Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Melyek a hyperkalaemia leggyakoribb EKG jelei?

Kép
 
Kincses Gyula: extra módon kellene felkészülni a koronavírus-járvány második hullámára,,Köszönjük. Az epifemiológus véleményét is vegyük figyelembe!!! Müller Cecilia (négy szakvizsgájával...''Operatív törzs: 29 Covid-kórházat jelöltek ki,,15 perc alatt visszahűltek a drukkerek a normál hőmérsékletre. Vagy talán meg is gyógyultak.''17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést,,Jelenleg nincs információnk a mintavételi pontok helyszíneiről.''Szakmai kollégium: a szeptemberi változások 63 tagozatot érintenek,,Égési és plasztikai sebészeti tagozat tehát nincs, ahogy Európában Magyarország (kisebb betűvel nem...''Képeken, ahogy a tüdő összeesik a koronavírustól,,Mindenkinek ajánlom a maszk viselését.közös lépcsőházban,társasházban lakunk,még a bejáratom előtti...''

Infektológia

Ígéretes terápia COVID-19-ben: a hepatitis C elleni gyógyszerek?

Egy új jelentés szerint a hepatitis C vírus (HCV) okozta fertőzés kezelésére kifejlesztett antivirális szerek hatékonyak lehetnek az új koronavírus ellen is.

Feltöltve: 2020-09-23 | Kategória: Infektológia

A pandémia hatása az online orvos-szakmai tartalom használatára. 2. rész

Amikor megkérdezték a felmérés résztvevőit, hogy szerintük mennyi ideig fognak tartani a különböző információforrások használatára vonatkozó változások, 11%-uk mondta azt, hogy 6 hónapig, 31%-uk nyilatkozott úgy, hogy 6 hónaptól 1 évnél rövidebb időtartamig, 27%-uk felelte azt, hogy 1-2 évig, 8%-uk gondolta úgy, hogy 3, vagy annál is több évig, és 23%-uk számított arra, hogy a változások tartósak lesznek.

Feltöltve: 2020-09-22 | Kategória: Infektológia

A pandémia hatása az online orvos-szakmai tartalom használatára. 1. rész

Világszerte az orvosok csaknem kétharmada számol be arról, hogy a Covid19 pandémia kezdete óta szignifikánsan megnövekedett az online orvos-szakmai tartalmak fogyasztása, és egynegyedük azt jósolja, hogy az ilyesféle tartalmakhoz való hozzáférésük módját illető változások állandósulni fognak.

Feltöltve: 2020-09-21 | Kategória: Infektológia

COVID-19 és koaguláció: a SARS-CoV-2 fertőzés vérzéses és thrombotikus manifesztációi

A 2019-es koronavírus megbetegedésben (COVID-19) szenvedő betegek D-dimer szintjei emelkedettek. Az első jelentések magas vénás thromboembolia (VTE) és disszeminált intravascularis coagulatio (DIC) arányokról számolnak be, azonban csak korlátozott mennyiségű adat áll rendelkezésre.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-09-15 | Kategória: Infektológia

Az FDA engedélyezte a Covid19 okozta tüdőgyulladás enyhítésére egy kannabisz alapú gyógyszer klinikai vizsgálatait

Az FDA engedélyezte az I. fázisú klinikai vizsgálatokat egy olyan szintetikus kannabisz alapú gyógyszer esetében, amit a tüdő életet veszélyeztető megbetegedése; az akut respiratorikus distressz szindróma (ARDS) kezelésére fejlesztettek ki, ami az új koronavírus súlyos esetei során előfordulhat, - számolt be a ’Forbes’ magazin.

Feltöltve: 2020-09-10 | Kategória: Infektológia

COVID-19 és terhesség: amit a szülész szakorvosoknak tudniuk kell

A 2019-es koronavírus megbetegedés egy újonnan megjelenő betegség; aminek esetszámai és halálozási számai gyorsan növekednek, mióta 2019 decemberében Kínában, Wuhan városában elsőként azonosították a betegséget.

Feltöltve: 2020-08-28 | Kategória: Infektológia

Diffúz bőrreakció pneumococcus vakcina (PPV-23) után

Egy 76 éves férfi 7 napja fennálló bőrkiütéssel és viszketéssel jelentkezett sürgősségi osztályon és ezt követően esetlegesen fennálló kisér vasculitis-szel került kórházi felvételre. További kikérdezése során elismerte, hogy 3 nappal a tünetei megjelenését megelőzően kapott először pneumococcus elleni oltást.

Feltöltve: 2020-08-18 | Kategória: Infektológia

Pneumocystis jiroveci pneumonitis: az akut hypercalcaemia oka

Egy 76 éves, autoszomális domináns polycystás vesebetegség (ADPKD) miatt vesetranszplantált krónikus beteg - akinél folytatták a hemodialízis kezelést -, zavartsággal és kimerültséggel került felvételre intézményünkbe.

Feltöltve: 2020-08-04 | Kategória: Infektológia

A komorbiditások tizenkétszeresére növelik a COVID-19 halálozást

Az amerikai CDC szerint azok a COVID-19 megbetegedésben szenvedő betegek, akiknek valamilyen alapbetegsége van, hatszor nagyobb valószínűséggel kerülnek kórházba és tizenkétszer valószínűbben halnak meg szemben azokkal, akiknek nincsen alapbetegsége.

Feltöltve: 2020-08-03 | Kategória: Infektológia

Újdonságok COVID-19 fertőzött betegek boncolása kapcsán. 2. rész

A COVID-19 megbetegedés okozta haláleseteket követően, boncolások során néhány potenciális, új eltérésre bukkantak a tüdőket illetően. A COVID-19 fertőzött tüdőkben 2,7-szer több új érnövekedést figyeltek meg, mint az influenza esetekben (p<0.001).

Feltöltve: 2020-07-21 | Kategória: Infektológia

Ciprofloxacin rezisztencia szezonális mintázata húgyúti fertőzésben

Az Escherichia coli (E.coli) baktérium által okozott húgyúti fertőzések a leggyakrabban előforduló fertőzések közé tartoznak és az antibiotikum felírásának gyakori okai.

Feltöltve: 2020-07-16 | Kategória: Infektológia

Egy parazita fertőzés, amivel nem foglalkoznak eleget: a toxocariasis

Egy egészséges, 34 éves japán férfi 10 napja fennálló epigastrialis fájdalommal jelentkezett. A férfi ezt megelőzően több alkalommal fogyasztott hirtelen sütött csirke sashimit.

Feltöltve: 2020-07-14 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld