Főoldal » Szakterületek » Gasztroenterológia 
 
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Gasztroenterológia

Az elhízás és a daganatok kapcsolata

Az Egyesült Államokban diagnosztizált daganatos esetek 40%-a áll kapcsolatban elhízással. „Ez nem jelenti azt, hogy minden daganatos megbetegedést a túlsúly okoz, csupán azt, hogy van valamiféle magyarázatra váró összefüggés a kettő között.” – állítja a CDC.

Feltöltve: 2017-11-23 | Kategória: Gasztroenterológia

Javítja-e a széklet transzplantáció az inzulin szenzitivitást?

Kutatók beszámolója szerint a sovány donortól származó fekális mikrobióta transzplantációja (FMT) átmenetileg javítja egyes metabolikus szindrómában szenvedő obes betegek inzulin szenzitivitását.

Feltöltve: 2017-11-21 | Kategória: Gasztroenterológia

A colitis ulcerosa lokális kezelése – a harmadik európai evidencia alapú konszenzus kezelési útmutató alapján

A gyulladásos bélbetegségek (colitis ulcerosa és Crohn-betegség) krónikus gyulladásos állapotok melyek a jellegzetes bélrendszeri érintettség mellett más szervi érintettséggel (leggyakrabban ízületi, bőr, szem, stb.) is járnak.

Feltöltve: 2017-11-16 | Kategória: Gasztroenterológia

Meghosszabbítja-e a kávé vagy a tea a cukorbetegek életét?

A diabetesszel diagnosztizált betegek számára sok étel és ital kerül tiltólistára, ám egy új kutatás szerint a kávét és teát nem kell kiiktatniuk, mivel mindkettő segíthet megelőzni a betegek idő előtti halálozását. Legalábbis akkor, ha a diabetesben szenvedő beteg nőnemű.

Feltöltve: 2017-11-16 | Kategória: Gasztroenterológia

Kölyökkutyák székletétől fertőződtek meg az állatkereskedés vásárlói

Az USA 7 államában 29 Campylobacter fertőzésről számoltak be. Amerikai közegészségügyi tisztviselők szerint a Petland áruházlánc üzleteiben árult kölyökkutyákkal hozható összefüggésbe az a bakteriális fertőzés, amely az USA 7 államában összesen 39 embert betegített meg.

Feltöltve: 2017-11-13 | Kategória: Gasztroenterológia

A gyermekkori gyulladásos bélbetegség (IBD) korszerű terápiája

A krónikus gyulladásos bélbetegség (IBD) a gasztrointesztinális traktus gyulladása. Sajnos az intenzív kutatások ellenére - kiváltó oka ismeretlen, ezért kezelni is igen nehéz. Két fő formája közül a Crohn-betegség (CD) a szájnyílástól a rectumig bárhol előfordulhat.

Feltöltve: 2017-11-02 | Kategória: Gasztroenterológia

Új teszt segíthet a hasnyálmirigyrák korai kimutatásában

A Pennsylvania Egyetem kutatói által kidolgozott új laborvizsgálati módszerrel már korai stádiumban is nagy pontossággal kimutató a hasnyálmirigyrák. A korai kimutatás azért nagyon fontos, mert az ország harmadik legpusztítóbb daganatos megbetegedését gyakran csak akkor diagnosztizálják, amikor a hasnyálmirigy sebészeti eltávolítása már hiábavaló. A vizsgálat eredményeit a Science Translational Medicine szakfolyóirat júliusi kiadása közölte.

Feltöltve: 2017-10-18 | Kategória: Gasztroenterológia

Új ajánlás: ne adjunk gyümölcslevet a csecsemőknek

Az Amerikai Gyermekgyógyász Akadémia (AAP) új ajánlásokat fogalmazott meg a csecsemők, kisgyermekek és kamaszok helyes gyümölcslé fogyasztása kapcsán.

Feltöltve: 2017-09-30 | Kategória: Gasztroenterológia

A gyomorégés elleni gyógyszerek valóban megrövidítik az életet?

Egy új vizsgálat eredménye szerint a sokak által használt gyomorégés elleni gyógyszerek, mint a Nexium, a Prilosec vagy a Prevacid hosszú távú használat esetén növelhetik az idő előtti halálozás veszélyét.

Feltöltve: 2017-09-29 | Kategória: Gasztroenterológia

Kulcsfontosságú az Alzheimer-kór megelőzésében az olívaolaj

Egy új vizsgálat eredménye alapján úgy tűnik, hogy az extra szűz olívaolaj (EVOO) protektív hatást fejt ki a memóriára és a tanulási képességekre, valamint csökkenti az agyban az Alzheimer-kór (AD) klasszikus szövettani jellegzetességének számító béta-amiloid plakkok és neurofibrillális kötegek képződését. A tanulmány eredményeit az Annals of Clinical and Translational Neurology szakfolyóirat online kiadása közölte.

Feltöltve: 2017-09-27 | Kategória: Gasztroenterológia

A protonpumpa-gátlók mégsem növelik a kognitív hanyatlás veszélyét

A Journal of the American Geriatrics Society szakmai folyóirat online kiadásában közölte egy új vizsgálat eredményeit, amelyek némileg elcsendesítették a protonpumpa-gátlók (PPI) esetleges demencia kockázatnövelő hatásával kapcsolatos aggodalmakat.

Feltöltve: 2017-09-14 | Kategória: Gasztroenterológia

A budezonid alkalmazása a colitis ulcerosa kezelésében (infografika)

Grafikus formában foglaltuk össze a Szinapszis kutatásának eredményeit, amely a budezonid alkalmazási szokásait térképezte fel a colitis ulcerosa kezelésében gasztroenterológus szakorvosok körében.

Feltöltve: 2017-08-28 | Kategória: Gasztroenterológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld