Főoldal » Szakterületek » Radiológia

Melyik gyógyszerek okoznak hyperkalaemiát?

Kép
 
Glaucoma és alvás Gyógyszercégek és gabapentin receptek. 2.rész Hogyan adagoljuk a levotiroxint? 2.rész Előrébb lépett a SE a THE világrangsorban Magyarország világviszonylatban is élen jár az átoltottságban A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Író, orvos, zenekritikus 3 igazán külöleges hangulatú hotel Fotókiállítás az SE sürgősségijén várakozóknak
Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?,,Természetesen minden cikk csak valamilyen kis területtel foglalkozik... A tumor kiterjedésétől füg...''Új eljárás a a Lyme-kór kimutatásában,,Aztan mennyi vert kell levenni hogy legalabb 1 db borreliat ki lehessen mutatni? Keressuk a tut a s...''Hogyan próbálta a jazzt felhasználni a saját céljaira Hitler?,,[email protected]''Újabb leletre bukkantak Jézus szülőhelyén,,Milyen jo latni a kepen a lelet mellett a megvalosulo okumenet.''Gynecomastia - klinikai iránymutatás 2019,,Tisztelt Olvasó! A cikk csak egy rövid kivonata az ajánlásnak , melyet a következő oldalon részl...''

Radiológia

Orrvérzés és a CT lelet

Ismeretlen eredetű súlyos vagy recidív epistaxis (SE, RE) esetén a rhinoscopia mellett a lehetséges okok kiderítése érdekében elvégezhető a paranasalis sinusok komputer tomográfiás (CT) vizsgálata.

Feltöltve: 2019-08-15 | Kategória: Radiológia

Mellkasi ultrahang cisztás fibrózisban

A cisztás fibrózis (CF) a fehér populáció egyik leggyakoribb genetikai betegsége. A progresszív lefolyású betegség lerövidíti az élettartamot és rontja az életminőséget.

Feltöltve: 2019-08-09 | Kategória: Radiológia

3D dimenzió vesetumor azonosításához

Még a gyakorlott sebészeknek is nehéz azonosítani a vesetumorok elhelyezkedését olyan 3-dimenziós modelleken, amelyek általában csak 2 dimenziós preoperatív kép információin alapulnak.

Feltöltve: 2019-07-30 | Kategória: Radiológia

Az intervenciós radiológusok sikere: endovascularis thrombectomia

Az Intervenciós Radiológus Társaság éves értekezletén ismerettett eredmények szerint az akut ischaemiás stroke-on átesett betegeknél biztonságosnak bizonyult és a más szakemberek által végzettekhez hasonló eredménnyel zárult a képzett intervenciós radiológusok által végzett endovascularis thrombectomia.

Feltöltve: 2019-06-20 | Kategória: Radiológia

Követéses képalkotási javaslatok radiológiai véleményekben

A szerzők tudomása szerint tisztázatlan, hogy milyen eltérések mutatkoznak a radiológusok között a további képalkotásra vonatkozó javaslatok készítése és a kapcsolódó tényezők vonatkozásában.

Feltöltve: 2019-06-14 | Kategória: Radiológia

Transzkatéteres beavatkozás és MRI-vel fuzionált röntgen

A kutatás célja annak meghatározása volt, hogy az MRI–vel fuzionált röntgen (XFM) előnyös–e a transzkatéteres kongenitális szívbetegség beavatkozások kiválasztására.

Feltöltve: 2019-06-12 | Kategória: Radiológia

Radiológiai ellátással kapcsolatos betegpanaszok

A kutatók azzal a céllal végezték a vizsgálatot, hogy meghatározzák egy európai tercier kórház által nyújtott radiológiai ellátással kapcsolatos betegpanaszok gyakoriságát, jellegét (standardizált kódolási taxonómiával) és időbeli tendenciáit.

Feltöltve: 2019-05-20 | Kategória: Radiológia

Mesterséges intelligencia alapú szoftver csukló törések kimutatására

Az FDA engedélyezte az OsteoDetect nevű számítógép-asszisztált detekciós és diagnosztikai szoftver alkalmazását a felnőtt betegeknél előforduló csuklótörések gyorsabb diagnosztizálása érdekében.

Feltöltve: 2019-04-04 | Kategória: Radiológia

Kis és közepes agyi aneurismákra is engedélyezték a Pipeline Flex embolizációs implantátum használatát

Az FDA engedélyezte a Medtronic Pipeline Flex embolizációs implantátumának kis és közepes agyi aneurismákban szenvedő betegeknél történő használatát.

Feltöltve: 2019-03-15 | Kategória: Radiológia

2018: a fejlődés és a felnőtté válás éve a radiológiában

Míg a mesterséges intelligencia korábban egyszerre keltett kíváncsiságot és félelmet a radiológusok körében, 2018-ban nagyot nőtt a szemükben.

Feltöltve: 2019-01-25 | Kategória: Radiológia

Specializálódás a radiológia területén?

Sokan úgy gondolják, hogy bárki képes mellkas felvételeket értelmezni, ez azonban erősen vitatható állítás.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-01-16 | Kategória: Radiológia

Egyre több mellrákot diagnosztizálnak

A fiatalkori emlőrák nem túl gyakori, ám általában agresszív és gyors lefolyású betegség. Mivel pedig szervezett szűrésen csak 45 éves kortól vehetnek részt a nők, nehéz is időben felismerni. Egy amerikai tanulmány szerint már 30 éves kortól előnyös lehet a mammográfia, de ez csak azoknak javasolt, akik egyenes ági rokonaik betegségei révén veszélyeztetettek.

Feltöltve: 2019-01-07 | Kategória: Radiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld