Főoldal » Szakterületek » Radiológia
Hova nyúlik vissza időben az első plasztikai műtét?
Kép
 
Pszichiátriai betegeket érintő jogi szabályok 1. Stagnál a szennyvizek koronavírus koncentrációja Súlyos mentális betegség nőknél A szolnoki Hetényi Géza Kórházban újabb ellátás szűnik meg Több európai kórházmultit is vezetett, a járvány most mégis hazaszólította Új életminőséget eredményeznek az SMA-terápiák Az első színes bőrű rocksztár, aki a sikerlisták élére került - podcast Kardszárnyú delfinek üzentek hadat a dél-afrikai fehér cápáknak A tudósok már dolgoznak a tablettán, amivel kiváltható lehet az edzőterem látogatása
Complex Medical Centre - Sajtóközlemény (x),,Remek''"Szokatlanul" viselkedik a majomhimlő, mérlegeli az egészségügyi vészhelyzetet a WHO,,Szerintem a koronavìrus járvány MIATT és nem VÉGETT.''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''NNK: már 12 igazolt fertőzött van Magyarországon,,A WHO nem azt javasolta, hogy ne használjuk a majomhimlő kifejezést a vírusbetegség terminológiájá...''Gulyás: az egészségügyben a felmondások nem veszélyeztetik a működést,,Sajnos az előző két hozzászólónak igazsága vagyon! Nem csak a siófoki kórházban van ilyen! Kevés ...''

Radiológia

Új diagnosztikai eljárás a stroke kezelésében

Egy vérrög az agyban, amely elzárja az oxigénellátást, akut stroke-ot okozhat. Ebben az esetben minden perc számít. Az Empa, a Genfi Egyetemi Kórház és a Hirslanden Klinika egy csapata jelenleg olyan diagnosztikai eljárást fejleszt, amellyel időben megkezdhető a személyre szabott terápia, - írják a Scientific Reports című tudományos folyóirat aktuális számában.

Feltöltve: 2022-07-04 | Kategória: Radiológia

Fals pozitív eredmények emlő vizsgálat során?

A digitális emlő tomoszintézissel végzett emlőrákszűrés csökkentheti a fals pozitív eredmények előfordulását a digitális mammográfiához képest.

Feltöltve: 2022-05-11 | Kategória: Radiológia

Oltás és Covid-19? Milyen a kimenetel az omikronnal?

A Covid-19 áttöréses fertőzései esetében a klinikai tünetek és a képalkotó vizsgálatok jellegzetességei a teljesen beoltott betegeknél általában enyhébbek, mint a részlegesen beoltott vagy be nem oltott betegeknél, - derült ki a ’Radiology’ folyóiratban közzétett új, multicentrikus vizsgálatból.

Feltöltve: 2022-04-25 | Kategória: Radiológia

Kiválthatja az MRI a CT-t metasztatikus heretumor detektálásában?

A teljes test MRI vizsgálat ugyanolyan szenzitív, mint a mellkasi-hasi CT-vizsgálat a metasztatikus heretumor detektálását illetően.

Feltöltve: 2022-03-16 | Kategória: Radiológia

Radiológusok és a kiégés kapcsolata?

Radiológiai praxisok vezetői körében végzett 2019-es felmérés válaszadóinak 71%-a számolt be munkahelyi tényezőkből eredő stresszről. A dokumentum kitér az okokra és a biológiai hatásokra, a rizikófaktorokra, a felismerésre, a megoldásokra és a kiégésre adott kollektív reakcióra.

Feltöltve: 2022-03-09 | Kategória: Radiológia

Aspergillosis és Covid-19. 1. rész

A koronavírus okozta megbetegedéssel összefüggő pulmonalis aspergillosis (’coronavirus disease–associated pulmonary aspergillosis’; CAPA) intenzív osztályos incidenciájának, rizikófaktorainak és kimeneteleinek feltárása érdekében végzett vizsgálat 10-15%-os CAPA incidenciát állapított meg. Az egyik kohorszban több tényező független összefüggésben állt a CAPA-val, és a mortalitási ráta 43%-52% között mozgott.

Feltöltve: 2022-02-07 | Kategória: Radiológia

A szív MRI jelentősége postvakcinációs myocarditisben

Az Amerikai Radiológiai Társaság szerint a radiológusoknak tisztában kell lenniük a koronavírus okozta Covid-19 megbetegedés elleni mRNS-alapú védőoltások és a myocarditis közötti összefüggéssel, csakúgy, mint a szív MRI szerepével az oltást követően feltételezett myocarditis megítélését illetően.

Feltöltve: 2021-12-22 | Kategória: Radiológia

Hordozható ágy melletti MRI és intracranialis vérzés azonosítás. 2. rész

Egy hordozható, alacsony térerejű MRI-készülék hatékonyan képes azonosítani az intracranialis vérzést (ICH) közvetlenül a betegágy mellett, - derült ki egy új kutatásból.

Feltöltve: 2021-11-05 | Kategória: Radiológia

Hordozható ágy melletti MRI és intracranialis vérzés azonosítás. 1. rész

Egy hordozható, alacsony térerejű MRI-készülék hatékonyan képes azonosítani az intracranialis vérzést (ICH) közvetlenül a betegágy mellett, - derült ki egy új kutatásból.

Feltöltve: 2021-11-04 | Kategória: Radiológia

Új képalkotói módszer az agyról? 2. rész

A funkcionális mágneses rezonancia képalkotás (’functional magnetic resonance imaging; fMRI’), ami több, mint két évtizede a funkcionális agyi képalkotásban alkalmazott arany standard, megváltoztatta a kutatás és a klinikai ellátás területét. Ennek költségei és funkcionális korlátai miatt azonban a tudósok továbbra is új módszerek után kutatnak, hogy bepillanthassanak az emberi agyba.

Feltöltve: 2021-09-30 | Kategória: Radiológia

Új képalkotói módszer az agyról? 1. rész

A funkcionális mágneses rezonancia képalkotás (’functional magnetic resonance imaging; fMRI’), ami több, mint két évtizede a funkcionális agyi képalkotásban alkalmazott arany standard, megváltoztatta a kutatás és a klinikai ellátás területét. Ennek költségei és funkcionális korlátai miatt azonban a tudósok továbbra is új módszerek után kutatnak, hogy bepillanthassanak az emberi agyba.

Feltöltve: 2021-09-29 | Kategória: Radiológia

Új radiológiai technika az aorta aneurysmák korai észleléséhez

Ascendens mellkasi aorta aneurysmák (’ascending thoracic aortic aneurism’; aTAA) akkor keletkeznek, amikor az aorta - a szervezet legnagyobb verőerének - falai meggyengülnek és elkezdenek kiboltosodni. Ez rupturához vagy disszekcióhoz vezethet, ami életveszélyes vérzést és halált okozhat.

Feltöltve: 2021-07-06 | Kategória: Radiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld