Főoldal » Szakterületek » Tüdőgyógyászat

Ki volt az első gyermekgyógyászati tanszék vezetője?

Kép
 
Olaszországban kötelező mindenkit beoltani, aki dolgozni akar Egy ápoló sóoldatot adott be vakcina helyett, most 10 000 embert kárpótolnak érte Szorongás és a Janssen Covid-19 elleni vakcinája. 2. rész Hálapénz elfogadása miatt vesztegetéssel gyanúsítanak két budapesti főorvost Pár száz egészségügyi dolgozó távozhat az oltás megtagadása miatt Testkamerát kapnak a mentők Ön is szavazhat az év legviccesebb természetfotójára Mennyire egészséges az ecet? Tényleg méregtelenítő hatású? „Senkié és mindenkié” – Törőcsik Marira emlékezik a Nemzeti Színház
10 ok, amiért a gyerekeknek zenét kellene tanulnia,,Jocus''225 ezer 18 év alatti diák kapta meg eddig az oltást,,https://www.life.hu/hirek/20210912-aggaszto-informacio-derult-ki-a-pfizer-vakcinajarol-ezt-okozhatj...''A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot,,Ño comments.''Miért mennek a betegek magánellátásba?,,Muszáj ól.''A duplaoltásnál is jobban véd, ha a fertőzésre oltanak egy kutatás szerint,,Csodálkozom, hogy egy orvosi portálon a HVG cikkét jelölik meg forrásként. Nehezen követhető a cik...''

Tüdőgyógyászat

A hármas kombináció csökkenti a COPD exacerbációt? 2. rész

A vizsgálatban 8 509 fő 40-80 év közötti, tüneteket mutató COPD-s felnőtt beteg vett részt (ahol a COPD-t a 40 pontos COPD állapotfelmérő teszt (COPD Assessment Test, CAT) alapján 10-es vagy ennél magasabb pontszámmal definiálták).

Feltöltve: 2021-08-04 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A hármas kombináció csökkenti a COPD exacerbációt? 1. rész

Egy fázis III. vizsgálat megállapításai összehasonlították azon COPD-s betegek kimeneteleit, akik hármas kombinációs kezelésként fix dózisú inhalációs kortikoszteroid, hosszú-hatású muscarin-receptor antagonista és hosszú-hatású β2-agonista kezelésben részesültek, azokkal a betegekkel, akiket két kettős kombinációs terápia egyikével kezeltek.

Feltöltve: 2021-08-03 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Új, mexikói Covid variánst azonosítottak, ami egyre inkább terjed Észak-Amerikában

Ez a variáns az utóbbi időben került előtérbe Mexikóban, és más variánsokhoz hasonlóan változást mutat a koronavírus tüskefehérjéjében. A „mexikói variánst” a Bolognai Egyetem egyik kutatócsoportja azonosította.

Feltöltve: 2021-07-22 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Az immunellenőrzőpont-gátlók okozta thyreoiditis összefüggése a halálozással

Az immunellenőrzőpont-gátlók okozta thyreoiditis összefüggése a halálozással Egy kiterjedt elemzésben a thyreoiditis és a teljes túlélés (’overall survival’, OS) közötti összefüggés daganattípusonként eltérő volt, azonban a tüdőrákos betegek esetében volt a legerősebb.

Feltöltve: 2021-07-02 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Az e-cigaretta káros hatásai

Egy online felmérésben a kamaszok és a fiatal felnőttek saját bevallása szerint az e-cigaretták használata összefüggésben áll a gyakrabban előforduló ziháló légzéssel és légszomjjal. Az összefüggés a cigaretta-, és a kannabisz használattal történő korrekciót követően is fennállt.

Feltöltve: 2021-06-28 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Három oka a csendes hypoxiának Covid-19 alatt. 2. rész

Egy számítógépes tüdőmodell használatával megállapították, hogy ahhoz, hogy a véroxigén-szintek olyan alacsony értékre csökkenjenek, mint amit a Covid-19 megbetegedésben szenvedő betegeknél megfigyeltek, a véráramlásnak valóban sokkal nagyobbnak kell lennie a szokásosnál a tüdőnek azon területein, amelyek már nem képesek oxigént felvenni - ez hozzájárul az alacsony oxigénszinthez az egész szervezetben, - mondták.

Feltöltve: 2021-06-21 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Füstmentes technológiák: ha nem szokik le, tájékozódjon?

A februárban megtartott Open Science virtuális konferencián bemutatásra kerültek a füstmentes dohányhevítő rendszerekkel kapcsolatos legfrissebb vizsgálati eredmények. A klinikai farmakológiai kutatások jelenlegi állását, és a populációszintű ártalomcsökkentés lehetőségeit Andrea Costantini ismertette.

Feltöltve: 2021-06-14 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Nemzetközi kitekintés: hol tart a füstmentesség?

Februárban online rendezvénysorozatot tartottak az egyik füstmentes technológia fejlesztői és kutatói. Az újabb független kutatások rövid ismertetése mellett sor került egyes utánkövetéses eredmények és független vizsgálatok bemutatására is. Japán, olasz és német dohányosok körében vizsgálták a cigarettahasználati szokások változását a füstmentes technológia megjelenése mellett.

Feltöltve: 2021-06-07 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Hozzájárulhatnak-e a füstmentes technológiák a dohányzás ártalmainak csökkentéséhez?

A februárban megtartott virtuális rendezvénysorozat részeként ismertetésre kerültek a füstmentes dohányhevítő rendszerrel kapcsolatos legfrissebb vizsgálati eredmények. Sor került az új technolológia kapcsán a technológiák gyakorlatban megvalósuló használatára vonatkozó megfigyelésekre is.

Feltöltve: 2021-05-31 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Mit tudunk a független vizsgálatokból?

Videósorozatunk következő részében Maurice Smith, toxikológus ad magyarázatot a dohányzás mögött álló tudományos kérdésekre az Open Science konferencián.

Feltöltve: 2021-05-17 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Milyen hatással van a HTP aeroszol a beltéri levegőre?

Videósorozatunk következő részében Catherine Goujon a kémiai kutatások szakértője ad magyarázatot a dohányzás mögött álló tudományos kérdésekre az Open Science konferencián.

Feltöltve: 2021-05-10 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Mit tudunk a dohányhevítéses technológia által előállított aeroszol kémiájáról?

Videósorozatunkban kutatók adnak magyarázatot a dohányzás mögött álló tudományos kérdésekre az Open Science konferencián.

Feltöltve: 2021-05-03 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld