Főoldal » Szakterületek » Tüdőgyógyászat
Félő, hogy nem lesz meg év közepére a világszintű nyájimmunitás Az influenzaoltás védhet a koronavírus ellen is Elégtelen pajzsmirigyhormon-pótlás és kórházi kimenetel Jobb kezekben lehet Pintér Sándornál az egészségügy, mint Káslernél volt Megfejtették a hirtelen csecsemőhalál szindróma okát? A nőket és a cukorbetegeket veszélyezteti a befagyott váll szindróma Az újrahasznosítás és a lassulás jegyében jön a Műtárgyak éjszakája Betegségre is utalhat ha semmit sem tudunk kidobni Európa első gluténjelző segítőkutyája magyar
A vakcinák biztonságosak az állapotos nők számára, sőt csökkentik a halvaszülés kockázatát,,https://rumble.com/v14ybqt-drs-malone-mccullough-yeadon-s-cole-a-vakcinkrl-s-a-kormny-zsarnoksgrl.h...''Mesés kastélyparkok Magyarországon,,[email protected]''Koronavírus: egyre több oltott hal meg az Egyesült Államokban,,Hányszor oltottak?''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,SŐŐŐŐŐT, már Fritz Tamás is felébredt, és már ő maga is ébresztget: https://magyarnemzet.hu/veleme...''6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg,,Látva a számokat, úgy tűnik, hogy kezd ébredezni a nemzet már a második kísérleti oltás után...''

Tüdőgyógyászat

Jó, vagy nem jó a korai ivermectin kezelés Covid-19-ben?

Nem egyértelmű az ivermectin hatásossága a kórházi kezelés-, vagy a sürgősségi környezetben történő hosszabb megfigyelés megelőzését illetően a súlyos akut légzőszervi szindróma koronavírus-2 (SARS-CoV-2) által okozott akut tünetekkel járó „koronavírus betegség-2019” elnevezésű betegségben (Covid-19) szenvedő járóbetegek körében.

Feltöltve: 2022-05-02 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Konvaleszcens plazma és kórházi kezelés?

A ’The New England Journal of Medicine’ szaklapban közzétett adatok szerint a Covid-19 megbetegedésben szenvedő betegek esetében a tünetek megjelenését követő 9 napon belül beadott konvaleszcens plazma csökkentheti a kórházi kezelés kockázatát.

Feltöltve: 2022-04-26 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Oltás és Covid-19? Milyen a kimenetel az omikronnal?

A Covid-19 áttöréses fertőzései esetében a klinikai tünetek és a képalkotó vizsgálatok jellegzetességei a teljesen beoltott betegeknél általában enyhébbek, mint a részlegesen beoltott vagy be nem oltott betegeknél, - derült ki a ’Radiology’ folyóiratban közzétett új, multicentrikus vizsgálatból.

Feltöltve: 2022-04-25 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Mesterséges intelligencia és érelzáródás

A Mount Sinai Icahn Orvostudományi Iskola kutatói egy kísérleti vizsgálat során első alkalommal mutatták ki, hogy a mesterséges intelligencia (AI) algoritmusai képesek felismerni vérrögök jeleit az elektrokardiogramokon (EKG), ami a jövőben segíthet a szűrővizsgálatokban.

Feltöltve: 2022-03-10 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Erektilis diszfunkciót okoz az e-cigaretta?

Az elektronikus cigaretta használata növelheti az erektilis diszfunkció (ED) előfordulásának kockázatát az életkortól, a cardiovascularis megbetegedéstől (CVD) és az egyéb rizikófaktoroktól függetlenül, - derül egy új vizsgálatból.

Feltöltve: 2022-02-18 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Aspergillosis és Covid-19. 2. rész

Gombaellenes kezelést a betegek 16%-ánál (83/519) - a CAPA-betegek 88%-ánál és azon betegek esetében, akiknél kizárható volt a CAPA, a betegek 15%-ánál - alkalmaztak. Az ITO-n a mortalitási ráta szignifikánsan magasabb volt a CAPA-ban szenvedő betegek esetében (52%), mint azoknál, akiknél a CAPA kizárható volt (34%) (p = 0,04); azon betegek esetében, akiknél pozitív szérum GM szint volt kimutatható, a mortalitási ráta 67% volt.

Feltöltve: 2022-02-08 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Aspergillosis és Covid-19. 1. rész

A koronavírus okozta megbetegedéssel összefüggő pulmonalis aspergillosis (’coronavirus disease–associated pulmonary aspergillosis’; CAPA) intenzív osztályos incidenciájának, rizikófaktorainak és kimeneteleinek feltárása érdekében végzett vizsgálat 10-15%-os CAPA incidenciát állapított meg. Az egyik kohorszban több tényező független összefüggésben állt a CAPA-val, és a mortalitási ráta 43%-52% között mozgott.

Feltöltve: 2022-02-07 | Kategória: Tüdőgyógyászat

E-Cigarette Summit 2021: nyílt párbeszéd a füstmentes dohányzásról

Az e-cigaretta és az alternatív nikotin- és dohánytechnológiák megjelenése egyértelmű megosztottságot hozott létre mind a tudományos, mind a politikai közösségeken belül. Az egészségügyi szakemberek, politikusok, döntéshozók folyamatos szakmai vitában állnak ezen új technológiák ártalomcsökkentő jellegének kérdésében.

Feltöltve: 2022-01-13 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Elegendő lesz egy Janssen vakcina?

Egy új elemzés arra enged következtetni, hogy a Johnson & Johnson által fejlesztett Covid-19 elleni, egydózisú védőoltás valós hatékonysága 74%-os, még az olyan, fertőzőbb variánsok terjedése esetében is, amelyek az eredeti klinikai vizsgálatok során nem léteztek.

Feltöltve: 2021-12-27 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Kell-e a magnézium a COPD exacerbációja alatt? 2. rész

Egy újonnan (mindkét szisztematikus áttekintés befejezését követően) közzétett kisméretű RCT azt igazolta, hogy az intravénás magnézium-szulfát alkalmazása nem volt szignifikáns hatással az FEV1-re, az alapvető életfunkciókra vagy a tünetekre.

Feltöltve: 2021-11-29 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Kell-e a magnézium a COPD exacerbációja alatt? 1. rész

A krónikus obstruktív tüdőbetegség akut exacerbációi (AECOPD) a betegséggel összefüggő morbiditás egyik legfőbb tényezői. Megelőzése és kezelése a COPD kezelésének középpontjában áll.

Feltöltve: 2021-11-26 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A fluorokinolonok története

„Valójában két dolog van, a tudomány és a vélemény. Az előbbi tudást szül, az utóbbi a tudatlanságot.” Hippokratész

Feltöltve: 2021-11-16 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld