Főoldal » Szakterületek » Gasztroenterológia

Mit köti össze Benjamin Franklint, Thomas Jeffersont, Sir Isaac Newtont és Charles Darwint?

Kép
 
Érdekes adatok a koronavírus-oltás utáni megbetegedésekről és halálesetekről,,Sántit a statisztika!!!''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Az én praxisomban is követjük a 60 év felettiek ellenanyagszint változásást a második Sinopharm olt...''Merkely: a Sinopharm képes megadni a legszélesebb immunitást,,Merkely Béla hiteltelen! A virológusok szerint szükség lehet a Kínai vakcina 3, oltására és a nemze...''Két 5 éves kisfiú homokozólapátokkal megszökött egy óvodából majd megpróbáltak venni egy Jaguart,,Hm, jó ízlésük van a nebulóknak. Bíztató, hogy nem Teslát vagy egyéb villanyost szemeltek ki''Kommunikációs útmutató a koronavírus-tévhitekről és cáfolatukról,,Háát.... a helyesírás hagy némi kívánni valót maga után....''

Gasztroenterológia

COVID után kialakult emésztési panaszok

Minden második COVID-beteg emésztési panaszokkal küzd, akár a gyógyulást követően is. A vírus belobbanthat korábban nem diagnosztizált, súlyos emésztőrendszert érintő betegségeket is, így ajánlott orvoshoz fordulni.

Feltöltve: 2021-04-29 | Kategória: Gasztroenterológia

Diverticulitis: melyik a biztonságos kezelési mód? 2.rész

A diverticulitis-ben szenvedő járóbetegek amoxicillin-klavulánsavval történő kezelése ugyanolyan hatásos, mint a metronidazol plusz fluorokinolon-kezelés, - derült ki egy vizsgálatból, amit február 22-én online formában tettek közzé az ’Annals of Internal Medicine’ szaklapban.

Feltöltve: 2021-04-23 | Kategória: Gasztroenterológia

Diverticulitis: melyik a biztonságos kezelési mód? 1.rész

A diverticulitis-ben szenvedő járóbetegek amoxicillin-klavulánsavval történő kezelése ugyanolyan hatásos, mint a metronidazol plusz fluorokinolon-kezelés, - derült ki egy vizsgálatból, amit február 22-én online formában tettek közzé az ’Annals of Internal Medicine’ szaklapban.

Feltöltve: 2021-04-22 | Kategória: Gasztroenterológia

A gyermekkori D-vitamin szükségletről

A D-vitamin nem vitamin, csupán orvostörténeti okokból nevezzük így. Valójában egy, a napfény hatására az emberi szervezetben kialakuló, vagy a táplálékkal bekerülő előanyag, amiből számos lépésben aktiválódik egy szteránvázas hormon.

Feltöltve: 2021-04-20 | Kategória: Gasztroenterológia

Májbetegség kezelése Covid-19 időszakban: új ajánlások. 2. rész

A Covid-19 pandémia számtalan kihívást jelent a hepatológusok, a gasztroenterológusok, a transzplantációs programok, a háziorvosok, és természetesen a betegek számára.

Feltöltve: 2021-03-29 | Kategória: Gasztroenterológia

Májbetegség kezelése Covid-19 időszakban: új ajánlások. 1. rész

A Covid-19 pandémia számtalan kihívást jelent a hepatológusok, a gasztroenterológusok, a transzplantációs programok, a háziorvosok, és természetesen a betegek számára. Ezekhez a frusztrációkhoz hozzáadódik az a tény, hogy a vírus májra gyakorolt hatása még nem ismert teljes mértékben.

Feltöltve: 2021-03-26 | Kategória: Gasztroenterológia

Az AGA vastagbél diverticulitis kezelési ajánlása

Az Amerikai Gasztroenterológiai Társaság (AGA) frissítése 13 ajánlást fogalmazott meg, diverticulitis kezelésére vonatkozóan. Az antibiotikumok szelektív módon és ne rutinszerűen kerüljön alkalmazásra azoknál az immunkompetens betegeknél, akik akut, szövődmény nélküli diverticulitis-ben szenvednek.

Feltöltve: 2021-03-15 | Kategória: Gasztroenterológia

A PPI használat negatív prognosztikai marker az urotheliális daganatokat illetően

Egy, a ’Clinical Cancer Research’ szaklapban online formában közzétett vizsgálat szerint az atezolizumab-bal kezelt előrehaladott urotheliális daganatban szenvedő betegek esetében a protonpumpa-gátlók (PPI) használata negatív prognosztikai marker.

Feltöltve: 2021-02-01 | Kategória: Gasztroenterológia

Újdonságok a vashiány anaemia 2020-as irányelvében. 2. rész

Az Amerikai Gasztroenterológiai Társaság (AGA) nemrégiben adott ki új irányelveket a vashiányos anaemia gastrointestinális értékelését illetően, ami gyakorlati, tényeken alapuló ajánlásokat fogalmaz meg. Az irányelv több szempont alapján az eddigi gyakorlat megváltozását vonja maga után.

Feltöltve: 2020-12-31 | Kategória: Gasztroenterológia

Újdonságok a vashiány anaemia 2020-as irányelvében. 1. rész

Az Amerikai Gasztroenterológiai Társaság (AGA) nemrégiben adott ki új irányelveket a vashiányos anaemia gastrointestinális értékelését illetően, ami gyakorlati, tényeken alapuló ajánlásokat fogalmaz meg. Az irányelv több szempont alapján az eddigi gyakorlat megváltozását vonja maga után.

Feltöltve: 2020-12-30 | Kategória: Gasztroenterológia

Depresszió és Crohn-betegség?

A ’Gut’ szaklapban közzétett új vizsgálat szerint a depresszió gyakrabban fordul elő a Crohn-betegségben vagy colitis ulcerosa-ban szenvedő betegeknél a bélbetegségek diagnosztizálását megelőző években.

Feltöltve: 2020-11-30 | Kategória: Gasztroenterológia

Van összefüggés az alvás és a székrekedés között?

Az alvás időtartama és a bélfunkció közötti összefüggés vizsgálatába a kutatók 14 590 fő 20 éves, vagy annál idősebb felnőttet vontak be, akik 2005-2010 között egy alvással és a bél egészségével kapcsolatos kérdőívet töltöttek ki. Az alvást három kategóriára osztották fel: rövid (kevesebb, mint 7 óra); normál (7-8 óra) és hosszú (több, mint 8 óra).

Feltöltve: 2020-10-19 | Kategória: Gasztroenterológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld