Főoldal » Szakterületek » Klinikai onkológia

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Erőteljesen emelkedik a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,[email protected]''Ime a szabályok a közelgő ünnepnapokra,,Ha az érdekek úgy kívánják nincs jarvany''Fontos figyelmeztetést adott ki az orvosi kamara,,https://informatialibera.ro/hu/amit-oly-reg-varunk-az-orban-viktor-vezette-magyarorszagi-kormany-te...''Több százan vetkőztek meztelenre az izraeli sivatagban,,Levetkőzhetnek akárhányan, a Föld százmillió éves életciklusa attól még nem fog megváltozni.''Egy háziorvos tapasztalatai Covid-19 idején,,[email protected] com''

Klinikai onkológia

Antibiotikum-használat és vastagbélrák?

Brit kutatók szerint úgy tűnik, hogy az antibiotikum-expozíció összefüggésben állhat a vastagbélrák kialakulásával, főként a fiatalabbak esetében, és hozzájárulhat a korai kezdetű colorectalis daganat (CRC) előfordulásának dokumentált növekedéséhez.

Feltöltve: 2021-09-20 | Kategória: Klinikai onkológia

Egy daganatellenes szer Alzheimer kórra? 2. rész

Ezek az eredmények arra engednek következtetni, hogy a rövid távú sargramostim-kezelés „a veleszületett immunrendszer aktiválásához, a kognitív képességek és a memória javulásához, valamint az amiloid és tau-fehérje lerakódások vérben mért értékeinek és az idegsejt károsodásoknak a részleges normalizálásához vezet” az enyhe vagy közepesen súlyos AD-ben szenvedő betegek esetében, - nyilatkozta Dr. Potter egy, a ’Partner Therapeutics’ által kiadott sajtóközleményben.

Feltöltve: 2021-08-16 | Kategória: Klinikai onkológia

Egy daganatellenes szer Alzheimer kórra? 1. rész

Egy daganatellenes szer, amit különböző típusú leukémia esetén fertőzések megelőzésére alkalmaznak, ígéretesnek tűnik az Alzheimer-kór (AD) kezelésében, - derül ki egy randomizált fázis II. vizsgálat eredményeiből.

Feltöltve: 2021-08-13 | Kategória: Klinikai onkológia

COVID-vakcina válaszok daganatos betegeknél

Egy izraeli prospektív kohorsz-vizsgálat szerint azon betegek döntő többségénél, akik daganatos megbetegedés következtében aktív szisztémás kezelésben részesültek, megfelelő immunválaszt váltott ki a Pfizer/BioNTech által fejlesztett Covid-19 elleni védőoltás.

Feltöltve: 2021-07-20 | Kategória: Klinikai onkológia

Az immunellenőrzőpont-gátlók okozta thyreoiditis összefüggése a halálozással

Az immunellenőrzőpont-gátlók okozta thyreoiditis összefüggése a halálozással Egy kiterjedt elemzésben a thyreoiditis és a teljes túlélés (’overall survival’, OS) közötti összefüggés daganattípusonként eltérő volt, azonban a tüdőrákos betegek esetében volt a legerősebb.

Feltöltve: 2021-07-02 | Kategória: Klinikai onkológia

A Covid-19 fertőzés daganatos betegekben

Korábbi vizsgálatok feltárták, hogy a 2019-es koronavírus megbetegedésben (Covid-19) szenvedő daganatos betegek esetében magas a halálozási arány. Eg vizsgálatban olyan tanulmányok szisztematikus áttekintésére került sor, amelyek Covid-19 fertőzött daganatos betegek halálos kimenetelű eseteiről számoltak be.

Feltöltve: 2021-06-22 | Kategória: Klinikai onkológia

Változik a leggyakrabban előforduló daganatok rangsora a következő 20 évben

A következő 20 évben nagy változásokat fogunk tapasztalni a daganattípusok rangsorában, - vetítik előre a kutatók. Jelenleg az Egyesült Államokban a leggyakrabban előforduló daganatok az emlőrák, a tüdőrák, a prosztatadaganat, a kolorektális daganat és a melanoma.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2021-06-01 | Kategória: Klinikai onkológia

Covid-19 elleni vakcina daganatos betegekben. 2. rész

„A vizsgálatban szereplő adatok alátámasztják azt az elgondolást, hogy a szolid tumorokban szenvedő betegek esetében a második koronavírus elleni vakcinadózis beadásának jelentős késedelme meghosszabbítja azt az időszakot, amikor a daganatos betegek a SARS-CoV-2 fertőzés kockázatának vannak kitéve”, - tette hozzá.

Feltöltve: 2021-04-30 | Kategória: Klinikai onkológia

Covid-19 elleni vakcina daganatos betegekben. 1. rész

A Covid-19 elleni védőoltásra adott reakciókról szóló első, daganatos betegek körében készített jelentés arra enged következtetni, hogy az első vakcinadózis beadását követően jelentkező immunválasz kisebb az egészséges személyek esetében tapasztalható válaszhoz képest. Az új megállapítások kételyeket támasztanak az Egyesült Királyság jelenlegi, a vakcina második dózisának késleltetett beadására vonatkozó politikájával kapcsolatban.

Feltöltve: 2021-04-29 | Kategória: Klinikai onkológia

Béta-blokkolók és a melanoma. 2. rész

Objektív válaszról (teljes vagy részleges válasz) a kilenc beteg közül hétnél számoltak be; két betegnél jelentkezett részleges tumorválasz a 10 mg-os propranolol csoportban, két részleges válasz fordult elő a 20 mg-os csoportban, és három részleges válasz jelentkezett a 30 mg-os csoportban.

Feltöltve: 2021-03-25 | Kategória: Klinikai onkológia

Béta-blokkolók és a melanoma. 1. rész

Magas volt a terápiás válaszarány dózis-limitáló toxicitás jelentkezése nélkül egy kisebb fázis I. vizsgálatban, amelyben a pembrolizumab kezeléshez hozzáadott propranolol hatása került értékelésre a terápia-naív, metasztatikus melanoma-ban szenvedő betegek esetében.

Feltöltve: 2021-03-24 | Kategória: Klinikai onkológia

Köpetből tüdőrák azonosítás?

Egy nem invazív vizsgálat, ami a köpetet elemzi, segíthet kimutatni a tüdőrákos sejtek jelenlétét a tüdőrákkal diagnosztizált egyénekben, megkülönböztetve azokat, akik a betegség nagyobb kockázatának vannak kitéve.

Feltöltve: 2021-03-08 | Kategória: Klinikai onkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld