Főoldal » Szakterületek » Bőrgyógyászat
Ki végezte az első ureter katéterezést?
Kép
 
Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra,,Nem láthatók a felírt receptek.Még egy kicsit fejlesszétek,azután jelentsétek be,hogy működik a ren...''Érdekes eredményre jutottak, egy prosztatarákot vizsgáló kutatás során,,Ez egy kicsit utóérzés számomra, és egy ismert gyakorlat alátámasztása. Az obszerváció, az "activ...''Száztizenöt éves hagyománynak szakad vége,,Vagyis már nem is lesz Toblerone többet. Túlélik, mint ahogyan mi is a Győri keksz esetében. A dav...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,"2018.óta másfélszeresére nőtt az E-alap" - mondá államtitkár úr. És arról hallott-e, hogy öt év al...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,Az alul finanszírozásról mikor beszélnek?''

Bőrgyógyászat

A tüdő érintettsége a sclerodermás betegeknél

A világon mintegy 2,5 millió ember szenved ebben a betegségben1, Magyarországon a becslések szerint 2000 fő lehet érintett. A betegség lefolyása, a beteg életkilátásai szempontjából alapvető fontosságú a mielőbbi tisztázása annak, hogy kiterjedt-e a tüdőre a betegség.

Feltöltve: 2023-03-31 | Kategória: Bőrgyógyászat

A pikkelysömörös beteg ízületi gyulladása

A célzott biológiai immunterápiák rendkívül hatékonyak a pikkelysömörös betegek bőrbetegségének kontrollálásában, de nem világos, hogy a terápia késlelteti-e a gyulladásos artritisz kialakulását. A vizsgálat célja az volt, hogy összehasonlítsa a gyulladásos artritisz kialakulásáig eltelt időt a pikkelysömörre alkalmazott biológiai terápiában újonnan részesülő betegek körében.

Feltöltve: 2023-03-27 | Kategória: Bőrgyógyászat

Mit is kell tudni az akut májporfíriától?

Bár ritka, az akut májporfíriák (AHP) gyakoribbak lehetnek, mint azt korábban gondolták, különösen a 15-50 év közötti nők körében, az Amerikai Gasztroenterológiai Társaság új klinikai gyakorlati frissítése szerint.

Feltöltve: 2023-03-01 | Kategória: Bőrgyógyászat

A D-vitamin szerepe a toxikus erythema kezelésében?

A nagy dózisú D-vitamin a kemoterápia toxikus erythema (TEC) 1-4 napon belüli javulásához vezetett egy retrospektív esetsorozatban, amelyben hat beteget vizsgáltak meg a fekvőbeteg bőrgyógyászati konzultációs intézményben

Feltöltve: 2023-01-13 | Kategória: Bőrgyógyászat

Vasculitis gyerekeknél és felnőtteknél: van-e különbség?

A kutatók kapcsolatot találtak a betegek életkora diagnózis felállításakor és a különböző klinikai jellemzők és kimenetel között az antineutrofil citoplazmatikus antitestekkel (ANCA) kapcsolódó vasculitisben (AAV) szenvedő betegeknél.

Feltöltve: 2022-11-29 | Kategória: Bőrgyógyászat

Súlyos majomhimlő esetek a CDC jelentése alapján

A majomhimlő fertőzés lehet súlyos kimenetelű, beleértve az intenzív osztályos (ICU) kezelést és a halálozást, különösen előrehaladott HIV-vel vagy AIDS-el.

Feltöltve: 2022-11-14 | Kategória: Bőrgyógyászat

A nem invazív testkontúrozás, cellulitkezelés és izomstimuláció mellékhatásai

A nem invazív kozmetikai eljárások egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, köszönhetően a rövid, rendelőben elvégezhető kezeléseknek, amelyek kevés vagy semmilyen munkahelyi távolléttel nem párosulnak.

Feltöltve: 2022-10-03 | Kategória: Bőrgyógyászat

Pikkelysömör és a depresszió

A pikkelysömörben szenvedők közel másfélszer nagyobb valószínűséggel szenvednek depressziós tünetektől, és közel kétszer nagyobb valószínűséggel élnek át öngyilkossági gondolatokat azokhoz képest, akiknek nincs ilyen betegségük.

Feltöltve: 2022-09-22 | Kategória: Bőrgyógyászat

Szívizomgyulladás majomhimlőben?

Egy 31 éves férfi, akinél megerősített majomhimlő-fertőzést állapítottak meg, egy esettanulmány szerint körülbelül egy héttel a majomhimlő tüneteinek megjelenése után akut szívizomgyulladást diagnosztizáltak.

Feltöltve: 2022-09-20 | Kategória: Bőrgyógyászat

Új nemzetközi bőrgyógyászati nyilvántartás követi a majomhimlő eseteket

Az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia (AAD) és a Bőrgyógyászati Társaságok Nemzetközi Ligája (ILDS) új nyilvántartást hozott létre, amely mostantól világszerte fogadja az egészségügyi szolgáltatók jelentéseit a majomhimlős esetekről és a majomhimlő elleni vakcina hatására kialakult reakciókról.

Feltöltve: 2022-09-07 | Kategória: Bőrgyógyászat

A bőrrák és a napfény

A Cancer Research UK által közzétett új elemzés szerint az 1970-es évek eleje óta több mint háromszorosára nőtt a bőrrák halálozási aránya a brit férfiak körében. A kutatók megállapították, hogy 1973 óta a melanoma - a bőrrák legsúlyosabb típusa - okozta halálozási arány a férfiak esetében 219%-kal nőtt, míg a nők esetében 76%-os volt a növekedés.

Feltöltve: 2022-08-18 | Kategória: Bőrgyógyászat

A gyermek-psoriasis új kezelési lehetősége

A Janssen Gyógyszercég bejelentette, hogy az ustekinumabot, mint új kezelési lehetőséget engedélyezték a 6 éves vagy annál idősebb, aktív pikkelysömörös artritiszben szenvedő beteg gyermekek számára.

Feltöltve: 2022-08-16 | Kategória: Bőrgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld