Főoldal » Szakterületek » Tüdőgyógyászat

Ki ismerte el magáról, hogy enyhe Asperger szindrómája van?

Kép
 
Merkely Béla: a személyes találkozások csökkentése a legfontosabb Nincs klasszikus tünet COVID-19 fertőzött gyermeknél? 2. rész Tovább érvényesek a lejáró szakorvosi javaslatok Döntött a kormány a háziorvosokról Először továbbítottak nagyfelbontású röntgenfelvételt 5G-vel A fejlődő terápiákkal halálosból krónikus betegséggé válhat a tüdőrák Magyar gyerekek is rajzoltak J. K. Rowling első mesekönyvébe Magyar pezsgő is van a világ legjobbjai között Több ezer éves elsüllyedt várost találtak a tenger mélyén: tényleg létezhet a walesi Atlantisz?
A dohányfüstbe ment terv,,m''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,36 345-en már gyógyultak. Ők már veszély nélkül látogathatnák a betegeket. Se el nem kapnák, se ne...''Mitől lesz valaki vírus-szuperterjesztő?,,Ez ami itt leirasra kerult, nem adequat valasz a cimben feltett kerdesre. Egy szuperterjeszto a ler...''4512 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 92 beteg,,Elnézést a hülye viccért!...A katonák azért vannak, hogy a koronrvírust lelőjék!''Orbán Viktor: nyílt köztereken is jön a kötelező maszkviselés,,Az orvosi kamarát már nem is hívják az egyeztetésre! Szégyen, förtelmes, megalázó, sokatmondó. Ja h...''

Tüdőgyógyászat

Nincs klasszikus tünet COVID-19 fertőzött gyermeknél? 1. rész

Egy egyközpontú, 22 beteg részvételével végzett retrospektív vizsgálat adatai alapján a legtöbb gyermeknél, akinek a SARS-CoV-2 vírus-tesztje pozitív lett, nem jelentkezett légúti betegség.

Feltöltve: 2020-11-26 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A dohányfüstbe ment terv

Valószínűleg nincs a világon még egy olyan ellentmondásos fogyasztói termékpaletta, mint a dohányiparban. Az ember történetében és a modern társadalomban sem ismeretlenek a legális „drogok” – alkohol, kávé, csokoládé, dohány… Ezek képesek lehetnek egyénenként változó módon befolyásolni az éberségi szintünket, teljesítőképességünket és tudatállapotunkat is. A gyorsan elérhető „tuningolásnak” vagy élvezetnek azonban ára van. Olykor egészen nagy.

1 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-11-26 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A koronavírus-szerű tüneteket mutató betegek biztonságos hazabocsátása

Minimális bizonyíték áll rendelkezésre azokkal a sürgősségi betegellátó osztályon (SBO) ellátott, COVID-19 fertőzés gyanús betegek kimeneteleivel kapcsolatban, akik nem kerülnek kórházi felvételre. A vizsgálat célja az volt, hogy felmérjék a 30 napos kimeneteleket (SBO újbóli felkeresése, kórházi felvétel, intenzív osztályra (ITO) történő felvétel és halál) azoknál az alacsony kockázatú betegeknél, akiket az SBO-n a COVID-19 vonatkozásban végzett értékelést követően elbocsátottak.

Feltöltve: 2020-11-20 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Egy életem, egy halálom

A WHO jelentése szerint a világon mintegy 1 milliárd ember dohányzik. Annak ellenére, hogy a dohányzás egészségkárosító hatását mára jól dokumentált, széles körben elérhető bizonyítékok támasztják alá, a fogyasztói magatartás alig, vagy csak átmenetileg változik a megelőzést célzó stratégiák hatására. Így dohányzó férfiként alsó hangon 16 évvel, nőként pedig legalább 19 évvel rövidül az élet. A betegségben eltöltött életévek számának az emelkedéséről nem is beszélve.

Feltöltve: 2020-11-20 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Melyek a legígéretesebb Covid-19 elleni terápiák?

Dr. Luke O’Neill, az írországi ’Dublini Trinity College’ biokémia részlegének vezetője szerint jelenleg az antitest-alapú terápiák a legígéretesebbek a hatásos és szélesebb körben alkalmazható Covid-19 elleni kezelések első hullámát illetően.

Feltöltve: 2020-11-16 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Égető kérdés: a dohányzás új égésmentes formái és azok hatásai

A dohányzással járó ártalmak csökkentésének számos módja létezik. Nem kérdés, hogy az egészség megőrzése érdekében az „arany standard” a rászokás elkerülése és a leszokás támogatása, vannak azonban olyan esetek, amikor az erre vonatkozó intézkedések nem járnak sikerrel. Mivel a habituális dohányzással járó egészségkárosodás súlyos betegségterhet jelent az egyén és a társadalom számára is, fontos, hogy az emberek átfogó képet kaphassanak a dohányzás okozta ártalmak és az egészségveszteség összefüggéseiről, illetve az ártalomcsökkentés lehetőségeiről.

Feltöltve: 2020-11-16 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A COPD és a marihuána használat?

Azoknál a krónikus obstruktív tüdőbetegséggel (COPD) diagnosztizált betegeknél, akik marihuána használatról számoltak be, kisebb volt a kórházi mortalitás és a pneumonia kialakulásának kockázata, mint azok esetében, akik nem használtak marihuánát – derült ki egy országos populáció alapú vizsgálatból.

Feltöltve: 2020-11-13 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Kalkulátor a daganatkockázat előrejelzésében cardiovascularis betegségben?

Most elsőként megbecsülhető a bizonyítottan cardiovascularis betegedésben (CVD) szenvedő betegeknél az egyéni, 10 éves-, és élettartamra vonatkoztatott daganatkockázat, - számolt be Dr. Cilie C. van 't Klooster az Európai Kardiológiai Társaság éves online kongresszusán.

Feltöltve: 2020-11-10 | Kategória: Tüdőgyógyászat

D-vitamin szerepe a Covid-19 fertőzésekben

A tanulmány célja a 25-hydroxyvitamin-D szérumszintek (D3Vit), és nemkívánatos klinikai kimenetelekre gyakorolt hatása, valamint az immunfunkciók és a SARS-CoV-2 fertőzés miatti mortalitás paraméterei közötti összefüggés vizsgálata. A tanulmányban 235 fő Covid- 19 fertőzött beteg kórházi adatai kerültek elemzésre.

Feltöltve: 2020-11-03 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Néhány újabb kutatási eredmény a koronavírusról

A gyors és olcsó COVID-19 teszteléshez elég egy köpet Tömeges tesztelésre használható egy gyors, olcsó és fájdalommentes teszt, ami képes kimutatni a köpetből a SARS-CoV-2 vírus RNS-ét.

Feltöltve: 2020-10-20 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A területen szerzett tüdőgyulladás 2020-ban. Mit csinálunk másképp? 2. rész

2020-ban hiánypótlást jelentett az a kiváló összefoglaló, ami az immmunszupprimált betegek területen szerzett tüdőgyulladásának (CAP) speciális kezelésére hívja fel a figyelmet. Az összefoglaló kiemelt érdeme, hogy azon terápiás javaslatokat foglalja össze, melyek nem pathogén-asszociált fertőzéseken alapulnak.

Feltöltve: 2020-10-08 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A területen szerzett tüdőgyulladás 2020-ban. Mit csinálunk másképp? 1. rész

2019-ben az Amerikai Infektológus Társaság és az Amerikai Tüdőgyógyász Társaság átdolgozta a korábbi, területen szerzett pneumonia (CAP) diagnosztikai és kezelési ajánlását.

Feltöltve: 2020-10-08 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld