Főoldal » Szakterületek » Klinikai onkológia
Ki foglalkozott elsőként emberi vonatkozásban a vírusbetegség terjedési mechanizmusával?
Kép
 
Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra,,Nem láthatók a felírt receptek.Még egy kicsit fejlesszétek,azután jelentsétek be,hogy működik a ren...''Érdekes eredményre jutottak, egy prosztatarákot vizsgáló kutatás során,,Ez egy kicsit utóérzés számomra, és egy ismert gyakorlat alátámasztása. Az obszerváció, az "activ...''Száztizenöt éves hagyománynak szakad vége,,Vagyis már nem is lesz Toblerone többet. Túlélik, mint ahogyan mi is a Győri keksz esetében. A dav...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,"2018.óta másfélszeresére nőtt az E-alap" - mondá államtitkár úr. És arról hallott-e, hogy öt év al...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,Az alul finanszírozásról mikor beszélnek?''

Klinikai onkológia

Tumor kezelési mezők sugárzással a glioblasztóma esetében

Tekintettel arra, hogy jelenleg folyamatban van egy 3. fázisú klinikai kutatás a glioblasztómás (GBM) betegeknél az egyidejű kemoradiáció és a tumor kezelési mezők (TTFields) potenciális előnyeit vizsgálja, az alábbi narratív áttekintés szolgál az ezen megközelítést támogató jelenlegi bizonyítékokra.

Feltöltve: 2023-03-28 | Kategória: Klinikai onkológia

Jobb az allogén transzplantáció a standard konszolidációs kemoterápiánál akut myeloid leukémiában?

Mi az optimális posztremiszsziós terápia közepes kockázatú akut myeloid leukémiában szenvedő betegeknél? Egy randomizált klinikai vizsgálatban az első teljes remisszió során végzett allogén transzplantáció szignifikánsan magasabb betegségmentes túléléssel volt összefüggésbe hozható.

Feltöltve: 2023-03-15 | Kategória: Klinikai onkológia

Gyermekkori melanoma? Mit is kell erről tudnunk?

A melanoma előfordulása ritka, különösen a pubertás kor előtt. A világon a melanomáknak mindössze 1-2%-a fordul elő gyermekeknél - mondta Dr. Piggott, a San Diegó-i Scripps MD Anderson Rákközpont gyermekbőrgyógyásza a bőr rosszindulatú daganatos megbetegedéseiről szóló éves konferencián.

Feltöltve: 2023-03-08 | Kategória: Klinikai onkológia

Agydaganat a CT-vizsgálat következtében?

Az európai EPI-CT-vizsgálat célja a gyermekek és fiatal felnőttek CT-vizsgálataiból eredő rákkockázatok számszerűsítése, mely során az agydaganat kockázatát értékelték.

Feltöltve: 2023-03-02 | Kategória: Klinikai onkológia

Rákellenes világnap: A daganatos halálesetek fele megelőzhető

A daganatok miatt bekövetkező halálesetek közel felét ismert, módosítható kockázati tényezők okozzák, a dohányzás, az alkoholfogyasztás és a magas testtömegindex (BMI) az első három között van - állapítja meg a Nemzetközi Rákellenes Unió (UICC).

Feltöltve: 2023-02-23 | Kategória: Klinikai onkológia

HPV és bakteriális vaginózis kapcsolata

Tanulmányok kimutatták, hogy a HPV-fertőzések a vaginózisos esetekben is fennállnak, ami hámelváltozások megjelenését eredményezi. Ráadásul az elváltozások súlyosabbak, ha a diszbiózis súlyosabb.

Feltöltve: 2023-02-14 | Kategória: Klinikai onkológia

Hypercalcaemia daganatos betegségben. Hogyan kezeljük?

A hypercalcaemia (HCM) a malignitások leggyakoribb metabolikus szövődménye, de előfordulása a hatásos kemoterápiás szerek miatt csökkenhet. A HCM-hez társuló magas mortalitás az egyre hatékonyabb kemoterápiás gyógyszerek bevezetésének köszönhetően jelentősen csökkent.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2023-01-20 | Kategória: Klinikai onkológia

Hatékony kommunikáció a HPV-ről, az orális szexről és a daganatról

Egyetlen tudományos hatóság sem ad egyértelmű útmutatást arra vonatkozóan, hogy az orvosnak hogyan kell felvetnie a témát, ezért az egyénre hárul a tanácsadás etikai következményeinek mérlegelése.

Feltöltve: 2023-01-17 | Kategória: Klinikai onkológia

A D-vitamin szerepe a toxikus erythema kezelésében?

A nagy dózisú D-vitamin a kemoterápia toxikus erythema (TEC) 1-4 napon belüli javulásához vezetett egy retrospektív esetsorozatban, amelyben hat beteget vizsgáltak meg a fekvőbeteg bőrgyógyászati konzultációs intézményben

Feltöltve: 2023-01-13 | Kategória: Klinikai onkológia

Iránymutatások a prosztatarákról: 1. rész: Szűrés, diagnózis és helyi kezelés

Az Európai Urológiai Társaság, az Európai Nukleáris Medicina Szövetség, az Európai Sugárterápiás és Onkológiai Társaság, az Európai Urogenitális Radiológiai Társaság, a Nemzetközi Geriátriai Onkológiai Társaság a klinikailag lokalizált prosztatarák (PCa) szűréséről, diagnózisáról és helyi kezeléséről szóló iránymutatásának összefoglalása.

Feltöltve: 2023-01-11 | Kategória: Klinikai onkológia

Génterápia B típusú hemofília kezelésére

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) engedélyezte az etranacogene dezaparvovec (Hemgenix), az első génterápiás lehetőséget a B típusú hemofíliában szenvedő felnőttek számára, akik jelenleg IX-es faktor profilaxis terápiát alkalmaznak, jelenlegi vagy korábbi életveszélyes vérzésük van, vagy ismételt, súlyos spontán vérzéses epizódjaik vannak.

Feltöltve: 2022-12-09 | Kategória: Klinikai onkológia

A hasnyálmirigyrák egyharmadát nem mutatják meg a vizsgálatok

A hasnyálmirigyráknak a korábbi képalkotó vizsgálatokon elszalasztott jelei "hatalmas elszalasztott lehetőségek"-et jelentenek - állítják brit kutatók, akik újszerű elemzésről számolnak be.

Feltöltve: 2022-11-02 | Kategória: Klinikai onkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld