Főoldal » Szakterületek » Gasztroenterológia

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Rövidebb karanténidő szigorúbb oltási igazolványos szabályok,,FÖLD LAKÓI FIGYELEM KÖZHASZNÚ FIGYELMEZTETÉS az utolsó napokban ... Teljesedett a PRÓFÉCIA. Int...''Fontos részlet az oltási igazolványról,,FÖLD LAKÓI FIGYELEM KÖZHASZNÚ FIGYELMEZTETÉS az utolsó napokban ... Teljesedett a PRÓFÉCIA. Int...''Átmenetileg meghosszabbítja a menstruációt a koronavírus elleni oltás egy amerikai kutatás szerint,,És mi ennek az oka? Arról miért nem írmak?..''Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak,,"A honlapon azt írták: a díjazás egy teljes napra 80 ezer, fél napra pedig 40 ezer forint. Ha az ad...''Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak,,Nem lehetne a külön díjazást egyből a háziorvosoknak küldeni? Így előfordulhat, hogy a "sok bába...''

Gasztroenterológia

Frissített irányelv a cirrhosisos betegek antikoagulációjával kapcsolatban. 2. rész

A trombopoietinreceptor-agonisták (TPO-RA) szintén nem javallottak trombocitopéniás és stabil állapotú cirrhosisban szenvedő, tipikus beavatkozásokon áteső betegeknél, azonban megfontolhatók olyan betegeknél, akiket inkább aggaszt a vérzéses események csökkentése, mint a PVT rizikója.

Feltöltve: 2022-01-12 | Kategória: Gasztroenterológia

Frissített irányelv a cirrhosisos betegek antikoagulációjával kapcsolatban. 1. rész

Az Amerikai Gasztroenterológiai Társaság (AGA) klinikai gyakorlatra irányuló frissítése a cirrhosisban szenvedő betegek esetében jelentkező vérzéssel és trombózissal összefüggő kérdésekre összpontosít.

Feltöltve: 2022-01-11 | Kategória: Gasztroenterológia

Talpunk alatt fütyül a szél? Lábbelik alján a clostridium? 2. rész

A lábbelik talpa bizonyítékkal szolgálhat a Clostridioides difficile (C.difficile) terjedésével kapcsolatosan, - állítják kutatók, akik összehasonlították a pozitiv arányokat, amikor több felületről is mintát vettek a baktérium jelenlétének kimutatása céljából.

Feltöltve: 2022-01-03 | Kategória: Gasztroenterológia

Talpunk alatt fütyül a szél? Lábbelik alján a clostridium? 1. rész

A lábbelik talpa bizonyítékkal szolgálhat a Clostridioides difficile (C.difficile) terjedésével kapcsolatosan, - állítják kutatók, akik összehasonlították a pozitiv arányokat, amikor több felületről is mintát vettek a baktérium jelenlétének kimutatása céljából.

Feltöltve: 2021-12-31 | Kategória: Gasztroenterológia

Frissített USPSTF irányelvek colorectalis daganatszűrésre. 2. rész

Noha a CDC megjegyezte, hogy a CRC-re vonatkozó szűrővizsgálati arányok 2000-2015 között növekedtek, ez a növekedés nem egyenlő mértékben oszlott meg korcsoportonként: az 50-64 éves betegek esetében 15,9%-kal kevesebb szűrővizsgálatra került sor, mint a 65-75 évesek esetében.

Feltöltve: 2021-10-14 | Kategória: Gasztroenterológia

Frissített USPSTF irányelvek colorectalis daganatszűrésre. 1. rész

Az Egyesült Államok központi prevenciós testülete (’US Preventive Services Task Force’; USPSTF) nemzeti szakértőkből álló csoportra támaszkodik, hogy evidenciákon alapuló ajánlásokkal szolgáljon a különféle klinikai preventív ellátásokra vonatkozóan, amelyek magukba foglalják a szűrővizsgálatokat, csakúgy mint a preventív gyógyszerezést és a betegek magatartásával kapcsolatos tanácsadást.

Feltöltve: 2021-10-13 | Kategória: Gasztroenterológia

Mit tudhatunk meg az élelmiszercímkéről és miről tájékoztat az új Nutri-Score jelölési rendszer?

Az élelmiszerjelölés fejlesztése évtizedek óta szerepel az Európai Unió célkitűzései között, ami érthető, hiszen a fogyasztóknak lehetőséget kell adni ahhoz, hogy a lehető legjobban tudják és értsék, miként illeszthető étrendjükbe az élelmiszer, amit elfogyasztanak.

Feltöltve: 2021-09-07 | Kategória: Gasztroenterológia

Hol megy félre a gyermekeink táplálkozása?

Az anyatejes táplálás előnyei ma már köztudottak és vitán felül állnak. Szoptatáskor az anyatermészet mind a táplálék mennyiségét, mind összetételét a legoptimálisabban alakítja a csecsemő igényeihez.

Feltöltve: 2021-08-24 | Kategória: Gasztroenterológia

Emelkedik a rezisztens salmonella fertőzések száma?

Egy tanulmány szerint a rezisztens nem-typhoid salmonella fertőzések éves incidenciája 2015-ben és 2016-ban 40%-kal volt magasabb a 2004-2008 közötti időszakhoz képest.

Feltöltve: 2021-08-09 | Kategória: Gasztroenterológia

Hogyan érdemes megszabadulni a túlsúlytól - a különféle fogyókúrák hatásai

Mindig aktuális téma, de mindennek apropóján talán most még többeket érdekel, hogyan tudnának a lehető legkönnyebben/leghatékonyabban/leggyorsabban megszabadulni súlyfeleslegüktől.

Feltöltve: 2021-08-05 | Kategória: Gasztroenterológia

COVID-vakcina válaszok daganatos betegeknél

Egy izraeli prospektív kohorsz-vizsgálat szerint azon betegek döntő többségénél, akik daganatos megbetegedés következtében aktív szisztémás kezelésben részesültek, megfelelő immunválaszt váltott ki a Pfizer/BioNTech által fejlesztett Covid-19 elleni védőoltás.

Feltöltve: 2021-07-20 | Kategória: Gasztroenterológia

Csomagoljunk műanyagmentesen, de mibe?

Éppen a „műanyagmentes” júliusban járunk, amikor az átlagosnál is több szó esik a műanyagszennyezés tarthatatlanságáról és a környezetbarát csomagolási alternatívákról. Az élelmiszeriparnak és -kereskedelemnek nagy szerepe és felelőssége van abban, hogy folyamatosan új megoldásokkal álljon elő, már csak azért is, mert a csomagolásnak élelmiszerbiztonsági okokból nem lehet búcsút inteni, sőt továbbra is a biztonság marad a fő szempont – figyelmeztet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

Feltöltve: 2021-07-14 | Kategória: Gasztroenterológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld