Főoldal » Szakterületek » Klinikai onkológia
Itt a felmérés, többe kerül a sok beteg, mint a jó egészségügy,,Igen. Ezért kellene a prevencióra, azaz az egészségre nevelésre koncentrálni. Talán megérne befekte...''6,42 millió a beoltottak, 4098 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 61 beteg,,bíztató, hogy egyre többen ébrednek...''Legrangosabb díjával tüntette ki Müller Cecíliát a WHO,,Nem a semmit díjazták, Nem hiába virít mellette a fősmasszer gyűrőtt zakóban. Jegyezze meg minden...''Legrangosabb díjával tüntette ki Müller Cecíliát a WHO,,Úgy látszik a semmit is jól lehet dijjazni. Remélem önmagába néz,s lepattan a színről végleg.''Legrangosabb díjával tüntette ki Müller Cecíliát a WHO,,Bravó!''

Klinikai onkológia

A hasnyálmirigyrák egyharmadát nem mutatják meg a vizsgálatok

A hasnyálmirigyráknak a korábbi képalkotó vizsgálatokon elszalasztott jelei "hatalmas elszalasztott lehetőségek"-et jelentenek - állítják brit kutatók, akik újszerű elemzésről számolnak be.

Feltöltve: 2022-11-02 | Kategória: Klinikai onkológia

Daganat kockázat divertikuláris betegségben?

Kevés adat áll rendelkezésre a divertikuláris betegség és a daganat kialakulására vonatkozóan, kivéve a vastagbélrákot.

Feltöltve: 2022-10-31 | Kategória: Klinikai onkológia

Emlőrák statisztikák: 2022

Ez a cikk az Amerikai Rákellenes Társaság frissítése a női emlőrák statisztikáiról az Egyesült Államokban, beleértve az incidenciára, a mortalitásra, a túlélésre és a mammográfiás szűrésre vonatkozó lakossági adatokat.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2022-10-28 | Kategória: Klinikai onkológia

Prosztatarák és az enzalutamid

A klinikai vizsgálatok gyakran több, különböző időpontban beérő végpontot tartalmaznak. A kezdeti jelentést, amely jellemzően az elsődleges végponton alapul, akkor lehet közzétenni, amikor a kulcsfontosságú tervezett társprimer vagy másodlagos elemzések még nem állnak rendelkezésre.

Feltöltve: 2022-10-21 | Kategória: Klinikai onkológia

A tüdőrák és az opioidhasználat

Egy vizsgálat a dél-koreai nemzeti egészségbiztosítási adatbázis 2011- 2018 között tüdőrák műtéten átesett betegeinek adatait elemezte, melyből kizárta azokat a betegeket, akik a műtét előtt opioidot használtak. Az új, hosszú távú opioidhasználatot úgy definiálták, mint aktív opioidfelírást a műtét utáni 6 hónapban.

Feltöltve: 2022-10-05 | Kategória: Klinikai onkológia

A vastagbélrák kockázata akut diverticulitisben

Egy szisztémás áttekintés és meta-analízis vizsgálta a vastagbélrák előfordulási gyakoriságát akut diverticulitisben.

Feltöltve: 2022-09-15 | Kategória: Klinikai onkológia

Húgysavérték köszvényben

Korábbi kutatások a magas húgysav-szintet a túlzott zsírtartalommal, az alacsony húgysav-szintet pedig a vázizomzat tömegének csökkenésével hozták összefüggésbe. Az epidemiológiai vizsgálatok U-alakú kapcsolatot mutattak ki a húgysavszint és a halálozás között, ami arra utal, hogy a nagyon magas és a nagyon alacsony húgysavszint is káros lehet.

Feltöltve: 2022-09-08 | Kategória: Klinikai onkológia

A fiatalkori tüdőrák késői diagnózisa?

Az idősebb tüdőrákos betegek körében előrelépés történt a korai diagnózis és a jobb általános túlélés terén, de a fiatalabb felnőttek nem tapasztalták ugyanezt az előnyt egy új tanulmány szerint. Az 55-80 éves betegeknél tapasztalt javulás valószínűleg összefügg az alacsony dózisú komputertomográfiás tüdőrákszűrés 2013-as bevezetésével.

Feltöltve: 2022-09-05 | Kategória: Klinikai onkológia

Kutatás a nők ismereteiről és tapasztalatairól – mennyit tudunk az emlődaganatok szűréséről?

Bár az elmúlt években egyre többször hívják fel a figyelmet az emlődaganatok korai felismerésének kritikus fontosságára különböző lakossági edukációs kampányokban, a Szinapszis 2022. júniusában végzett kutatása szerint a 35-60 éves nők mindössze 31 százaléka jár rendszeresen emlőrák szűrésre és csak fele végez rendszeresen tapintásos önvizsgálatot saját emlőin.

Feltöltve: 2022-09-01 | Kategória: Klinikai onkológia

A bőrrák és a napfény

A Cancer Research UK által közzétett új elemzés szerint az 1970-es évek eleje óta több mint háromszorosára nőtt a bőrrák halálozási aránya a brit férfiak körében. A kutatók megállapították, hogy 1973 óta a melanoma - a bőrrák legsúlyosabb típusa - okozta halálozási arány a férfiak esetében 219%-kal nőtt, míg a nők esetében 76%-os volt a növekedés.

Feltöltve: 2022-08-18 | Kategória: Klinikai onkológia

A mesterséges intelligencia újabb vívmánya: tüdőnodulusok daganat-kockázata

A pulmonalis nodulusok (tüdőgócok) a mellkasi képalkotó vizsgálatokon apró foltokként jelennek meg a tüdőn. Egyre gyakrabban találhatók meg a leleteken, mivel a CT alkalmazása egyre inkább elterjedté vált a mellkasi képalkotásban a röntgensugárral szemben.

Feltöltve: 2022-07-12 | Kategória: Klinikai onkológia

Új kezelés az emlődaganatok esetében

Egy olyan antitest-gyógyszer konjugátum, ami egy, a legtöbb emlő- és hólyagdaganat esetében fellelhető sejtfelszíni antigént veszi célba, javította a progressziómentes túlélést (’progression-free survival’; PFS) endokrin-rezisztens hormonreceptor-pozitív/HER2-negatív metasztatikus emlőrákban szenvedő betegeknél a standard kemoterápiához képest.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2022-07-11 | Kategória: Klinikai onkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld