Főoldal » Szakterületek » Infektológia
A vakcinák biztonságosak az állapotos nők számára, sőt csökkentik a halvaszülés kockázatát,,https://rumble.com/v14ybqt-drs-malone-mccullough-yeadon-s-cole-a-vakcinkrl-s-a-kormny-zsarnoksgrl.h...''Mesés kastélyparkok Magyarországon,,[email protected]''Koronavírus: egyre több oltott hal meg az Egyesült Államokban,,Hányszor oltottak?''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,SŐŐŐŐŐT, már Fritz Tamás is felébredt, és már ő maga is ébresztget: https://magyarnemzet.hu/veleme...''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,Látva a számokat, úgy tűnik, hogy kezd ébredezni a nemzet már a második kísérleti oltás után...''

Infektológia

Ajánlás tervezet: műtét és reumaellenes szerek időzítése

Az Amerikai Reumatológiai Kollégium (’American College of Rheumatology’; ACR) és az Amerikai Csípő- és Térdsebészek Szövetsége (’American Association of Hip and Knee Surgeons’, AAHKS) frissített irányelveket adott ki arra vonatkozóan, hogy le kell-e állítani a biológiai- és immunszuppresszív szereket anutoimmun reumatológiai kórképekben elektív csípő- vagy térdprotézis műtét miatt.

Feltöltve: 2022-05-10 | Kategória: Infektológia

A Kinder csokoládé felelős 151 szalmonellás esetért

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közleménye szerint a Kinder csokoládé termékek több, mint 150 szalmonellás megbetegedéshez köthetők, amelyekről 11 országból számoltak be. A legtöbb eset Európában történt, bár az Egyesült Államokból is jelentettek egy esetet. A betegség többnyire 10 év alatti gyermekeket érintett és április 25-ig nem számoltak be halálesetről.

Feltöltve: 2022-05-09 | Kategória: Infektológia

Gyermekkori hepatitisek és az adenovírus? Lehet kapcsolat?

A CDC közegészségügyi figyelmeztetést adott ki a kisgyermekek körében előforduló súlyos hepatitis megbetegedésekkel kapcsolatban, miután Alabamából több esetről is beszámoltak. Az Egyesült Királyságban már több mint 100 esetet vizsgálnak. Bár a fertőzések forrása nem ismeretes, „jelenleg vizsgálják a gyermekkori hepatitis és az adenovírus-fertőzés közötti lehetséges összefüggést” - áll a CDC figyelmeztetésében.

Feltöltve: 2022-05-06 | Kategória: Infektológia

Kawasaki-betegség: új iránymutatás

Egy, az Amerikai Reumatológiai Kollégium (’American College of Rheumatology’; ACR) és a Vasculitis Alapítvány (’Vasculitis Foundation’, VF) által közösen kiadott, frissített irányelv szerint minden Kawasaki-betegségben (KD) szenvedő beteget először intravénás immunglobulinnal kell kezelni.

Feltöltve: 2022-05-04 | Kategória: Infektológia

Edukáció hatása az antibiotikum használatra sürgősségi osztályon

A húgyúti fertőzéseket (’urinary tract infection’, UTI) gyakran tévesen diagnosztizálják vagy túlzottan széles spektrumú antibiotikumokkal kezelik, ami negatív következményekkel járhat. A vizsgálat célja az volt, hogy a húgyúti fertőzések felírására irányuló antimikrobiális stewardship (AS) stratégiákat valósítson meg sürgősségi osztályon (SBO).

Feltöltve: 2022-05-03 | Kategória: Infektológia

Jó, vagy nem jó a korai ivermectin kezelés Covid-19-ben?

Nem egyértelmű az ivermectin hatásossága a kórházi kezelés-, vagy a sürgősségi környezetben történő hosszabb megfigyelés megelőzését illetően a súlyos akut légzőszervi szindróma koronavírus-2 (SARS-CoV-2) által okozott akut tünetekkel járó „koronavírus betegség-2019” elnevezésű betegségben (Covid-19) szenvedő járóbetegek körében.

Feltöltve: 2022-05-02 | Kategória: Infektológia

Konvaleszcens plazma és kórházi kezelés?

A ’The New England Journal of Medicine’ szaklapban közzétett adatok szerint a Covid-19 megbetegedésben szenvedő betegek esetében a tünetek megjelenését követő 9 napon belül beadott konvaleszcens plazma csökkentheti a kórházi kezelés kockázatát.

Feltöltve: 2022-04-26 | Kategória: Infektológia

Oltás és Covid-19? Milyen a kimenetel az omikronnal?

A Covid-19 áttöréses fertőzései esetében a klinikai tünetek és a képalkotó vizsgálatok jellegzetességei a teljesen beoltott betegeknél általában enyhébbek, mint a részlegesen beoltott vagy be nem oltott betegeknél, - derült ki a ’Radiology’ folyóiratban közzétett új, multicentrikus vizsgálatból.

Feltöltve: 2022-04-25 | Kategória: Infektológia

Covid-19 elleni védőoltás aktívan kezelt daganatos betegek körében

A SARS-CoV-2 elleni BNT162b2 vakcina aktivitása és biztonságossága az aktívan kezelt szolid tumoros betegeknél jelenleg nem ismeretes.

Feltöltve: 2022-04-21 | Kategória: Infektológia

Daganat és COVID-19: néhány mérlegelendő kérdés

A daganatos betegségben szenvedők fokozott figyelmet érdemelnek mind alapbetegségük, mind COVID-19 fertőzésre való nagyobb hajlamuk, törékenységük miatt. Egy amerikai daganat kezelő centrum orvosának tollából született írást szeretnék megosztani mindenkivel, ami igen hasznos a területen dolgozó orvosok és kórházi ellátók számára is.

Feltöltve: 2022-04-12 | Kategória: Infektológia

A SARS-CoV-2 elleni védőoltást követő bőrreakciók

A SARS-CoV-2 elleni védőoltások felvételét követően jelentkező bőrreakciók ezidáig nem kerültek osztályozásra, ezért ebben a cikkben arra törekedtek a szerzők, hogy klasszifikálják a tüneteket.

Feltöltve: 2022-04-05 | Kategória: Infektológia

Diverticulitis: klinikai gyakorlati irányelvek, 2022

Intravénás kontrasztanyaggal végzett computer tomográfia (CT) vizsgálat javasolt a bal oldali vastagbelet érintő akut diverticulitis gyanújával jelentkező időskorú betegek esetében, akiknél a bal alsó hasüregben a hasfal feszülése vagy fájdalom mutatkozik.

Feltöltve: 2022-03-29 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld