Főoldal » Szakterületek » Gasztroenterológia
Minek lehet a részjelensége a veseelégtelenség?
Kép
 
Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra,,Nem láthatók a felírt receptek.Még egy kicsit fejlesszétek,azután jelentsétek be,hogy működik a ren...''Érdekes eredményre jutottak, egy prosztatarákot vizsgáló kutatás során,,Ez egy kicsit utóérzés számomra, és egy ismert gyakorlat alátámasztása. Az obszerváció, az "activ...''Száztizenöt éves hagyománynak szakad vége,,Vagyis már nem is lesz Toblerone többet. Túlélik, mint ahogyan mi is a Győri keksz esetében. A dav...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,"2018.óta másfélszeresére nőtt az E-alap" - mondá államtitkár úr. És arról hallott-e, hogy öt év al...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,Az alul finanszírozásról mikor beszélnek?''

Gasztroenterológia

Az antikoagulálás biztonságossága cirrózisban?

A cirrózisos betegekről sokáig azt gondolták, hogy koagulopátiásak. Ez a paradigma azonban az utóbbi években megváltozott, és jelenleg a cirrózist prothrombotikus állapotnak ismerik el.

Feltöltve: 2023-03-13 | Kategória: Gasztroenterológia

Antioxidánsok, ásványi anyagok és vitaminok vastagbélgyulladásban?

Az antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal kapcsolatos bizonyítékok a Crohn-betegség (CD) és a colitis ulcerosa (UC) kockázatával kapcsolatban korlátozottak és ellentmondásosak. Ennek a mendeli randomizációs (MR) vizsgálatnak a célja az volt, hogy megvizsgálja a keringő antioxidánsok, ásványi anyagok és vitaminok szintjének okozati összefüggéseit a CD-vel és az UC-vel.

Feltöltve: 2023-03-09 | Kategória: Gasztroenterológia

A protonpumpa-gátlók hatása a szív- és érrendszeri betegségekre?

A thrombocyta-aggregáció gátló gyógyszerek, mint a koszorúér-betegség kezelésének sarokkövei, kontrollálják a betegség progresszióját, de a gyomor-bélrendszeri vérzés nagyobb kockázatával járnak.

Feltöltve: 2023-02-08 | Kategória: Gasztroenterológia

Drotaverin szerepe a hasi panaszok kezelésében

A NO-SPA Magyarország legkedveltebb görcsoldó készítménye *. A NO-SPA a fájdalomcsillapítókkal ellentétben a fájdalom okát, magát a görcsöt oldja, így csillapítva a hasi panaszokat.

Feltöltve: 2023-01-02 | Kategória: Gasztroenterológia

Kihívások a peptikus fekélybetegség kezelésében

A peptikus fekélybetegség világszerte a lakosság 5-10%-át érinti, a magas jövedelmű országokban a közelmúltban csökkent az életprevalencia. A Helicobacter pylori (H.pylori) fertőzés és a nem szteroid alapú gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID) használata a gyomorfekélybetegség legfontosabb kiváltó okai.

Feltöltve: 2023-01-02 | Kategória: Gasztroenterológia

Neuropathia centrumok nyíltak Budaörsön és Siófokon

A Wörwag Pharma 2022 októberében két neuropátia centrum: a Pest Megyei Neuropathia Centrum-Budaörs TritonLife és a Somogy Megyei Neuropathia Centrum megnyitását támogatta.

Feltöltve: 2022-11-30 | Kategória: Gasztroenterológia

A májbetegséggel összefüggő halálozás a világjárvány idején

Az alkohollal összefüggő májbetegség (ALD) és a nem alkoholos zsírmájbetegség (NAFLD) miatti amerikai halálozás "riasztó" mértékben nőtt a COVID-19 világjárvány idején.

Feltöltve: 2022-11-30 | Kategória: Gasztroenterológia

Akut gastroenteritises jellemzők az USA-ban

Az akut gasztroenteritisz (AGE) gyakori az USA-ban, évente átlagosan körülbelül egy eset jut egy főre - derül ki egy új epidemiológiai tanulmányból. A tanulmány becslése szerint 10 esetből 1 olyan ember által terjesztett vírusfertőzés, aki tünetmentesen üríti a vírusokat.

Feltöltve: 2022-11-24 | Kategória: Gasztroenterológia

A hasnyálmirigyrák egyharmadát nem mutatják meg a vizsgálatok

A hasnyálmirigyráknak a korábbi képalkotó vizsgálatokon elszalasztott jelei "hatalmas elszalasztott lehetőségek"-et jelentenek - állítják brit kutatók, akik újszerű elemzésről számolnak be.

Feltöltve: 2022-11-02 | Kategória: Gasztroenterológia

Daganat kockázat divertikuláris betegségben?

Kevés adat áll rendelkezésre a divertikuláris betegség és a daganat kialakulására vonatkozóan, kivéve a vastagbélrákot.

Feltöltve: 2022-10-31 | Kategória: Gasztroenterológia

Étrendi antioxidáns index és a Helicobacter pylori fertőzés kockázata?

A Helicobacter pylori (H. pylori) fertőzés egyik legfontosabb kockázati tényezője a táplálkozás. Nem ismert, hogy a kiegyensúlyozott, magas antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező étrendnek lehet-e védő hatása a fertőzés következményeivel szemben. Jelen tanulmányban a táplálkozás antioxidáns indexe és a H. pylori-fertőzés kockázata közötti összefüggés vizsgálatát tűzték ki célul felnőttek körében.

Feltöltve: 2022-10-17 | Kategória: Gasztroenterológia

Egy új frissítés az akut veseelégtelenség kezelésére összpontosít cirrózisban

Az akut veseelégtelenség (AKI) a cirrózisos betegeknél potenciálisan megelőzhető, és vannak egyértelmű lépések, amelyekkel kezelhető és visszafordítható az állapot, állapítja meg az Amerikai Gasztroenterológiai Társaság klinikai gyakorlati frissítése.

Feltöltve: 2022-10-14 | Kategória: Gasztroenterológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld