Főoldal » Szakterületek » Tüdőgyógyászat

Az e-cigaretta, más néven az elektronikus cigaretta:

Kép
 
Új iránymutatás a diabeteses retinopathiával kapcsolatosan A védőoltások ritkán járnak súlyos reakciókkal Az elhízás és a daganatok kapcsolata A héten történt a magyar egészségügyben - Heti hírszemle Kötelező lehet a bárányhimlő elleni oltás Orvoselvándorlás - nem csak a bérek miatt mennek Találmány ami megvalósította Kodály Zoltán álmát Először a férfiak hordtak magassarkú cipőt Magyar bor a világ száz legjobb bora között
Fertőzések is okozhatnak autizmust,,Akkor most vírus vagy baktérium, mert nem mindegy!''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,mi a helyzet az inhalációs szteroidokkal?''Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok,,Az én 40 éves tapasztalatom pedig alátámasztja a szteroidok hatását''Kérdezőbiztossá teszi a háziorvosokat a jogszabály,,Szörnyü.A kommunista világban kiállitott kartonok semmiek ehhez! Én azt javaslom, mindenki tagadja ...''E-recept: van, ahol működik, máshol jönnek a hibaüzenetek,,Ki a felelős, hogy nem működik? Balogh Úr mikor távozik az egészségügy éléről? Itt büntetlenül lehe...''

Tüdőgyógyászat

Bronchitisben általában hatástalanok a szteroidok

Az orvosok néha szteroidokat írnak fel bronchitis vagy egyéb mellkasi fertőzések kezelésére, holott egy brit tanulmány szerint ez indokolatlan.

2 db hozzászólás már érkezett

Feltöltve: 2017-11-15 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Bronchitisben többnyire hatástalanok a szteroid tabletták

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az antibiotikumokhoz hasonlóan a szteroidok sem csökkentik a bronchitises tünetek súlyosságát vagy hosszát.

Feltöltve: 2017-10-27 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Új gyógyszer a krónikus köhögés ellen

A brit Manchester Egyetem fázis II vizsgálatának eredményei szerint a P2X3 inhibitorok hatékonyan csillapítják a krónikus köhögést, ami komoly változást hozhat a számos különböző kezelést sikertelenül próbáló beteg életében.

Feltöltve: 2017-09-20 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A magnézium-szulfát szerepe az asthma kezelésében

Milyen szerepet tölt be az intravénás magnézium-szulfát az asthma kezelésében? A kérdés nagyon fontos, tekintettel az asthma gyakorisága és az esetleges exacerbációk súlyosságára.

Feltöltve: 2017-08-16 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Alzheimer-kóros betegeknél a szedatívumok növelik a tüdőgyulladás kockázatát

Finn kutatók megállapították, hogy a benzodiazepinek használata a saját otthonukban élő Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél növeli a tüdőgyulladás kockázatát.

Feltöltve: 2017-07-21 | Kategória: Tüdőgyógyászat

A pembrolizumab indikációs körének legfrissebb változásai

A KEYNOTE-vizsgálatok közelmúltban napvilágot látott eredményei alaposan felforgatták a nem-kissejtes tüdőrák (NSCLC) kezelésével kapcsolatos szakmai protokollokat.

Feltöltve: 2017-07-14 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Világszerte multidrog-rezisztens mycobaktériumok fertőzik a cisztás fibrózisban szenvedő betegeket

A Science tudományos magazin online kiadásában megjelent kutatási eredmény alapján világszerte egy új, nem tuberculosist okozó extra virulens mycobaktérium törzs fertőzi a cisztás fibrózisban szenvedő betegeket.

Feltöltve: 2017-04-13 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Az immunonkológiai szerek egyedi sajátosságai: a pszeudoprogresszió és a mellékhatásprofil jellegzetességei

Az immunellenőrzőpont-gátlókkal az onkológiában nem pusztán egy újabb eszköz jelent meg. Míg a sebészet, a radioterápia és citosztatikus kezelés közös paradigmája a sejtek elpusztításán vagy eltávolításán alapul, az immunonkológia új módszerei a tumor mikrokörnyezetét változtatják meg.

Feltöltve: 2017-04-03 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Pembrolizumab: folyamatban lévő vizsgálatok és nyitott kérdések

A lezárult és a még futó, de időközi eredményekkel rendelkező vizsgálatok világosan megmutatták, hogy a pembrolizumab régen várt áttörést jelenthet a nem kissejtes tüdőrák (NSCLC) kezelésében.

Feltöltve: 2017-03-28 | Kategória: Tüdőgyógyászat

D-vitaminnal a légúti infekciók ellen

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, melynek szervezetre gyakorolt jótékony hatásaival kapcsolatban számos újabb kutatási eredmény látott napvilágot a közelmúltban.

Feltöltve: 2017-03-23 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Górcső alatt a Selexipag biztonságossága

Az EMA Farmakovigilancia Kockázatértékelő Bizottságának (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee, PRAC) közelmúltban megjelent állásfoglalása alapján az európai orvosok a jelenlegi vényfelírási információkat betartva, továbbra is folytathatják a Selexipag (Uptravi, Actelion) használatát.

Feltöltve: 2017-03-22 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Nem kissejtes tüdőrák kezelése pembrolizumabbal – a legfrissebb bizonyítékok

A pembrolizumabbal nem kissejtes tüdőrákban (NSCLC) és más szolid tumorokban – különösen melanomában – szerzett első klinikai tapasztalatok rendkívül ígéretesek voltak.

Feltöltve: 2017-03-13 | Kategória: Tüdőgyógyászat

Legelső Előző 1 2 3 4 Következő Utolsó
X

DRportal Rendezvény bejelentő

Beküldő neve*:
Beküldő e-mail címe*:
Rendezvény neve*:
Rendezvény időpontja*:
Rendezvény helyszíne*:
Kapcsolatfelvételi e-mail cím:
Kapcsolatfelvételi telefonszám:
Weblap:
Előadók:
Program:
* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
A felhasználási feltételeket elfogadom.
Elküld