Főoldal » Szakterületek » Hematológia

Mi az anaphylaxia kezelésében alkalmazott adrenalin kezdeti dózisa és elsődlegesen javasolt beadási módja?

Kép
 
Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,...''Képviselői bér lenne reális az orvosoknak,,amerikában a legjobban az orvosok keresnek a foglalkoztatottak körében ...........''Kollektíven robogunk a kiégés felé?,,Adjál rendes fizetést az embereknek és nincs kiégés''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Igen nagy a fertőzés mert a fiatalok csak ki-be dugják magukat semmi előjáték vagy utójáték amiből ...''

Hematológia

Vér mindig kell: a daganatos szövet érhálózata, mint terápiás célpont

Ahol daganat van, ott vér és véredények is vannak, hogy segítsék a tumornövekedést. Míg a daganatellenes gyógyszerek nagy részét közvetlenül a daganatsejtek elpusztítására fejlesztették ki, jelenleg egyre intenzívebben vizsgálják a daganatsejtek közvetett elpusztításának lehetőségeit a tumor mikrokörnyezetének és a tumor érhálózatának befolyásolásával.

Feltöltve: 2009-05-05 | Kategória: Hematológia

Szerepet játszik-e az ionizáló sugárzás a myeloma kialakulásában?

Az életkor, a nem, a rassz és a myeloma multiplexre vonatkozó pozitív családi anamnézis mellett eddig még nem sikerült egyetlen olyan külső rizikófaktort sem találni, melynek bizonyítottan szerepe lehet a myeloma multiplex létrejöttében. Korábban több tanulmány vizsgálta a radioterápia hatását, illetve vizsgálatokat végeztek atombombatámadás túlélőin is, ám egyik esetben sem találtak rizikónövekedést a normál populációhoz képest.

Feltöltve: 2009-05-05 | Kategória: Hematológia

Az Amerikai Hematológiai Társaság 51. éves találkozója

Az Amerikai Hematológiai Társaság szeretettel várja a résztvevőket a vibráló, elbűvölő városba, New Orleans-ba, az 51. éves Találkozóra.

Feltöltve: 2009-05-04 | Kategória: Hematológia

Myeloid koloniastimuláló faktorok szerepe a malignus hematológiai kórképek szupportív kezelésében

Az egyre újabb kezelési protokolloknak köszönhetően a malignus hematológiai kórképekben szenvedő betegek gyógyulási, túlélési esélyei az elmúlt években jelentősen javultak.

Feltöltve: 2009-04-29 | Kategória: Hematológia

A krónikus betegségekhez társuló anaemia

Krónikus betegek esetén gyakori tünet a vérszegénység. Ennek elkülönítése a valódi vashiányos anemiától nem mindig egyszerű, de néhány kiegészítő laboratóriumi vizsgálat a segítségünkre lehet. Az alapbetegség hatékony kezelése gyakran önmagában is megoldja a beteg vérszegénységét.

Feltöltve: 2009-04-23 | Kategória: Hematológia

Ritka, lymphadenomegáliával járó kórképek 1. rész

A nyirokcsomó-megnagyobbodás (lymphadenomegalia) gyakori klinikai tünet. A hátterében változatos okok állnak, a banális fertőzéses eredetű hyperplasiáktól, az immunpatogenzisű folyamatokon keresztül a primer hematológiai és solid metastaticus malignus kórképekig terjed a spektrum.

Feltöltve: 2009-04-16 | Kategória: Hematológia

Pan Pacific Lymphoma Konferencia

2009. június 22-26-ig kerül megrendezésre a szakdolgozóknak, orvosoknak és kutatóknak szóló Pan Pacific Lymphoma Konferencia lymphoma és transplantáció témakörben. A legutóbb 2007-ben megrendezett nemzetközi eseményen közel 600 onkológus, hematológus, pathológus, klinikai kutató és nővér vett részt.

Feltöltve: 2009-04-02 | Kategória: Hematológia

A Magyar Hematológiai és Transzfúziológiai Társaság Kongresszusa

Május 14. és 16. között immáron huszonkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Kongresszus. Idén Szeged városa ad otthont a rendezvénynek, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Feltöltve: 2009-04-01 | Kategória: Hematológia

A non-Hodgkin lymphomák korszerű kezelése

A non-Hodgkin lymphomák terápiája, nem egységes kórképről lévén szó, meglehetősen szerteágazó téma. A legutóbbi évek tendenciája, hogy az irradiatiós kezelés ma már szinte csak kiegészítő kezelésként alkalmazható, a kombinált kemoterápiás protokollok hatékonyságát pedig jelentősen növelik a monoklonális antitestek illetve a radioimmunoterápia.

Feltöltve: 2009-03-30 | Kategória: Hematológia

Megfelelő kumarinadagolás a véralvadásgátlásért

A véralvadásgátló kumarin-származékok (pl.: warfarin, aceno-kumarol) hatékonyan előzik meg az agyi érkatasztrófák, valamint a vénás vérrögképződés embóliás szövődményeit, ám az orvosok hosszú idő óta küzdenek a megfelelő dozírozás problémájával. Amerikai orvosok állítják, megtalálták a megoldást.

Feltöltve: 2009-03-26 | Kategória: Hematológia

A non-Hodgkin lymphomák epidemiológiája és patogenezise

A diagnosztizált non-Hodgkin lymphomás esetek száma világszerte nő, jelenleg az összes rosszindulatú daganat mintegy 4 %-át reprezentálják. Az Egyesült Államokban évente körülbelül 50000 új beteget regisztrálnak. Magyarországon az incidencia mintegy 15-20/100000 lakos évente.

Feltöltve: 2009-03-17 | Kategória: Hematológia

A non-Hodgkin lymphomák klasszifikációja

A non-Hodgkin lymphomák (NHL), mint az immunrendszer tumorai, malignus lymphoproliferatív kórképek. A normális lymphoid szövet helyét kóros klonális jellegű sejtszaporulat foglalja el, ezen sejtek lehetnek B-, T-lymphocyta, NK-sejt vagy histiocyta eredetűek.

Feltöltve: 2009-03-16 | Kategória: Hematológia

Legelső Előző 19 20 21 22 23 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld