Főoldal » Szakterületek » Radiológia

Egyre több beteg használja reumatikus és ízületi problémákra az ún. lóbalzsamot.

 
 
Méhnyakrák szűrés Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2018. március Nem daganatos fájdalmak opioid kezelése A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Meghatározzák a leggyakoribb magyarországi daganatos betegségekre jellemző onkogenetikai eltéréseket Az ivóvízben lévő nitrát növeli a kolorektális rák kockázatát Mi a dekantálás és mikor van rá szükség? A kávékóstolás művészete Sötét bőrű, kék szemű lehetett a britek őse
Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Egy szerény, stilisztikai megjegyzés: a pneumóniát nem "azonosítjuk", hanem felismerjük, kórismézz...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Annó a belszakvizsgán a tételem a vírus- és a bact. pneumonia diff. dg.-a volt. Azért ezt a kettőt ...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Kedves Olvasónk! Engedje meg, hogy szakmai vezetőnk, Dr. Rákóczi Éva válaszát tolmácsoljuk Önnek...''Milyen érzés meghalni?,,Nagyon tetszett a cikk. Egy 62 éves nő..''Közlemény: orvosi felelősségünket vállaljuk,,Ezzel csak egyetem lehet érteni!''

Radiológia

A túlsúlyos nőknél gyakrabban kellene mammográfiát végezni

Egy svéd tanulmány megállapította, hogy két mammográfia közti időszakban detektált emlőtumorok mérete a magasabb testtömeg index-szel (BMI) rendelkező nőknél nagyobb volt, és ezen „intervallum tumorok” prognózisa kedvezőtlenebb volt, mint az alacsonyabb testtömeg indexű nőknél.

Feltöltve: 2018-02-05 | Kategória: Radiológia

Az FDA MRI szoftvert engedélyezett a zsírmáj betegség szűrésére

Az FDA elfogadta a nem alkoholos zsírmáj diagnózisára és értékelésére szolgáló többparaméteres MRI szoftver jóváhagyását. - jelentette be az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság 2017-es chicagói értekezletén.

Feltöltve: 2018-01-10 | Kategória: Radiológia

40 éves kortól szükséges az évenkénti mammográfia

A mammográfia gyakoriságával kapcsolatban különböző irányelvek eltérő ajánlásokat fogalmaznak meg, ám egy új vizsgálat becslései szerint a 40 éves korban elkezdett és 84 éves korig tartó évenkénti mammográfia több ezer amerikai nő életét menthetné meg.

Feltöltve: 2017-10-26 | Kategória: Radiológia

Új radiológiai séma a pajzsmirigy nodulus biopszia szükségességének megítéléséhez

Az ultrahangon észlelhető pajzsmirigy nodulus új és egyszerű kockázat-rétegzési szisztémája alapján megítélhető, hogy a nodulus esetében szükség van-e vékonytű aspirációs biopsziára (FNA) az esetleges daganatos megbetegedés kimutatásához.

Feltöltve: 2017-10-24 | Kategória: Radiológia

A térdfájdalom diagnózisához sokszor felesleges az MRI vizsgálat

A Journal of the American Academy of Orthopaedic Surgeons orvosi szakfolyóiratban megjelent vizsgálat eredménye alapján a drága és időigényes mágneses rezonancia képalkotó (MRI) vizsgálat gyakran felesleges a 40 év felettieknél jelentkező térdfájdalmak okának diagnosztizálásához.

Feltöltve: 2017-01-18 | Kategória: Radiológia

Milyen életkorban érdemes elkezdeni a mammográfiát?

Az Amerikai Rák Társaság (American Cancer Society) nemrégiben frissítette ajánlásait az emlő tumor szűrésére szolgáló mammográfiás vizsgálat kapcsán.

Feltöltve: 2017-01-12 | Kategória: Radiológia

Terhesség alatt kerülendő a gadolinium kontrasztanyaggal végzett MRI vizsgálat

A terhesség első trimeszterében végzett mágneses rezonancia képalkotó vizsgálat (MRI) nem fokozza a magzati ártalom kockázatát az MRI expozíció-mentes állapothoz képest, sőt megnyugtató adatok szerint kisgyermekkorban sem okoz kockázatnövekedést.

Feltöltve: 2017-01-11 | Kategória: Radiológia

Férfiegészség és stressz

A stressz egy harc azzal, ami volt, van vagy lehet. Rendszerint abból ered, hogy egy valós vagy vélt szükséglet, igény kielégítésére nem rendelkezünk – vagy úgy érezzük, hogy nem rendelkezünk – elegendő erőforrással.

Feltöltve: 2016-12-06 | Kategória: Radiológia

A here és a scrotum vizsgálata képalkotó eljárásokkal

A here és a herezacskóban elhelyezkedő többi szervek megbetegedései gyakran vezetnek a férfiak infertilitásához. Az infertilitáson kívül más folyamatok, mint a rosszindulatú daganatok, az akut vagy krónikus gyulladások szisztémás következményekkel járhatnak. A scrotumot elhelyezkedése folytán különböző sérülések is könnyebben érhetik, noha a here közvetlen sérülése nem gyakori.

Feltöltve: 2016-11-30 | Kategória: Radiológia

A prosztata vizsgálata, daganatprevenció

A prosztata vizsgálatára általában hipertrófiagyulladás gyanúja, vagy a férfi infertilitás kivizsgálása miatt kerül sor, de kérik rosszindulatú daganat gyanuja esetén is. A prosztata vizsgálat kiemelt preventív jelentőségét a prosztatarák adja.

Feltöltve: 2016-11-23 | Kategória: Radiológia

Az emlõrák kezelésének aktualitásai

2016. november 25-én "Az emlőrák kezelésének aktualitásai" címmel akkreditált továbbképző konferenciát rendez a Magyar Szenológiai Társaság.

Feltöltve: 2016-11-01 | Kategória: Radiológia

A sajkacsonttörések képalkotó diagnosztikai gyakorlata

Az alábbiakban Dr. Nagy András és Dr. Gion Katalin, az Affidea Diagnosztika szegedi munkatársai ismertetik a sajkacsonttörések képalkotó diagnosztikai gyakorlatát.

Feltöltve: 2016-10-24 | Kategória: Radiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld