Főoldal » Szakterületek » Radiológia

Melyik gyógyszerek okoznak hyperkalaemiát?

Kép
 
Egy szoftver, ami segít a gyógyszerszedés kontrollálásában 1.rész. Vérrögöket találtak több afroamerikai vírusfertőzött tüdejében Interaktív térképen követhetőek a világ országainak aktuális utazási korlátozásai Healzz2, a gyors és egyszerű megoldás az ESSZT csatlakozásra! Vége van a járványnak. Vége van a járványnak? Az egészségügy leállítása több kárt okozott, mint a járvány Hónapokon át a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart hétvégenként Ha újrakezdhetnénk az életünk, a legtöbben más szakmát választanánk Kiderült, mivel zajlik leginkább a digitális oktatás
Magyarország megdöntött egy szomorú világrekordot,,Már ismert a tesztelések eredménye: kevés a fertőzött nálunk, az elhunytak fertőzöttekhez viszonyít...''Az egészségügy leállítása több kárt okozott, mint a járvány,,Miért építették meg a konténerkórházat Kiskunfélegyházán, ha nem használták ki az izolációs lehetős...''Más tüneteket produkálnak az új koronavírus-fertőzöttek Kínában,,Ph.D. Peresztegi Sándor: SARS-CoV-2 Koronavírus és COVID-19 Koronavírus – 2020. Nemzetköz...''Ne térjünk vissza a normálishoz! - Művészek és tudósok nyilatkozata,,Ez egy értelmes és fontos kezdeményezés. Jó lenne, ha mindenkihez eljutna. Hogy lehet vajon aláí...''Mivel és hogyan sminkeltek az ókorban a szépasszonyok és a férfiak? A krémektől a festékekig,,Lehet, hogy érdekes Neked.''

Radiológia

Egy fiatal nő kétoldali emlő Paget-kórja

Az emlő Paget-kórja az emlő egy ritka malignus daganatos elváltozása, ami a mellbimbón fekélyek vagy ekcéma megjelenésével jár és szinte mindig társul hozzá emlő carcinoma a háttérben.

Feltöltve: 2020-05-28 | Kategória: Radiológia

2019-es koronavírus betegségben szenvedők CT jellemzői

A 2019-es koronavírus (COVID-19) megbetegedésben szenvedő, eltérő klinikai tüneteket mutató betegek CT vizsgálati eredményeinek elemzése.

Feltöltve: 2020-05-05 | Kategória: Radiológia

Postmenopauzális vérzés és a méhtest daganat

Az összefoglaló megvizsgálta azt a méhnyálkahártya vastagságra (ET) vonatkozó döntési küszöbértéket (’cut-off’ érték), melynél kimutatható a méhtest daganat (EC) a postmenopauzális vérzésben (PMB) szenvedő nőknél, valamint az egyéb ultrahangvizsgálathoz kapcsolódó mérőszámok, mint az endometrium térfogat (EV), vascularizáció-flow index (VFI), vascularizáció-index (VI), és a méh erezet flow index (FI) klinikai hasznosságának értékelése.

Feltöltve: 2020-04-15 | Kategória: Radiológia

COVID-19 fertőzés és cardialis érintettség: esetismertetés

A vírusfertőzést a myocarditis egyik leggyakoribb okaként tartják számon. A súlyos akut légzőszervi szindróma koronavírus 2 (SARS-CoV-2) vírusfertőzés szövődményeként felmerülő cardialis érintettségről azonban csak keveset tudunk.

Feltöltve: 2020-04-07 | Kategória: Radiológia

Mellkas CT és COVID-19 pneumonia klinikai stádiumai

Szembetűnő a megerősített koronavírus (COVID-19) okozta megbetegedések növekvő esetszáma Kínában. A vizsgálat célja a mellkas CT vizsgálatok eredményei és a COVID-19 okozta pneumonia klinikai stádiumai közötti összefüggés tanulmányozása volt.

Feltöltve: 2020-04-03 | Kategória: Radiológia

Gyermekek koronavírus fertőzése: CT jellegzetességek. Más, mint a felnőttekben?

Az új koronavírus (COVID-19) okozta megbetegedésben szenvedő gyermekek a felnőttektől eltérő klinikai, laboratóriumi és mellkas computer tomográfia (CT) jellegzetességeinek vizsgálata.

Feltöltve: 2020-03-27 | Kategória: Radiológia

A fókuszált ultrahang ajtót nyit az Alzheimer kezeléshez

Alacsony intenzitású, fókuszált ultrahang képes megnyitni a vér-agy gátat, amelyen így célzottan juttathatók át gyógyszerek vagy őssejtek. Három korai stádiumú Alzheimer betegnél a kutatók memóriaspecifikus lokalizációkat céloztak.

Feltöltve: 2020-02-21 | Kategória: Radiológia

Egy új ultrahang technika, amely megnyitja a vér-agy gátat

Egy új kutatás rámutatott, hogy egy ultrahangot-közvetítő eljárás hogyan növelheti ötszörösére a Paclitaxel szállítását az agyba a vér-agy gát („blood brain barrier”, BBB) megnyitása által.

Feltöltve: 2020-01-23 | Kategória: Radiológia

Az ultrahang vizsgálat haszna colitis ulcerosa kezelésében

Egy a Gut tudományos folyóiratban közzétett tanulmány eredményei alapján a bélfal vastagságának megítélése a bélrendszer ultrahang vizsgálata által hasznos segítséget jelenthet a colitis ulcerosa-ban (UC) szenvedő betegek terápiás válasz monitorozásában.

Feltöltve: 2020-01-20 | Kategória: Radiológia

Sok a sugárzás az intenzív osztályokon?

Az intenzív osztályon (ITO) fekvő kritikus állapotban lévő betegeket egy hét alatt olyan mértékű sugárterhelés érheti, amely meghaladja az amerikai szövetségi tisztviselők által a foglalkozási expozíció esetében megállapított éves vagy akár ötéves kumulációs határértékeket.

Feltöltve: 2019-11-27 | Kategória: Radiológia

MRI mágens expozíció érheti a nőket a terhesség diagnózisa előtt

Egy longitudinális vizsgálat szerint az MRI vizsgálat során gadolínium expozíciót szenvedett gravidák túlnyomó többségénél az expozíció az első trimeszterben történik.

Feltöltve: 2019-10-14 | Kategória: Radiológia

Új MRI technika a kardiológiában

A Warwick Egyetem kutatói kidolgoztak egy új 3D MRI számítási technikát, mely gadolínium kontrasztanyag nélkül, hierarchikus sablonillesztés (HTM) használatával diagnosztizálja a betegséget.

Feltöltve: 2019-09-17 | Kategória: Radiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld