Főoldal » Szakterületek » Gasztroenterológia
Hol detektálták először a koronavírus delta-variánsát?
Kép
 
Erőteljesen emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,[email protected]''Ime a szabályok a közelgő ünnepnapokra,,Ha az érdekek úgy kívánják nincs jarvany''Fontos figyelmeztetést adott ki az orvosi kamara,,https://informatialibera.ro/hu/amit-oly-reg-varunk-az-orban-viktor-vezette-magyarorszagi-kormany-te...''Több százan vetkőztek meztelenre az izraeli sivatagban,,Levetkőzhetnek akárhányan, a Föld százmillió éves életciklusa attól még nem fog megváltozni.''Egy háziorvos tapasztalatai Covid-19 idején,,[email protected] com''

Gasztroenterológia

Frissített USPSTF irányelvek colorectalis daganatszűrésre. 2. rész

Noha a CDC megjegyezte, hogy a CRC-re vonatkozó szűrővizsgálati arányok 2000-2015 között növekedtek, ez a növekedés nem egyenlő mértékben oszlott meg korcsoportonként: az 50-64 éves betegek esetében 15,9%-kal kevesebb szűrővizsgálatra került sor, mint a 65-75 évesek esetében.

Feltöltve: 2021-10-14 | Kategória: Gasztroenterológia

Frissített USPSTF irányelvek colorectalis daganatszűrésre. 1. rész

Az Egyesült Államok központi prevenciós testülete (’US Preventive Services Task Force’; USPSTF) nemzeti szakértőkből álló csoportra támaszkodik, hogy evidenciákon alapuló ajánlásokkal szolgáljon a különféle klinikai preventív ellátásokra vonatkozóan, amelyek magukba foglalják a szűrővizsgálatokat, csakúgy mint a preventív gyógyszerezést és a betegek magatartásával kapcsolatos tanácsadást.

Feltöltve: 2021-10-13 | Kategória: Gasztroenterológia

Mit tudhatunk meg az élelmiszercímkéről és miről tájékoztat az új Nutri-Score jelölési rendszer?

Az élelmiszerjelölés fejlesztése évtizedek óta szerepel az Európai Unió célkitűzései között, ami érthető, hiszen a fogyasztóknak lehetőséget kell adni ahhoz, hogy a lehető legjobban tudják és értsék, miként illeszthető étrendjükbe az élelmiszer, amit elfogyasztanak.

Feltöltve: 2021-09-07 | Kategória: Gasztroenterológia

Hol megy félre a gyermekeink táplálkozása?

Az anyatejes táplálás előnyei ma már köztudottak és vitán felül állnak. Szoptatáskor az anyatermészet mind a táplálék mennyiségét, mind összetételét a legoptimálisabban alakítja a csecsemő igényeihez.

Feltöltve: 2021-08-24 | Kategória: Gasztroenterológia

Emelkedik a rezisztens salmonella fertőzések száma?

Egy tanulmány szerint a rezisztens nem-typhoid salmonella fertőzések éves incidenciája 2015-ben és 2016-ban 40%-kal volt magasabb a 2004-2008 közötti időszakhoz képest.

Feltöltve: 2021-08-09 | Kategória: Gasztroenterológia

Hogyan érdemes megszabadulni a túlsúlytól - a különféle fogyókúrák hatásai

Mindig aktuális téma, de mindennek apropóján talán most még többeket érdekel, hogyan tudnának a lehető legkönnyebben/leghatékonyabban/leggyorsabban megszabadulni súlyfeleslegüktől.

Feltöltve: 2021-08-05 | Kategória: Gasztroenterológia

COVID-vakcina válaszok daganatos betegeknél

Egy izraeli prospektív kohorsz-vizsgálat szerint azon betegek döntő többségénél, akik daganatos megbetegedés következtében aktív szisztémás kezelésben részesültek, megfelelő immunválaszt váltott ki a Pfizer/BioNTech által fejlesztett Covid-19 elleni védőoltás.

Feltöltve: 2021-07-20 | Kategória: Gasztroenterológia

Csomagoljunk műanyagmentesen, de mibe?

Éppen a „műanyagmentes” júliusban járunk, amikor az átlagosnál is több szó esik a műanyagszennyezés tarthatatlanságáról és a környezetbarát csomagolási alternatívákról. Az élelmiszeriparnak és -kereskedelemnek nagy szerepe és felelőssége van abban, hogy folyamatosan új megoldásokkal álljon elő, már csak azért is, mert a csomagolásnak élelmiszerbiztonsági okokból nem lehet búcsút inteni, sőt továbbra is a biztonság marad a fő szempont – figyelmeztet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

Feltöltve: 2021-07-14 | Kategória: Gasztroenterológia

Soproni Gyógyközpont - Szakorvos, szakorvos-jelölt

A Soproni Gyógyközpont az alábbi szakterületekre vár szakorvos ill. szakorvos-jelölt munkatársakat.

Feltöltve: 2021-07-02 | Kategória: Gasztroenterológia

Infliximab terápia és Covid-19 elleni antitest válasz gyulladásos bélbetegségben

Közel 7 000 betegtől származó adat alapján a gyulladásos bélbetegség (’inflammatory bowel disease’; IBD) miatt infliximabbal kezelt betegek esetében szignifikánsan csökkent a Covid-19 elleni antitestekre adott válasz a vedolizumabbal kezelt betegekhez képest. Habár a tumor nekrózis faktor gátló (anti-TNF) gyógyszereket rutinszerűen alkalmazzák az IBD-ben szenvedő betegek kezelésére, immunszuppresszív tulajdonságaik hatása a Covid-19 megbetegedés elleni protektív immunitásra ismeretlen, - írták Dr. Nicholas A. Kennedy az angliai Exeter Egyetem munkatársa és kollégái.

Feltöltve: 2021-06-04 | Kategória: Gasztroenterológia

Változik a leggyakrabban előforduló daganatok rangsora a következő 20 évben

A következő 20 évben nagy változásokat fogunk tapasztalni a daganattípusok rangsorában, - vetítik előre a kutatók. Jelenleg az Egyesült Államokban a leggyakrabban előforduló daganatok az emlőrák, a tüdőrák, a prosztatadaganat, a kolorektális daganat és a melanoma.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-06-01 | Kategória: Gasztroenterológia

Krónikus gyulladásos betegség és Covid-19 elleni védőoltás. 1. rész

Egy nemrégiben közzétett, szakértők által még nem lektorált új vizsgálat szerint ugyan a legtöbb krónikus gyulladásos betegségben szenvedő beteg esetében alakul ki immunválasz az mRNS-alapú Covid-19 elleni védőoltások két dózisának beadását követően, de a glükokortikoidok és a B-sejt-depléciós terápiák kifejezetten csökkentik a válaszreakciót.

Feltöltve: 2021-05-28 | Kategória: Gasztroenterológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld