Főoldal » Szakterületek » Klinikai onkológia

Melyik gyógyszerek okoznak hyperkalaemiát?

Kép
 
Jól vannak az orosz vakcinateszt önkéntesei,,Pakson túl , talán vakcinák előállítása , fejlesztése , tesztelése területeken is érdemes lenne Oro...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,A magánorvosok nem az egészségügy részei, hiába vettek le terhet az államilag finanszírozott egészs...''Kásler: szerdán kapja meg 170 ezer egészségügyi dolgozó a bruttó 500 ezer forintos juttatását,,Nálunk kapott a több hónapja fizetés nélküli szabadságon és 5 éve GYES-en lévő, de nem kapott a nyu...''A rémes egészségügytől félnek a magyarok, nem a migrációtól,,Amig -szerencsénkre-nem szembesülünk valamivel, addig "nem probléma". Ilyen pl az elsivatagosodás i...''Járvány van, mégsem jelentkeznek a védőoltásért a magyarok,,Még több felvilágosítás kell!''

Klinikai onkológia

Vastagbél daganat terhesség alatt: két esettanulmány

A colorectalis daganat (CRC) rendkívül ritka terhesség alatt, a becslések szerint 13 000 terhességből 1 esetben fordul elő. A CRC tüneteit, úgy, mint a hasfájást, székrekedést, hányingert és hányást általában a terhességgel járó fiziológiai változásoknak tulajdonítják.

Feltöltve: 2020-06-23 | Kategória: Klinikai onkológia

Elsőként a világon: nyálmintából HPV kimutatás. 1. rész

A világon elsőként sikerült nyálminta segítségével kimutatni egy, a humán papillómavírus 16-os típusa (HPV-16) által okozott oropharyngealis daganatot egy tünetmentes felnőttnél.

Feltöltve: 2020-06-15 | Kategória: Klinikai onkológia

Telehealth megoldások a geriátriai ellátásban

Ha a digitális technológiára gondolunk, akkor általában a fiatalabbak jutnak eszünkbe. Az efféle gondolkozásmód azonban nem feltétlenül érvényes a telehealth esetén. Az idősebb generáció a telehealth technológiákat az ellátáshoz való hozzáférés javítására és az egészségügyi szolgáltatások költségének csökkentésére használhatja.

Feltöltve: 2020-06-05 | Kategória: Klinikai onkológia

Egy fiatal nő kétoldali emlő Paget-kórja

Az emlő Paget-kórja az emlő egy ritka malignus daganatos elváltozása, ami a mellbimbón fekélyek vagy ekcéma megjelenésével jár és szinte mindig társul hozzá emlő carcinoma a háttérben.

Feltöltve: 2020-05-28 | Kategória: Klinikai onkológia

Ú teszt a HPV okozta daganat recidívájának szűrésére 2. rész

Egy prospektív vizsgálat szerint a tumorhoz köthető humán papillómavírus (HPV) DNS-ének vérvizsgálata majdnem tökéletesen azonosítja azokat az oroparyngealis daganatban szenvedő betegeket, akiknél a kezelést követően magas a daganat kiújulásának kockázata.

Feltöltve: 2020-05-26 | Kategória: Klinikai onkológia

Ú teszt a HPV okozta daganat recidívájának szűrésére. 1. rész

Egy prospektív vizsgálat szerint a tumorhoz köthető humán papillómavírus (HPV) DNS-ének vérvizsgálata majdnem tökéletesen azonosítja azokat az oroparyngealis daganatban szenvedő betegeket, akiknél a kezelést követően magas a daganat kiújulásának kockázata.

Feltöltve: 2020-05-20 | Kategória: Klinikai onkológia

Colorectalis daganat és a gyulladásos bélbetegségek 2.rész

A Crohn-betegségben szenvedőket nagyobb valószínűséggel diagnosztizálják colorectalis carcinomaval (CRC) és a CRC okozta halálozás magasabb kockázatának vannak kitéve. A CRC megfigyelése során azokra a betegekre kellene fókuszálni, akik esetében 40 éves életkor előtt Crohn-betegséget diagnosztizáltak, valamint azokra a betegekre, akiknek gyulladásos bélbetegsége, vagy primer sclerotizáló cholangitis-e (PSC) van.

Feltöltve: 2020-04-16 | Kategória: Klinikai onkológia

Colorectalis daganat és a gyulladásos bélbetegségek 1.rész

Egy skandináv vizsgálat alapján a colitis ulcerosaban (UC) szenvedő betegek a colorectalis daganat (CRC) magasabb kockázatának vannak kitéve, a CRC kevésbé előrehaladott állapotával diagnosztizálják őket, és nagyobb a kockázata a CRC-ből eredő elhalálozásnak, szemben azokkal, akik esetében nem áll fenn colitis ulcreosa, habár ez a többletkockázat az idő előrehaladtával lényegesen csökken.

Feltöltve: 2020-04-14 | Kategória: Klinikai onkológia

Segíthetnek a daganatos sejtek gyógyszerekkel szembeni ellenállásának leküzdésében a Lendület program új eredményei

A krónikus limfocitás leukémia (CLL) terápiája során kialakuló molekuláris változásokat vizsgálva a daganatos sejtek terápiás válaszában fontos szerepet játszó folyamatot talált a Semmelweis Egyetemen működő MTA-SE Lendület Molekuláris Onkohematológia Kutatócsoport.

Feltöltve: 2020-03-10 | Kategória: Klinikai onkológia

A colorectalis daganat szűrése nem szükséges mindenkinek?

Első alkalommal mondja ki egy irányelv, hogy a colorectalis daganat szűrővizsgálatát nem kell rutinszerűen elvégezni minden 50-79 év közötti felnőttnél, ehelyett a magasabb kockázati szintű egyénekre kell korlátozni azokat.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-02-17 | Kategória: Klinikai onkológia

Jó hatásúak a statinok colorectalis daganatban szenvedőknél?

A kutatás során 2001-2011 közötti adatok kerültek feldolgozásra. Statin használóknak azok számítottak, akik két vagy több receptet váltottak ki 6 hónapon belül CRC diagnózishoz kapcsolódóan.

Feltöltve: 2020-02-13 | Kategória: Klinikai onkológia

EU Panel: az ösztradiol krém alkalmazhatóságának szigorítása

Az Európai Gyógyszerügynökség Farmakovigilanciai Kockázatelemző Bizottságának (PRAC) ajánlása alapján a nagy hatáserősségű ösztradiol (100 μg/g, 0.01%)) tartalmú krémek használatához kapcsolódóan felső korlátot kell bevezetni, ami egy kezelési időszakra vonatkozóan nem lehet hosszabb 4 hétnél.

Feltöltve: 2020-02-06 | Kategória: Klinikai onkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld