Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Az e-cigaretta, más néven az elektronikus cigaretta:

Kép
 
A szürke százmilliárd árnyalata,,teljes igény nélkül: egyeseket az OEP befogad , ez diszkrimináció. A magánrendelésekbe tereli a bet...''A szürke százmilliárd árnyalata,,Azt hiszem egy őszinte mondat kimaradt: Így befektetőként rontani tudnám a kevésbé tőkeerős konkure...''Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''

Infektológia

Vetélést okozhat a terhesség alatti antibiotikum használat

A Montreali Egyetem új kutatási eredményei szerint bizonyos antibiotikumok koraterhességben történő használata fokozza a spontán abortusz veszélyét.

Feltöltve: 2017-09-15 | Kategória: Infektológia

A Zika vírus okozta magzati microcephalia csak a terhesség késői szakaszában mutatható ki egyértelműen

Egy vizsgálat szerint a terhesség korai szakaszában végzett prenatális képalkotó vizsgálattal még nem mutatható ki egyértelműen a microcephalia a Zika vírussal fertőzött anyák magzatainál.

Feltöltve: 2017-08-25 | Kategória: Infektológia

A kórházak közel 40%-a rendelkezik antibiotikum ajánlással

Az antibiotikum ajánlás (antimicrobial stewardship program, ASP) adatainak első országos értékeléséből az derült ki, hogy az Egyesült Államokban lévő akut eseteket ellátó kórházak 39%-a rendelkezett átfogó ajánlásokkal. Az ASP-vel rendelkező kórházak aránya ugyanakkor államonként meglehetősen eltérő.

Feltöltve: 2017-08-09 | Kategória: Infektológia

Egy új vizeletvizsgálattal gyorsan kimutatható a Zika vírus

Az Amerikai Urológus Szövetség (AUA) 2017-es értekezletén bemutattak egy új kísérleti szakaszban lévő vizeletvizsgálatot, amely az eredmények szerint alig 20 perc alatt igazolja a Zika vírus jelenlétét.

Feltöltve: 2017-08-04 | Kategória: Infektológia

Sok tengerentúlra utazó amerikai turista nem oltatja be magát MMR oltással

Sok külföldre utazó amerikai nem oltatja be magát kanyaró ellen, és ezzel saját magát és a vele kontaktusba kerülőket fertőzés veszélyének teszi ki. - olvasható az Annals of Internal Medicine szakfolyóirat online beszámolójában.

Feltöltve: 2017-08-03 | Kategória: Infektológia

55 ember halálát okozta a szteroid injekció kapcsán kialakult eddigi legnagyobb fertőzés

Az American Journal of Pathology szakfolyóirat júniusi kiadásában közölt cikk szerint az epidurális vagy intraartikuláris szteroid injekciózáshoz kapcsolódó járványokra vonatkozóan eddigi bejelentett legnagyobb járvány a több mint 13 000 potenciálisan szennyeződött gyógyszerrel beinjekciózott betegből 55 ember halálát okozta.

Feltöltve: 2017-07-26 | Kategória: Infektológia

Az antiretroviralis terápia egy évtizeddel hosszabbította meg a fejlett országokban élő HIV betegek várható élettartamát

A Lancet szakfolyóirat online kiadásában megjelent beszámoló eredménye szerint az antiretrovirális terápia (ART) egy évtizeddel hosszabbította meg a fiatal európai és észak-amerikai HIV fertőzöttek várható élettartamát. A mortalitás komoly csökkenése főként azoknál mutatkozott, akiknek a kezelését 2008-2010 között kezdték el, ami az új terápiák és a korai detekció pozitív hatását bizonyítja.

Feltöltve: 2017-07-25 | Kategória: Infektológia

Az antibiotikum rendelés bizonyítékokra épülő prioritásai

A napjainkra kialakult kritikus mértékű antibiotikum rezisztenciára csupán kétféle módon reagálhatunk: új antibiotikumokat kell létrehoznunk, és megfontoltan kell használnunk a már meglévő antibiotikumokat.

Feltöltve: 2017-07-19 | Kategória: Infektológia

Sepsist követően évekig fennáll a rohamok veszélye

Egy új elemzés szerint a sepsis után felépülő betegeknél gyakrabban fordulhatnak elő rohamok a kórházi hazabocsátás után, mint az egyéb ok miatt hospitalizáltak körében.

Feltöltve: 2017-07-07 | Kategória: Infektológia

A hosszú távú antibiotikum terápiák kudarcot vallottak a Lyme-kór kezelésében

A New England Journal of Medicine szakfolyóiratban megjelent dán randomizált vizsgálat során a Lyme-kórnak tulajdonítható tünetekben szenvedők életminőségét nem javította a hosszas antibiotikum kezelés.

Feltöltve: 2017-06-28 | Kategória: Infektológia

Két antitest előre jelzi pulmonalis hypertonia kialakulását SLE-ben

Kínai kutatók meta-analízisének eredménye alapján szisztémás lupus erythematosus (SLE) esetén az anti-RNP és anti-Sm antitestek jelenléte előre jelzi a pulmonalis hypertonia (PAH) kialakulásának kockázatát.

Feltöltve: 2017-06-27 | Kategória: Infektológia

Az USA-ban a malária a leggyakoribb kórházi ellátásra szoruló utazási betegség

Az Egyesült Államokban az 1950-es évek során gyakorlatilag felszámolták a maláriát. Az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene szakfolyóirat áprilisi online kiadásában megjelent vizsgálat szerint, ennek ellenére továbbra is közegészségügyi fenyegetést jelentenek a turisták által behurcolt esetek.

Feltöltve: 2017-06-21 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld