Főoldal » Szakterületek » Háziorvostan (felnőtt)
Mire lehet elsősorban jellemző a következő tünet együttes: nyelészavar, mellkasi fájdalom, testsúlycsökkenés, gyomorégés?
Kép
 
Megfázásszerű tünetek jellemzőek a most domináns omikron variánsnál,,Aki ez év februárjában kapta a 4.Pfizer oltását az kaphat e ősszel újabbat?''Elvesztette a munkáját a fóti verekedő orvos,,Tele vagyunk orvosokkal! Csak éppen a körzetekből, a gyermekorvosi és a felnőtt rendelőkből hiányoz...''Megdöbbentő kutatás: már az ember előtt élhettek fejlett lények a Földön,,Az örök csel hangzatos félrevezető cim után ellenkező tartalom''Megfázásszerű tünetek jellemzőek a most domináns omikron variánsnál,,Választ szeretnénk az Országos Tisztifőorvostól, vagy a kormány más illetékes szervétől, hogy veszü...''Dolgozóhiány miatt szünetel az urológiai ellátás a Szegedi Tudományegyetemen,,Egyetemen hogy lehet szakorvos hiány? Az egyetemisták kitől tanulhatják meg a szükséges alapokat és...''

Háziorvostan (felnőtt)

Nagy múltra visszatekintő, hatásos és biztonságos megoldás migrénes panaszokra

A migrén – mint primer fejfájás – egy gyakorinak számító, világszerte körülbelül 1 milliárd embert érintő kórkép (1).

Feltöltve: 2022-07-21 | Kategória: Háziorvostan (felnőtt)

A rendszeres magnéziumszedés fontossága

A magnézium az emberi szervezet megfelelő működéséhez szükséges ásványi anyagok egyike, amelynek a hiánya stresszes állapotokkal és számos krónikus betegséggel társulhat, beleértve a migrénes fejfájást, a kardiovaszkuláris történéseket (szívroham, stroke), a magasvérnyomás-betegséget és a 2-es típusú cukorbetegséget (ld. ábra)(1).

Feltöltve: 2022-06-01 | Kategória: Háziorvostan (felnőtt)

Egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések

Gondolta volna...?

Feltöltve: 2022-02-16 | Kategória: Háziorvostan (felnőtt)

Long-Covid ellátás a pszichiátriában. 2. rész

Az első értékelést követően a beteg szelektív szerotonin visszavétel gátló (SSRI) készítménnyel kezdték kezelni depressziós tüneteinek enyhítése céljából, és ezt feltitrálták terápiás dózisra. Pszichoterápiát és fizikoterápiát is javasoltak számára.

Feltöltve: 2022-01-28 | Kategória: Háziorvostan (felnőtt)

Rendkívüli ülést tart a WHO a koronavírus új szupervariánsa miatt

Számos kutatót és virológust tölt el aggodalommal a koronavírus egy új variánsának a megjelenése, amely egyes vélekedések szerint akár újabb járványhullámok kialakulását is okozhatja. A kialakult helyzetre reagálva az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rendkívüli ülést tart pénteken, amelynek keretében megvitatják, mit jelenthet a koronavírus-vakcinák és az alkalmazott kezelések szempontjából a napokban felfedezett új variáns rendkívül sok mutációt tartalmazó tüskefehérjéje.

Feltöltve: 2021-11-26 | Kategória: Háziorvostan (felnőtt)

Pattanások képződésével járó bőrgyulladás – létezik hatékony megoldás a kezelésére

Az akné szinte minden ember életében jelentkezik legalább egyszer, kinél enyhébb, kinél súlyosabb, nagyobb területet érintő, gyulladásos formában. Az akné ugyan nem egy súlyos betegség, azonban nem gyógyítható, ezért a páciensek életminőségét ronthatja. Ugyanakkor megfelelő készítmények alkalmazásával és a rizikófaktorok csökkentésével nagyon jól kezelhető, karbantartható állapot. (x)

Feltöltve: 2021-11-23 | Kategória: Háziorvostan (felnőtt)

A betegek választanának vízben elkeverhető antibiotikumot tabletta helyett?

Ez nem csupán „nyelési képesség” kérdése…

Feltöltve: 2021-11-23 | Kategória: Háziorvostan (felnőtt)

Trendek a szájüreg és a garat daganatainak incidenciájában

A szájüreg és pharynx daganatai az Amerikai Egyesült Államokban az évente diagnosztizált daganatok 3%-át képezik, kialakulásukban elsősorban a dohányzás, alkoholfogyasztás, és HPV infekciók játszanak szerepet. A szájüregi és pharyngealis daganatok incidenciája az 1980-as években csökkent, majd 1999-től kezdve újra emelkedést mutat.

Feltöltve: 2021-06-02 | Kategória: Háziorvostan (felnőtt)

Depresszió és Crohn-betegség?

A ’Gut’ szaklapban közzétett új vizsgálat szerint a depresszió gyakrabban fordul elő a Crohn-betegségben vagy colitis ulcerosa-ban szenvedő betegeknél a bélbetegségek diagnosztizálását megelőző években.

Feltöltve: 2020-11-30 | Kategória: Háziorvostan (felnőtt)

Melyek a legígéretesebb Covid-19 elleni terápiák?

Dr. Luke O’Neill, az írországi ’Dublini Trinity College’ biokémia részlegének vezetője szerint jelenleg az antitest-alapú terápiák a legígéretesebbek a hatásos és szélesebb körben alkalmazható Covid-19 elleni kezelések első hullámát illetően.

Feltöltve: 2020-11-16 | Kategória: Háziorvostan (felnőtt)

Neuroprotekció: az agyi funkciók védelme az időskori hipertóniához társult demenciával szemben

A hipertónia egyenirányító szerepét a kognitív károsodások kialakulásában epidemiológiai vizsgálatok igazolják. Az antihipertenzív szerek ígéretes kitörési pontnak bizonyulnak a progresszió mérséklésében, azonban nem az egyetlen terápiás lehetőséget jelentik az agyi funkciók védelmében. Az agyi anyagcsere folyamatok kedvező irányú befolyásolására érdemes több figyelmet fordítani.

Feltöltve: 2020-11-12 | Kategória: Háziorvostan (felnőtt)

Legelső Előző 1 2 3 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld