Főoldal » Szakterületek » Radiológia

Mi az anaphylaxia kezelésében alkalmazott adrenalin kezdeti dózisa és elsődlegesen javasolt beadási módja?

Kép
 
A naponta elszívott cigaretták száma szoros kapcsolatban áll a stroke kockázatával Az FDA engedélyezte az első fény-adaptív technológiával felszerelt kontaktlencsét Az idősebb felnőttek szerint a marihuána hatékonyan csillapítja a fájdalmat Megállíthatatlanul piacosodik és kétsebességes lesz a magyar egészségügy GDRP: Kettős nyomás az egészségügyi intézményeken HIV: Új szűrőállomás Budapesten A város, ahol 116 éve tilos autóval járni John Malkovich vezette a róla szóló kiállítást a Műcsarnokban Film készült a szmogban élő kínaiakról
Van-e bizonyíték a sztatinok időskori alkalmazására?,,Személyes közérzetem -tapasztalatom a statin mellett szól. Persze a statin csak egy a sok közűl, a...''Az emberek 60-70 százaléka érdeklődik kiegészítő gyógymódok iránt,,Kedves Professzor asszony, ha valaki törődik az egészségével, ez már magában akkor is pozitív eredm...''Van-e bizonyíték a sztatinok időskori alkalmazására?,,Én magam, mint "túl-koros" házior-vos és üzemorvos ezt tapasztalom. Medicus Anonymus.''Kiszállási vagy kényelmi díj?,,ha pénzt kér az orvos kiszállásért pofátlan árban ,nem fizeted ki ,vagy kérjél számlát róla''Az emberek 60-70 százaléka érdeklődik kiegészítő gyógymódok iránt,,Sokan azért is mert ma már az orvosok betegeiket lerázzák ha nincs borravaló/tisztelet a kivételnek...''

Radiológia

Folytatódik a Mellünk Egészsége Védőnői Program

Hazánkban az emlőrák még mindig a vezető halálokok közé tartozik: évente 5-6000 új megbetegedést diagnosztizálnak és 2000 nő halálát okozza. Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és az AVON idén is folytatja a Mellünk Egészségéért Védőnői Programot.

Feltöltve: 2018-05-23 | Kategória: Radiológia

Radiológia: 2017-es iránymutatások

Az European Federation of Societies for Ultrasound in Medicine and Biology gastrointestinalis ultrahangvizsgálatra vonatkozó iránymutatásai

Feltöltve: 2018-05-08 | Kategória: Radiológia

Mikor lehetséges a prosztatarák fokális kezelése?

A prosztatarák az Egyesült Államok egyik fő egészségügyi problémája, mely az országban nagyjából minden hatodik férfit érint.

Feltöltve: 2018-04-03 | Kategória: Radiológia

Biztonságosnak tűnik az MRI a pacemakert vagy ICD rendszert viselő betegek számára

1509 betegnél nem számoltak be klinikailag szignifikáns hosszú távú eseményekről.

Feltöltve: 2018-03-07 | Kategória: Radiológia

A túlsúlyos nőknél gyakrabban kellene mammográfiát végezni

Egy svéd tanulmány megállapította, hogy két mammográfia közti időszakban detektált emlőtumorok mérete a magasabb testtömeg index-szel (BMI) rendelkező nőknél nagyobb volt, és ezen „intervallum tumorok” prognózisa kedvezőtlenebb volt, mint az alacsonyabb testtömeg indexű nőknél.

Feltöltve: 2018-02-05 | Kategória: Radiológia

Az FDA MRI szoftvert engedélyezett a zsírmáj betegség szűrésére

Az FDA elfogadta a nem alkoholos zsírmáj diagnózisára és értékelésére szolgáló többparaméteres MRI szoftver jóváhagyását. - jelentette be az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság 2017-es chicagói értekezletén.

Feltöltve: 2018-01-10 | Kategória: Radiológia

40 éves kortól szükséges az évenkénti mammográfia

A mammográfia gyakoriságával kapcsolatban különböző irányelvek eltérő ajánlásokat fogalmaznak meg, ám egy új vizsgálat becslései szerint a 40 éves korban elkezdett és 84 éves korig tartó évenkénti mammográfia több ezer amerikai nő életét menthetné meg.

Feltöltve: 2017-10-26 | Kategória: Radiológia

Új radiológiai séma a pajzsmirigy nodulus biopszia szükségességének megítéléséhez

Az ultrahangon észlelhető pajzsmirigy nodulus új és egyszerű kockázat-rétegzési szisztémája alapján megítélhető, hogy a nodulus esetében szükség van-e vékonytű aspirációs biopsziára (FNA) az esetleges daganatos megbetegedés kimutatásához.

Feltöltve: 2017-10-24 | Kategória: Radiológia

A térdfájdalom diagnózisához sokszor felesleges az MRI vizsgálat

A Journal of the American Academy of Orthopaedic Surgeons orvosi szakfolyóiratban megjelent vizsgálat eredménye alapján a drága és időigényes mágneses rezonancia képalkotó (MRI) vizsgálat gyakran felesleges a 40 év felettieknél jelentkező térdfájdalmak okának diagnosztizálásához.

Feltöltve: 2017-01-18 | Kategória: Radiológia

Milyen életkorban érdemes elkezdeni a mammográfiát?

Az Amerikai Rák Társaság (American Cancer Society) nemrégiben frissítette ajánlásait az emlő tumor szűrésére szolgáló mammográfiás vizsgálat kapcsán.

Feltöltve: 2017-01-12 | Kategória: Radiológia

Terhesség alatt kerülendő a gadolinium kontrasztanyaggal végzett MRI vizsgálat

A terhesség első trimeszterében végzett mágneses rezonancia képalkotó vizsgálat (MRI) nem fokozza a magzati ártalom kockázatát az MRI expozíció-mentes állapothoz képest, sőt megnyugtató adatok szerint kisgyermekkorban sem okoz kockázatnövekedést.

Feltöltve: 2017-01-11 | Kategória: Radiológia

Férfiegészség és stressz

A stressz egy harc azzal, ami volt, van vagy lehet. Rendszerint abból ered, hogy egy valós vagy vélt szükséglet, igény kielégítésére nem rendelkezünk – vagy úgy érezzük, hogy nem rendelkezünk – elegendő erőforrással.

Feltöltve: 2016-12-06 | Kategória: Radiológia

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld