Főoldal » Szakterületek » Gasztroenterológia

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Fokozatosan csökken a Pfizer vakcinájával oltottak védelme,,Ha jól értem, akkor max két egész hétig tart a hatása a csodavakcinának, amiért Karikó Katalint hős...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,Különben teccettek hallani? A világ tudományosabb (kevésbé politikai) fele talált erre a nagyon nag...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,A paraszti logika azt mondaná, hogy előbb van az esetszám növekedés a szennyvíz szintje fölött, és ...''A kórházban kezeltek körében megugrott az új hiperglikémiás esetek száma,,Szeroidot mennyit kaptak?''Megvannak a budapesti antitest-vizsgálat összesített adatai, kerületi eredményekkel együtt,,Tisztelt Coranaszakértő! Milyen standard értékhez viszonyították ezeket az antitest ezeket az érték...''

Gasztroenterológia

COVID-vakcina válaszok daganatos betegeknél

Egy izraeli prospektív kohorsz-vizsgálat szerint azon betegek döntő többségénél, akik daganatos megbetegedés következtében aktív szisztémás kezelésben részesültek, megfelelő immunválaszt váltott ki a Pfizer/BioNTech által fejlesztett Covid-19 elleni védőoltás.

Feltöltve: 2021-07-20 | Kategória: Gasztroenterológia

Csomagoljunk műanyagmentesen, de mibe?

Éppen a „műanyagmentes” júliusban járunk, amikor az átlagosnál is több szó esik a műanyagszennyezés tarthatatlanságáról és a környezetbarát csomagolási alternatívákról. Az élelmiszeriparnak és -kereskedelemnek nagy szerepe és felelőssége van abban, hogy folyamatosan új megoldásokkal álljon elő, már csak azért is, mert a csomagolásnak élelmiszerbiztonsági okokból nem lehet búcsút inteni, sőt továbbra is a biztonság marad a fő szempont – figyelmeztet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

Feltöltve: 2021-07-14 | Kategória: Gasztroenterológia

Soproni Gyógyközpont - Szakorvos, szakorvos-jelölt

A Soproni Gyógyközpont az alábbi szakterületekre vár szakorvos ill. szakorvos-jelölt munkatársakat.

Feltöltve: 2021-07-02 | Kategória: Gasztroenterológia

Infliximab terápia és Covid-19 elleni antitest válasz gyulladásos bélbetegségben

Közel 7 000 betegtől származó adat alapján a gyulladásos bélbetegség (’inflammatory bowel disease’; IBD) miatt infliximabbal kezelt betegek esetében szignifikánsan csökkent a Covid-19 elleni antitestekre adott válasz a vedolizumabbal kezelt betegekhez képest. Habár a tumor nekrózis faktor gátló (anti-TNF) gyógyszereket rutinszerűen alkalmazzák az IBD-ben szenvedő betegek kezelésére, immunszuppresszív tulajdonságaik hatása a Covid-19 megbetegedés elleni protektív immunitásra ismeretlen, - írták Dr. Nicholas A. Kennedy az angliai Exeter Egyetem munkatársa és kollégái.

Feltöltve: 2021-06-04 | Kategória: Gasztroenterológia

Változik a leggyakrabban előforduló daganatok rangsora a következő 20 évben

A következő 20 évben nagy változásokat fogunk tapasztalni a daganattípusok rangsorában, - vetítik előre a kutatók. Jelenleg az Egyesült Államokban a leggyakrabban előforduló daganatok az emlőrák, a tüdőrák, a prosztatadaganat, a kolorektális daganat és a melanoma.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-06-01 | Kategória: Gasztroenterológia

Krónikus gyulladásos betegség és Covid-19 elleni védőoltás. 1. rész

Egy nemrégiben közzétett, szakértők által még nem lektorált új vizsgálat szerint ugyan a legtöbb krónikus gyulladásos betegségben szenvedő beteg esetében alakul ki immunválasz az mRNS-alapú Covid-19 elleni védőoltások két dózisának beadását követően, de a glükokortikoidok és a B-sejt-depléciós terápiák kifejezetten csökkentik a válaszreakciót.

Feltöltve: 2021-05-28 | Kategória: Gasztroenterológia

A felső tápcsatornai vérzés kimenetelei antikoagulánsok összehasonlításával

Továbbra is vitatható a direkt orális antikoagulánsok (DOAC) alkalmazásával összefüggő felső tápcsatornai vérzés (’upper gastrointestinal bleeding’; UGIB) fokozott kockázata a K-vitamin antagonistákhoz (VKA) képest.

Feltöltve: 2021-05-11 | Kategória: Gasztroenterológia

Minden, amit a Q10-koenzimről tudni érdemes

A WHO adatai szerint a világ vezető halálokai közül a legnagyobb jelentőséggel és halálozási rátával a szív-és érrendszeri megbetegedések bírnak. A szív-és érrendszeri, valamint anyagcsere-betegségek új és összesesetszáma évről évre növekszik.

Feltöltve: 2021-05-10 | Kategória: Gasztroenterológia

COVID után kialakult emésztési panaszok

Minden második COVID-beteg emésztési panaszokkal küzd, akár a gyógyulást követően is. A vírus belobbanthat korábban nem diagnosztizált, súlyos emésztőrendszert érintő betegségeket is, így ajánlott orvoshoz fordulni.

Feltöltve: 2021-04-29 | Kategória: Gasztroenterológia

Diverticulitis: melyik a biztonságos kezelési mód? 2.rész

A diverticulitis-ben szenvedő járóbetegek amoxicillin-klavulánsavval történő kezelése ugyanolyan hatásos, mint a metronidazol plusz fluorokinolon-kezelés, - derült ki egy vizsgálatból, amit február 22-én online formában tettek közzé az ’Annals of Internal Medicine’ szaklapban.

Feltöltve: 2021-04-23 | Kategória: Gasztroenterológia

Diverticulitis: melyik a biztonságos kezelési mód? 1.rész

A diverticulitis-ben szenvedő járóbetegek amoxicillin-klavulánsavval történő kezelése ugyanolyan hatásos, mint a metronidazol plusz fluorokinolon-kezelés, - derült ki egy vizsgálatból, amit február 22-én online formában tettek közzé az ’Annals of Internal Medicine’ szaklapban.

Feltöltve: 2021-04-22 | Kategória: Gasztroenterológia

A gyermekkori D-vitamin szükségletről

A D-vitamin nem vitamin, csupán orvostörténeti okokból nevezzük így. Valójában egy, a napfény hatására az emberi szervezetben kialakuló, vagy a táplálékkal bekerülő előanyag, amiből számos lépésben aktiválódik egy szteránvázas hormon.

Feltöltve: 2021-04-20 | Kategória: Gasztroenterológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld