Főoldal » Szakterületek » Infektológia
Miért nem operáltak a sebészek kezdetben Magyarországon?
Kép
 
Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A közvetlen link a cikk alján található.''Varázslatos tanösvény hazánkban, amit télen is érdemes megnézni,,+''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,A NEAK oldala nagy. Őrülnék egy közvetlen linknek.''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,drgulyasnak: jelentem a kórházi főparancsnoknak : parancsmegtagadás miatt felkoncolás. Gyenge kifog...''Közzétették az új háziorvosi indikátorok előírásait,,Mi van, ha a beteg nem váltja ki a gyógyszert?''

Infektológia

Hogyan hat a SARS-CoV-2 más légúti betegségekre?

2020-ban az újonnan azonosított SARS-CoV-2 koronavírus gyors terjedése arra késztette a különböző globális közegészségügyi intézményeket, hogy stratégiákat dolgozzanak ki az átvitel megállítására és a halálozás csökkentésére.

Feltöltve: 2023-01-26 | Kategória: Infektológia

Van kapcsolat a bivalens vakcina és a 65 év feletti emberek stroke-ja között?

Egy oltóanyag-adatbázis lehetséges kapcsolatot talált a Pfizer/BioNTech bivalens COVID-19 vakcina és az ischemiás stroke között azoknál a 65 év feletti embereknél, akik megkapták az oltást - közölte közös sajtóközleményében a CDC.

Feltöltve: 2023-01-25 | Kategória: Infektológia

Egy "őrülten fertőző" Omikron jön?

Az Omikron legújabb alváltozata, az XBB.1.5 annyira fertőzőképes, hogy mindenki ki van téve a fertőzés veszélyének, még akkor is, ha már megfertőződött és teljesen be van oltva, mondta egy egészségügyi szakértő a USA Today-nek.

Feltöltve: 2023-01-16 | Kategória: Infektológia

Thrombosis kockázati tényezők az ambuláns COVID-19-ben szenvedő betegeknél?

Mekkora a vénás tromboembólia (VTE) 30 napos akut kockázata a COVID-19-es ambuláns betegek körében, és melyek azok a klinikai és genetikai kockázati tényezők, amelyek hajlamossá teszik ezeket a betegeket a COVID-19 utáni VTE kialakulására?

Feltöltve: 2023-01-12 | Kategória: Infektológia

Tartanunk kell a felnőttkori RS vírus fertőzéstől?

Az Amerikai Egyesült Államokban a decemberi-januári csúcsfertőzésekkel ellentétben, 2022. novemberben gyors emelkedést mutat a paramyxovírusok családjába tartozó RS vírus fertőzések száma az egyre magasabb számú sürgősségi ellátások statisztikája szerint.

Feltöltve: 2023-01-10 | Kategória: Infektológia

Az új kínai koronavírus: vajon félnünk kell tőle?

2021. vége óta, mióta a COVID omicron variánsa megjelent, igen gyorsan alakulnak ki a subvariánsok. Az egyik közülük a BF.7-es variáns, ami újabban fő variánsként terjed Beijingben és terjed szét Kínában. Mi is ez az új variáns, és vajon aggódjunk miatta?

Feltöltve: 2023-01-06 | Kategória: Infektológia

Szedhető terhességben az új COVID szer?

A JAMA Network Open című szaklapban közzétett Johns Hopkins Medicine kutatási tanulmány eredményei fontos bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy a SARS-CoV-2-vel fertőzött terhesek biztonságosan szedhetik a Paxlovid vírusellenes gyógyszert a súlyos megbetegedés lehetőségének csökkentése érdekében.

Feltöltve: 2022-12-28 | Kategória: Infektológia

Biztonságos a foszfomicin alkalmazása terhesség alatt?

A húgyúti fertőzést (UTI) olyan gyakori bakteriális fertőzésként határozzák meg, amely jelentős morbiditáshoz vezethet, mint például szűkület, fisztula, tályogképződés, vérmérgezés, szepszis, pyelonephritis és vesediszfunkció. A férfiaknál 1%-os, nőknél 3%-os halálozási arányt jelentettek a pyelonephritis kialakulása miatt. A húgyúti fertőzések gyakrabban fordulnak elő nőknél, és 33%-uk 24 éves koráig legalább egy eset miatt antimikrobiális kezelésre szorul.

Feltöltve: 2022-12-19 | Kategória: Infektológia

Új eredmények a rheumatoid arthritises gyógyszerek terén

Az interleukin (IL)-6-nak a gyulladásos válaszban betöltött szerepe miatt nagy jelentősége van a rheumatoid arthritis (RA) patogenezisében. A RA-ban alkalmazott jelenlegi IL-6-irányított terápiák, nevezetesen a sarilumab és a tocilizumab, a receptort célozzák.

Feltöltve: 2022-12-08 | Kategória: Infektológia

Kortikoszteroidok hatása COVID-19-ben

A súlyos SARS-CoV-2 pneumóniában szenvedő betegeknél gyakori a lélegeztetőgéppel összefüggő tüdőgyulladás (VAP). A coVAPid multicentrikus megfigyeléses retrospektív vizsgálat kiegészítő elemzésének célja az volt, hogy felmérje az adjuváns kortikoszteroid-használat és a VAP előfordulása közötti kapcsolatot.

Feltöltve: 2022-12-02 | Kategória: Infektológia

A májbetegséggel összefüggő halálozás a világjárvány idején

Az alkohollal összefüggő májbetegség (ALD) és a nem alkoholos zsírmájbetegség (NAFLD) miatti amerikai halálozás "riasztó" mértékben nőtt a COVID-19 világjárvány idején.

Feltöltve: 2022-11-30 | Kategória: Infektológia

Akut gastroenteritises jellemzők az USA-ban

Az akut gasztroenteritisz (AGE) gyakori az USA-ban, évente átlagosan körülbelül egy eset jut egy főre - derül ki egy új epidemiológiai tanulmányból. A tanulmány becslése szerint 10 esetből 1 olyan ember által terjesztett vírusfertőzés, aki tünetmentesen üríti a vírusokat.

Feltöltve: 2022-11-24 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld