Főoldal » Szakterületek » Radiológia
Ki és mikor fedezte fel az inzulint?
Kép
 
Keveset tudni itthon a Covid-19 elleni oltóanyagok mellékhatásairól A tüdő érintettsége a sclerodermás betegeknél Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra Átmeneti kompenzációt kapnak a háziorvosok és fogorvosok Nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban Már kapható a kábítószer-túladagolás elleni orrspray az Egyesült Államokban Kihalt mamutból készített húsgolyót egy ausztrál vállalat „Olyan szomorú a hangod” – mesterséges intelligencia segítheti a depresszió szűrését Szórakozásból vett egy DNS-tesztet, titokra bukkant
Koronavírus applikáció: eddig már 2,1 millióan töltötték le a telefonjukra,,Nem láthatók a felírt receptek.Még egy kicsit fejlesszétek,azután jelentsétek be,hogy működik a ren...''Érdekes eredményre jutottak, egy prosztatarákot vizsgáló kutatás során,,Ez egy kicsit utóérzés számomra, és egy ismert gyakorlat alátámasztása. Az obszerváció, az "activ...''Száztizenöt éves hagyománynak szakad vége,,Vagyis már nem is lesz Toblerone többet. Túlélik, mint ahogyan mi is a Győri keksz esetében. A dav...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,"2018.óta másfélszeresére nőtt az E-alap" - mondá államtitkár úr. És arról hallott-e, hogy öt év al...''Hatalmas szigor jön az egészségügyben, véget vetnek több rossz beidegződésnek,,Az alul finanszírozásról mikor beszélnek?''

Radiológia

Tumor kezelési mezők sugárzással a glioblasztóma esetében

Tekintettel arra, hogy jelenleg folyamatban van egy 3. fázisú klinikai kutatás a glioblasztómás (GBM) betegeknél az egyidejű kemoradiáció és a tumor kezelési mezők (TTFields) potenciális előnyeit vizsgálja, az alábbi narratív áttekintés szolgál az ezen megközelítést támogató jelenlegi bizonyítékokra.

Feltöltve: 2023-03-28 | Kategória: Radiológia

Agydaganat a CT-vizsgálat következtében?

Az európai EPI-CT-vizsgálat célja a gyermekek és fiatal felnőttek CT-vizsgálataiból eredő rákkockázatok számszerűsítése, mely során az agydaganat kockázatát értékelték.

Feltöltve: 2023-03-02 | Kategória: Radiológia

Vajon tud segíteni a Mesterséges Intelligencia mellkasi röntgenfelvételek értékelésében?

Egy vizsgálat célja az volt, hogy értékelje a kereskedelmi forgalomban kapható MI-alapú CAD-szoftvereket, javíthatják-e a mellkasi röntgenfelvételeken a cselekvőképes tüdőgócok felismerési arányát az egészségügyi szűrővizsgálaton részt vevő személyeknél.

Feltöltve: 2023-02-24 | Kategória: Radiológia

Van kapcsolat a bivalens vakcina és a 65 év feletti emberek stroke-ja között?

Egy oltóanyag-adatbázis lehetséges kapcsolatot talált a Pfizer/BioNTech bivalens COVID-19 vakcina és az ischemiás stroke között azoknál a 65 év feletti embereknél, akik megkapták az oltást - közölte közös sajtóközleményében a CDC.

Feltöltve: 2023-01-25 | Kategória: Radiológia

Egyetlen röntgen elég lesz a 10 éves cardiovascularis kockázatbecsléshez?

Egyetlen mellkasi röntgenfelvétel megjósolhatja egy beteg 10 évre vetített kockázatát arra, hogy szívroham vagy stroke következtében meghaljon - állítják kutatók, akik mélytanulási modelljük eredményeit az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság (RSNA) 2022-es éves találkozóján mutatták be.

Feltöltve: 2022-12-20 | Kategória: Radiológia

Emlőrák statisztikák: 2022

Ez a cikk az Amerikai Rákellenes Társaság frissítése a női emlőrák statisztikáiról az Egyesült Államokban, beleértve az incidenciára, a mortalitásra, a túlélésre és a mammográfiás szűrésre vonatkozó lakossági adatokat.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2022-10-28 | Kategória: Radiológia

A korai menarche a testmagasság és az emlőrák: összefügg?

A korai menarche-életkor és a magas termet összefüggésbe hozható az emlőrák fokozott kockázatával. Egy tanulmány megvizsgálta, hogy ezek az összefüggések pozitívan kapcsolódnak-e a mammográfiás sűrűséghez is, amely az emlőrák kockázatának egyik erős markere.

Feltöltve: 2022-10-26 | Kategória: Radiológia

Thrombosis profilaxis hatékony edukációval

A vénás tromboembólia (VTE) egy potenciálisan halálos kimenetelű állapot, amelyben az alsó végtag, az ágyék vagy a felső végtag mélyvénáiban mélyvénás trombózis (DVT) alakul ki. A vérhígító gyógyszerek alacsony dózisai bizonyítottan akár 60%-kal csökkentik a vérrög kialakulásának kockázatát.

Feltöltve: 2022-10-07 | Kategória: Radiológia

ALZ-NET: az első adatgyűjtő hálózat Alzheimer-kór kezelésekre vonatkozóan

Az ALZ-NET az első olyan hálózat, amelyet kifejezetten az új, FDA által jóváhagyott Alzheimer-kór-kezeléséhez fejlesztettek ki, és ami hosszú időn keresztül gyűjti a gyógyszerek hatékonyságára és mellékhatásaira vonatkozó valós adatokat. A bejelentést az Alzheimer's Association International Conference® (AAIC®) 2022-es San Diegó-i Nemzetközi Konferenciáján történt.

Feltöltve: 2022-08-23 | Kategória: Radiológia

A mesterséges intelligencia újabb vívmánya: tüdőnodulusok daganat-kockázata

A pulmonalis nodulusok (tüdőgócok) a mellkasi képalkotó vizsgálatokon apró foltokként jelennek meg a tüdőn. Egyre gyakrabban találhatók meg a leleteken, mivel a CT alkalmazása egyre inkább elterjedté vált a mellkasi képalkotásban a röntgensugárral szemben.

Feltöltve: 2022-07-12 | Kategória: Radiológia

Új diagnosztikai eljárás a stroke kezelésében

Egy vérrög az agyban, amely elzárja az oxigénellátást, akut stroke-ot okozhat. Ebben az esetben minden perc számít. Az Empa, a Genfi Egyetemi Kórház és a Hirslanden Klinika egy csapata jelenleg olyan diagnosztikai eljárást fejleszt, amellyel időben megkezdhető a személyre szabott terápia, - írják a Scientific Reports című tudományos folyóirat aktuális számában.

Feltöltve: 2022-07-04 | Kategória: Radiológia

Fals pozitív eredmények emlő vizsgálat során?

A digitális emlő tomoszintézissel végzett emlőrákszűrés csökkentheti a fals pozitív eredmények előfordulását a digitális mammográfiához képest.

Feltöltve: 2022-05-11 | Kategória: Radiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld