Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Egyre több beteg használja ízületi- és porcproblémákra a zöldkagyló-kivonatot.

 
150 gyermekorvos hagyná abba a gyógyítást,,Mikor jön rá Balogh Úr,hogy isten nem gyógyit?''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Egy szerény, stilisztikai megjegyzés: a pneumóniát nem "azonosítjuk", hanem felismerjük, kórismézz...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Annó a belszakvizsgán a tételem a vírus- és a bact. pneumonia diff. dg.-a volt. Azért ezt a kettőt ...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Kedves Olvasónk! Engedje meg, hogy szakmai vezetőnk, Dr. Rákóczi Éva válaszát tolmácsoljuk Önnek...''Milyen érzés meghalni?,,Nagyon tetszett a cikk. Egy 62 éves nő..''

Infektológia

Hepatitis B oltás

Az American College of Physicians and Centers for Disease Control and Prevention 2017-es iránymutatása a HBV elleni védőoltásról.

Feltöltve: 2018-02-21 | Kategória: Infektológia

A koraszülöttek posztnatális CMV fertőzése nem jár adverz neurológiai következményekkel

A holland Utrecht Egyetem Pediatrics szakfolyóirat kiadásában megjelent beszámoló szerint nem valószínű, hogy kisgyermek korukra neurológiai problémák alakulnak ki azoknál a koraszülötteknél, akik szoptatás során az anyatejen keresztül cytomegalovírussal fertőződtek.

Feltöltve: 2018-02-09 | Kategória: Infektológia

Vizeletvizsgálattal pontosan kimutatható a lázas csecsemők húgyúti fertőzése

A Pediatrics szakfolyóirat kiadásában megjelent nagy esetszámú vizsgálat eredményei szerint a lázas csecsemők vizeletvizsgálata nagy szenzitivitással diagnosztizálja a húgyúti fertőzéseket.

Feltöltve: 2018-02-07 | Kategória: Infektológia

A rheumatoid arthritis magasabb kardiális és infekciós kockázatot jelenthet

Egy újabb adatelemzés arra utal, hogy a rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegeket fokozottan veszélyeztetik a súlyos fertőzések, a myocardialis infarctus (MI) és a szívkoszorúér betegség (CHD).

Feltöltve: 2018-02-05 | Kategória: Infektológia

A gravidáknak gyakran írnak fel nem megfelelő antibiotikumokat

Annak ellenére, hogy a szulfonamid antibiotikumok és nitrofurantoin koraterhességben történő alkalmazása ellenjavallt, mindkét gyógyszert gyakran írják fel első trimeszterben lévő gravidák húgyúti fertőzéseinek (UTI) kezelésére.

Feltöltve: 2018-02-05 | Kategória: Infektológia

A cukorbetegek számára különösen fontos az influenza elleni védőoltás

Az előrejelzések szerint idén a korábbiaknál is súlyosabb influenzajárvány várható, ezért az orvosoknak fel kell hívniuk a betegek, különösen a cukorbetegek figyelmét az influenza elleni védőoltás fontosságára.

Feltöltve: 2018-01-30 | Kategória: Infektológia

Új ajánlást fogalmazott meg az ACIP övsömör ellen

A CDC Immunizációs Tanácsadó Bizottsága (ACIP) 8:7 arányú szavazattal úgy döntött, hogy az élő, legyengített vírust tartalmazó oltás helyett egy új rekombináns és adjuváns herpes zoster vakcinát javasol az 50 év feletti felnőtt betegek immunizációjára.

Feltöltve: 2018-01-10 | Kategória: Infektológia

A diabeteses lábszárfekély kedvezőtlen prognózisú

Egy új kutatás megerősíti, hogy a diabeteses lábszárfekélyek kezelését a fertőzések megelőzése érdekében minél korábban el kell kezdeni.

Feltöltve: 2017-12-11 | Kategória: Infektológia

A fiatal daganatos betegséget túlélőknek is ajánlani kell a HPV oltást

A human papilloma vírus (HPV) oltás rendkívül biztonságos és hatékony stratégia a méhnyakrák abszolút előfutárának számító súlyos cervicalis dysplasia megelőzésére.

Feltöltve: 2017-11-27 | Kategória: Infektológia

A védőoltások ritkán járnak súlyos reakciókkal

Kutatók 29 tanulmány áttekintésével megállapították, hogy súlyos oltási reakciók ritkán, vagy soha nem fordulnak elő akkor, ha a gyermeket ismételten ugyanazzal vagy hasonló összetevőjű vakcinával oltják be.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-11-23 | Kategória: Infektológia

Kölyökkutyák székletétől fertőződtek meg az állatkereskedés vásárlói

Az USA 7 államában 29 Campylobacter fertőzésről számoltak be. Amerikai közegészségügyi tisztviselők szerint a Petland áruházlánc üzleteiben árult kölyökkutyákkal hozható összefüggésbe az a bakteriális fertőzés, amely az USA 7 államában összesen 39 embert betegített meg.

Feltöltve: 2017-11-13 | Kategória: Infektológia

Korábban is beadható az újszülötteknek a hepatitis B vírus elleni védőoltás

Az Amerikai Gyermekgyógyász Akadémia új irányelvében azt ajánlja, hogy a hepatitis B vírus (HBV) elleni védőoltás első oltását a születést követő 24 órán belül adják be az újszülöttnek.

Feltöltve: 2017-11-08 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld