Főoldal » Szakterületek » Gasztroenterológia
A vakcinák biztonságosak az állapotos nők számára, sőt csökkentik a halvaszülés kockázatát,,https://rumble.com/v14ybqt-drs-malone-mccullough-yeadon-s-cole-a-vakcinkrl-s-a-kormny-zsarnoksgrl.h...''Mesés kastélyparkok Magyarországon,,[email protected]''Koronavírus: egyre több oltott hal meg az Egyesült Államokban,,Hányszor oltottak?''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,SŐŐŐŐŐT, már Fritz Tamás is felébredt, és már ő maga is ébresztget: https://magyarnemzet.hu/veleme...''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,Látva a számokat, úgy tűnik, hogy kezd ébredezni a nemzet már a második kísérleti oltás után...''

Gasztroenterológia

A Kinder csokoládé felelős 151 szalmonellás esetért

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közleménye szerint a Kinder csokoládé termékek több, mint 150 szalmonellás megbetegedéshez köthetők, amelyekről 11 országból számoltak be. A legtöbb eset Európában történt, bár az Egyesült Államokból is jelentettek egy esetet. A betegség többnyire 10 év alatti gyermekeket érintett és április 25-ig nem számoltak be halálesetről.

Feltöltve: 2022-05-09 | Kategória: Gasztroenterológia

Tavaszi zsongás a nyár küszöbén – Hogyan együnk, hogy jól legyünk?

Január, február, itt a nyár - tartja a mondás. A köztes időben az időjárási szempontból is igen szeszélyes tavaszi hónapok is feladják a leckét, testileg-lelkileg egyaránt.

Feltöltve: 2022-05-02 | Kategória: Gasztroenterológia

Hogyan együnk húsvétkor okosan?

A karácsony mellett a húsvét a másik olyan nagy ünnep az évben, amikor a lakomáé a főszerep. Különösen azért érdemes átgondolni, hogy mi és milyen arányban kerül a húsvéti asztalra, mert hagyományosan egy böjti időszakot törünk meg az ünnepi étkezéssel.

Feltöltve: 2022-04-12 | Kategória: Gasztroenterológia

Hogyan étkezzünk a menopauza idején?

A változó kor meghatározó időszaka a női létnek, amelyre érdemes felkészülni táplálkozási szempontból is. Egyetlen és általános étrendi ajánlás nem létezik. A szervezet ösztrogénhiányos állapotát fitoösztrogénekkel és a már nem védett szervrendszereket betegséget megelőző tápanyagokkal kell támogatni.

Feltöltve: 2022-04-06 | Kategória: Gasztroenterológia

Diverticulitis: klinikai gyakorlati irányelvek, 2022

Intravénás kontrasztanyaggal végzett computer tomográfia (CT) vizsgálat javasolt a bal oldali vastagbelet érintő akut diverticulitis gyanújával jelentkező időskorú betegek esetében, akiknél a bal alsó hasüregben a hasfal feszülése vagy fájdalom mutatkozik.

Feltöltve: 2022-03-29 | Kategória: Gasztroenterológia

A COVID és a bélrendszer. 1. rész

A Covid-19 immár két éve van velünk, és a cikk készítésének időpontjáig 300 millió ember fertőződött meg, és ennek következtében 3,5 millió személy vesztette életét világszerte. Az USA-ban a Covid-19 megbetegedést okozó vírussal 60 millió állampolgár fertőződött meg, és a megbetegedés 850 000 halálesetet okozott. Ezek kétségtelenül katasztrofális következmények, - mondta Dr. David Johnson, a virginiai Norfolkban található Kelet-Virginiai Orvostudományi Egyetem orvosprofesszora és Gasztroenterológiai Részlegének vezetője.

Feltöltve: 2022-03-24 | Kategória: Gasztroenterológia

Direkt orális antikoaguláns vagy dalteparin?

2018. szeptember 19-től kezdődő elemzésbe olyan randomizált, kontrollált vizsgálatok kerültek bevonásra, amelyek a direkt orális antikoagulánsok (DOAC) hatásosságát és biztonságosságát értékelték, összehasonlítva azokat a kis molekulasúlyú heparinnal a daganattal összefüggő thrombosiok (CAT) vonatkozásában.

Feltöltve: 2022-03-14 | Kategória: Gasztroenterológia

A 2021-es év gasztroenterológiai iránymutatásai. 2. rész

Életkorra vonatkozó frissítések a colorectalis daganatok szűrésének megkezdését és abbahagyását illetően: az ’Egyesült Államokbeli Társadalmi Munkacsoport’ ajánlásai a colorectalis daganatra vonatkozóan

Feltöltve: 2022-03-01 | Kategória: Gasztroenterológia

A 2021-es év gasztroenterológiai iránymutatásai. 1. rész

Az Amerikai Gastroenterológiai Társaság (AGA) frissítése a gastrointestinalis perforációk endoszkópos kezeléséről: szakértői áttekintés

Feltöltve: 2022-02-28 | Kategória: Gasztroenterológia

D-vitamin és Omega-3 étrendkiegészítők az autoimmun betegségek ellen? 2.rész

Azok számára, akik nem tudnak egész nap a napon ülni és horgászni, az autoimmun betegségek megelőzésére a következő leghatékonyabb megoldás a D-vitamin és a halolajból származó omega-3 zsírsavak pótlása lehet, - derült ki egy prospektív, randomizált vizsgálat eredményeiből.

Feltöltve: 2022-01-26 | Kategória: Gasztroenterológia

D-vitamin és Omega-3 étrendkiegészítők az autoimmun betegségek ellen? 1.rész

Azok számára, akik nem tudnak egész nap a napon ülni és horgászni, az autoimmun betegségek megelőzésére a következő leghatékonyabb megoldás a D-vitamin és a halolajból származó omega-3 zsírsavak pótlása lehet, - derült ki egy prospektív, randomizált vizsgálat eredményeiből.

Feltöltve: 2022-01-25 | Kategória: Gasztroenterológia

Frissített irányelv a cirrhosisos betegek antikoagulációjával kapcsolatban. 2. rész

A trombopoietinreceptor-agonisták (TPO-RA) szintén nem javallottak trombocitopéniás és stabil állapotú cirrhosisban szenvedő, tipikus beavatkozásokon áteső betegeknél, azonban megfontolhatók olyan betegeknél, akiket inkább aggaszt a vérzéses események csökkentése, mint a PVT rizikója.

Feltöltve: 2022-01-12 | Kategória: Gasztroenterológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld