Főoldal » Szakterületek » Fül-orr-gégegyógyászat
Mire lehet elsősorban jellemző a következő tünet együttes: nyelészavar, mellkasi fájdalom, testsúlycsökkenés, gyomorégés?
Kép
 
Keveset tudni itthon a Covid-19 elleni oltóanyagok mellékhatásairól A tüdő érintettsége a sclerodermás betegeknél Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra Átmeneti kompenzációt kapnak a háziorvosok és fogorvosok Nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban Már kapható a kábítószer-túladagolás elleni orrspray az Egyesült Államokban Kihalt mamutból készített húsgolyót egy ausztrál vállalat „Olyan szomorú a hangod” – mesterséges intelligencia segítheti a depresszió szűrését Szórakozásból vett egy DNS-tesztet, titokra bukkant
Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra,,Nem láthatók a felírt receptek.Még egy kicsit fejlesszétek,azután jelentsétek be,hogy működik a ren...''Érdekes eredményre jutottak, egy prosztatarákot vizsgáló kutatás során,,Ez egy kicsit utóérzés számomra, és egy ismert gyakorlat alátámasztása. Az obszerváció, az "activ...''Száztizenöt éves hagyománynak szakad vége,,Vagyis már nem is lesz Toblerone többet. Túlélik, mint ahogyan mi is a Győri keksz esetében. A dav...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,"2018.óta másfélszeresére nőtt az E-alap" - mondá államtitkár úr. És arról hallott-e, hogy öt év al...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,Az alul finanszírozásról mikor beszélnek?''

Fül-orr-gégegyógyászat

Az orrdugulás és kezelése dekongesztáns orrspray-vel

A téli szezonban az orrdugulásos panaszok döntően vírusos vagy bakteriális légúti fertőzésekre vezethetők vissza. Az új típusú koronavírus okozta fertőzés (Covid-19), az influenza-, az RSV-, illetve a rhinovírusok okozta infekciók egyaránt vezethetnek orr- és orrmelléküregi panaszokhoz.

Feltöltve: 2023-02-07 | Kategória: Fül-orr-gégegyógyászat

HIRDETÉS: Mikrobiom – legjobban együtt működünk

Egyre többet olvashatunk a mikrobiom egészségünk megőrzésében játszott szerepéről. A rajtunk és bennünk élő mikroorganizmusok összessége a mikrobióta, kollektív genomjuk pedig a mikrobiom. A mikrobiom kifejezést azonban gyakran használjuk a mikrobióta helyett is. Bár főként baktériumokra gondolunk a téma kapcsán, a mikroorganizmusok alatt nem csak baktériumokat értünk, az aktuálisan velünk élő vírusok, gombák, protozoonok is saját, egyedi mikrobiótánk részei.

Feltöltve: 2021-12-17 | Kategória: Fül-orr-gégegyógyászat

Füstmentes jövő: a dohányzás ártalmainak csökkentése az orvosi bizonyítékok fényében

Az alternatív füstmentes technológiák az elmúlt pár évben jelentős, világszerte megfigyelhető változásokat indítottak a dohányzási szokásokban. A kezdetben laborkörülmények között és állatmodelleken vizsgált új technológia egészségre gyakorolt hatásai mára egyre több klinikai vizsgálat és valós életből vett adat alapján is nyomon követhetők. A kutatási kérdés nem kevesebb, minthogy alkalmasak lehetnek-e ezek az alternatív nikotinbeviteli eszközök a dohányzási ártalom és a következményes morbiditás csökkentésére?

Feltöltve: 2021-11-23 | Kategória: Fül-orr-gégegyógyászat

Trendek a szájüreg és a garat daganatainak incidenciájában

A szájüreg és pharynx daganatai az Amerikai Egyesült Államokban az évente diagnosztizált daganatok 3%-át képezik, kialakulásukban elsősorban a dohányzás, alkoholfogyasztás, és HPV infekciók játszanak szerepet. A szájüregi és pharyngealis daganatok incidenciája az 1980-as években csökkent, majd 1999-től kezdve újra emelkedést mutat.

Feltöltve: 2021-06-02 | Kategória: Fül-orr-gégegyógyászat

Covid-19 a fül-orr-gégészeti gyakorlatban: a jelenlegi ismeretek áttekintése

A fül-orr-gégészeti manifesztációk a Covid-19 gyakori tünetei. A kutatók a ’Medline’ és a ’Web of Science’ adatbázisokat vizsgálták át olyan kifejezésekre keresve, mint a „Covid-19”, a SARS-CoV-2”, összefüggésben a „fül-orr-gégészeti manifesztációk”, „fül-orr-gége” és a „szaglás” kifejezésekkel.

Feltöltve: 2020-11-11 | Kategória: Fül-orr-gégegyógyászat

A HPV és a fej-nyaki daganatok

„Az egy óriási dolog, hogy Magyarországon is már az iskolás lányokat beoltják HPV ellenes oltóanyaggal, hiszen az egy közismert dolog, hogy a méhnyakrákot a HPV-nek egy bizonyos csoportja okozza. Az kevésbé ismert, hogy nagyon sok más betegséget is okoznak a HPV vírusok.” – Interjú prof. Dr. Tamás László egyetemi tanárral.

Feltöltve: 2019-12-02 | Kategória: Fül-orr-gégegyógyászat

Világújdonságnak számító implantátum a Debreceni Egyetemen

A hallásjavító implantátum akár zajos környezetben is hatékony beszédértést, gyorsabb beszédfejlődést tesz lehetővé.

Feltöltve: 2019-08-14 | Kategória: Fül-orr-gégegyógyászat

Több mint harminc éve látja el betegeit Lehőcz Irma a kórházban

Dr. Lehőcz Irma fül-orr-gégész több mint harminc éve dolgozik a Tatabányai Szent Borbála Kórházban. Tavaly a mindennapok hősei szavazáson egészségügyi kategóriában nyert, nemrégiben pedig Batthyány-Strattmann László-díjjal ismerték el áldozatos munkáját.

Feltöltve: 2018-11-23 | Kategória: Fül-orr-gégegyógyászat

A trauma okozta teljes arcidegbénulás: kell-e operálni?

Az elmozdulással nem járó átmeneti csonttörés következtében fellépő teljes arcideg bénulás nem műtéti kezelése szinte minden betegnél gyógyulást eredményezett, és a műtétnél kedvezőbbnek bizonyult. - állítják indiai kutatók.

Feltöltve: 2018-04-16 | Kategória: Fül-orr-gégegyógyászat

A szaglás romlása összefügg a demencia veszélyével

Egy új tanulmány eredménye szerint a demencia fokozott veszélyére utal, ha az idős betegek elvesztik a szaglóérzéküket.

Feltöltve: 2017-11-09 | Kategória: Fül-orr-gégegyógyászat

Világrekorder mandula körüli tályog

Na persze nincs olyan verseny, hogy "A legnagyobb mandula körüli tályog", pedig ezt a beteget eséllyel nevezte volna be a blog írója.

Feltöltve: 2016-07-13 | Kategória: Fül-orr-gégegyógyászat

Az új irányelv a középfülgyulladással veszélyeztetett gyermekek szűrését javasolja

Az amerikai Fül-orr-gégész Akadémia - Fej és nyaksebészeti Alapítvány (American Academy of Otolaryngology—Head and Neck Surgery Foundation) új irányelvei a serosus középfülgyulladás (effúziós otitis media -OME) kezelési gyakorlatában szemléletváltást javasolnak. A javaslatfrissítés az Otolaryngology–Head and Neck Surgery című szakfolyóirat online kiadásában jelent meg.

4 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2016-05-08 | Kategória: Fül-orr-gégegyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld