Főoldal » Szakterületek » Infektológia
MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,A kormány folyamatosan hazudik.''MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,Országos Kórházi Főigazgatóság. Hazudtok.''Enyhe csökkenést mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,Megoldom a rejtvenyt: 20 helyen emelkedett -tehat a szeptemberi iskola es ovoda kezdessel terjed a...''Az Amerikai Hematológiai Társaság irányelvei a COVID-19-ben alkalmazott antikoagulálásról,,Ez egy olyannrtegség, hogy antikoag. profilaxist kell! Addig amíg a DDimer nem normalizálódik.!!!!''Csak azok kaphatnak az omikron-variánsra fejlesztett vakcinából, akiknek még nincs negyedik oltásuk,,A 3. emlekeztető oltasról szeretnénk hallani/olvasni, amely a jelenleg elterjedt koronavírus-mutáns...''

Infektológia

5 tudnivaló az ehrlichiosisról és az anaplazmózisról

Az ehrlichiosis és az anaplazmózis újonnan megjelenő, de alulreprezentált, kullancsok által terjesztett betegségek az USA-ban. Három kórokozó okozza az emberi ehrlichiosist: Ehrlichia (E) chaffeensis, Ehrlichia ewingii és Ehrlichia muris eauclairensis.

Feltöltve: 2022-09-30 | Kategória: Infektológia

Az Amerikai Hematológiai Társaság irányelvei a COVID-19-ben alkalmazott antikoagulálásról

Az Amerikai Hematológiai Társaság (ASH) bizonyítékokon alapuló iránymutatásainak célja, hogy támogassák a betegeket, a klinikai orvosokat és más egészségügyi szakembereket a COVID-19-ben szenvedő betegeknél alkalmazott antikoagulánssal kapcsolatos döntések meghozatalában.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2022-09-28 | Kategória: Infektológia

Vesekő és húgyúti fertőzés: mindig együtt?

A Current Urology Reports című szaklapban megjelent új áttekintés a vesekőbetegség és a húgyúti fertőzés együttes előfordulását dokumentálja. A bizonyítékok arra utalnak, hogy a vesekőbetegség húgyúti fertőzéshez vezethet, és hogy a húgyúti fertőzés veseköveket okozhat.

Feltöltve: 2022-09-27 | Kategória: Infektológia

Lassulóban a majomhimlő járvány az USA-ban

Úgy tűnik, hogy a majomhimlő esetek száma lassul az Egyesült Államokban, ahol a legmagasabb az ismert esetek száma világszerte.

Feltöltve: 2022-09-26 | Kategória: Infektológia

A SARS-CoV-2 már 2019 év végén jelen volt az észak-olaszországi Lombardiában

A kanyaró és rubeola lombardiai referencialaboratóriumában értékelték a SARS-CoV-2 fertőzés és a kanyarószerű szindrómák közötti összefüggést, előzetes bizonyítékot szolgáltatva a SARS-CoV-2 fel nem fedezett korai terjedésére.

Feltöltve: 2022-09-21 | Kategória: Infektológia

Szívizomgyulladás majomhimlőben?

Egy 31 éves férfi, akinél megerősített majomhimlő-fertőzést állapítottak meg, egy esettanulmány szerint körülbelül egy héttel a majomhimlő tüneteinek megjelenése után akut szívizomgyulladást diagnosztizáltak.

Feltöltve: 2022-09-20 | Kategória: Infektológia

A szájsebészeti beavatkozás előtti antibiotikum indikációja

Az eddigi legerősebb bizonyíték támasztja alá azokat a klinikai irányelveket, amelyek azt javasolják, hogy az endokarditisz nagy kockázatának kitett betegeknek antibiotikumot kell szedniük, mielőtt foghúzáson vagy más típusú szájsebészeti beavatkozáson esnének át - derül ki egy új tanulmányból, amely két módszertant használt.

Feltöltve: 2022-09-14 | Kategória: Infektológia

Cukorbetegség és diabéteszes ketoacidózis gyermekek körében a COVID-19 pandémia alatt

A COVID-19 világjárvány a gyermek sürgősségi osztályok (ED) látogatottságának drámai csökkenését eredményezte. A korai megfigyelések azonban rámutattak mind az újonnan jelentkező cukorbetegséggel felvett gyermekek számának növekedésére, mind a diabéteszes ketoacidózis (DKA) előfordulásának és súlyosságának növekedésére.

Feltöltve: 2022-09-06 | Kategória: Infektológia

Immunprofilozással azonosított hosszú COVID jellemzők

A SARS-CoV-2 fertőzés tartós szövődmények kialakulásához vezethet az akut megbetegedést követően, amit a Long Covid poszt-akut következményének nevezünk.

Feltöltve: 2022-08-26 | Kategória: Infektológia

Biomarkerek COVID-19 neurológiai szövődményeire?

SAN DIEGO - Az akut COVID-19 fertőzésből való felépülés után is egyes betegeknél elhúzódó vagy akár hosszú távú tünetek jelentkeznek, amelyek az enyhétől a súlyosig terjedhetnek. Ezen tünetek közül néhány neurológiai jellegű: fejfájás, agyi köd, kognitív zavar, íz- vagy szaglásvesztés, agyi érrendszeri szövődmények, például stroke.

Feltöltve: 2022-08-25 | Kategória: Infektológia

Az intravitreális injekciós szövődmények

Egy áttekintés rávilágít mind az intravitreális injekciós eljárás, mind a különböző intravitreális gyógyszerek, köztük az antivaszkuláris endoteliális növekedési faktorok, antibiotikumok, vírusellenes szerek, gombaellenes szerek, methotrexát és szteroidok szövődményeire. Az endophthalmitis arányának csökkentésére szolgáló technikák is szóba kerülnek.

Feltöltve: 2022-08-22 | Kategória: Infektológia

Majomhimlő update: 2022. július 23.

A WHO 2022. július 23-án közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett a majomhimlős esetek számának drámai növekedése miatt, mivel az eddig meghozott intézkedések nem akadályozták meg a betegség terjedését. Ehhez hasonló vészhelyzet korábban 2014-ben az Ebola-járvány, 2016-ban a Zika-vírus járvány, majd legutóbb 2020-ban a koronavírus járvány miatt került kihirdetésre.

Feltöltve: 2022-08-19 | Kategória: Infektológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld