Főoldal » Szakterületek » Gasztroenterológia

Ki fedezete fel a penicillint?

Kép
 
A gyermekek első 1000 napja,,bimi1028''Végtagmentő applikáció segíti a megelőzést,,Engemet meg kidobott az OEP az utolsó munkanapon,ez Orbán Viktor kormánya.Akkor még OEP volt most m...''Veszélyes baktériumok kutyákban, macskákban 2. rész,,Ezt a tartalmat,minden kutyatartónak el lehetne küldeni azaz 3.000.000 millió regisztrált kutyatula...''A zoledronát csökkenti a csonttörés gyakoriságát osteopeniában 1. rész,,Az eredmények - a zoledronsavat rendszeresen alkalmazó onkológusnak nem annyira meglepő módon - kic...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Jó nyralást kiván: Imre''

Gasztroenterológia

A nyers tengeri herkentyűk veszélye - a hét képe

A 36 éves női páciens 2 napja tartó erős mellkasi és gyomortáji fájdalommal, hányingerrel és hányással jelentkezett orvosánál. A fájásokat megelőzően nyers lazacot fogyasztott.

Feltöltve: 2016-08-22 | Kategória: Gasztroenterológia

Veleszületett pylorus atresia - a hét képe

A születést követő napon a fiú csecsemőnél a következő tüneteket észlelték: hányás (nem epés), etetés utáni fulladás és haspuffadás (nincs meconium).

Feltöltve: 2016-06-24 | Kategória: Gasztroenterológia

Heves szívdobogás vacsora után - A hét képe

A 76 éves női páciens kórelőzménye rheumatoid arthritis, diabetes mellitus, hypertonia - 1 hónapja történt heves szívdobogással, amit a páciens csak egy alkalommal, a mellkas középtáján, 10-15 percig észlelt a vacsora elfogyasztását követően.

Feltöltve: 2016-04-26 | Kategória: Gasztroenterológia

Ön olvasta már? - 2015 legolvasottabb gasztroenterológia cikkei

Egészséges-e a chili? Nem teljes a konszenzus az acut diverticulitis kezelésében. Leállítható-e remisszió idején a Crohn-beteg gyógyszeres terápiája? Az endoszkóp fertőtlenítése nem elég alapos! Ezek a cikkek voltak a legnépszerűbbek 2015-ben gasztroenterológia témában.

Feltöltve: 2016-01-07 | Kategória: Gasztroenterológia

Az endoszkóp fertőtlenítése nem elég alapos!

A fertőtlenítési eljárás során alkalmazott többlépcsős tisztítási folyamat ellenére a gasztrointesztinális traktus vizsgálatára használt kolonoszkópokon és gasztroszkópokon potenciálisan veszélyes baktériumok maradhatnak. - állítja az American Journal of Infection Control szakmai folyóirat augusztusi kiadásában közölt új tanulmány.

Feltöltve: 2015-09-16 | Kategória: Gasztroenterológia

A hét képe

A hét képe: "Almacsutka", mely a vastagbélrák gyakori tünete - Forrás: Figure 1.

Feltöltve: 2015-05-17 | Kategória: Gasztroenterológia

NSAID-gastropathia – esetismertetés

A nem szteroid gyulladásgátló szerek (NSAID-ek) a világon a legelterjedtebben alkalmazott gyógyszerek közé tartoznak. Legfontosabb terápiás hatásuk a gyulladásgátlásban, fájdalomcsillapításban és a lázcsillapításban rejlik.

Feltöltve: 2014-03-25 | Kategória: Gasztroenterológia

Ritka kórképek: epekő ileus

Az epekő ileus a mechanikus bélelzáródás ritka oka, amit a biliáris-enteralis fisztulán áthaladó (gyakran a duodendumból érkező) epekő terminális ileumba való beékelődése okoz. A betegség jóval gyakoribb a 70 év körüli nőknél.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2014-01-07 | Kategória: Gasztroenterológia

Ritka kórképek: véres széklet gyermekkorban

A véres széklet gyermekkorban gyakori gasztrointesztinális problémát jelent. Az életkor specificitás sokszor megkönnyíti a helyes diagnózis felállítást, a megfelelő vizsgálatok megtervezéséhez azonban a részletes anamnézis felvétel elengedhetetlen.

Feltöltve: 2013-11-04 | Kategória: Gasztroenterológia

A cöliákiás betegeknél gyakrabban fordul elő migrén

Az American Academy of Neurology éves találkozóján elhangzott tanulmány adatai szerint, a cöliákiás és egyéb krónikus bélgyulladásban szenvedő betegek az egészségesek embereknél jóval gyakrabban szenvednek a migrén tüneteitől, ám a jelenség oka és mechanizmusa egyelőre nem tisztázott.

Feltöltve: 2012-06-29 | Kategória: Gasztroenterológia

Diabéteszben korai kolonoszkópiás szűrés javasolt

Egy amerikai kutatás eredményei szerint a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők veszélyeztetettek, emiatt hamarabb kellene szűrést végezni colorectalis carcinoma irányába.

Feltöltve: 2012-06-22 | Kategória: Gasztroenterológia

Chippel modellezték a vékonybél működését

A Harvard egyetem Wyss Intézetének kutatói olyan „bél-a-chipen” mikroeszközt készítettek emberi sejtek felhasználásával, ami mímeli az emberi vékonybél szerkezetét, fiziológiáját és működését, beleértve a mikrobák tenyésztésének lehetőségét is.

Feltöltve: 2012-06-09 | Kategória: Gasztroenterológia

Legelső Előző 1 2 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld