Főoldal » Szakterületek » Tüdőgyógyászat

Mit fedezett fel Alexander Fleming?

Kép
 
Még legalább egy hónapig fenn kellene tartani a kijárási korlátozást Feloldották a vesztegzárat Vuhanban Felkészülnek a vidéki kórházak is 140 lélegeztetőgép és 5 millió maszk érkezik szerdán Tíz újszülött fertőződött meg egy temesvári szülészeten Szakmai tudás, áldozatkészség, kitartás - riport a frontvonalról Rendhagyó módon az interneten nyílt meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon Ha már megvettük, ne dobjuk ki! Mennyi a fertőzöttek valódi száma? A szennyvíz árulkodhat róla
Nyitottak az önkéntesek fogadására az egyetemi klinikákon,,Nyugdíjas psychiáter és addiktológus vagyok. Ha telefonon vagy e-mail én tudok segíteni, szívesen m...''Koronavírus: Kivonat első vonalbeli ellátó orvosok számára,,[email protected]''Az Egyesült Államokban a fej-nyaki daganatok száma már meghaladja a méhnyakrákos esetek számát,,Bertáné Kovács Erika''WHO: továbbra sem javasolt a maszk viselése az egészségeseknek,,Mike Ryan kijelentése - magyarázat nélkül - értelmezhetetlen. Ha látszólag egészséges, de már vírus...''A Magyar Orvosi Kamara titkára szerint itt az ideje farkast kiáltani,,Legyünk optimisták, a MAGYAR EMBER fegyelmezett, betartja járványügyi utasitásokat!!! a járványörbe...''

Tüdőgyógyászat

Mellkas CT és COVID-19 pneumonia klinikai stádiumai

Szembetűnő a megerősített koronavírus (COVID-19) okozta megbetegedések növekvő esetszáma Kínában. A vizsgálat célja a mellkas CT vizsgálatok eredményei és a COVID-19 okozta pneumonia klinikai stádiumai közötti összefüggés tanulmányozása volt.

Feltöltve: 2020-04-03 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Gyermekek koronavírus fertőzése: CT jellegzetességek. Más, mint a felnőttekben?

Az új koronavírus (COVID-19) okozta megbetegedésben szenvedő gyermekek a felnőttektől eltérő klinikai, laboratóriumi és mellkas computer tomográfia (CT) jellegzetességeinek vizsgálata.

Feltöltve: 2020-03-27 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Valóban veszélyes az e-cigaretta?

Az elektronikus cigaretta (e-cigaretta, e-cigi) népszerűsége az elmúlt tíz évben töretlenül növekszik. Használata ugyanakkor nem veszélytelen, káros hatásai a dohányzással összemérhetők, hosszú távú hatásainak kiértékeléséhez azonban további kutatások szükségesek.

Feltöltve: 2020-03-12 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A wuhani 2019-es új koronavírus okozta pneumonia 99 esetének feldolgozása

2019 decemberben a 2019-es új koronavírussal (2019-nCoV) kapcsolatba hozható pneumonia bukkant fel a Kínában található Wuhan városában. Az egycentrumos retrospektív vizsgálatba a Wuhan-beli Jinyintan Kórház 2020. január 1. és 2020. január 20. közötti összes 2019-nCoV esete került feldolgozásra.

Feltöltve: 2020-03-06 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Közösségben szerzett pneumonia 2019-es irányelv: terápia 2. rész

Az Amerikai Fertőző Betegségek Társasága (IDSA) és az Amerikai Mellkas Társaság (ATS) 2019. októberben klinikai gyakorlatra vonatkozó irányelveket adott ki a felnőttek esetében előforduló közösségben szerzett pneumonia kezeléséhez kapcsolódóan.

Feltöltve: 2020-02-04 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Közösségben szerzett pneumonia 2019-es irányelv: diagnosztika 1. rész

Az Amerikai Fertőző Betegségek Társasága (IDSA) és az Amerikai Mellkas Társaság (ATS) 2019. októberben klinikai gyakorlatra vonatkozó irányelveket adott ki a felnőttek esetében előforduló közösségben szerzett pneumonia kezeléséhez kapcsolódóan.

Feltöltve: 2020-01-30 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Újragondolt irányelv nagy változásokkal: az asztma kezelése. 2. rész

2014-ben a GINA óvintézkedéseket kezdeményezett, mondván, hogy a SABA kezelést korlátozni kellene azoknál, akiknek legfeljebb havonta kétszer vannak tüneteik, és akiknél az exacerbáció, mint rizikófaktor nem áll fenn.

Feltöltve: 2020-01-22 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Újragondolt irányelv nagy változásokkal: az asztma kezelése. 1. rész

A „Global Initiative on Asthma” (GINA) új ajánlása az asztma kezelésére vonatkozóan alapjaiban szakít a korábbi évek klinikai gyakorlatával.

Feltöltve: 2020-01-16 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Füstmentes jövő? Ártalomcsökkentés és tudomány

Köztudott, hogy a cigarettázás káros az egészségre. Az már nem ennyire nyilvánvaló, hogy a cigaretta égése során keletkező, füstben lévő anyagok a dohányzással kapcsolatos betegségek elsődleges okozói, amelyek nem csak a dohányzók egészségére, hanem a környezetükben lévő nemdohányzókéra is károsak. Az ártalomcsökkentés tehát a társadalom, és így végső soron mindannyiunk érdeke.

Feltöltve: 2019-12-04 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Füstbe ment egészség

A statisztika szerint a világon egymilliárd ember dohányzik, azaz a Föld lakosságának több mint 13,5%-a. A dohányzás egészségügyi és gazdasági következményei világszerte riasztóak: e tevékenység következtében évente világszerte 5 millió ember veszti életét, s további 600 000 ember a passzív dohányzás miatt hal meg.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2019-11-29 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Óriási változások az asthma ajánlásban? 2. rész

A GINA (Global Initiative on Asthma) új ajánlása alaposan megváltoztatja az asthma kezelésének eddigi klinikai gyakorlatát.

Feltöltve: 2019-11-28 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Óriási változások az asthma ajánlásban? 1. rész

A GINA (Global Initiative on Asthma) új ajánlása alaposan megváltoztatja az asthma kezelésének eddigi klinikai gyakorlatát.

Feltöltve: 2019-11-25 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld