Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Mit jelent az antidótum eredetileg?

Kép
 
A dohányfüstbe ment terv,,m''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,36 345-en már gyógyultak. Ők már veszély nélkül látogathatnák a betegeket. Se el nem kapnák, se ne...''Mitől lesz valaki vírus-szuperterjesztő?,,Ez ami itt leirasra kerult, nem adequat valasz a cimben feltett kerdesre. Egy szuperterjeszto a ler...''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,Elnézést a hülye viccért!...A katonák azért vannak, hogy a koronrvírust lelőjék!''Orbán Viktor: nyílt köztereken is jön a kötelező maszkviselés,,Az orvosi kamarát már nem is hívják az egyeztetésre! Szégyen, förtelmes, megalázó, sokatmondó. Ja h...''

Infektológia

Nincs klasszikus tünet COVID-19 fertőzött gyermeknél? 2. rész

Egy egyközpontú, 22 beteg részvételével végzett retrospektív vizsgálat adatai alapján a legtöbb gyermeknél, akinek a SARS-CoV-2 vírus-tesztje pozitív lett, nem jelentkezett légúti betegség.

Feltöltve: 2020-11-27 | Kategória: Infektológia

A koronavírus-szerű tüneteket mutató betegek biztonságos hazabocsátása

Minimális bizonyíték áll rendelkezésre azokkal a sürgősségi betegellátó osztályon (SBO) ellátott, COVID-19 fertőzés gyanús betegek kimeneteleivel kapcsolatban, akik nem kerülnek kórházi felvételre. A vizsgálat célja az volt, hogy felmérjék a 30 napos kimeneteleket (SBO újbóli felkeresése, kórházi felvétel, intenzív osztályra (ITO) történő felvétel és halál) azoknál az alacsony kockázatú betegeknél, akiket az SBO-n a COVID-19 vonatkozásban végzett értékelést követően elbocsátottak.

Feltöltve: 2020-11-20 | Kategória: Infektológia

A humán papillómavírus elleni vakcina hatásossága és a nyájimmunitás

A 4-valens humán papillómavírus (HPV) elleni vakcina klinikai vizsgálatai nagyfokú hatékonyságot mutatnak, azonban megfigyeléses vizsgálatok elvégzése elengedhetetlen ahhoz, hogy megvizsgálják a védőoltás bevezetésének a HPV prevalenciára gyakorolt hosszú távú hatásait a közösségi környezetben.

Feltöltve: 2020-11-17 | Kategória: Infektológia

D-vitamin szerepe a Covid-19 fertőzésekben

A tanulmány célja a 25-hydroxyvitamin-D szérumszintek (D3Vit), és nemkívánatos klinikai kimenetelekre gyakorolt hatása, valamint az immunfunkciók és a SARS-CoV-2 fertőzés miatti mortalitás paraméterei közötti összefüggés vizsgálata. A tanulmányban 235 fő Covid- 19 fertőzött beteg kórházi adatai kerültek elemzésre.

Feltöltve: 2020-11-03 | Kategória: Infektológia

Antibiotikumok és orális fogamzásgátlók: aggódnunk kellene?

Miután az orális fogamzásgátlók először elérhetővé váltak, aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az antibiotikumok befolyásolhatják azok hatékonyságát. A farmakokinetikai kimeneteleket és az ovulációgátlást vizsgáló tanulmányok áttekintése során azonban a CDC kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a gyakran alkalmazott nem enziminduktor antibiotikumok nem rontják az orális fogamzásgátlás hatékonyságát.

Feltöltve: 2020-10-26 | Kategória: Infektológia

Az új koronavírus életképessége az emberi bőrön

Zavartalan körülmények között az új koronavírus több órán át életképes maradhat az emberi bőrön, - derült ki egy új vizsgálatból.

Feltöltve: 2020-10-22 | Kategória: Infektológia

Néhány újabb kutatási eredmény a koronavírusról

A gyors és olcsó COVID-19 teszteléshez elég egy köpet Tömeges tesztelésre használható egy gyors, olcsó és fájdalommentes teszt, ami képes kimutatni a köpetből a SARS-CoV-2 vírus RNS-ét.

Feltöltve: 2020-10-20 | Kategória: Infektológia

A Covid-19 betegek vírus aktivitása és a bél-mikrobióta összetétele

Bár a súlyos akut respiratorikus distressz szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) RNS-ét kimutatták a Covid-19 megbetegedésben szenvedő betegek székletében, a vírus aktivitása és virulenciája a gastrointestinalis traktusban a betegség lefolyása alatt nagyrészt ismeretlen.

Feltöltve: 2020-09-28 | Kategória: Infektológia

Ígéretes terápia COVID-19-ben: a hepatitis C elleni gyógyszerek?

Egy új jelentés szerint a hepatitis C vírus (HCV) okozta fertőzés kezelésére kifejlesztett antivirális szerek hatékonyak lehetnek az új koronavírus ellen is.

Feltöltve: 2020-09-23 | Kategória: Infektológia

A pandémia hatása az online orvos-szakmai tartalom használatára. 2. rész

Amikor megkérdezték a felmérés résztvevőit, hogy szerintük mennyi ideig fognak tartani a különböző információforrások használatára vonatkozó változások, 11%-uk mondta azt, hogy 6 hónapig, 31%-uk nyilatkozott úgy, hogy 6 hónaptól 1 évnél rövidebb időtartamig, 27%-uk felelte azt, hogy 1-2 évig, 8%-uk gondolta úgy, hogy 3, vagy annál is több évig, és 23%-uk számított arra, hogy a változások tartósak lesznek.

Feltöltve: 2020-09-22 | Kategória: Infektológia

A pandémia hatása az online orvos-szakmai tartalom használatára. 1. rész

Világszerte az orvosok csaknem kétharmada számol be arról, hogy a Covid19 pandémia kezdete óta szignifikánsan megnövekedett az online orvos-szakmai tartalmak fogyasztása, és egynegyedük azt jósolja, hogy az ilyesféle tartalmakhoz való hozzáférésük módját illető változások állandósulni fognak.

Feltöltve: 2020-09-21 | Kategória: Infektológia

COVID-19 és koaguláció: a SARS-CoV-2 fertőzés vérzéses és thrombotikus manifesztációi

A 2019-es koronavírus megbetegedésben (COVID-19) szenvedő betegek D-dimer szintjei emelkedettek. Az első jelentések magas vénás thromboembolia (VTE) és disszeminált intravascularis coagulatio (DIC) arányokról számolnak be, azonban csak korlátozott mennyiségű adat áll rendelkezésre.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-09-15 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld