Főoldal » Szakterületek » Tüdőgyógyászat

Hol van eltemetve Alexander Fleming?

 
Kutatások alapján a viselhető szívritmus figyelők alkalmazhatóak a hipoglikémia korai észlelésére A fiúk esetében a BMI pubertáskori változása növeli a felnőttkori szívelégtelenség kockázatát Kivonják a piacról a daclizumabot Egy egész korosztály vállhat védtelenné Családok, orvosok is szavazhatnak az év védőnőjére Hajrájához érkezett Az év praxisa pályázat! Így néz ki a világ legnagyobb óceánjárója Jó hír érkezett a dohányosok számára Hollywood aranykorának borzalmas bűnei
Miért élve főzik meg a homárt?,,Nem kell homárt enni, és ez, azt hiszem, nem eshet nehezünkre !''A világ 30 legrégibb orvosi egyeteme - 1. rész,,[email protected]''Nagyot változik a magánegészségügyi piac,,A minőséget az ott rendelő orvos fémjelzi, akiért a beteg elmegy a rendelésre. Ha nem kap megfelelő...''Merevedési zavart okozhatnak a pornófilmek? 1. rész,,Más a pornó és más egy jó nő.Engem mindig a nők tanítottak,aztán én őket,de van egy bevezető játék ...''Azonosították az Árpád-háziak DNS-ét,,Látható mekkorát hazudott történetírásunk a honfoglalásról és az eredetünkről, látható mennyire iga...''

Tüdőgyógyászat

Pulmonológia: 2017-es iránymutatások

Akut légzési elégtelenség kezelése: Az Európai Pulmonológiai Társaság /Amerikai Mellkas Társaság 2017-es iránymutatása alapján krónikus obstruktív légzőszervi betegség (COPD) akut exacerbációjának kezelésére három klinikai szituációban mérlegelhető a kétszintű non-invazív mechanikus lélegeztetés (NIV) alkalmazása:

Feltöltve: 2018-03-26 | Kategória: Tüdőgyógyászat

2017-2018-as influenza szezont az influenza A(H3N2) vírusok uralják

A vakcina A (H3N2) vírus elleni becsült hatékonysága 25%. A CDC kutatási eredménye szerint a 2017-18-as szezonban azonosított influenza vírusok zöme A típusú, túlnyomó részben A (H3N2) vírus.

Feltöltve: 2018-03-05 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Klinikai jelek a pneumonia pontos azonosításához

Négy klinikai tünet, a láz, szapora pulzus, légzési zörej és alacsony oxigén szaturáció jelenléte segítséget nyújthat a pneumóniában szenvedő betegek azonosításához az alapellátásban.

4 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2018-02-15 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A magnézium-szulfát szerepe az asthma kezelésében

Milyen szerepet tölt be az intravénás magnézium-szulfát az asthma kezelésében? A kérdés nagyon fontos, tekintettel az asthma gyakorisága és az esetleges exacerbációk súlyosságára.

Feltöltve: 2018-02-09 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Új ajánlás az allergiás rhinitis kezelésére

A módosítás célja, hogy csökkentsék a betegek felesleges költségeit és a kezelések közti különbségeket.

Feltöltve: 2018-01-16 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Új biologiai terápiás szer a súlyos asthma kezelésére

Az előzetes kutatási eredmények szerint a súlyos asthma kezelésére az új biológiai gyógyszer a placebóhoz képest 75%-al csökkenti a súlyos rohamokat.

Feltöltve: 2017-12-11 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok

Az orvosok néha szteroidokat írnak fel bronchitis vagy egyéb mellkasi fertőzések kezelésére, holott egy brit tanulmány szerint ez indokolatlan.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-11-15 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Bronchitisben többnyire hatástalanok a szteroid tabletták

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az antibiotikumokhoz hasonlóan a szteroidok sem csökkentik a bronchitises tünetek súlyosságát vagy hosszát.

Feltöltve: 2017-10-27 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Új gyógyszer a krónikus köhögés ellen

A brit Manchester Egyetem fázis II vizsgálatának eredményei szerint a P2X3 inhibitorok hatékonyan csillapítják a krónikus köhögést, ami komoly változást hozhat a számos különböző kezelést sikertelenül próbáló beteg életében.

Feltöltve: 2017-09-20 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Alzheimer-kóros betegeknél a szedatívumok növelik a tüdőgyulladás kockázatát

Finn kutatók megállapították, hogy a benzodiazepinek használata a saját otthonukban élő Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél növeli a tüdőgyulladás kockázatát.

Feltöltve: 2017-07-21 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A pembrolizumab indikációs körének legfrissebb változásai

A KEYNOTE-vizsgálatok közelmúltban napvilágot látott eredményei alaposan felforgatták a nem-kissejtes tüdőrák (NSCLC) kezelésével kapcsolatos szakmai protokollokat.

Feltöltve: 2017-07-14 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Világszerte multidrog-rezisztens mycobaktériumok fertőzik a cisztás fibrózisban szenvedő betegeket

A Science tudományos magazin online kiadásában megjelent kutatási eredmény alapján világszerte egy új, nem tuberculosist okozó extra virulens mycobaktérium törzs fertőzi a cisztás fibrózisban szenvedő betegeket.

Feltöltve: 2017-04-13 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld