Főoldal » Szakterületek » Klinikai onkológia

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Kincses Gyula: extra módon kellene felkészülni a koronavírus-járvány második hullámára,,Köszönjük. Az epifemiológus véleményét is vegyük figyelembe!!! Müller Cecilia (négy szakvizsgájával...''Operatív törzs: 29 Covid-kórházat jelöltek ki,,15 perc alatt visszahűltek a drukkerek a normál hőmérsékletre. Vagy talán meg is gyógyultak.''17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést,,Jelenleg nincs információnk a mintavételi pontok helyszíneiről.''Szakmai kollégium: a szeptemberi változások 63 tagozatot érintenek,,Égési és plasztikai sebészeti tagozat tehát nincs, ahogy Európában Magyarország (kisebb betűvel nem...''Képeken, ahogy a tüdő összeesik a koronavírustól,,Mindenkinek ajánlom a maszk viselését.közös lépcsőházban,társasházban lakunk,még a bejáratom előtti...''

Klinikai onkológia

Fiatal betegben kialakult bal oldali vesetumor megoldása

Ezen esetismertetés folyóiratban korábban nem jelent meg és más helyre beküldésre nem került.

Feltöltve: 2020-09-14 | Kategória: Klinikai onkológia

Leukémia halmozódás a Világkereskedelmi Központ mentésében résztvevőknél?

A ’JNCI Cancer Spectrum’ szaklapban januárban közzétett tanulmány szerint azoknál a válaszadóknál, akik a 2001. szeptember 11-i terrortámadást követően a Világkereskedelmi Központ területén dolgoztak, megnövekedett a daganatos megbetegedések összincidenciája az általános lakossághoz viszonyítva, különösképp a pajzsimirigy daganatot, prosztata daganatot és a leukémiát illetően, mely utóbbiról első alkalommal számoltak be.

Feltöltve: 2020-09-02 | Kategória: Klinikai onkológia

A D-vitamin megelőzi a daganatellenes immunterápia mellékhatásait?

A legújabb kutatások szerint a D-vitamint tartalmazó étrendkiegészítők szedése segíthet megelőzni a daganatellenes terápia forradalmian új formájának potenciálisan súlyos mellékhatásait.

Feltöltve: 2020-08-25 | Kategória: Klinikai onkológia

Sikeres terápia egy emlődaganatos pyoderma gangrenosumban szenvedő betegnél

A pyoderma gangrenosum (PG) egy ritka, fekélyesedéssel járó neutrophil dermatosis, ami gyakran összefüggésben áll gyulladásos bélbetegségekkel, rheumatoid arthritissel és myeloproliferatív betegségekkel. A PG klasszikus leírása alapján szabálytalan formájú fekélyekről van szó, aláásott szélekkel, ezüstszürke vagy fényes árnyalattal.

Feltöltve: 2020-08-11 | Kategória: Klinikai onkológia

Fej-Nyak Rák Elleni Küzdelem Világnapja: július 27.

Minden év július 27-én a fej és a nyak területén előforduló rosszindulatú daganatok elleni küzdelemre figyel a világ. A Fej-Nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációja 2015-ben július 27-ét a Fej-nyaki Daganatok Elleni Küzdelem Világnapjává nyilvánította.

Feltöltve: 2020-07-27 | Kategória: Klinikai onkológia

Vastagbél daganat terhesség alatt: két esettanulmány

A colorectalis daganat (CRC) rendkívül ritka terhesség alatt, a becslések szerint 13 000 terhességből 1 esetben fordul elő. A CRC tüneteit, úgy, mint a hasfájást, székrekedést, hányingert és hányást általában a terhességgel járó fiziológiai változásoknak tulajdonítják.

Feltöltve: 2020-06-23 | Kategória: Klinikai onkológia

Elsőként a világon: nyálmintából HPV kimutatás. 1. rész

A világon elsőként sikerült nyálminta segítségével kimutatni egy, a humán papillómavírus 16-os típusa (HPV-16) által okozott oropharyngealis daganatot egy tünetmentes felnőttnél.

Feltöltve: 2020-06-15 | Kategória: Klinikai onkológia

Telehealth megoldások a geriátriai ellátásban

Ha a digitális technológiára gondolunk, akkor általában a fiatalabbak jutnak eszünkbe. Az efféle gondolkozásmód azonban nem feltétlenül érvényes a telehealth esetén. Az idősebb generáció a telehealth technológiákat az ellátáshoz való hozzáférés javítására és az egészségügyi szolgáltatások költségének csökkentésére használhatja.

Feltöltve: 2020-06-05 | Kategória: Klinikai onkológia

Egy fiatal nő kétoldali emlő Paget-kórja

Az emlő Paget-kórja az emlő egy ritka malignus daganatos elváltozása, ami a mellbimbón fekélyek vagy ekcéma megjelenésével jár és szinte mindig társul hozzá emlő carcinoma a háttérben.

Feltöltve: 2020-05-28 | Kategória: Klinikai onkológia

Ú teszt a HPV okozta daganat recidívájának szűrésére 2. rész

Egy prospektív vizsgálat szerint a tumorhoz köthető humán papillómavírus (HPV) DNS-ének vérvizsgálata majdnem tökéletesen azonosítja azokat az oroparyngealis daganatban szenvedő betegeket, akiknél a kezelést követően magas a daganat kiújulásának kockázata.

Feltöltve: 2020-05-26 | Kategória: Klinikai onkológia

Ú teszt a HPV okozta daganat recidívájának szűrésére. 1. rész

Egy prospektív vizsgálat szerint a tumorhoz köthető humán papillómavírus (HPV) DNS-ének vérvizsgálata majdnem tökéletesen azonosítja azokat az oroparyngealis daganatban szenvedő betegeket, akiknél a kezelést követően magas a daganat kiújulásának kockázata.

Feltöltve: 2020-05-20 | Kategória: Klinikai onkológia

Colorectalis daganat és a gyulladásos bélbetegségek 2.rész

A Crohn-betegségben szenvedőket nagyobb valószínűséggel diagnosztizálják colorectalis carcinomaval (CRC) és a CRC okozta halálozás magasabb kockázatának vannak kitéve. A CRC megfigyelése során azokra a betegekre kellene fókuszálni, akik esetében 40 éves életkor előtt Crohn-betegséget diagnosztizáltak, valamint azokra a betegekre, akiknek gyulladásos bélbetegsége, vagy primer sclerotizáló cholangitis-e (PSC) van.

Feltöltve: 2020-04-16 | Kategória: Klinikai onkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld