Főoldal » Szakterületek » Klinikai onkológia

Mit lát a felvételen?

Kép
 
Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?,,Nagyon jó cikk.Szerintem a sebészek 99%-a ezt nem tudta!''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,masznyik...lejáratod a patikusokat. Szedd már össze magad, és a gondolataidat, próbálj már leírni e...''Poroszsisak-jel,,Bell''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,Sajnos nem tudok jó gyógyszerész lenni,pedig iparosok,mert nem engedi a marketing amit a gyárak,üle...''Milyen a jó gyógyszerész a betegek szerint?,,Vannak próbavásárlok akik téged osztályozni,hogy mit adtál ki,mosolyogtam a betegre etc...eljárások...''

Klinikai onkológia

Daganatra figyelmeztethet az emelkedett thrombocyta szám?

Brit kutatók szerint emelkedett thrombocyta szám esetén fennáll a veszélye annak, hogy a betegnél egy éven belül valamilyen daganatos megbetegedést diagnosztizálnak. Ez különösen igaz, ha egy hat hónapon belüli újabb vérvizsgálat ismét emelkedett thrombocyta értéket mutat.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-09-13 | Kategória: Klinikai onkológia

A D-vitamin pótlása lassítja a vastagbélrák progresszióját

Az utóbbi évek megfigyelései azt igazolták, hogy a magasabb D-vitamin koncentráció javítja a vastagbélrákban szenvedő betegek túlélését. Egy randomizált vizsgálat először bizonyította, hogy nagy dózisú D-vitaminpótlással lassult a betegség progressziója.

Feltöltve: 2017-09-06 | Kategória: Klinikai onkológia

Alacsony kockázatú prosztatarák esetén biztonságos a rövidebb RT

Az Amerikai Radiológiai Onkológiai Társaság (American Society for Radiation Oncology, ASTRO) 2016-os ülésén elhangzott új kutatási beszámoló szerint alacsony kockázatú prosztatarákos betegeknél a hipofrakcionált sugárterápia (RT) a hagyományos RT-hez hasonló életminőség (QoL) mutatókat eredményezett, ám harmadannyival rövidebb idő alatt.

Feltöltve: 2017-02-01 | Kategória: Klinikai onkológia

Kapcsolat a korai megjelenésű vastagbélrák és a genetika között

Az örökletes daganat szindrómák a daganatos betegségek nagy kockázatát hordozzák, ezért fokozott odafigyelést igényelnek, ám ezen kórképek gyakorisága és spektruma korai megjelenésű vastagbélrákban (CRC) szenvedő szelektálatlan betegek körében jobbára meghatározatlan.

Feltöltve: 2017-01-30 | Kategória: Klinikai onkológia

Milyen életkorban érdemes elkezdeni a mammográfiát?

Az Amerikai Rák Társaság (American Cancer Society) nemrégiben frissítette ajánlásait az emlő tumor szűrésére szolgáló mammográfiás vizsgálat kapcsán.

Feltöltve: 2017-01-12 | Kategória: Klinikai onkológia

Kabazitaxellel szerzett real life tapasztalatok az áttétes kasztráció-rezisztens prosztatadaganatos betegek körében

A kabazitaxel kereskedelmi forgalomba kerülését megelőzően lefolytatott, a betegek számára korai hozzáférést biztosító programok (EAP) mindegyike azt igazolta, hogy a készítmény jól tolerálható a betegek számára, különösen a 3-as és a 4-es fokozatú neutropénia, a lázas neutropénia és a hasmenés előfordulási gyakoriságait tekintve.

Feltöltve: 2016-12-14 | Kategória: Klinikai onkológia

Több, mint egy taxán: hogyan hat a cabazitaxel?

A taxánok stabilizálják a sejtosztódásban résztvevő mikrotubulusokat, ezáltal lassítják vagy gátolják a daganatsejtek osztódását és beindítják a sejthalál folyamatát. A taxánok hatásmechanizmusa és a velük szembeni rezisztencia kialakulása ma még nem tisztázott minden részletében, a preklinikai és klinikai adatok azonban arra utalnak, hogy a cabazitaxel hatékonyan alkalmazható azoknál a kasztráció-rezisztens prosztatarákos betegeknél, akiknél rezisztencia alakult ki a korábban alkalmazott hormonkezeléssel vagy a docetaxellal szemben.

Feltöltve: 2016-11-07 | Kategória: Klinikai onkológia

Az emlõrák kezelésének aktualitásai

2016. november 25-én "Az emlőrák kezelésének aktualitásai" címmel akkreditált továbbképző konferenciát rendez a Magyar Szenológiai Társaság.

Feltöltve: 2016-11-01 | Kategória: Klinikai onkológia

Magyar Klinikai Onkológiai Társaság IX. Kongresszusa

A kongresszus fő témakörei az immunterápiák, a lágyrész szarkómák és a gasztrointesztinális traktus daganatainak kezelése.

Feltöltve: 2016-11-01 | Kategória: Klinikai onkológia

A rákos daganatok keletkezésének és a kezelésekre kialakuló rezisztenciának új mechanizmusait tárta fel a teljes genom elemzése

Az MTA és az ELTE fiatal kutatói is részt vettek abban a nemzetközi rákkutatási együttműködésben, melynek eredményeit a Genome Biologyban, illetve a Nature Oncogene folyóiratában publikálták.

Feltöltve: 2016-10-06 | Kategória: Klinikai onkológia

Megoldhatja-e egy vérteszt a vastagbélrákszűréssel kapcsolatos problémákat?

Továbbra is komoly problémát jelent csaknem minden országban, hogy sokan - akiknél ez az életkoruk miatt már javasolt lenne - az ajánlások ellenére sem látogatnak el vastagbéltükrözésre.

Feltöltve: 2016-10-06 | Kategória: Klinikai onkológia

A kemoterápia szerepének változása az áttétes prosztatadaganatok terápiájában

A korábbi klinikai vizsgálatok nem feltétlenül támogatták a kemoterápia prosztatarákban történő alkalmazását, ez a szemlélet azonban napjainkra megváltozott: a prednizonnal kombinált taxán kemoterápia hatékonyságát megfelelően alátámasztják az áttétes, kasztráció-rezisztens prosztatadaganatokkal diagnosztizált férfiakon végzett klinikai vizsgálatok. Elan Diamond és munkatársai azokat az adatokat tekintik át a Current Treatment Options in Oncology című folyóiratban megjelent tanulmányukban, amelyek igazolják a kemoterápia hatékonyságát prosztatadaganatoknál.

Feltöltve: 2016-09-30 | Kategória: Klinikai onkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld