Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
Rövidebb karanténidő szigorúbb oltási igazolványos szabályok,,FÖLD LAKÓI FIGYELEM KÖZHASZNÚ FIGYELMEZTETÉS az utolsó napokban ... Teljesedett a PRÓFÉCIA. Int...''Fontos részlet az oltási igazolványról,,FÖLD LAKÓI FIGYELEM KÖZHASZNÚ FIGYELMEZTETÉS az utolsó napokban ... Teljesedett a PRÓFÉCIA. Int...''Átmenetileg meghosszabbítja a menstruációt a koronavírus elleni oltás egy amerikai kutatás szerint,,És mi ennek az oka? Arról miért nem írmak?..''Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak,,"A honlapon azt írták: a díjazás egy teljes napra 80 ezer, fél napra pedig 40 ezer forint. Ha az ad...''Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak,,Nem lehetne a külön díjazást egyből a háziorvosoknak küldeni? Így előfordulhat, hogy a "sok bába...''

Infektológia

Covid-variánsok és a szarvasok? 2. rész

Dr. Bosco-Lauth és munkatársai nemrégiben macskákkal, kutyákkal, hörcsögökkel és vadászgörénnyel végeztek kísérleteket, hogy nyomon kövessék a SARS-CoV-2 vírus evolúcióját ezen állatok esetében. Arra a megállapításra jutottak, hogy a vírus gyorsan változott ezekben az állati gazdaszervezetekben, különösképp a macskákban és a kutyákban.

Feltöltve: 2022-01-05 | Kategória: Infektológia

Covid-variánsok és a szarvasok? 1. rész

A fehérfarkú szarvasok Covid-19 fertőzéséről szóló egyre több beszámoló, valamint az állatkertben élő állatok és háziállatok folyamatos fertőződése aggodalomra adnak okot. Egyes szakértők szerint az állatok új variánsok kialakulásának vagy akár az állatról emberre történő közvetlen átvitelnek rezervoárjává válhatnak.

Feltöltve: 2022-01-04 | Kategória: Infektológia

Elegendő lesz egy Janssen vakcina?

Egy új elemzés arra enged következtetni, hogy a Johnson & Johnson által fejlesztett Covid-19 elleni, egydózisú védőoltás valós hatékonysága 74%-os, még az olyan, fertőzőbb variánsok terjedése esetében is, amelyek az eredeti klinikai vizsgálatok során nem léteztek.

Feltöltve: 2021-12-27 | Kategória: Infektológia

Impotencia és Covid-19? 2. rész

A Covid-19 előfordulása az újonnan diagnosztizált erektilis diszfunkció (ED) valamelyest megnövekedett kockázatával állt összefüggésben, - számolt be róla egy kutató.

Feltöltve: 2021-12-24 | Kategória: Infektológia

Impotencia és Covid-19? 1. rész

A Covid-19 előfordulása az újonnan diagnosztizált erektilis diszfunkció (ED) valamelyest megnövekedett kockázatával állt összefüggésben, - számolt be róla egy kutató.

Feltöltve: 2021-12-23 | Kategória: Infektológia

A szív MRI jelentősége postvakcinációs myocarditisben

Az Amerikai Radiológiai Társaság szerint a radiológusoknak tisztában kell lenniük a koronavírus okozta Covid-19 megbetegedés elleni mRNS-alapú védőoltások és a myocarditis közötti összefüggéssel, csakúgy, mint a szív MRI szerepével az oltást követően feltételezett myocarditis megítélését illetően.

Feltöltve: 2021-12-22 | Kategória: Infektológia

Az Omikron-story. 2.rész

2021. decemberben - 2 évvel a COVID-19 járvány kezdete után – továbbra is izgalomban tartja a világot ez a vírus. Immáron az omikron névre hallgató variánsa az, ami futótűzként terjed, szinte megállíthatatlanul, de még semmit nem tudunk annak súlyossági fokozatáról.

Feltöltve: 2021-12-21 | Kategória: Infektológia

Az Omikron-story. 1.rész

Ha eddig nem tudtuk volna, lassan mindannyian megtanuljuk a görög „ábc” betűit, mivel a villámgyorsan terjedő, kaméleon-módra változó koronavírus variánsok egyike, az omikron immár megérkezett hazánkba is.

Feltöltve: 2021-12-20 | Kategória: Infektológia

Újdonságok az amerikai védőoltási programban!

Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) immunizációs eljárásokkal foglalkozó tanácsadó bizottsága (’Advisory Committee of Immunization Practices’; ACIP) megszavazta a Shingrix (rekombináns zoster vakcina) ajánlását az övsömör (herpes zoster) prevenciójára 19 éves vagy ennél idősebb immunhiányos, vagy immunszuppresszív kezelésben részesülő felnőttek esetében. Az ajánlásról 2021. október 20-án egyhangúan szavaztak.

Feltöltve: 2021-12-15 | Kategória: Infektológia

Hogyan reagálnak a COVID-oltásra a kemoterápiával kezeltek?

Egy, az onkohematológiai betegségekben szenvedő betegek és egy egészségügyi dolgozókból álló kontrollcsoport részvételével Ausztriában és Olaszországban végzett kohorsz-vizsgálat eredményei arra engednek következtetni, hogy a daganatos betegek képesek SARS-CoV-2-specifikus antitestek előállítására.

Feltöltve: 2021-12-07 | Kategória: Infektológia

A kígyó, mint házi kedvenc? Mivel is nézhet szembe egy háziorvos? 2. rész

Egy 47 éves férfit egy örvös kobra (Naja annulifera) csípett meg a nemi szervén a toalettből kibújva, miközben Dél-Afrikában nyaralt.

Feltöltve: 2021-12-06 | Kategória: Infektológia

A kígyó, mint házi kedvenc? Mivel is nézhet szembe egy háziorvos? 1. rész

Napjainkban egyre több „furcsa szokással” állnak elő embertársaink, én ezek közé helyezem a kígyótartást is. A híradásokban nem egyszer hallani arról, hogy itt-ott-amott a szabadban ilyen-olyan csúszó-mászó állatot találnak, ami Magyarországon biztosan nem honos.

Feltöltve: 2021-12-03 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld