Főoldal » Szakterületek » Gasztroenterológia

Mi a Harrison szindróma?

Kép
 
A dohányfüstbe ment terv,,m''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,36 345-en már gyógyultak. Ők már veszély nélkül látogathatnák a betegeket. Se el nem kapnák, se ne...''Mitől lesz valaki vírus-szuperterjesztő?,,Ez ami itt leirasra kerult, nem adequat valasz a cimben feltett kerdesre. Egy szuperterjeszto a ler...''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,Elnézést a hülye viccért!...A katonák azért vannak, hogy a koronrvírust lelőjék!''Orbán Viktor: nyílt köztereken is jön a kötelező maszkviselés,,Az orvosi kamarát már nem is hívják az egyeztetésre! Szégyen, förtelmes, megalázó, sokatmondó. Ja h...''

Gasztroenterológia

Van összefüggés az alvás és a székrekedés között?

Az alvás időtartama és a bélfunkció közötti összefüggés vizsgálatába a kutatók 14 590 fő 20 éves, vagy annál idősebb felnőttet vontak be, akik 2005-2010 között egy alvással és a bél egészségével kapcsolatos kérdőívet töltöttek ki. Az alvást három kategóriára osztották fel: rövid (kevesebb, mint 7 óra); normál (7-8 óra) és hosszú (több, mint 8 óra).

Feltöltve: 2020-10-19 | Kategória: Gasztroenterológia

A coeliakia a major osteoporosisos törések fokozott kockázatával jár?

Egy kanadai tanulmány arra enged következtetni, hogy a coeliakia összefügg a major osteoporosisos törésekkel, függetlenül a törési kockázat becslésére alkalmas Fracture Risk Assessment Tool’) FRAX értéktől.

Feltöltve: 2020-10-14 | Kategória: Gasztroenterológia

A hisztamin és hisztaminérzékenység

A köznyelvben hisztaminérzékenységnek nevezett tünetegyüttes hátterében több betegség húzódhat meg. A tüneteket a hisztamin szervezeten belüli túlzott mértékű felszaporodása váltja ki a hisztamin fokozott termelődése vagy csökkent bontása, illetve a táplálékkal történő toxikus mennyiség elfogyasztása miatt. A hisztamin okozta tünetek hasonlóak az allergiás jelenséghez, azonban ezek nem immunreakció következtében alakulnak ki. felhasználásra küldök.

Feltöltve: 2020-10-05 | Kategória: Gasztroenterológia

A Covid-19 betegek vírus aktivitása és a bél-mikrobióta összetétele

Bár a súlyos akut respiratorikus distressz szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) RNS-ét kimutatták a Covid-19 megbetegedésben szenvedő betegek székletében, a vírus aktivitása és virulenciája a gastrointestinalis traktusban a betegség lefolyása alatt nagyrészt ismeretlen.

Feltöltve: 2020-09-28 | Kategória: Gasztroenterológia

Ígéretes terápia COVID-19-ben: a hepatitis C elleni gyógyszerek?

Egy új jelentés szerint a hepatitis C vírus (HCV) okozta fertőzés kezelésére kifejlesztett antivirális szerek hatékonyak lehetnek az új koronavírus ellen is.

Feltöltve: 2020-09-23 | Kategória: Gasztroenterológia

A PPI-kezelés fokozott töréskockázattal jár gyermekek esetén

A protonpumpa-gátlók alkalmazása összefüggésben állt a töréskockázat kismértékű, de szignifikáns növekedésével egy átfogó, svéd, regiszter alapú, 18 éven aluli gyermekeket tartalmazó kohorszban.

Feltöltve: 2020-09-08 | Kategória: Gasztroenterológia

Kerülendő gyógyszer interakciók gastrointestinalis daganat esetén. 2. rész

Ahhoz, hogy elkerüljük a potenciálisan életveszélyes gyógyszer interakciókat gastrointestinalis (GI) daganatos betegeknél, az orvosoknak kerülniük kellene a polifarmáciát. Ha erre nincs lehetőség, akkor figyelni kell a potenciálisan veszélyes kombinációkra és monitorozni kell a nemkívánt hatásokat.

Feltöltve: 2020-08-19 | Kategória: Gasztroenterológia

Kerülendő gyógyszer interakciók gastrointestinalis daganat esetén. 1. rész

Ahhoz, hogy elkerüljük a potenciálisan életveszélyes gyógyszer interakciókat gastrointestinalis (GI) daganatos betegeknél, az orvosoknak kerülniük kellene a polifarmáciát. Ha erre nincs lehetőség, akkor figyelni kell a potenciálisan veszélyes kombinációkra és monitorozni kell a nemkívánt hatásokat. Dr. Rachel P. Riechelmann (Onkológiai központ, São Paulo, Brazília) az ESMO (Európai Klinikai Onkológiai Társaság) 22. Gastrointestinalis Daganatok Virtuális Világkongresszusán tartott vitaindító beszédet július 4-én.

Feltöltve: 2020-08-18 | Kategória: Gasztroenterológia

Scleroderma – sokkal több mint egy egyszerű bőrbetegség

A scleroderma kifejezés szó szerint kemény bőrt jelent, de a scleroderma sokkal több, mint egy bőrbetegség.

Feltöltve: 2020-07-07 | Kategória: Gasztroenterológia

Mit kell tudnunk a rotavírus elleni védőoltásról? 2. rész

Mielőtt az oltóanyagok elérhetőek lettek volna az Egyesült Államokban, a rotavírus fertőzés nagyon gyakori megbetegedésnek számított, és 5 éves korra majdnem minden gyermek átesett a fertőzésen.

Feltöltve: 2020-07-03 | Kategória: Gasztroenterológia

Rotavírus elleni védőoltás: 5 dolog, amit érdemes tudni. 1. rész

Mielőtt az oltóanyagok elérhetőek lettek volna az Egyesült Államokban, a rotavírus fertőzés nagyon gyakori megbetegedésnek számított, és 5 éves korra majdnem minden gyermek átesett a fertőzésen.

Feltöltve: 2020-07-02 | Kategória: Gasztroenterológia

Mit kell tenni az epehólyag polipokkal?

A radiológiai vizsgálatok révén esetlegesen felfedezett epehólyag polipok kezelése máig vitatott. Az epehólyag polip észlelése radiológiai vizsgálat alkalmával problémát jelenthet a radiológusnak és annak a szakorvosnak, aki a beteget radiológiai vizsgálatra irányította.

Feltöltve: 2020-07-01 | Kategória: Gasztroenterológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld