Főoldal » Szakterületek » Tüdőgyógyászat

Mi a Harrison szindróma?

Kép
 
A koronavírus rugalmasabb és ellenálóbb lehet, mint korábban gondolták Második hullám: nő a nyomás, közben tűnnek el az orvosok a rendszerből Új találmány segítheti az orvosokat a vírusgyanús esetek tesztelésében HPV-oltás: jó hírt közölt Kásler Miklós Hackerek támadtak meg kórházat Németországban, tragikus vég lett Semmelweis Egészség Napok: szűrésekkel folytatódik a jubileumi év rendezvénysorozata Kétméteres robotok dolgoznak a tokiói boltokban Százmillió éves spermiumra bukkantak Kardszárnyú delfinek intéztek összehangolt támadást több tengeri jacht ellen
A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódik a vírusszkeptikus csoportokat vezető orvosoktól,,Még valamit ajánlok a MOK figyelmébe: https://www.tips.at/nachrichten/linz/land-leute/516667-wir-h...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Megkérdeztem egy orvos -jogászt,: ha kivezényelnek valakit más intézménybe ,és megtagadja, az milye...''Ritka gerincbetegsége lett a nőnek, akinek beadták az oxfordi koronavírus-vakcinát,,Az oltó anyag meg van: A kísérleti szakasz most folyik! Az eredményi várjuk, hogy melyik - melyek a...''Orbán: az országnak működnie kell, és közben fegyelmezetten kell védekezni,,Mintha a svédek tavasszal hasonlóképpen gondolkodtak volna, vagy rosszul emlékszem? akkor itthon a...''Sok fertőzött marad ki a statisztikából,,Betegeim közül néhányan azért mennek magáncéghez, mert gyorsabban akarnak eredményt, mert felelőssé...''

Tüdőgyógyászat

Az FDA engedélyezte a Covid19 okozta tüdőgyulladás enyhítésére egy kannabisz alapú gyógyszer klinikai vizsgálatait

Az FDA engedélyezte az I. fázisú klinikai vizsgálatokat egy olyan szintetikus kannabisz alapú gyógyszer esetében, amit a tüdő életet veszélyeztető megbetegedése; az akut respiratorikus distressz szindróma (ARDS) kezelésére fejlesztettek ki, ami az új koronavírus súlyos esetei során előfordulhat, - számolt be a ’Forbes’ magazin.

Feltöltve: 2020-09-10 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A területen szerzett tüdőgyulladás 2020-ban. Mit csinálunk másképp? 1. rész

2019-ben az Amerikai Infektológus Társaság és az Amerikai Tüdőgyógyász Társaság átdolgozta a korábbi, területen szerzett pneumonia (CAP) diagnosztikai és kezelési ajánlását.

Feltöltve: 2020-09-04 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Az e-cigaretta káros hatása: amit már tudunk. 2. rész

Az e-cigaretta használatát („a gőzölést”) sokan biztonságosabbnak tartják, mint a dohányzást; azonban az Észak-Karolinai Orvostudományi Egyetem (UNC) tudósai bizonyítékokat találtak arra vonatkozóan, hogy az e-cigaretta használata ugyanolyan sejtválaszt vált ki, mint amik az emfizémában szenvedő dohányosoknál tapasztalhatók.

Feltöltve: 2020-08-03 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Az arcmaszkok elengedhetetlen szerepe a COVID-19 megakadályozása szempontjából

A ’Texas A&M Egyetem’ egyik professzora vezette kutatócsoport által készített vizsgálat megállapította, hogy ha az emberek nem viselnek arcmaszkot, akkor az jelentős mértékben megnöveli a COVID-19 vírusfertőzés esélyeit.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2020-07-30 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Az e-cigaretta káros hatása: amit már tudunk. 1. rész

Az e-cigaretta használatát („a gőzölést”) sokan biztonságosabbnak tartják, mint a dohányzást; azonban az Észak-Karolinai Orvostudományi Egyetem (UNC) tudósai bizonyítékokat találtak arra vonatkozóan, hogy az e-cigaretta használata ugyanolyan sejtválaszt vált ki, mint amik az emfizémában szenvedő dohányosoknál tapasztalhatók.

Feltöltve: 2020-07-23 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Újdonságok COVID-19 fertőzött betegek boncolása kapcsán. 2. rész

A COVID-19 megbetegedés okozta haláleseteket követően, boncolások során néhány potenciális, új eltérésre bukkantak a tüdőket illetően. A COVID-19 fertőzött tüdőkben 2,7-szer több új érnövekedést figyeltek meg, mint az influenza esetekben (p<0.001).

Feltöltve: 2020-07-21 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Normál mellkasröntgen és a COVID-19. 1. rész

Egy újabban közzétett tanulmány eredményei szerint a sürgősségi betegellátó központokban a COVID-19 megbetegedésre utaló tünetek megalapozott gyanújával jelentkező betegek mellkasröntgen leletei normálisak lehetnek, mégis fennállhat a SARS-CoV-2 fertőzöttség.

Feltöltve: 2020-07-09 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Scleroderma – sokkal több mint egy egyszerű bőrbetegség

A scleroderma kifejezés szó szerint kemény bőrt jelent, de a scleroderma sokkal több, mint egy bőrbetegség.

Feltöltve: 2020-07-07 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Újdonságok COVID-19 fertőzött betegek boncolása kapcsán. 1. rész

A COVID-19 megbetegedés okozta haláleseteket követően, boncolások során néhány potenciális, új eltérésre bukkantak a tüdőket illetően.

Feltöltve: 2020-06-26 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A dohány kultúrája és a jövő embere

A dohány ceremoniális és törzsi gyógyítók általi használata messze megelőzte az európai hódítást. Az amerikai indiánok életében a dohány egy olyan növény volt, amit a földi élet és a teremtő közti kapcsolattartás eszközeként tiszteltek. Ma már tudjuk, hogy a dohányfüst, amiről az őslakosok úgy vélték, hogy véd a fizikai és szellemi ártó erőktől, a dohányzás tulajdonképpen legártalmasabb velejárója. Persze az indiánok dohányfogyasztását fegyelem és tudatosság jellemezte.

Feltöltve: 2020-06-18 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Füstmentes technológiák: mi a különbség?

A füstmentes jövő felé hosszú út vezet. A megjövendölt ártalomcsökkentés azonban nemcsak a rá nem szokást és a leszokást támogató népegészségügyi intézkedéseken és a füstmentes technológiák fejlesztésén múlik, hanem a megfelelő társadalmi párbeszéd kialakulásán is. Ahogy a népegészségügyi intézkedések hatékonyságát nemcsak azok körültekintő megtervezése, hanem hatékony kommunikációja és kivitelezése, úgy az egyes fejlesztések technológia biztonságosságát is a tervezési-fejlesztési folyamatok és a felhasználás módja együttesen határozzák meg.

Feltöltve: 2020-06-11 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A 2019-es új koronavírussal fertőzött betegek klinikai jellemzői a kínai Vuhanban

Kínában, Vuhan városában a közelmúltbeli pneumonia esetek csoportját egy új, a beta coronavirus nemzetségbe tartozó, 2019-es új koronavírus (2019-nCoV) okozta. Ezeknek a betegeknek az epidemiológiai, klinikai, laboratóriumi és radiológiai jellemzőiről, valamint kezeléséről és klinikai eredményeiről számolunk be.

Feltöltve: 2020-06-08 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld