Főoldal » Szakterületek » Klinikai onkológia

Egyre több beteg használja reumatikus és ízületi problémákra az ún. lóbalzsamot.

 
 
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Klinikai onkológia

Az elhízás és a daganatok kapcsolata

Az Egyesült Államokban diagnosztizált daganatos esetek 40%-a áll kapcsolatban elhízással. „Ez nem jelenti azt, hogy minden daganatos megbetegedést a túlsúly okoz, csupán azt, hogy van valamiféle magyarázatra váró összefüggés a kettő között.” – állítja a CDC.

Feltöltve: 2017-11-23 | Kategória: Klinikai onkológia

Műtét közben 10 másodperc alatt kimutatja a rákot az új kézi szonda

A Science Translational Medicine tudományos szakfolyóirat online kiadásában beszámolt arról a kézi berendezésről, melynek segítségével operáció közben 10 másodpercen belül megkülönböztethető a malignus és az egészséges szövet.

Feltöltve: 2017-11-09 | Kategória: Klinikai onkológia

Gyakoribb a daganatos megbetegedések diagnózisa, mint a házasságkötés?

Ma már többször diagnosztizálnak rákot, mint ahány házasságkötésre kerül sor, ahányszor első gyermek születik vagy ahányan diplomáznak. Állítja beszámolójában az Egyesült Királyság daganatos betegeket segítő legnagyobb jótékonysági szervezete.

Feltöltve: 2017-11-03 | Kategória: Klinikai onkológia

40 éves kortól szükséges az évenkénti mammográfia

A mammográfia gyakoriságával kapcsolatban különböző irányelvek eltérő ajánlásokat fogalmaznak meg, ám egy új vizsgálat becslései szerint a 40 éves korban elkezdett és 84 éves korig tartó évenkénti mammográfia több ezer amerikai nő életét menthetné meg.

Feltöltve: 2017-10-26 | Kategória: Klinikai onkológia

Új radiológiai séma a pajzsmirigy nodulus biopszia szükségességének megítéléséhez

Az ultrahangon észlelhető pajzsmirigy nodulus új és egyszerű kockázat-rétegzési szisztémája alapján megítélhető, hogy a nodulus esetében szükség van-e vékonytű aspirációs biopsziára (FNA) az esetleges daganatos megbetegedés kimutatásához.

Feltöltve: 2017-10-24 | Kategória: Klinikai onkológia

Növelik-e a biologikumok a daganatos megbetegedések kockázatát?

A biológógiai terápiával kezelt rheumatoid arthritisben (RA) szenvedő betegeknél nem nagyobb a daganatos kockázat, mint azoknál akiket konvencionális szintetikus DMARD gyógyszerekkel kezelnek. - állapította meg egy 70 000 beteg bevonásával készült svéd prospektív tanulmány.

Feltöltve: 2017-10-19 | Kategória: Klinikai onkológia

Az USA vidéki területein élők gyakrabban halnak meg daganatos betegségben

Bár a daganat okozta halálozások száma az Egyesült Államokban összességében csökken, a vidéki területeken a csökkenés üteme lassúbb és a daganat-asszociált halálozások aránya továbbra is magasabb, mint a nagyvárosokban.

Feltöltve: 2017-10-04 | Kategória: Klinikai onkológia

Kifejezetten hatékony a larotrectinib a daganatos megbetegedések kezelésében

Egy új kísérleti gyógyszer olyannyira figyelemreméltó választ produkál a vizsgált daganatos megbetegedések minden típusában, hogy kiérdemelte az első orális tumor-agonisztikus terápia címet.

Feltöltve: 2017-09-22 | Kategória: Klinikai onkológia

Már napi egy pohár szeszes ital is növelheti az emlőtumor veszélyét

Az American Institute for Cancer Research és a World Cancer Research Fund közös vizsgálata alapján arra hívták fel a figyelmet, hogy már napi egy pohár sör vagy bor, azaz mindössze napi 10 gr alkohol fogyasztása a premenopauzában 5%-kal, a posztmenopauzában pedig 9%-kal növelheti az emlőtumor veszélyét.

Feltöltve: 2017-09-20 | Kategória: Klinikai onkológia

Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?

Brit kutatók szerint emelkedett thrombocyta szám esetén fennáll a veszélye annak, hogy a betegnél egy éven belül valamilyen daganatos megbetegedést diagnosztizálnak. Ez különösen igaz, ha egy hat hónapon belüli újabb vérvizsgálat ismét emelkedett thrombocyta értéket mutat.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-09-13 | Kategória: Klinikai onkológia

A D-vitamin pótlása lassítja a vastagbélrák progresszióját

Az utóbbi évek megfigyelései azt igazolták, hogy a magasabb D-vitamin koncentráció javítja a vastagbélrákban szenvedő betegek túlélését. Egy randomizált vizsgálat először bizonyította, hogy nagy dózisú D-vitaminpótlással lassult a betegség progressziója.

Feltöltve: 2017-09-06 | Kategória: Klinikai onkológia

Alacsony kockázatú prosztatarák esetén biztonságos a rövidebb RT

Az Amerikai Radiológiai Onkológiai Társaság (American Society for Radiation Oncology, ASTRO) 2016-os ülésén elhangzott új kutatási beszámoló szerint alacsony kockázatú prosztatarákos betegeknél a hipofrakcionált sugárterápia (RT) a hagyományos RT-hez hasonló életminőség (QoL) mutatókat eredményezett, ám harmadannyival rövidebb idő alatt.

Feltöltve: 2017-02-01 | Kategória: Klinikai onkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld