Főoldal » Szakterületek » Szemészet

Kinek a nevéhez köthető hazánkban az elsőként forgalomba hozott ampullázott gyógyszer?

Kép
 
A schizophrenia már az anyaméhben elkezdődik 1.rész Új gyógyszer az influenza kezelésében Az epilepsziás nőknél ötször nagyobb a terhesség alatti elhalálozás veszélye 1. Károsodott idegsejteket javítottak ki két állatkísérletben Nekimegy az oltáselleneseknek a Facebook Újra lehet pályázni praxisvásárlásra, letelepedésre Nézzünk a pohár fenekére: miért habzik a pezsgő? Csodákat tesz a rabokkal a börtönkertészkedés Kiderült, hogy kik építették a Stonehenge-et
A kortikoszteroid kezelés javítja a szepszis kimeneteleit,,Öreg vagyok, és sok olyan van már a tudományban, amiről nem tudok. Sőt, azt is elértem, hogy ezt be...''A fizikai aktivitással kapcsolatos új iránymutatás 2.,,[email protected]''Zacher Gábor: Dolgoznék, de már nem kellek,,Zacher kollegának soha nem lett volna szabad osztályvezet€st vállalnia a honvédkórházban.Sajn...''Hétfőre bezupál a Honvédkórház,,Volt idő , amikor Oroszországba küldtek ki bennünket tanulni és nem akarták honosítani a diplomát ....''Dalí még annál is bizarrabb ember volt, mint hittük,,A képeit már akkor sem szeretem, amikor semmit nem tudtam a személyiségéről. A.P.''

Szemészet

Acanthamoeba keratitis - Az Egyesült Királyságban kockázati tényezőket azonosító eset-kontroll vizsgálat

Az Acanthamoeba keratitis (AK) a corneát érintő krónikus fertőzés, amely elsősorban a kontaktlencse (CL) használók körében fordul elő. A tanulmány célja az AK Egyesült Királyságbeli gyakoriságának és okainak vizsgálata volt.

Feltöltve: 2019-02-15 | Kategória: Szemészet

Nagy dózisban retinakárosodást okozhat a sildenafil

Egy esetbeszámoló szerint az erektilis diszfunkció kezelésére használt sildenafil citrát nagy dózisú alkalmazása egy férfi betegnél hosszú távú és valószínűleg irreverzibilis retinakárosodást okozott. A betegnél bilaterális többszínű photopsia és erythropsia alakult ki.

Feltöltve: 2019-01-03 | Kategória: Szemészet

A botulinum-toxin-A injekció enyhítheti a migrén-asszociált photophobiát

A migrénben szenvedőknél a fényérzékenység és a szemszárazság gyakori, mégis kevés tanulmány értékelte ezen melléktünetek kezeléseit.

Feltöltve: 2018-12-07 | Kategória: Szemészet

Az IGF1-et célzó teprotumumab hatékony pajzsmirigy–asszociált ophtalmopathiában 2.

A közepesen súlyos és súlyos pajzsmirigy–asszociált ophtalmopathiában szenvedő betegeknél teprotumumab kezelés hatására jelentős javulás következett be, amely akár 72 hétig is tartósnak bizonyult.

Feltöltve: 2018-11-21 | Kategória: Szemészet

Az IGF1-et célzó teprotumumab hatékony pajzsmirigy–asszociált ophtalmopathiában 1.

A közepesen súlyos és súlyos pajzsmirigy–asszociált ophtalmopathiában szenvedő betegeknél teprotumumab kezelés hatására jelentős javulás következett be, amely akár 72 hétig is tartósnak bizonyult.

Feltöltve: 2018-11-14 | Kategória: Szemészet

Október a látás hónapja

Idén is megrendezik a "Látás hónapja" programsorozatot, az októberi kampány ezúttal a digitális világ vizuális kihívásaival foglalkozik.

Feltöltve: 2018-10-18 | Kategória: Szemészet

Az FDA jóváhagyta a száraz szem szindróma új kezelését

Az FDA engedélyezte a 0,09%-os ciklosporin A szemészeti oldat (Cequa, Sun Pharmaceuticals) alkalmazását a száraz szem szindrómában szenvedő betegek könnytermelésének növelése érdekében.

Feltöltve: 2018-09-26 | Kategória: Szemészet

Engedélyezték az első mesterséges íriszt

Az FDA engedélyezte a HumanOptics CustomFlex nevű mesterséges írisz használatát.

Feltöltve: 2018-08-23 | Kategória: Szemészet

Újabb eredmények a pajzsmirigy-asszociált szembetegség kezelésében

Az áttekintés célja az volt, hogy beszámoljanak a thyroid szembetegség (TED) kezelésében elért legfrissebb eredményekről és általános javaslatokat nyújtsanak a betegség kezelésével kapcsolatban.

Feltöltve: 2018-07-20 | Kategória: Szemészet

Mesterséges intelligenciával felszerelt eszköz a diabeteses retinopathia alapellátásban történő kimutatására

Segítségével a nem szemész szakorvosok által is kimutatható, ha egy diabeteses beteg az enyhénél súlyosabb diabeteses retinopathiában szenved.

Feltöltve: 2018-06-27 | Kategória: Szemészet

Az FDA figyelmeztet a vancomycint tartalmazó kombinált ocularis injekciók veszélyeire

Az FDA kombinált gyógyszerkészítményeket felügyelő programja elsődleges feladatának tekinti a kevert gyógyszerek használata során felmerülő biztonságossági problémák tudatosítását – szögezte le Dr. Janet Woodcock, az FDA Gyógyszerkutató és Értékelő Központjának igazgatója.

Feltöltve: 2018-06-08 | Kategória: Szemészet

Az FDA engedélyezte az első fény-adaptív technológiával felszerelt kontaktlencsét

Az FDA áprilisban engedélyezte az első olyan adalékanyaggal felszerelt kontaktlencsét, amelynek segítségével a lencse erős fény hatására automatikusan elsötétedik.

Feltöltve: 2018-05-25 | Kategória: Szemészet

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld