Főoldal » Szakterületek » Radiológia
Hány tünete lehet a coeliakának? 
Kép
 
A fertőzöttek száma meghaladta a 645,7 milliót, a halálos áldozatoké 6,642 millió GLP-1-analóg már tablettában is Terhesség alatti alkoholfogyasztás és agyfejlődés Megtalálhatták a szuperbaktériumok egyik trükkjét A magyar gyógyszergyártók komoly hiánytól tartanak Szabó Bálint: új funkciókat kap, mobilon és külföldön is elérhető lesz az EESZT Száz százalékig újrahasznosítható házat nyomtattak Különleges adventi programok hazánk mesebeli kastélyaiban Különleges filmsorozat készült az ELTE kutatási eredményeiről
Itt a felmérés, többe kerül a sok beteg, mint a jó egészségügy,,Igen. Ezért kellene a prevencióra, azaz az egészségre nevelésre koncentrálni. Talán megérne befekte...''6,42 millió a beoltottak, 4098 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 61 beteg,,bíztató, hogy egyre többen ébrednek...''Legrangosabb díjával tüntette ki Müller Cecíliát a WHO,,Nem a semmit díjazták, Nem hiába virít mellette a fősmasszer gyűrőtt zakóban. Jegyezze meg minden...''Legrangosabb díjával tüntette ki Müller Cecíliát a WHO,,Úgy látszik a semmit is jól lehet dijjazni. Remélem önmagába néz,s lepattan a színről végleg.''Legrangosabb díjával tüntette ki Müller Cecíliát a WHO,,Bravó!''

Radiológia

Emlőrák statisztikák: 2022

Ez a cikk az Amerikai Rákellenes Társaság frissítése a női emlőrák statisztikáiról az Egyesült Államokban, beleértve az incidenciára, a mortalitásra, a túlélésre és a mammográfiás szűrésre vonatkozó lakossági adatokat.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2022-10-28 | Kategória: Radiológia

A korai menarche a testmagasság és az emlőrák: összefügg?

A korai menarche-életkor és a magas termet összefüggésbe hozható az emlőrák fokozott kockázatával. Egy tanulmány megvizsgálta, hogy ezek az összefüggések pozitívan kapcsolódnak-e a mammográfiás sűrűséghez is, amely az emlőrák kockázatának egyik erős markere.

Feltöltve: 2022-10-26 | Kategória: Radiológia

Thrombosis profilaxis hatékony edukációval

A vénás tromboembólia (VTE) egy potenciálisan halálos kimenetelű állapot, amelyben az alsó végtag, az ágyék vagy a felső végtag mélyvénáiban mélyvénás trombózis (DVT) alakul ki. A vérhígító gyógyszerek alacsony dózisai bizonyítottan akár 60%-kal csökkentik a vérrög kialakulásának kockázatát.

Feltöltve: 2022-10-07 | Kategória: Radiológia

ALZ-NET: az első adatgyűjtő hálózat Alzheimer-kór kezelésekre vonatkozóan

Az ALZ-NET az első olyan hálózat, amelyet kifejezetten az új, FDA által jóváhagyott Alzheimer-kór-kezeléséhez fejlesztettek ki, és ami hosszú időn keresztül gyűjti a gyógyszerek hatékonyságára és mellékhatásaira vonatkozó valós adatokat. A bejelentést az Alzheimer's Association International Conference® (AAIC®) 2022-es San Diegó-i Nemzetközi Konferenciáján történt.

Feltöltve: 2022-08-23 | Kategória: Radiológia

A mesterséges intelligencia újabb vívmánya: tüdőnodulusok daganat-kockázata

A pulmonalis nodulusok (tüdőgócok) a mellkasi képalkotó vizsgálatokon apró foltokként jelennek meg a tüdőn. Egyre gyakrabban találhatók meg a leleteken, mivel a CT alkalmazása egyre inkább elterjedté vált a mellkasi képalkotásban a röntgensugárral szemben.

Feltöltve: 2022-07-12 | Kategória: Radiológia

Új diagnosztikai eljárás a stroke kezelésében

Egy vérrög az agyban, amely elzárja az oxigénellátást, akut stroke-ot okozhat. Ebben az esetben minden perc számít. Az Empa, a Genfi Egyetemi Kórház és a Hirslanden Klinika egy csapata jelenleg olyan diagnosztikai eljárást fejleszt, amellyel időben megkezdhető a személyre szabott terápia, - írják a Scientific Reports című tudományos folyóirat aktuális számában.

Feltöltve: 2022-07-04 | Kategória: Radiológia

Fals pozitív eredmények emlő vizsgálat során?

A digitális emlő tomoszintézissel végzett emlőrákszűrés csökkentheti a fals pozitív eredmények előfordulását a digitális mammográfiához képest.

Feltöltve: 2022-05-11 | Kategória: Radiológia

Oltás és Covid-19? Milyen a kimenetel az omikronnal?

A Covid-19 áttöréses fertőzései esetében a klinikai tünetek és a képalkotó vizsgálatok jellegzetességei a teljesen beoltott betegeknél általában enyhébbek, mint a részlegesen beoltott vagy be nem oltott betegeknél, - derült ki a ’Radiology’ folyóiratban közzétett új, multicentrikus vizsgálatból.

Feltöltve: 2022-04-25 | Kategória: Radiológia

Kiválthatja az MRI a CT-t metasztatikus heretumor detektálásában?

A teljes test MRI vizsgálat ugyanolyan szenzitív, mint a mellkasi-hasi CT-vizsgálat a metasztatikus heretumor detektálását illetően.

Feltöltve: 2022-03-16 | Kategória: Radiológia

Radiológusok és a kiégés kapcsolata?

Radiológiai praxisok vezetői körében végzett 2019-es felmérés válaszadóinak 71%-a számolt be munkahelyi tényezőkből eredő stresszről. A dokumentum kitér az okokra és a biológiai hatásokra, a rizikófaktorokra, a felismerésre, a megoldásokra és a kiégésre adott kollektív reakcióra.

Feltöltve: 2022-03-09 | Kategória: Radiológia

Aspergillosis és Covid-19. 1. rész

A koronavírus okozta megbetegedéssel összefüggő pulmonalis aspergillosis (’coronavirus disease–associated pulmonary aspergillosis’; CAPA) intenzív osztályos incidenciájának, rizikófaktorainak és kimeneteleinek feltárása érdekében végzett vizsgálat 10-15%-os CAPA incidenciát állapított meg. Az egyik kohorszban több tényező független összefüggésben állt a CAPA-val, és a mortalitási ráta 43%-52% között mozgott.

Feltöltve: 2022-02-07 | Kategória: Radiológia

A szív MRI jelentősége postvakcinációs myocarditisben

Az Amerikai Radiológiai Társaság szerint a radiológusoknak tisztában kell lenniük a koronavírus okozta Covid-19 megbetegedés elleni mRNS-alapú védőoltások és a myocarditis közötti összefüggéssel, csakúgy, mint a szív MRI szerepével az oltást követően feltételezett myocarditis megítélését illetően.

Feltöltve: 2021-12-22 | Kategória: Radiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld