Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Az e-cigaretta, más néven az elektronikus cigaretta:

Kép
 
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Infektológia

A védőoltások ritkán járnak súlyos reakciókkal

Kutatók 29 tanulmány áttekintésével megállapították, hogy súlyos oltási reakciók ritkán, vagy soha nem fordulnak elő akkor, ha a gyermeket ismételten ugyanazzal vagy hasonló összetevőjű vakcinával oltják be.

Feltöltve: 2017-11-23 | Kategória: Infektológia

Kölyökkutyák székletétől fertőződtek meg az állatkereskedés vásárlói

Az USA 7 államában 29 Campylobacter fertőzésről számoltak be. Amerikai közegészségügyi tisztviselők szerint a Petland áruházlánc üzleteiben árult kölyökkutyákkal hozható összefüggésbe az a bakteriális fertőzés, amely az USA 7 államában összesen 39 embert betegített meg.

Feltöltve: 2017-11-13 | Kategória: Infektológia

Korábban is beadható az újszülötteknek a hepatitis B vírus elleni védőoltás

Az Amerikai Gyermekgyógyász Akadémia új irányelvében azt ajánlja, hogy a hepatitis B vírus (HBV) elleni védőoltás első oltását a születést követő 24 órán belül adják be az újszülöttnek.

Feltöltve: 2017-11-08 | Kategória: Infektológia

Eltúlozzák a gyermekkori penicillinallergia gyakoriságát

Egy új vizsgálat eredménye azt mutatja, hogy a szülők állítása szerint a penicillin allergiás gyermekek többségénél a penicillin allergia teszt negatív eredménnyel zárul. A Wisconsin Egyetem eredményeit a Pediatrics szakfolyóirat júliusi online kiadása közölte.

Feltöltve: 2017-10-27 | Kategória: Infektológia

A korábbi influenzaoltás miatt nem hagyható el a terhesség alatti vakcinálás

A vizsgálat cáfolja az egymás után rövid időközzel beadott oltások hatékonyságával kapcsolatos aggodalmakat. A tanulmányt a Vaccine folyóirat közölte.

Feltöltve: 2017-10-24 | Kategória: Infektológia

Oltás helyett jöhet az influenza elleni tapasz?

Előzetes vizsgálat eredményei szerint hatékonynak és biztonságosnak tűnik az az influenza elleni oltóanyaggal átitatott kísérleti tapasz, amely vízben oldódó mikrofecskendők segítségével juttatja az oltóanyagot a szervezetbe.

Feltöltve: 2017-10-22 | Kategória: Infektológia

A nagyobb koncentrációjú influenzaoltás csökkenti a hospitalizációt

Az influenza bárki számára veszélyes, de a bentlakásos intézmények gondozottjai számára akár halálos is lehet. Egy új kutatás szerint a nagy dózisú, a szokásos immunizáló antigén mennyiség négyszeresét tartalmazó influenza vakcina alkalmazása a bentlakásos intézmények gondozottjainál nagymértékben csökkenti az influenza miatti hospitalizáció kockázatát.

Feltöltve: 2017-10-09 | Kategória: Infektológia

Antibiotikus gondozási programmal csökkenthető a rezisztens baktériumok által okozott kórházi fertőzések aránya

Egy szisztémás metaanalízis eredménye alapján a kórházi antibiotikum ajánlások (antibiotic stewardship program, ASP) bevezetése csökkenti a rezisztens baktériumok és a Clostridium difficile (C. difficile) által okozott kórházi fertőzések arányát. A vizsgálat eredményéről a The Lancet Infectious Diseases szakfolyóirat online kiadása számolt be.

Feltöltve: 2017-09-25 | Kategória: Infektológia

Vetélést okozhat a terhesség alatti antibiotikum használat

A Montreali Egyetem új kutatási eredményei szerint bizonyos antibiotikumok koraterhességben történő használata fokozza a spontán abortusz veszélyét.

Feltöltve: 2017-09-15 | Kategória: Infektológia

A Zika vírus okozta magzati microcephalia csak a terhesség késői szakaszában mutatható ki egyértelműen

Egy vizsgálat szerint a terhesség korai szakaszában végzett prenatális képalkotó vizsgálattal még nem mutatható ki egyértelműen a microcephalia a Zika vírussal fertőzött anyák magzatainál.

Feltöltve: 2017-08-25 | Kategória: Infektológia

A kórházak közel 40%-a rendelkezik antibiotikum ajánlással

Az antibiotikum ajánlás (antimicrobial stewardship program, ASP) adatainak első országos értékeléséből az derült ki, hogy az Egyesült Államokban lévő akut eseteket ellátó kórházak 39%-a rendelkezett átfogó ajánlásokkal. Az ASP-vel rendelkező kórházak aránya ugyanakkor államonként meglehetősen eltérő.

Feltöltve: 2017-08-09 | Kategória: Infektológia

Egy új vizeletvizsgálattal gyorsan kimutatható a Zika vírus

Az Amerikai Urológus Szövetség (AUA) 2017-es értekezletén bemutattak egy új kísérleti szakaszban lévő vizeletvizsgálatot, amely az eredmények szerint alig 20 perc alatt igazolja a Zika vírus jelenlétét.

Feltöltve: 2017-08-04 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld