Főoldal » Szakterületek » Tüdőgyógyászat
Amerikában már az öt év felettieknek is jön a kétkomponensű Covid-oltás 5 tudnivaló az ehrlichiosisról és az anaplazmózisról Statinterápia és az izmok Kutatásra 943 milliót nyert a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium Nem a beteg dönti el, hogy MR- vagy CT-berendezéssel vizsgálják! MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége Léteznek csodaszerek másnaposság ellen Állatvédő alapítványt hoz létre a kormány Hasznos tápanyagok a mentális jólétért
MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,A kormány folyamatosan hazudik.''MOK: Most már muszáj beavatkozni, mert látványosan romlik az ellátás hozzáférhetősége,,Országos Kórházi Főigazgatóság. Hazudtok.''Enyhe csökkenést mutat a szennyvíz koronavírus koncentrációja,,Megoldom a rejtvenyt: 20 helyen emelkedett -tehat a szeptemberi iskola es ovoda kezdessel terjed a...''Az Amerikai Hematológiai Társaság irányelvei a COVID-19-ben alkalmazott antikoagulálásról,,Ez egy olyannrtegség, hogy antikoag. profilaxist kell! Addig amíg a DDimer nem normalizálódik.!!!!''Csak azok kaphatnak az omikron-variánsra fejlesztett vakcinából, akiknek még nincs negyedik oltásuk,,A 3. emlekeztető oltasról szeretnénk hallani/olvasni, amely a jelenleg elterjedt koronavírus-mutáns...''

Tüdőgyógyászat

Új irányelvek a pulmonális hipertónia korai felismerésére

A pulmonális hipertónia korai felismerését és a nagy kockázatú betegek mielőbbi beutalását ajánlja az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) és az Európai Légzőszervi Társaság (ERS) iránymutatása.

Feltöltve: 2022-09-12 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A fiatalkori tüdőrák késői diagnózisa?

Az idősebb tüdőrákos betegek körében előrelépés történt a korai diagnózis és a jobb általános túlélés terén, de a fiatalabb felnőttek nem tapasztalták ugyanezt az előnyt egy új tanulmány szerint. Az 55-80 éves betegeknél tapasztalt javulás valószínűleg összefügg az alacsony dózisú komputertomográfiás tüdőrákszűrés 2013-as bevezetésével.

Feltöltve: 2022-09-05 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Interstitiális pneumonia autoimmun jelleggel: mi az, amit a reumatológusoknak tudnia kell?

Ez a narratív áttekintés a reumatológus szakorvosok szerepére összpontosít a beazonosított reumatikus betegség nélküli interstitiális tüdőbetegségben (’interstitial lung disease’; ILD) szenvedő betegek értékelését illetően, és ismerteti az IPAF (interstitialis pneumonia autoimmun jelleggel) jelenlegi klasszifikációs kritériumait, valamint felvázolja az IPAF patho-biológiájával, természetes kórtörténetével, prognózisával és kezelésével kapcsolatos ismereteket. Végezetül a cikk kitér az ismeretbeli hiányosságokra és a jövőbeli kutatási lehetőségekre.

Feltöltve: 2022-09-01 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Immunprofilozással azonosított hosszú COVID jellemzők

A SARS-CoV-2 fertőzés tartós szövődmények kialakulásához vezethet az akut megbetegedést követően, amit a Long Covid poszt-akut következményének nevezünk.

Feltöltve: 2022-08-26 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Probiotikum hatása COPD-ben

Az életkorral összefüggő izomvesztés, az úgynevezett szarkopénia és a funkcionális függőség gyakori jelenség a krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedő betegeknél. A hatékony betegágyas kezelés azonban továbbra is bizonytalan.

Feltöltve: 2022-07-25 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Dohányzás és tüdőrák: genetika?

Egyes dohányosoknál lehetséges, hogy a DNS-ük miatt nem alakul ki tüdőrák, - számoltak be róla kutatók egy új vizsgálatban. Ezek az emberek olyan génekkel rendelkeznek, amelyek segítenek limitálni a DNS olyan mutációit vagy változásait, amelyek a sejteket rosszindulatúvá tennék, és daganattá alakítanák őket, - állapították meg a kutatók.

Feltöltve: 2022-06-20 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Új módszer a Covid-fertőzés megelőzésére?

A Louvain-i Katolikus Egyetem (Belgium) arról számolt be, hogy kutatóinak sikerült azonosítaniuk azt a célpontot, ami lehetővé teszi a Covid-19 megbetegedést okozó vírus számára, hogy megtámadja a sejteket. Mi több, sikerült blokkolniuk a vírust, és megakadályozniuk, hogy az interakcióba lépjen a sejtekkel, megakadályozva ezáltal a fertőzést.

Feltöltve: 2022-06-15 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Jó, vagy nem jó a korai ivermectin kezelés Covid-19-ben?

Nem egyértelmű az ivermectin hatásossága a kórházi kezelés-, vagy a sürgősségi környezetben történő hosszabb megfigyelés megelőzését illetően a súlyos akut légzőszervi szindróma koronavírus-2 (SARS-CoV-2) által okozott akut tünetekkel járó „koronavírus betegség-2019” elnevezésű betegségben (Covid-19) szenvedő járóbetegek körében.

Feltöltve: 2022-05-02 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Konvaleszcens plazma és kórházi kezelés?

A ’The New England Journal of Medicine’ szaklapban közzétett adatok szerint a Covid-19 megbetegedésben szenvedő betegek esetében a tünetek megjelenését követő 9 napon belül beadott konvaleszcens plazma csökkentheti a kórházi kezelés kockázatát.

Feltöltve: 2022-04-26 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Oltás és Covid-19? Milyen a kimenetel az omikronnal?

A Covid-19 áttöréses fertőzései esetében a klinikai tünetek és a képalkotó vizsgálatok jellegzetességei a teljesen beoltott betegeknél általában enyhébbek, mint a részlegesen beoltott vagy be nem oltott betegeknél, - derült ki a ’Radiology’ folyóiratban közzétett új, multicentrikus vizsgálatból.

Feltöltve: 2022-04-25 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Mesterséges intelligencia és érelzáródás

A Mount Sinai Icahn Orvostudományi Iskola kutatói egy kísérleti vizsgálat során első alkalommal mutatták ki, hogy a mesterséges intelligencia (AI) algoritmusai képesek felismerni vérrögök jeleit az elektrokardiogramokon (EKG), ami a jövőben segíthet a szűrővizsgálatokban.

Feltöltve: 2022-03-10 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Erektilis diszfunkciót okoz az e-cigaretta?

Az elektronikus cigaretta használata növelheti az erektilis diszfunkció (ED) előfordulásának kockázatát az életkortól, a cardiovascularis megbetegedéstől (CVD) és az egyéb rizikófaktoroktól függetlenül, - derül egy új vizsgálatból.

Feltöltve: 2022-02-18 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld