Főoldal » Szakterületek » Klinikai onkológia

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Fokozatosan csökken a Pfizer vakcinájával oltottak védelme,,Ha jól értem, akkor max két egész hétig tart a hatása a csodavakcinának, amiért Karikó Katalint hős...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,Különben teccettek hallani? A világ tudományosabb (kevésbé politikai) fele talált erre a nagyon nag...''Ezekben a városokban fognak növekedni a koronavírusos esetszámok,,A paraszti logika azt mondaná, hogy előbb van az esetszám növekedés a szennyvíz szintje fölött, és ...''A kórházban kezeltek körében megugrott az új hiperglikémiás esetek száma,,Szeroidot mennyit kaptak?''Megvannak a budapesti antitest-vizsgálat összesített adatai, kerületi eredményekkel együtt,,Tisztelt Coranaszakértő! Milyen standard értékhez viszonyították ezeket az antitest ezeket az érték...''

Klinikai onkológia

COVID-vakcina válaszok daganatos betegeknél

Egy izraeli prospektív kohorsz-vizsgálat szerint azon betegek döntő többségénél, akik daganatos megbetegedés következtében aktív szisztémás kezelésben részesültek, megfelelő immunválaszt váltott ki a Pfizer/BioNTech által fejlesztett Covid-19 elleni védőoltás.

Feltöltve: 2021-07-20 | Kategória: Klinikai onkológia

Az immunellenőrzőpont-gátlók okozta thyreoiditis összefüggése a halálozással

Az immunellenőrzőpont-gátlók okozta thyreoiditis összefüggése a halálozással Egy kiterjedt elemzésben a thyreoiditis és a teljes túlélés (’overall survival’, OS) közötti összefüggés daganattípusonként eltérő volt, azonban a tüdőrákos betegek esetében volt a legerősebb.

Feltöltve: 2021-07-02 | Kategória: Klinikai onkológia

A Covid-19 fertőzés daganatos betegekben

Korábbi vizsgálatok feltárták, hogy a 2019-es koronavírus megbetegedésben (Covid-19) szenvedő daganatos betegek esetében magas a halálozási arány. Eg vizsgálatban olyan tanulmányok szisztematikus áttekintésére került sor, amelyek Covid-19 fertőzött daganatos betegek halálos kimenetelű eseteiről számoltak be.

Feltöltve: 2021-06-22 | Kategória: Klinikai onkológia

Változik a leggyakrabban előforduló daganatok rangsora a következő 20 évben

A következő 20 évben nagy változásokat fogunk tapasztalni a daganattípusok rangsorában, - vetítik előre a kutatók. Jelenleg az Egyesült Államokban a leggyakrabban előforduló daganatok az emlőrák, a tüdőrák, a prosztatadaganat, a kolorektális daganat és a melanoma.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-06-01 | Kategória: Klinikai onkológia

Covid-19 elleni vakcina daganatos betegekben. 2. rész

„A vizsgálatban szereplő adatok alátámasztják azt az elgondolást, hogy a szolid tumorokban szenvedő betegek esetében a második koronavírus elleni vakcinadózis beadásának jelentős késedelme meghosszabbítja azt az időszakot, amikor a daganatos betegek a SARS-CoV-2 fertőzés kockázatának vannak kitéve”, - tette hozzá.

Feltöltve: 2021-04-30 | Kategória: Klinikai onkológia

Covid-19 elleni vakcina daganatos betegekben. 1. rész

A Covid-19 elleni védőoltásra adott reakciókról szóló első, daganatos betegek körében készített jelentés arra enged következtetni, hogy az első vakcinadózis beadását követően jelentkező immunválasz kisebb az egészséges személyek esetében tapasztalható válaszhoz képest. Az új megállapítások kételyeket támasztanak az Egyesült Királyság jelenlegi, a vakcina második dózisának késleltetett beadására vonatkozó politikájával kapcsolatban.

Feltöltve: 2021-04-29 | Kategória: Klinikai onkológia

Béta-blokkolók és a melanoma. 2. rész

Objektív válaszról (teljes vagy részleges válasz) a kilenc beteg közül hétnél számoltak be; két betegnél jelentkezett részleges tumorválasz a 10 mg-os propranolol csoportban, két részleges válasz fordult elő a 20 mg-os csoportban, és három részleges válasz jelentkezett a 30 mg-os csoportban.

Feltöltve: 2021-03-25 | Kategória: Klinikai onkológia

Béta-blokkolók és a melanoma. 1. rész

Magas volt a terápiás válaszarány dózis-limitáló toxicitás jelentkezése nélkül egy kisebb fázis I. vizsgálatban, amelyben a pembrolizumab kezeléshez hozzáadott propranolol hatása került értékelésre a terápia-naív, metasztatikus melanoma-ban szenvedő betegek esetében.

Feltöltve: 2021-03-24 | Kategória: Klinikai onkológia

Köpetből tüdőrák azonosítás?

Egy nem invazív vizsgálat, ami a köpetet elemzi, segíthet kimutatni a tüdőrákos sejtek jelenlétét a tüdőrákkal diagnosztizált egyénekben, megkülönböztetve azokat, akik a betegség nagyobb kockázatának vannak kitéve.

Feltöltve: 2021-03-08 | Kategória: Klinikai onkológia

Rákszűrő vizsgálatok és daganatdiagnosztika a Covid-19 pandémia alatt

Az onkológiai betegellátás menete akadozhat a Covid-19 következtében a diagnosztikai vizsgálatokban és a műtéti beavatkozásokban tapasztalható késedelmek, valamint a kevesebb szűrő vizsgálat miatt későn diagnosztizált daganatok miatt. Ez a vizsgálat értékeli a rákszűrő vizsgálatokon részt vevő betegek számát és a szűrővizsgálatokat követően diagnosztizált daganatokat a Covid-19 járvány alatti időszakban az Egyesült Államok északkeleti részének legnagyobb egészségügyi rendszerében, a ’Massachusetts General Brigham’ kórházban.

Feltöltve: 2021-02-18 | Kategória: Klinikai onkológia

Az Európai Urológiai Társaság irányelve a felső húgyúti urothel sejtes tumorokra vonatkozóan, 2020

Az Európai Urológus Társaság (’European Association of Urology’; EAU) felső húgyúti urothel sejtes tumorokra (FeHUT) vonatkozó irányelvekkel foglalkozó testülete frissített iránymutatásokat dolgozott ki, hogy segítse a szakorvosokat a FeHUT jelenlegi, evidencia-alapú kezelésében, és hogy az ajánlások beépüljenek a klinikai gyakorlatba.

Feltöltve: 2021-02-15 | Kategória: Klinikai onkológia

Méhnyakrák megelőzési hét a pandémiában - online előadás

Idén immár 15. alkalommal szervezik meg az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet. Célja, hogy felhívja a figyelmet a rák prevencióra, e héten elsősorban a méhnyakrák tüneteire és annak korai felismerésére fókuszálnak, a Liga például tematikus online előadást szervez a Betegakadémiáján.

Feltöltve: 2021-01-19 | Kategória: Klinikai onkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld