Főoldal » Szakterületek » Infektológia

Mi a Harrison szindróma?

Kép
 
Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon,,Nyugdíjas psychiáter és addiktológus vagyok. Ha telefonon vagy e-mail én tudok segíteni, szívesen m...''Koronavírus: Kivonat első vonalbeli ellátó orvosok számára,,[email protected]''Az Egyesült Államokban a fej-nyaki daganatok száma már meghaladja a méhnyakrákos esetek számát,,Bertáné Kovács Erika''WHO: továbbra sem javasolt a maszk viselése az egészségeseknek,,Mike Ryan kijelentése - magyarázat nélkül - értelmezhetetlen. Ha látszólag egészséges, de már vírus...''A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint itt az ideje farkast kiáltani,,Legyünk optimisták, a MAGYAR EMBER fegyelmezett, betartja járványügyi utasitásokat!!! a járványörbe...''

Infektológia

Figyelem: COVID-19 gastrointestinalis tünetekkel!

A COVID-19 járványszerű felbukkanása súlyos fenyegetést jelent az emberiség számára. A korábbi vizsgálatok elsősorban Wuhanra és a tipikus tünetekre fókuszáltak. A Csöcsiang tartományból származó, 74 COVID-19 fertőzésben szenvedő, gastrointestinalis tüneteket mutató eset elemzése során meghatározták az epidemiológiai, klinikai és virológiai jellemzőket.

Feltöltve: 2020-04-09 | Kategória: Infektológia

Mellkas CT és COVID-19 pneumonia klinikai stádiumai

Szembetűnő a megerősített koronavírus (COVID-19) okozta megbetegedések növekvő esetszáma Kínában. A vizsgálat célja a mellkas CT vizsgálatok eredményei és a COVID-19 okozta pneumonia klinikai stádiumai közötti összefüggés tanulmányozása volt.

Feltöltve: 2020-04-03 | Kategória: Infektológia

Gyermekek koronavírus fertőzése: CT jellegzetességek. Más, mint a felnőttekben?

Az új koronavírus (COVID-19) okozta megbetegedésben szenvedő gyermekek a felnőttektől eltérő klinikai, laboratóriumi és mellkas computer tomográfia (CT) jellegzetességeinek vizsgálata.

Feltöltve: 2020-03-27 | Kategória: Infektológia

2018. legfontosabb gasztroenterológiai témájú cikke. 3. rész

2018-ban a gastrointestinalis témájú szakirodalmak terén nem volt hiány új érdekfeszítő tudományos és klinikai kezelési ajánlásokból.

Feltöltve: 2020-03-19 | Kategória: Infektológia

Egy lépéssel közelebb az univerzális influenza-vakcina előállításához

175 alanyon tesztelték a Flu-v kísérleti védőoltást, az adatok alapján az egyszeri dózis erősebb immunválaszt váltott ki, mint a placebo – számol be a Live Science. A szakértők szerint a szer hatékony és biztonságos lehet, a klinikai tesztelés pedig az utolsó fázisba léphet.

Feltöltve: 2020-03-11 | Kategória: Infektológia

Csecsemőket is érintett az új koronavírus (2019-nCoV)!

A kínai központi kormányzattól és a helyi egészségügyi hatóságoktól származó adatok alapján 2019. december 8. és 2020. február 6. között kilenc 1 évesnél fiatalabb csecsemő fertőződött meg a COVID-19 megbetegedést okozó vírussal és került kórházba Kínában.

Feltöltve: 2020-03-09 | Kategória: Infektológia

A wuhani 2019-es új koronavírus okozta pneumonia 99 esetének feldolgozása

2019 decemberben a 2019-es új koronavírussal (2019-nCoV) kapcsolatba hozható pneumonia bukkant fel a Kínában található Wuhan városában. Az egycentrumos retrospektív vizsgálatba a Wuhan-beli Jinyintan Kórház 2020. január 1. és 2020. január 20. közötti összes 2019-nCoV esete került feldolgozásra.

Feltöltve: 2020-03-06 | Kategória: Infektológia

Az újszülöttek anyai immunvédelme kanyaró ellen 2. rész

Egy új kutatás alapján azok az újszülöttek, akik kanyaró által nem érintett országban születtek, hat hónapos koruk után már nem kaptak megfelelő védelmet a betegség ellen az anyai antitestek által.

Feltöltve: 2020-02-27 | Kategória: Infektológia

Az újszülöttek anyai immunvédelme kanyaró ellen 1. rész

Egy új kutatás alapján azok az újszülöttek, akik kanyaró által nem érintett országban születtek, hat hónapos koruk után már nem kaptak megfelelő védelmet a betegség ellen az anyai antitestek által.

Feltöltve: 2020-02-20 | Kategória: Infektológia

Leptospira meningitis és a házikedvenc egér

A leptospirosis egy újra és újra felbukkanó zoonosis világszintű kiterjedtséggel és számos tünettel. A leptospirosis okozta meningitis olyan esetéről szól a cikk, amely során egy korábban egészséges nő a házikedvencként tartott egerétől kapta el a fertőzést.

Feltöltve: 2020-02-11 | Kategória: Infektológia

Amit a hepatitis C vírus szűrésről tudni kell – kellene…

Az utóbbi hónapokban sok kérdés merült fel a hepatitis C vírus (HCV) szűrés körül mind kórházi,- mind háziorvosi berkekben. Lássuk, mire kell figyelni, és mi az, ami miatt a rendelet megszületett.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-02-07 | Kategória: Infektológia

Új övsömör elleni vakcina a piacon! 2. rész

Jövőbeni kutatások meg fogják mutatni, mennyire hatékony a vakcina az emberek olyan speciális csoportjaiban, mint például a legyengült immunrendszerrel rendelkezők.

Feltöltve: 2020-01-14 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld