Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Mikor kezdődött az Aspirin története?

Kép
 
Kiderült, hány beoltott kapta el a fertőzést,,Ennyit fejlődhettünk volna vissza 100+ év alatt?''Operatív törzs: a teraszvendégeknek nem kötelező a maszkviselés,,Valakiknek csak el kell temetni a sok oltottat. A nem "oltakozottak" meg tesznek mindent Istenhitü...''A járvány újabb hulláma érkezhet, amivel rosszabb esetben a határainkon belül kell harcolnunk,,PELENKA OSZTÁST INGYEN MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!! ez lenne a megoldás????? 100 éve mind t megoldód...''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''Remek hírek érkeztek a Covid elleni orrspray-ről,,[email protected]''

Infektológia

A Covid-19 és az ischaemiás stroke

Egy közel 28 000, sürgősségi osztályról származó egészségügyi rekord feldolgozásával készült áttekintés megállapította, hogy a Covid-19 megbetegedéssel diagnosztizált betegek kevesebb, mint 2%-a szenvedett ischaemiás stroke-ot, de azoknál, akiknél ez előfordult, nagyobb volt a hosszú távú ápolás szükségességének kockázata a kórházi elbocsátást követően.

Feltöltve: 2021-04-19 | Kategória: Infektológia

Szepszis idősekben: a halálozási ráta trendelemzése

A szepszis betegségterhe globális szintű egészségügyi problémát jelent. Célunk a halálozási arány (’case fatality rate’; CFR), és a CFR előrejelző tényezőinek értékelése 2009 - 2016 között egy olasz általános kórházban kezelt, szepszisben szenvedő betegek esetében, kockázati pontszám szerint kategorizálva.

Feltöltve: 2021-04-16 | Kategória: Infektológia

Mi a helyes eljárás a COVID-19 vakcináció során a háziorvosi rendelőben?

A koronavírus elleni védőoltások beadásának egy része a háziorvosi rendelőkre lett kiosztva. Hogy felkészült-e egy rendelő erre a funkcióra, azt nehéz megmondani, hiszen minden rendelő adottsága más és más. Annyi bizonyos viszont, hogy tömeges oltás elvégzésére a háziorvosi rendelők Magyarországon alkalmatlanok.

Feltöltve: 2021-04-14 | Kategória: Infektológia

A Covid-19 és ITO-n kezelt gyermekek. 1. rész

Csak keveset tudunk azokról a gyermekekről, akiknél olyan súlyos a Covid-19 megbetegedés lefolyása, hogy intenzív osztályos ellátást igényelnek, mivel viszonylag kevesen vannak, de az országos nyilvántartásból származó előzetes adatok elemzése azt mutatja, hogy ezek a gyermekek nagyobb valószínűséggel idősebbek, fekete bőrűek és asztmások.

Feltöltve: 2021-04-09 | Kategória: Infektológia

Covid-19 elleni vakcina kiváltotta anafilaxiás reakció: kiket veszélyeztet?

A Covid vakcinák engedélyezése miatti ünneplésből és izgatottságból az allergiás szövődményekről szóló közelmúltbeli jelentések miatt hamar vissza kellett venni. Huszonegy igazolt anafilaxiás esetet azonosítottak a Pfizer-BioNTech által fejlesztett vakcina első 1,8 millió dózisának beadását követően. Habár ez ritkának számít, lényegesen nagyobb, mint más vakcinák alkalmazásával összefüggő kockázat (1,3/millió).

Feltöltve: 2021-04-05 | Kategória: Infektológia

Covid-19 és a légszennyezés: sürgős intézkedések kellenek!

Kimutatták, hogy a levegőszennyezés növeli a cardiovascularis betegségek (CVD), köztük a myocardiális infarktus és a stroke, valamint a diabetes és a légzőszervi megbetegedések kockázatát.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-03-30 | Kategória: Infektológia

Májbetegség kezelése Covid-19 időszakban: új ajánlások. 3. rész

A Covid-19 pandémia számtalan kihívást jelent a hepatológusok, a gasztroenterológusok, a transzplantációs programok, a háziorvosok, és természetesen a betegek számára. Ezekhez a frusztrációkhoz hozzáadódik az a tény, hogy a vírus májra gyakorolt hatása még nem ismert teljes mértékben.

Feltöltve: 2021-03-29 | Kategória: Infektológia

Májbetegség kezelése Covid-19 időszakban: új ajánlások. 2. rész

A Covid-19 pandémia számtalan kihívást jelent a hepatológusok, a gasztroenterológusok, a transzplantációs programok, a háziorvosok, és természetesen a betegek számára.

Feltöltve: 2021-03-29 | Kategória: Infektológia

Májbetegség kezelése Covid-19 időszakban: új ajánlások. 1. rész

A Covid-19 pandémia számtalan kihívást jelent a hepatológusok, a gasztroenterológusok, a transzplantációs programok, a háziorvosok, és természetesen a betegek számára. Ezekhez a frusztrációkhoz hozzáadódik az a tény, hogy a vírus májra gyakorolt hatása még nem ismert teljes mértékben.

Feltöltve: 2021-03-26 | Kategória: Infektológia

Frissített ajánlás a várandós és szoptató nők Covid-19 elleni vakcinázásáról. 3. rész

Bill Walton az RCM igazgatója a következőket mondta el...

Feltöltve: 2021-03-23 | Kategória: Infektológia

Frissített ajánlás a várandós és szoptató nők Covid-19 elleni vakcinázásáról. 2. rész

A JCVI arról is tájékoztat, hogy nem áll fenn ismert kockázat azt illetően, ha ezeket az oltásokat szoptató nőknek adják be. Következésképpen a szoptató nők számára ajánlani kell a védőoltás beadását, ha egyébiránt megfelelnek a feltételeknek, például, ha frontvonalban dolgozó egészségügyi szakemberek vagy szociális gondozók, beleértve a bentlakásos otthonban dolgozó gondozókat is. Fel kell hívni a nők figyelmét arra, hogy az ezen specifikus védőoltásokkal kapcsolatos biztonságosságra vonatkozó adatok hiányosak a szoptatást illetően.

Feltöltve: 2021-03-22 | Kategória: Infektológia

Frissített ajánlás a várandós és szoptató nők Covid-19 elleni vakcinázásáról. 1. rész

Az Egyesült Királyság kormánya december 30-án elfogadta a Gyógyszereket és Egészségügyi Termékeket Szabályozó Ügynökség (MHRA) ajánlását az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca Covid-19 elleni vakcinájának engedélyezésre vonatkozóan.

Feltöltve: 2021-03-19 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld