Főoldal » Szakterületek » Tüdőgyógyászat

Kinek a nevéhez fűződik a kéz ujjainak distalis részén (ujjvégeken) megjelenő, DIP ízületeket érintő krónikus degeneratív csomók elnevezése?

 
Méhnyakrák szűrés Konferenciák, kongresszusok, továbbképzések - 2018. március Nem daganatos fájdalmak opioid kezelése A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Meghatározzák a leggyakoribb magyarországi daganatos betegségekre jellemző onkogenetikai eltéréseket Az ivóvízben lévő nitrát növeli a kolorektális rák kockázatát Mi a dekantálás és mikor van rá szükség? A kávékóstolás művészete Sötét bőrű, kék szemű lehetett a britek őse
Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Egy szerény, stilisztikai megjegyzés: a pneumóniát nem "azonosítjuk", hanem felismerjük, kórismézz...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Annó a belszakvizsgán a tételem a vírus- és a bact. pneumonia diff. dg.-a volt. Azért ezt a kettőt ...''Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához,,Kedves Olvasónk! Engedje meg, hogy szakmai vezetőnk, Dr. Rákóczi Éva válaszát tolmácsoljuk Önnek...''Milyen érzés meghalni?,,Nagyon tetszett a cikk. Egy 62 éves nő..''Közlemény: orvosi felelősségünket vállaljuk,,Ezzel csak egyetem lehet érteni!''

Tüdőgyógyászat

Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához

Négy klinikai tünet, a láz, szapora pulzus, légzési zörej és alacsony oxigén szaturáció jelenléte segítséget nyújthat a pneumóniában szenvedő betegek azonosításához az alapellátásban.

3 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-02-15 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A magnézium-szulfát szerepe az asthma kezelésében

Milyen szerepet tölt be az intravénás magnézium-szulfát az asthma kezelésében? A kérdés nagyon fontos, tekintettel az asthma gyakorisága és az esetleges exacerbációk súlyosságára.

Feltöltve: 2018-02-09 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Új ajánlás az allergiás rhinitis kezelésére

A módosítás célja, hogy csökkentsék a betegek felesleges költségeit és a kezelések közti különbségeket.

Feltöltve: 2018-01-16 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Új biologiai terápiás szer a súlyos asthma kezelésére

Az előzetes kutatási eredmények szerint a súlyos asthma kezelésére az új biológiai gyógyszer a placebóhoz képest 75%-al csökkenti a súlyos rohamokat.

Feltöltve: 2017-12-11 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok

Az orvosok néha szteroidokat írnak fel bronchitis vagy egyéb mellkasi fertőzések kezelésére, holott egy brit tanulmány szerint ez indokolatlan.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-11-15 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Bronchitisben többnyire hatástalanok a szteroid tabletták

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az antibiotikumokhoz hasonlóan a szteroidok sem csökkentik a bronchitises tünetek súlyosságát vagy hosszát.

Feltöltve: 2017-10-27 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Új gyógyszer a krónikus köhögés ellen

A brit Manchester Egyetem fázis II vizsgálatának eredményei szerint a P2X3 inhibitorok hatékonyan csillapítják a krónikus köhögést, ami komoly változást hozhat a számos különböző kezelést sikertelenül próbáló beteg életében.

Feltöltve: 2017-09-20 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Alzheimer-kóros betegeknél a szedatívumok növelik a tüdőgyulladás kockázatát

Finn kutatók megállapították, hogy a benzodiazepinek használata a saját otthonukban élő Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél növeli a tüdőgyulladás kockázatát.

Feltöltve: 2017-07-21 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A pembrolizumab indikációs körének legfrissebb változásai

A KEYNOTE-vizsgálatok közelmúltban napvilágot látott eredményei alaposan felforgatták a nem-kissejtes tüdőrák (NSCLC) kezelésével kapcsolatos szakmai protokollokat.

Feltöltve: 2017-07-14 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Világszerte multidrog-rezisztens mycobaktériumok fertőzik a cisztás fibrózisban szenvedő betegeket

A Science tudományos magazin online kiadásában megjelent kutatási eredmény alapján világszerte egy új, nem tuberculosist okozó extra virulens mycobaktérium törzs fertőzi a cisztás fibrózisban szenvedő betegeket.

Feltöltve: 2017-04-13 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Az immunonkológiai szerek egyedi sajátosságai: a pszeudoprogresszió és a mellékhatásprofil jellegzetességei

Az immunellenőrzőpont-gátlókkal az onkológiában nem pusztán egy újabb eszköz jelent meg. Míg a sebészet, a radioterápia és citosztatikus kezelés közös paradigmája a sejtek elpusztításán vagy eltávolításán alapul, az immunonkológia új módszerei a tumor mikrokörnyezetét változtatják meg.

Feltöltve: 2017-04-03 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Pembrolizumab: folyamatban lévő vizsgálatok és nyitott kérdések

A lezárult és a még futó, de időközi eredményekkel rendelkező vizsgálatok világosan megmutatták, hogy a pembrolizumab régen várt áttörést jelenthet a nem kissejtes tüdőrák (NSCLC) kezelésében.

Feltöltve: 2017-03-28 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld