Főoldal » Szakterületek » Gasztroenterológia

Miről kapta a nevét a Lyme-kór?

Kép
 
Jól vannak az orosz vakcinateszt önkéntesei,,Pakson túl , talán vakcinák előállítása , fejlesztése , tesztelése területeken is érdemes lenne Oro...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,A magánorvosok nem az egészségügy részei, hiába vettek le terhet az államilag finanszírozott egészs...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,Nálunk kapott a több hónapja fizetés nélküli szabadságon és 5 éve GYES-en lévő, de nem kapott a nyu...''A rémes egészségügytől félnek a magyarok, nem a migrációtól,,Amig -szerencsénkre-nem szembesülünk valamivel, addig "nem probléma". Ilyen pl az elsivatagosodás i...''Járvány van, mégsem jelentkeznek a védőoltásért a magyarok,,Még több felvilágosítás kell!''

Gasztroenterológia

Rotavírus elleni védőoltás: 5 dolog, amit érdemes tudni. 1. rész

Mielőtt az oltóanyagok elérhetőek lettek volna az Egyesült Államokban, a rotavírus fertőzés nagyon gyakori megbetegedésnek számított, és 5 éves korra majdnem minden gyermek átesett a fertőzésen.

Feltöltve: 2020-07-02 | Kategória: Gasztroenterológia

Mit kell tenni az epehólyag polipokkal?

A radiológiai vizsgálatok révén esetlegesen felfedezett epehólyag polipok kezelése máig vitatott. Az epehólyag polip észlelése radiológiai vizsgálat alkalmával problémát jelenthet a radiológusnak és annak a szakorvosnak, aki a beteget radiológiai vizsgálatra irányította.

Feltöltve: 2020-07-01 | Kategória: Gasztroenterológia

Oesophagitis dissecans superficialis vas szulfát kezelés mellett

A gyógyszerek által előidézett oesophagitis egy jól ismert, de ritka klinikai diagnózis, és a leggyakrabban azoknál a betegeknél jelentkezik, akiknél elégtelen nyelőcső-motilitás, obstrukció vagy anatómiai eltérések állnak fenn.

Feltöltve: 2020-06-29 | Kategória: Gasztroenterológia

Vastagbél daganat terhesség alatt: két esettanulmány

A colorectalis daganat (CRC) rendkívül ritka terhesség alatt, a becslések szerint 13 000 terhességből 1 esetben fordul elő. A CRC tüneteit, úgy, mint a hasfájást, székrekedést, hányingert és hányást általában a terhességgel járó fiziológiai változásoknak tulajdonítják.

Feltöltve: 2020-06-23 | Kategória: Gasztroenterológia

Helicobacter fertőzés és acne vulgaris kapcsolata

A Helicobacter pylori (H. pylori) szerepet játszhat az extraintestinális megbetegedések patogenezisében, ideértve a dermatológiai megbetegedéseket is.

Feltöltve: 2020-06-03 | Kategória: Gasztroenterológia

Székletinkontinencia: milyen tényezők jelzik előre a biofeedback eljárás sikerét az idősebb nőbetegeknél? 2.rész.

A tanulmány célja az volt, hogy megvizsgálja azokat a tényezőket, amelyek az anorectalis biofeedback terápiára adott reakcióhoz kapcsolódnak a székletinkontinenciában szenvedő betegek esetén.

Feltöltve: 2020-05-27 | Kategória: Gasztroenterológia

Székletinkontinencia: milyen tényezők jelzik előre a biofeedback eljárás sikerét az idősebb nőbetegeknél? 1.rész.

A tanulmány célja az volt, hogy megvizsgálja azokat a tényezőket, amelyek az anorectalis biofeedback terápiára adott reakcióhoz kapcsolódnak a székletinkontinenciában szenvedő betegek esetén.

Feltöltve: 2020-05-21 | Kategória: Gasztroenterológia

Colorectalis daganat és a gyulladásos bélbetegségek 2.rész

A Crohn-betegségben szenvedőket nagyobb valószínűséggel diagnosztizálják colorectalis carcinomaval (CRC) és a CRC okozta halálozás magasabb kockázatának vannak kitéve. A CRC megfigyelése során azokra a betegekre kellene fókuszálni, akik esetében 40 éves életkor előtt Crohn-betegséget diagnosztizáltak, valamint azokra a betegekre, akiknek gyulladásos bélbetegsége, vagy primer sclerotizáló cholangitis-e (PSC) van.

Feltöltve: 2020-04-16 | Kategória: Gasztroenterológia

Colorectalis daganat és a gyulladásos bélbetegségek 1.rész

Egy skandináv vizsgálat alapján a colitis ulcerosaban (UC) szenvedő betegek a colorectalis daganat (CRC) magasabb kockázatának vannak kitéve, a CRC kevésbé előrehaladott állapotával diagnosztizálják őket, és nagyobb a kockázata a CRC-ből eredő elhalálozásnak, szemben azokkal, akik esetében nem áll fenn colitis ulcreosa, habár ez a többletkockázat az idő előrehaladtával lényegesen csökken.

Feltöltve: 2020-04-14 | Kategória: Gasztroenterológia

Figyelem: COVID-19 gastrointestinalis tünetekkel!

A COVID-19 járványszerű felbukkanása súlyos fenyegetést jelent az emberiség számára. A korábbi vizsgálatok elsősorban Wuhanra és a tipikus tünetekre fókuszáltak. A Csöcsiang tartományból származó, 74 COVID-19 fertőzésben szenvedő, gastrointestinalis tüneteket mutató eset elemzése során meghatározták az epidemiológiai, klinikai és virológiai jellemzőket.

Feltöltve: 2020-04-09 | Kategória: Gasztroenterológia

2018. legfontosabb gasztroenterológiai témájú cikke. 3. rész

2018-ban a gastrointestinalis témájú szakirodalmak terén nem volt hiány új érdekfeszítő tudományos és klinikai kezelési ajánlásokból.

Feltöltve: 2020-03-19 | Kategória: Gasztroenterológia

2018. legfontosabb gasztroenterológiai témájú cikke 2. rész

2018-ban a gastrointestinalis témájú szakirodalmak terén nem volt hiány érdekfeszítő új tudományos és klinikai kezelési ajánlásokból. Ez a lista az idei 10 leghasznosabb, napi gyakorlatot megváltoztató cikket ismerteti.

Feltöltve: 2020-03-13 | Kategória: Gasztroenterológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld