Főoldal » Szakterületek » Klinikai onkológia
A vakcinák biztonságosak az állapotos nők számára, sőt csökkentik a halvaszülés kockázatát,,https://rumble.com/v14ybqt-drs-malone-mccullough-yeadon-s-cole-a-vakcinkrl-s-a-kormny-zsarnoksgrl.h...''Mesés kastélyparkok Magyarországon,,[email protected]''Koronavírus: egyre több oltott hal meg az Egyesült Államokban,,Hányszor oltottak?''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,SŐŐŐŐŐT, már Fritz Tamás is felébredt, és már ő maga is ébresztget: https://magyarnemzet.hu/veleme...''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,Látva a számokat, úgy tűnik, hogy kezd ébredezni a nemzet már a második kísérleti oltás után...''

Klinikai onkológia

Új ruhában a vashiány: amit napjainkban erről tudni illik 2. rész

Az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) ajánlásának megfelelően a < 100 µg/L szérum ferritin szint abszolút vashiányt, a 100-299 µg/L ferritin szint < 20% TSAT pedig funkcionális vashiányt igazol.

Feltöltve: 2022-05-16 | Kategória: Klinikai onkológia

Új ruhában a vashiány: amit napjainkban erről tudni illik 1. rész

Vashiány nemcsak anaemiával társulhat, jelentkezhet gyulladásos folyamatokban is, mint például a krónikus szívelégtelenség, krónikus vesebetegség, daganatos állapotok és a gyulladásos bélbetegségek. Egy szakértői munkacsoport új formába öntötte a vashiány fogalmát, mint: “ a vashiány egy olyan állapot, ahol a vas a szervezet szükségleteihez mérten nem megfelelően érhető el és megjelenhet anaemia nélkül vagy annak kíséretében”. Az új megközelítés azért is fontos, mert nemcsak az anaemiával járó állapotot kell kezelni, hanem az anaemia nélküli állapotot is.

Feltöltve: 2022-05-13 | Kategória: Klinikai onkológia

Covid-19 elleni védőoltás aktívan kezelt daganatos betegek körében

A SARS-CoV-2 elleni BNT162b2 vakcina aktivitása és biztonságossága az aktívan kezelt szolid tumoros betegeknél jelenleg nem ismeretes.

Feltöltve: 2022-04-21 | Kategória: Klinikai onkológia

A Guillain-Barré-szindróma és a daganatok?

Az Amerikai Neurológiai Akadémia (AAN) legfrissebb tanulmánya szerint azoknál az embereknél, akiknél bizonyos típusú daganatos megbetegedések fordulnak elő, megnőhet az újonnan kialakuló Guillain-Barré-szindróma kockázata.

Feltöltve: 2022-04-13 | Kategória: Klinikai onkológia

Daganat és COVID-19: néhány mérlegelendő kérdés

A daganatos betegségben szenvedők fokozott figyelmet érdemelnek mind alapbetegségük, mind COVID-19 fertőzésre való nagyobb hajlamuk, törékenységük miatt. Egy amerikai daganat kezelő centrum orvosának tollából született írást szeretnék megosztani mindenkivel, ami igen hasznos a területen dolgozó orvosok és kórházi ellátók számára is.

Feltöltve: 2022-04-12 | Kategória: Klinikai onkológia

Kiválthatja az MRI a CT-t metasztatikus heretumor detektálásában?

A teljes test MRI vizsgálat ugyanolyan szenzitív, mint a mellkasi-hasi CT-vizsgálat a metasztatikus heretumor detektálását illetően.

Feltöltve: 2022-03-16 | Kategória: Klinikai onkológia

Direkt orális antikoaguláns vagy dalteparin?

2018. szeptember 19-től kezdődő elemzésbe olyan randomizált, kontrollált vizsgálatok kerültek bevonásra, amelyek a direkt orális antikoagulánsok (DOAC) hatásosságát és biztonságosságát értékelték, összehasonlítva azokat a kis molekulasúlyú heparinnal a daganattal összefüggő thrombosiok (CAT) vonatkozásában.

Feltöltve: 2022-03-14 | Kategória: Klinikai onkológia

A 2021-es év gasztroenterológiai iránymutatásai. 2. rész

Életkorra vonatkozó frissítések a colorectalis daganatok szűrésének megkezdését és abbahagyását illetően: az ’Egyesült Államokbeli Társadalmi Munkacsoport’ ajánlásai a colorectalis daganatra vonatkozóan

Feltöltve: 2022-03-01 | Kategória: Klinikai onkológia

A 2021-es év gasztroenterológiai iránymutatásai. 1. rész

Az Amerikai Gastroenterológiai Társaság (AGA) frissítése a gastrointestinalis perforációk endoszkópos kezeléséről: szakértői áttekintés

Feltöltve: 2022-02-28 | Kategória: Klinikai onkológia

Alvászavarok és a daganat

Úgy tűnik, hogy az alvási apnoe és az alvászavarok egyéb típusai nagyobb mértékben növelik az egyes daganattípusok, különösen a prosztatarák kockázatát, mint mások. Az összesített kockázat azonban nagyon változó lehet, és néhány alvásproblémáról kiderült, hogy a daganatos megbetegedés és a daganatos megbetegedéshez kapcsolódó halálozás alacsonyabb kockázatával állt összefüggésben, - derült ki egy cardiovascularis megbetegedésben szenvedő betegek részvételével készített nagyméretű, megfigyeléses kohorsz-vizsgálat elemzéséből.

Feltöltve: 2022-01-31 | Kategória: Klinikai onkológia

Hatékony lehet az őssejt-transzplantáció sclerosis multiplexben? 2. rész

Egy új olasz vizsgálat arra enged következtetni, hogy az aktív, másodlagosan progresszív sclerosis multiplex (SM) kezelésére alkalmazott autológ hemopoetikus őssejt transzplantáció (AHSCT) jobb kimenetelekkel járt együtt, mint más immunterápiák.

Feltöltve: 2022-01-07 | Kategória: Klinikai onkológia

Hatékony lehet az őssejt-transzplantáció sclerosis multiplexben? 1. rész

Egy új olasz vizsgálat arra enged következtetni, hogy az aktív, másodlagosan progresszív sclerosis multiplex (SM) kezelésére alkalmazott autológ hemopoetikus őssejt transzplantáció (AHSCT) jobb kimenetelekkel járt együtt, mint más immunterápiák.

Feltöltve: 2022-01-06 | Kategória: Klinikai onkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld