Főoldal » Szakterületek » Klinikai onkológia

Ki fedezete fel a penicillint?

Kép
 
Kincses Gyula: extra módon kellene felkészülni a koronavírus-járvány második hullámára,,Köszönjük. Az epifemiológus véleményét is vegyük figyelembe!!! Müller Cecilia (négy szakvizsgájával...''Operatív törzs: 29 Covid-kórházat jelöltek ki,,15 perc alatt visszahűltek a drukkerek a normál hőmérsékletre. Vagy talán meg is gyógyultak.''17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést,,Jelenleg nincs információnk a mintavételi pontok helyszíneiről.''Szakmai kollégium: a szeptemberi változások 63 tagozatot érintenek,,Égési és plasztikai sebészeti tagozat tehát nincs, ahogy Európában Magyarország (kisebb betűvel nem...''Képeken, ahogy a tüdő összeesik a koronavírustól,,Mindenkinek ajánlom a maszk viselését.közös lépcsőházban,társasházban lakunk,még a bejáratom előtti...''

Klinikai onkológia

Agytumorok sugárkezelésének következményei gyermekeknél: hova lesznek az emlékképek?

A sugárkezelés életmentő beavatkozás, köztudottan csökkenti a hippocampus volumenét és a neurogenezist valamint káros hatással van az agyfejlődésre. - állítja Dr. Melanie J. Sekeres a Toronto Egyetem Gyermekórházának munkatársa.

Feltöltve: 2018-09-25 | Kategória: Klinikai onkológia

Biológiai drónokat vetnek be a rákos sejtek az immunrendszer elleni harcukban

"Biológiai drónok" kibocsátásával segítik legyőzni az immunrendszert a rákos sejtek - állapították meg a Nature című tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukban amerikai és kínai kutatók.

Feltöltve: 2018-08-17 | Kategória: Klinikai onkológia

Megtalálták az immunrendszer kulcsgénjét, a rák gyógyításában is segíthet a felfedezés

Jelentősnek hangzó bejelentést tett a legnagyobb ausztrál kutatási szervezet, a CSIRO.

Feltöltve: 2018-07-03 | Kategória: Klinikai onkológia

Új lehetőségeket nyitnak meg a daganatos megbetegedések adenovírusokkal történő kezelésével kapcsolatos kutatási eredmények

Az adenovírus gyakori vírus, amely emberi és állati szervezetben légúti, ocularis és gastrointestinalis fertőzéseket okoz.

Feltöltve: 2018-06-27 | Kategória: Klinikai onkológia

A rák és a köszvény kezelésében is segítséget jelenthet magyar kutatók új eredménye

Az MTA TTK Enzimológiai Intézet és az Országos Reumatológia és Fizioterápiás Intézet kutatói a vörösvérsejtek felszínén található egyik transzportfehérje új változatára bukkantak.

Feltöltve: 2018-05-14 | Kategória: Klinikai onkológia

A Helicobacter pylori kezelés csökkenti a gyomorrák kockázatot

A New England Journal of Medicine szakfolyóirat márciusi kiadásában megjelent tanulmány eredménye szerint a korai stádiumú gyomorrák vagy magas fokozatú adenoma endoszkópos reszekcióján átesett betegek Helicobacter pylori (H. pylori) antibiotikum kezelése a metakrón gyomorrák arányának csökkenésével társul.

Feltöltve: 2018-05-10 | Kategória: Klinikai onkológia

Félmillió betegnél túldiagnosztizálják a pajzsmirigyrákot

A Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (International Agency for Research on Cancer, IARC) kutatási eredménye alapján a pajzsmirigyrákos esetek nagy része túldiagnosztizálás eredménye, és ennek következtében legalább félmillió beteg, túlnyomórészt nők, feleslegesen esnek át műtéten és egyéb onkológiai kezeléseken.

Feltöltve: 2016-09-30 | Kategória: Klinikai onkológia

A humán prosztatadaganat molekuláris és sejtszintű háttere1

A prosztatadaganatok premalignus állapotai, például a proliferatív gyulladásos atrófia (PIA) vagy a prosztata intraepiteliális neoplázia (PIN) betekintést adnak a daganatok kialakulásának kezdeti lépéseibe – ezek az állapotok szolgálnak a további elváltozások kiindulópontjaként. A gyulladásos etiológia, és ehhez kapcsolódóan a rekurrens prosztatitisz, valamint a reaktív strómából és beszűrődő immunsejtekből érkező heterogén jeladás a daganat sejtek citokin addikciójához vezethet, ideértve egy daganatos folyamatot elindító sejtpopulációt, amelyek daganat- őssejtekként (cancer stem cells CSCs) is ismeretesek. Milyen fő feltételezések léteznek jelenleg a prosztatadaganatok kialakulására vonatkozóan?

Feltöltve: 2016-07-06 | Kategória: Klinikai onkológia

Azonosítottak a Barrett esophagushoz és a nyelőcsőrákhoz kötődő 4 génvariánst

Az ausztrál Fred Hutchinson Cancer Research Center és a QIMR Berghofer Medical Research Institute kutatói azonosítottak 4 génvariánst, mely összefüggésben áll a nyelőcsőrák és a Barrett esophagus fokozott kockázatával.

Feltöltve: 2014-02-06 | Kategória: Klinikai onkológia

Rohamosan nő a gasztrointesztinális carcinoidok diagnózisa

A gasztrointesztinális (GI) carcinoidok kutatásában valaha végzett legnagyobb populáció bázisú tanulmánya azt mutatja, hogy bár a betegség továbbra is ritka, gyakorisága a többi rákhoz képest jóval nagyobb mértékben emelkedik.

Feltöltve: 2014-01-22 | Kategória: Klinikai onkológia

Előre jelzi a túlélést és a terápiás választ a nem kissejtes tüdőcarcinomás betegek négy genetikai variánsa

Négy genetikai variánst azonosítottak a Moffit Cancer Center kutatói, ami segíthet a túlélés és a terápiás válasz előrejelzésében nem kissejtes tüdőcarcinomás betegekben. Az eredmény jóval betegspecifikusabb kezelési opciókhoz vezethet, melyek lehetővé teszik a rendkívül alacsony túlélési aránnyal járó betegség kimenetelének javítását.

Feltöltve: 2013-09-01 | Kategória: Klinikai onkológia

Az endometriosis műtéti kezelésével csökken a petefészekrák kockázata

A svéd Karolinska Egyetem új tanulmánya szerint az endometriosis miatt sebészeti beavatkozáson átesett nőknél csökken a petefészekrák kialakulásának kockázata, miközben a hormonkezelés nem csökkenti a rizikót.

Feltöltve: 2013-05-15 | Kategória: Klinikai onkológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld