Főoldal » Szakterületek » Infektológia
Mit neveztek a középkor elejéig morbus regiusnak?
Kép
 
Erőteljesen emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,[email protected]''Ime a szabályok a közelgő ünnepnapokra,,Ha az érdekek úgy kívánják nincs jarvany''Fontos figyelmeztetést adott ki az orvosi kamara,,https://informatialibera.ro/hu/amit-oly-reg-varunk-az-orban-viktor-vezette-magyarorszagi-kormany-te...''Több százan vetkőztek meztelenre az izraeli sivatagban,,Levetkőzhetnek akárhányan, a Föld százmillió éves életciklusa attól még nem fog megváltozni.''Egy háziorvos tapasztalatai Covid-19 idején,,[email protected] com''

Infektológia

Élővírus vakcináció biológiai terápia mellett?

Egy klinikai vizsgálat arra enged következtetni, hogy azok az 50 éves és ennél idősebb felnőttek, akik számos gyulladásos betegség kezelésére tumor nekrózis faktor alfa gátló (TNF-α-gátló) gyógyszereket alkalmaznak, hatékony védelemben részesülhetnek az övsömörrel szemben egy élő vírust tartalmazó varicella zoster vakcina által.

Feltöltve: 2021-10-25 | Kategória: Infektológia

Újabb adatok: terhesség és COVID-19. 1. rész

A CDC sürgetőileg hívta fel a figyelmet a terhesek koronavírus elleni védőoltására. 2021. szeptemberig az USA-ban 125000 terhesnél igazolódott a COVID-19, akik közül 22000 fertőzött került kórházba és 161 terhes hunyt el. A kórházba került terhesek 97%-a nem volt beoltva.

Feltöltve: 2021-10-22 | Kategória: Infektológia

Hosszútávú neurológiai és pszichiátriai kimenetelek Covid-19 fertőzés után

A Covid-19 neurológiai és pszichiátriai következményeiről már beszámoltak, azonban több adatra van szükség a Covid-19 megbetegedés agyra gyakorolt hatásainak megfelelő értékeléséhez.

Feltöltve: 2021-10-18 | Kategória: Infektológia

Gyermekek és a Covid: néhány morbiditási adat frissítés

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (’American Academy of Pediatrics’; AAP) és a Gyermekkórház Szövetség (’Children’s Hospital Association’; CHA) szerint a gyermekek esetében a Covid-19 megbetegedések heti esetszáma február eleje óta első ízben haladta meg a 100 000 esetet.

Feltöltve: 2021-10-08 | Kategória: Infektológia

Bioterrorizmushoz kapcsolható pestisjárvány: a CDC új iránymutatásai. 2. rész

A fertőzés tüdőt érintő és szeptikémiás formái halálosabb kimenetelűek, mint a bubópestis. A tüdőpestis fertőzött állatokból vagy emberekből származó baktériumok belégzésével, laboratóriumi balesetek során vagy szándékos aeroszolizáció révén kapható el.

Feltöltve: 2021-10-04 | Kategória: Infektológia

Bioterrorizmushoz kapcsolható pestisjárvány: a CDC új iránymutatásai. 1. rész

Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) 2000 óta első ízben adott ki ajánlásokat a pestis megelőzésére és kezelésére vonatkozóan. Az új iránymutatások a Yersinia pestis kórokozójának szándékos elterjesztéséből eredő, tömeges áldozatokkal járó bioterrorizmus eshetőségére fókuszálnak.

Feltöltve: 2021-10-01 | Kategória: Infektológia

A Covid-19 vakcina bőrgyógyászati oltási reakciói. 2.rész

A megfigyelt nemkívánatos hatásokat az arcfeltöltő anyagokkal szemben jelentkező késleltetett típusú túlérzékenységi reakcióknak (’delayed-type hypersensitivity reactions’; DTR) minősítették, és a feltételezések szerint ezeket a Covid-19 tüskefehérjéje és a későbbi immunogén válasz váltotta ki.

Feltöltve: 2021-09-24 | Kategória: Infektológia

A Covid-19 vakcina bőrgyógyászati oltási reakciói. 1.rész

A Covid-19 elleni tömeges oltások előrehaladásával a dermatológiai mellékhatások - amelyeket a klinikai vizsgálatok során észleltek először - fokozott figyelmet kaptak, annak ellenére, hogy ezek a bőrreakciók - köztük az injekció beadásának helyén jelentkező bőrpír és duzzanat, az általános urticariás- és morbilliform bőrkiütések, sőt, még az arcfeltöltő anyagokkal kapcsolatosan jelentkező reakciók is - relatíve enyhének és önmaguktól gyógyulónak bizonyultak.

Feltöltve: 2021-09-23 | Kategória: Infektológia

Egy háziorvos tapasztalatai Covid-19 idején

A várható negyedik Covid-19 pandémiás hullám előtt szeretném megosztani az elmúlt másfél évben háziorvosi praxisomban (34 éve vagyok praktizáló háziorvos) szerzett jó tapasztalataimat az inozin-acedoben-dimepranol (továbbiakban IAD) alkalmazásával kapcsolatban influenzaszerű, felső légúti panaszokkal jelentkező pácienseim kezelésében.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-09-20 | Kategória: Infektológia

Antibiotikum-használat és vastagbélrák?

Brit kutatók szerint úgy tűnik, hogy az antibiotikum-expozíció összefüggésben állhat a vastagbélrák kialakulásával, főként a fiatalabbak esetében, és hozzájárulhat a korai kezdetű colorectalis daganat (CRC) előfordulásának dokumentált növekedéséhez.

Feltöltve: 2021-09-20 | Kategória: Infektológia

Szorongás és a Janssen Covid-19 elleni vakcinája. 2. rész

Az öt tömeges oltópont 64 szorongással összefüggő eseményről számolt be, amelyek 2021. április 7-9. között fordultak elő; egyetlen esemény sem felelt meg a VAERS súlyosnak minősülő besorolásának.

Feltöltve: 2021-09-17 | Kategória: Infektológia

Szorongás és a Janssen Covid-19 elleni vakcinája. 1. rész

2021. április 7-én, 5 héttel azt követően, hogy a Janssen által fejlesztett Covid-19 elleni védőoltás használatba került az FDA sürgősségi engedélye alapján, a CDC-hez öt, különböző államban található tömeges oltópontról érkezett jelentés a Janssen Covid-19 elleni vakcinájának beadását követő szorongásos események halmozott előfordulásáról.

Feltöltve: 2021-09-16 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld