az egészségügyi szolgáltatók felelősségbiztosításával kapcsolatos problémák egyik alapja az, hogy jelenleg egyetlen egy olyan biztosítótársaság van az egészségügyi felelősségbiztosítás területén, amely valamennyi egészségügyi szolgáltató számára kínálja szolgáltatását.

Feltöltve: 2014-04-09 | Kategória: Praxisalapítás - jogi tudnivalók

A szabad orvosválasztás jogszabályi háttere Magánpraxis - vállalkozási ismeretek orvosoknak

Cikkemben áttekintettem azokat a főbb rendelkezéseket, amelyek figyelembe vétele szükséges, amikor az orvosválasztás szabadságát vizsgáljuk.

Feltöltve: 2014-03-05 | Kategória: Praxisalapítás - jogi tudnivalók

Személyi, tárgyi minimum feltételek a magánrendelőben Magánpraxis - vállalkozási ismeretek orvosoknak

Egészségügyi szolgáltatás nyújtására működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató jogosult. Mi minősül egészségügyi szolgáltatásnak? Mik a személyi, tárgyi minimum feltételek a magánrendelőben?

Feltöltve: 2014-03-05 | Kategória: Praxisalapítás - jogi tudnivalók

Magánpraxis és adózás Magánpraxis - vállalkozási ismeretek orvosoknak

Magánpraxisban folytatott vállalkozási tevékenységünk során gazdasági események tömege zajlik le akár naponta is. Minden egyes bevételünk és minden egyes kiadásunk egy önálló gazdasági eseményt képez, amelyeket a jogszabályokban meghatározott módon kötelesek vagyunk nyilvántartani. Ez az ún. nyilvántartási elv.

Feltöltve: 2014-02-05 | Kategória: Praxisalapítás - jogi tudnivalók

Nomen est omen - cégnév választás szabályai Magánpraxis - vállalkozási ismeretek orvosoknak

A cégnév a gazdasági társaság létrejöttének alapvető kelléke, a társasági szerződés (alapító okirat, alapszabály) kötelező eleme. Minden cégnek saját cégneve kell legyen, amely alkalmas a cég megkülönböztetésére. A cégek a cégnéven működnek és válnak jogalannyá: szerezhetnek jogokat és vállalhatnak kötelezettségeket.

Feltöltve: 2014-02-05 | Kategória: Praxisalapítás - jogi tudnivalók

Cégalapítás, cégeljárás szabályai Magánpraxis - vállalkozási ismeretek orvosoknak

2008. július 1-jétől a cégbejegyzésre (változásbejegyzésre) irányuló kérelmet a cég székhelye szerint illetékes cégbíróság részére a cégformának megfelelő, a jogi képviselő által aláírt elektronikus nyomtatványon kell - a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló (továbbiakban Ctv.) törvényben meghatározott módon és a mellékletekkel együtt - előterjeszteni.

Feltöltve: 2014-01-09 | Kategória: Praxisalapítás - jogi tudnivalók

Melyiket válasszam? - Gazdasági társaságok Magánpraxis - vállalkozási ismeretek orvosoknak

Egyre több orvos érzi annak fontosságát, hogy magánrendelést nyisson, de vajon melyik forma a legideálisabb, a legelőnyösebb az adott tevékenység végzéséhez? Ennek eldöntésében adhat segítséget cikkünk.

Feltöltve: 2014-01-09 | Kategória: Praxisalapítás - jogi tudnivalók

Legelső Előző 1 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld