Főoldal » Szakterületek » Radiológia

Mi az egyik legismertebb felfedezése Louis Pasteur-nek?

Kép
 
A Behcet-szindróma klinikai entitásai Útmutató a probiotikumok alkalmazásához. 1.rész Nem szteroid gyulladáscsökkentők toxicitása A magyar orvosok rendkívül korán halnak Lenne elég ügyeletes orvos, ha tisztességesen megfizetnék őket Húszszázaléknyi szakdolgozó hiányzik az egészségügyből Finom és környezetbarát: ehető kávéscsésze A kakaduk is kitalálnak táncmozdulatokat Feleségvásár az angol piacokon
A gyermekek első 1000 napja,,bimi1028''Végtagmentő applikáció segíti a megelőzést,,Engemet meg kidobott az OEP az utolsó munkanapon,ez Orbán Viktor kormánya.Akkor még OEP volt most m...''Veszélyes baktériumok kutyákban, macskákban 2. rész,,Ezt a tartalmat,minden kutyatartónak el lehetne küldeni azaz 3.000.000 millió regisztrált kutyatula...''A zoledronát csökkenti a csonttörés gyakoriságát osteopeniában 1. rész,,Az eredmények - a zoledronsavat rendszeresen alkalmazó onkológusnak nem annyira meglepő módon - kic...''A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle,,Jó nyralást kiván: Imre''

Radiológia

Az intervenciós radiológusok sikere: endovascularis thrombectomia

Az Intervenciós Radiológus Társaság éves értekezletén ismerettett eredmények szerint az akut ischaemiás stroke-on átesett betegeknél biztonságosnak bizonyult és a más szakemberek által végzettekhez hasonló eredménnyel zárult a képzett intervenciós radiológusok által végzett endovascularis thrombectomia.

Feltöltve: 2019-06-20 | Kategória: Radiológia

Követéses képalkotási javaslatok radiológiai véleményekben

A szerzők tudomása szerint tisztázatlan, hogy milyen eltérések mutatkoznak a radiológusok között a további képalkotásra vonatkozó javaslatok készítése és a kapcsolódó tényezők vonatkozásában.

Feltöltve: 2019-06-14 | Kategória: Radiológia

Transzkatéteres beavatkozás és MRI-vel fuzionált röntgen

A kutatás célja annak meghatározása volt, hogy az MRI–vel fuzionált röntgen (XFM) előnyös–e a transzkatéteres kongenitális szívbetegség beavatkozások kiválasztására.

Feltöltve: 2019-06-12 | Kategória: Radiológia

Radiológiai ellátással kapcsolatos betegpanaszok

A kutatók azzal a céllal végezték a vizsgálatot, hogy meghatározzák egy európai tercier kórház által nyújtott radiológiai ellátással kapcsolatos betegpanaszok gyakoriságát, jellegét (standardizált kódolási taxonómiával) és időbeli tendenciáit.

Feltöltve: 2019-05-20 | Kategória: Radiológia

Mesterséges intelligencia alapú szoftver csukló törések kimutatására

Az FDA engedélyezte az OsteoDetect nevű számítógép-asszisztált detekciós és diagnosztikai szoftver alkalmazását a felnőtt betegeknél előforduló csuklótörések gyorsabb diagnosztizálása érdekében.

Feltöltve: 2019-04-04 | Kategória: Radiológia

Kis és közepes agyi aneurismákra is engedélyezték a Pipeline Flex embolizációs implantátum használatát

Az FDA engedélyezte a Medtronic Pipeline Flex embolizációs implantátumának kis és közepes agyi aneurismákban szenvedő betegeknél történő használatát.

Feltöltve: 2019-03-15 | Kategória: Radiológia

2018: a fejlődés és a felnőtté válás éve a radiológiában

Míg a mesterséges intelligencia korábban egyszerre keltett kíváncsiságot és félelmet a radiológusok körében, 2018-ban nagyot nőtt a szemükben.

Feltöltve: 2019-01-25 | Kategória: Radiológia

Specializálódás a radiológia területén?

Sokan úgy gondolják, hogy bárki képes mellkas felvételeket értelmezni, ez azonban erősen vitatható állítás.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-01-16 | Kategória: Radiológia

Egyre több mellrákot diagnosztizálnak

A fiatalkori emlőrák nem túl gyakori, ám általában agresszív és gyors lefolyású betegség. Mivel pedig szervezett szűrésen csak 45 éves kortól vehetnek részt a nők, nehéz is időben felismerni. Egy amerikai tanulmány szerint már 30 éves kortól előnyös lehet a mammográfia, de ez csak azoknak javasolt, akik egyenes ági rokonaik betegségei révén veszélyeztetettek.

Feltöltve: 2019-01-07 | Kategória: Radiológia

A mellkas röntgen negatív prediktív értéke gyermekkori pneumoniában

Az orvosok sokszor nem biztosak abban, hogy a negatív mellkasröntgen (Mrtg) eredmény birtokában kizárható-e a gyermekkori pneumonia aggasztó klinikai jelek és tünetek ellenére. Egy új vizsgálatban Lipsett és kollégái arra törekedtek, hogy meghatározzák a Mrtg negatív prediktív értékét gyermekkori pneumonia gyanúja esetén.

Feltöltve: 2018-12-06 | Kategória: Radiológia

Új klinikai iránymutatás: akut pancreatitis

Az akut pancreatitis (AP) diagnózisához az alábbi jellemzők közül legalább kettő jelenléte szükséges: jellegzetes alhasi fájdalom, pancreatitis biokémiai bizonyítéka (a normál érték felső határát legalább háromszorosan meghaladó amiláz vagy lipáz szint), és/vagy a pancreatitis radiológiai bizonyítéka.

Feltöltve: 2018-11-29 | Kategória: Radiológia

Tüdőödéma: ultrahang vagy mellkasröntgen?

A tüdő congestiv elváltozásának értékelésére képalkotó vizsgálatként elsősorban mellkasröntgen vizsgálatot használunk, ám a mellkasi röntgenfelvétel értelmezése a radiológustól függ.

Feltöltve: 2018-10-31 | Kategória: Radiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld